Skip to main content

Sverige, Öland - Yin & Yang yogaretreat

| 2020-09-10 |

Den lantliga lilla kursgården på Öland, med anor från mitten av 1800-talet, ligger vackert mellan exotiska Stora Alvaret, Nunnedalen och Kalmarsund. Omgivande natur är unik, varierande och vacker.

Under 6 långa klasser i både dynamisk yoga och Yinyoga utforskar vi de 10 huvudmeridianerna i kroppen och dess samband med de fem huvudelementen i den österländska medicinen: vatten, trä, eld, jord och metal. Upplevelse av dessa elementens egenskaper genom yoga öppnar upp för möjligheten att förstå mer om dig själv och hur du fungerar (eller inte fungerar).

Förutom yoga och somatisk rörelse bjuds du på god mat, närhet till naturen och gemenskap. 

Enkelrum utan extra kostnad i mån av plats.

Fritextsökning

Program

Torsdag  
16.00 Incheckning
16.30 Välkomstmingel
17.00-18.30 Yoga
19.00 Middag
   
Fredag  
07.30-08.00 Frukost
08.00-09.30 Yoga
09.45 Brunch. Gör gärna egen lunchmatsäck.
  Egen tid eller boka PT-yoga eller ridning.
16.00-18.00 Yoga
18.30 Middag
   
Lördag  
07.30-08.00 Frukost
08.00-09.30 Yoga
09.45 Brunch. Gör gärna egen lunchmatsäck.
  Egen tid eller boka PT-yoga eller ridning.
16.00-18.00 Yoga
18.30 Middag
   
Söndag  
08.00-09.00 Frukost
09.30-11.30 Yoga
11.45 Lunch
  Utcheckning när du vill under eftermiddagen.


Du som önskar kan boka PT-yoga eller ridning. Förbokas gärna, betalas på plats.

Yoga & lärare

Yoga

Under denna retreat kommer vi tillsammans att utforska de olika aspekter av de fem huvudelement - VATTEN, TRÄ, ELD, JORD och METAL - som utgör basen i österländsk medicin samt hur dessa samverkar och håller igång naturens egen kraft Qi och dess uttryck i Yin och Yang. Livia har förkovrat sig i den österländska medicinen och utarbetat ett sätt att integrera detta i den yoga hon lär ut. Som alltid är Livias yoga tillgänglig för alla, så inga förkunskaper behövs för att hänga med. Det blir riktigt superspännande!

Under 6 långa klasser i dynamisk yoga och Yinoga utforskar vi de 10 huvudmeridianerna i kroppen och dess samband med de fem huvudelementen i den österländska medicinen: vatten, trä, eld, jord och metal. Upplevelse av dessa elementens egenskaper genom yoga öppnar upp för möjligheten att förstå mer om dig själv och hur du fungerar (eller inte fungerar).

Din lärare Livia Wanntorp

Livia är certifierad Virya-yogalärare (RYT-500, E-RYT och YACEP enligt Yoga Alliance) och PT. Genom kurser, workshops och klasser lär hon ut en typ av yoga där övergångar mellan positioner har större betydelse än själva slutpositionerna. Genom upprepade långsamma rörelser och ökad kroppsmedvetenhet kan hennes yoga vara till hjälp vid rehabilitering både från fysiska skador och från utmattning. Vid sidan av detta har hon också utvecklat en egen yogaflowklass som hon kallar för Body Mind Flow Yoga. Livia driver sitt företag "Livias Yoga" på heltid, samt skriver artiklar och bloggar för Yoga World.

Boende & mat

Boende & mat

Boende

Här bor du lantligt, mysigt och lugnt på en vacker hästgård med yogastudio, utespa och vedeldad bastu. Kursgården är en plats för vila och skön aktivitet mitt i ett vackert och unikt öländskt landskap. Hela gårdens verksamhet genomsyras av tanken på hållbarhet och vår och jordens hälsa.

Alla får enkelrum (vissa utan eget badrum) i mån av plats , men om du vill förboka eget rum med wc/dusch kostar det 300 SEK extra. 

Lakan & handdukar kan hyras (förbokas): 120 kr / paket.

Njut av lugnet här, den unika naturen, trevligt boende, ute-spa under stjärnorna, god vegetarisk mat och härlig samvaro!

Det finns hästar och andra husdjur på gården.

Måltider

Den goda, hemlagade maten är vegetarisk och i möjligaste mån närodlad och ekologisk. Fruktfat, kaffe & te finns för självservering när helst du blir sugen.

Resfakta

Ingår i priset:
- 4 dagar/3 nätter i eget rum i mån av plats
- Helpension, vegetarisk
- Yogaprogram enligt beskrivning

Ingår ej:
- Resan
- Om du vill förboka enkelrum med eget badrum är det ett tillägg på 300 SEK.
- Ta med egna lakan och handduk eller hyr för 120 SEK per person (förbokas) 

Ensamresenärer: Går utmärkt att vara komma utan sällskap, du placeras kostnadsfritt i eget rum i mån av plats. 

Resa:
Tåg: Tåg tIll Kalmar, från Kalmar tågstation ta buss 105 till hållplats intill gården. För tågtider, besök t ex www.sj.se.
Buss. Det finns en busslinje från Stockholm till Öland som heter Silverlinjen. Den stannar i Färjestaden. Därifrån tar man buss 105 som stannar intill gården.
Bil: För vägbeskrivning kontakta oss.

Minimiantal: 10 deltagare

Yogautrustning: Vi rekommenderar att du tar med en egen yogamatta av hygienskäl.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

Övrigt: Vill du förlänga din vistelse för att njuta mer av vackra Öland erbjuder vi dig extra nätter mycket förmånligt. Endast 350 SEK/natt (ej frukost).

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Covid-19

Antalet deltagare begränsas till 10-12 personer för att kunna hålla generösa avstånd. Dessutom bjuder vi på enkelrum för de som önskar.

I övrigt följer gården de riktlinjer och direktiv som utfärdats av FHM och andra myndigheter.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2020-09-104Yin & Yang yogaretreat på ÖlandSEK 5 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY