Skip to main content

Norge, Lofoten – Hikefulness Retreat med Ulrica Norberg och Maria Söderholm

| 2024-08-28 |
 

Norr om polcirkeln, bland spektakulära höga karga berg som reser sig direkt från havet, ligger Lofotens öar som ett pärlband i havet. Fiskare, upptäcktsresande, klättrare, poeter, författare och målare har dragits till dessa avlägsna öar i århundraden för deras rika naturresurser, vilda skönhet, oförstörda djurliv och unika kustkultur och historia.

Att vandra i Lofoten är en naturupplevelse utöver det vanliga. Dramatiska berg, fjordar, långa vita sandstränder, havet och dess olika färgnyanser, det rika djurlivet, de pittoreska fiskebyarna och inte minst lugnet, ger dig fantastiska upplevelser av en sagolik natur när den är som allra bäst!

Välkommen till vår HIKEFULNESS Retreat i Lofoten tillsammans med vandringsledarna Maria Söderholm och Ulrica Norberg som kommer att guida dig under vad som kommer att bli en oförglömlig resa. Ulrica som även är en högt erkänd yogalärare, erbjuder dig möjligheten till skön återhämtande yoga på eftermiddagarna. Fokus på denna resa går i naturens och hälsans tecken.

Tillsammans upplever vi det dramatiska landskapet med hisnande vyer. September med dess sprakande höstfärger och mörka nätter, är också inledningen till den spektakulära perioden när norrskenet är tillbaka efter månader av midnattssol. Tack vare Golfströmmen är Lofotens klimat mildare än andra delar av världen på samma breddgrad.

En ytterligare highlight i programmet är en båtutflykt där vi får uppleva det vilda naturlivet längs Lofotens magiska skärgård. En blandning av vandring, natur, kultur och yoga på en av världens mest fascinerande platser. 

Vi bor bra på ett centralt basecamp mitt i Lofoten där vi äter och sover skönt, praktiserar yoga och nyttjar bastu och möjligheten att bada i havet. 

På denna underbara video blir du välkomnad av den glada och entusiastiska Tilla som är hotellets VD.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Skårungen är ett familjeägt hotell med en väldigt familjär och gemytlig atmosfär. Det ligger vid strandkanten med branta berg på andra sidan viken, en underbar utsikt.

Tilla och hennes man Christer "ramlade" över stället 2018, såg potentialen och bestämde sig för att uppfylla Christers dröm att driva ett hotell. Sedan dess har man renoverat, uppgraderat och byggt nya stugor. Senast, under hösten 2022, byggdes hela restaurangdelen om till att bli en varm och mysig plats med stor öppen spis bland annat. Hela stället andas värme och kärlek. På övervåningen av huvudbyggnaden finns ett stort samlingsrum som bland annat fungerar utmärkt som yogasal, man arrangerar även egna yogaklasser och yogahelger här.

Här finns renoverade hotellrum i huvudbyggnaden, renoverade stugor vid vattenbrynet och helt nybyggda moderna stugor en bit upp från stranden. Om du bokar delat dubbel-/twinrum och det inte finns någon att dela rum med kommer vi fakturera enkelrumstillägg. 
Önskemål om bo ensam i dubbelrum (mot pristillägg) kan anges vid bokningstillfället men kan inte garanteras förrän vi ser hur rumsönskemålen fördelas.
I september är den stora turistsäsongen över och lugnet lägger sig över Lofoten, en perfekt period för yoga och vandring med fantastiska färger i naturen och stor chans till skönt väder med sol och klarblå himmel. Lofoten från sin bästa sida alltså.

Maten tillagas med omsorg och kärlek och smakar underbart efter en dag med mäktiga naturupplevelser. I priset ingår frukost, lunchbox och tvårätters middag exkl dryck.
Lunchboxen gör man själv i ordning i samband med frukosten.

 

Program

Program med reservation för eventuella ändringar bland annat beroende på väderförhållanden.

Ankomstdag, onsdag 28 aug
- Check-in från kl 15 på Skårungen Hotel
- Samling. och välkomstmöte kl 16
- Yoga 17 - 18
- Middag 19.00

Dag 2, torsdag 29 aug
- Frukost 8.00 - 9.30
- Vandring/utflykt ca 9.30 - 14.00
- Medtagen lunch
- Yoga 16 - 17.30
- Middag 19.00

Dag 3, fredag 30 aug
- Frukost 8.00 - 9.30
- Båtutflykt ca 9.30 - 12.00
- Medtagen lunch
- Spa-tunna med möjlighet till havsbad och bastu
- Yoga 16 - 17.30
- Middag 19.00

Dag 4, lördag 31 aug
- Frukost 8.00 - 9.30
- Vandring/utflykt ca 9.30 - 14.30
- Medtagen lunch
- Yoga 16 - 17.30
- Middag 19.00

Hemresedag, söndag 1 sep
- Frukost 8.00 - 9.30
- Utcheckning senast kl 11

Om Ulrica och Maria

Ulrica Norberg och Maria Söderholm leder denna retreat och på en av vandringarna träffar du även en lokal vandringsguide.

