Skip to main content

Italien, Sicilien – Yogaretreat – Find your Inner Voice med Veronica Holm

| 2024-10-12 |
 

Varmt välkomna till en utforskande retreat, en resa till ditt inre i en fantastisk miljö på den vackra italienska ön Sicilien! 

Ordet retreat som betyder reträtt, att dra sig undan, är något jag återkommer till för att få en paus, stanna upp, ett möte med mig själv, gå djupare i min praktik och hitta tillbaka till min kärna, mitt sanna jag, det jag vill, som är lätt att glida ifrån i vardagens sus och brus. 

Hotellet ligger vackert beläget på Siciliens nordkust vid den vackra Caldura-bukten - en värld av klippor, små soldränkta bukter, strand och hav, på promenadavstånd till förtjusande lilla staden Cefalú. En underbar plats för en vecka fylld med yoga och eftertanke men även med sol och bad. 

Genom två klasser dagligen med verktyg från Hathayogan som både asanas, pranayama och meditation men även genom tantrisk filosofi, meditation i rörelse och reflekterande frågeställningar guidas du in på en resa från det yttre till det inre i en rogivande miljö. 

Veronica Holm är en erfaren yogalärare som både håller klasser, workshops, retreats och utbildar i yoga. Veronica är även personlig tränare och naturvårdare med stor erfarenhet att arbeta med människor i olika sammanhang. Veronica delar gärna med sig av mantran i sina klasser och bjuder även in till gemensam chanting för de som vill. 

Fritextsökning

Yoga & lärare

Yoga & lärare

Under denna vecka får du en möjlighet att dyka in i dig själv och genom olika praktiker och verktyg från yogans värld komma närmre din inre sanna röst, intuitionens, hjärtats, själens röst. 

Genom två klasser dagligen med verktyg från Hathayogan som både asanas, pranayama och meditation men även genom tantrisk filosofi, meditation i rörelse och reflekterande frågeställningar guidas du in på en resa från det yttre till det inre i en rogivande miljö. 

Veronica Holm är en erfaren yogalärare som både håller klasser, workshops, retreats och utbildar i yoga. Veronica är även personlig tränare och naturvårdare med stor erfarenhet att arbeta med människor i olika sammanhang. Veronica delar gärna med sig av mantran i sina klasser och bjuder även in till gemensam chanting för de som vill. 

Yoga

Yogaklasserna hålls normalt i det fina yogarummet i huvudbyggnaden. Kanske blir det någon klass nere vid stranden eller på någon av hotellets terasser som alla har en underbar utsikt över Medelhavet. 

I yogarummet finns all yogautrustning på plats, men vi rekommenderar att ta med en egen yogamatta, både för att du kanske vill ha en matta av viss kvalitet och för att det kan kännas mer hygieniskt.

Morgonens praktik inleds med pranayama eller meditation följt av en mjukt förkroppsligat hathayoga-flöde som passar alla oavsett erfarenhet. På eftermiddag/kväll tillåts du integrera dagen med lugnare yoga som Yinyoga, Restorative Yoga, meditation och Yoga Nidra.

Din lärare Veronica Holm


 

Veronica är certifierad lärare i Embodied Flow™ med många timmars utbildning och undervisning bakom sig. För Veronica är yogan ett sätt att leva som leder henne hem till sitt sanna autentiska jag.

Hur kan vi på livets resa må så bra, var så fria och harmoniska i vårt dagliga liv som vi kan, följa vårt hjärta och vår önskan, för att fullfölja våra drömmar?​

Veronica använder sig av verktyg från Embodied Flow™, som är en mix av yoga, ickedualistisk tantrisk filosofi och somatisk friare rörelse där allt utgår från kroppen. 

"Jag vill bjuda in dig till resan att utforska din väg i livet, låta ditt sanna jag komma fram, följa ditt hjärta och förverkliga dina drömmar. För mig som facilitator är det viktigt att skapa ett utrymme där alla kan känna sig trygga, vara precis som