Ulrica och Maria har en gedigen erfarenhet av att leda vandring i olika miljöer, runt om i världen. Denna duo utgår från begreppet "hikefulness" där vandring är ett sätt att skapa medveten närvaro i naturen. Det är i naturen, på vandringsleden, i bergen som det fysiska, emotionella och spirituella samverkar och sinnena öppnar sig. Där vi kan växa som människor i takt med varje steg och hjärtslag.  Vi kallar det hikefulness.

Fyra yogatillfällen erbjuds under ledning av Ulrica. Hon anpassar yogan efter dagens aktiviteter. Har du inte yogat med Ulrica tidigare så har du något att se fram emot då hon är en av de mest rutinerade och omtyckta lärarna i norra Europa och hon är känd för sin omfattande kunskap, lyhördhet och fantastiska förmåga att sätta samman en yogapraktik som passar alla. Du behöver inte ha några erfarenheter av yoga.

Vandringar och båtutflykt

Lofotens är enastående med mäktiga berg som sluttar rakt ner i havet. Med tre utflykter kommer du få uppleva och komma nära denna fantastiska natur både på land och till havs. 

Båttur

En säker och rolig RIB-resa till den magiska Trollfjorden, där du kan se havsörnen på nära håll. Här i Lofoten kommer denna aktivitet verkligen till sin rätt. Turen startar från kajen utanför hotellet där ni bor. Vi kör upp genom Raftsundet och in i Trollfjorden, ett av landets mest dramatiska landskap. Raftsundet har en stor population av havsörnar, och en höjdpunkt på resan är när havsörnen cirklar några meter ovanför ditt huvud. Detta är världens största örn, med ett vingspann på upp till 265 cm!

Turen tar ca 2 timmar. Overall och flytväst ingår, men ta gärna med mössa/keps, handskar och kanske en buff/scarf beroende på väder. Det kan vara kallt på havet.

Vandring

Dag 1 och dag 3 blir det dagsvandringar upp i fjällnaturen i omgivningen. Det går i lugnt tempo och det räcker med normalt fysisk status. Lunchen avnjuts på det bästa sättet, dvs ute i naturen. Ni gör i ordning era egna lunchboxar vid frukosten.

Resefakta

Ingår i resan:
- 5 dagar /  4 nätter
- Helpension
- Fyra yogaklasser
- Två dagsvandringar
- Båtutflykt
- Bad i spa-tunna och bastu vid strandkanten

Ingår ej:
- Resan till Lofoten
- Transfer

Ensamresenärer: Det finns ett begränsat antal enkelrum. Om du reser ensam kommer vi lägga till enkelrumstillägg (tillägget ser du när du klickar på Boka på förfrågan men innan du registrerar något). Ange i din bokningsförfrågan om du vill dela rum. Om det finns någon att dela rum med så tas enkelrumstillägget bort.
Om du specifikt önskar bo ensam i dubbelrum (mot pristillägg) kan du välja Enkelrum vid bokningstillfället men det kan inte slutligt bekräftas innan vi ser hur de totala rumsönskemålen fördelas. 

Resa: 
Man kan resa till Lofoten med flyg, tåg eller bil.
- Flyg till Narvik (Evenes), därefter flygbuss. Du bokar ditt flyg själv men gör inte det innan vi meddelat att minimiantalet är uppnått.
Om du flyger till Narvik dagen innan så är det ofta billigare att övernatta på ett flygplatshotell istället för inne i Narvik.
- Tåg går mellan Kiruna och Narvik ungefär två gånger dagligen året runt. För exakta avgångar och priser kan du besöka Vy:s webbplats där du även kan boka buss. Biljett bör du köpa på förhand online, då det inte går att köpa tågbiljett på tågstationen eller ombord på tåget.
- Bil från Kiruna är ca 38 mil och tar ca 5 timmar att köra. 
- Ett annat alternativ är att flyga till Bodö och hyra en bil och ta färja från Bodö, Skutvik eller Bognes till Lofoten.

Transfer: 
- Linjebuss går 2 gånger per dag från Narvik Evenes flygplats till Sandvika kryss, Vågan (normalt 11:05 och 17:05), bokas här: www.reisnordland.no/, eller med appen "Reis Nordland fylkeskommune" där man även köper biljett. 
Från busshållplatsen Sandvika kryss är det ca 1 km till boendet, om man tycker det är för långt för en promenad kan man beställa taxi via hotellet Skårungen.
- Ett bra alternativ är även att hyra bil på Narvik flygplats.

Minimiantal: 10 deltagare. Om resan mot förmodan skulle bli inställd av detta skäl återbetalas det som har inbetalats till InShape Travel.

WiFi: Ja, utan kostnad

Yogautrustning: Yogamattor finns att låna, men du är välkommen att ta med din egen matta om du vill.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

El: Standard EU 2-pin plugg

Bra att veta:

  • Ta med baddräkt, badtofflor och handduk för badtunnan och havsbadet.
  • Ta med sköna och stadiga skor och lämplig klädsel för vandringarna. Vädret kan vara ostadigt.
  • Ta med varma handskar och en tröja (t ex fleece) för båtturen, som komplement till overallen ni får låna. Det kan vara kallt ute på havet även om det är sommar.
  • Ta med termos.

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill veta mer om klimatkompensationen hittar du mer info här.

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-08-285Norge, Lofoten – Hikefulness Retreat med Ulrica Norberg och Maria SöderholmSEK 17 550Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY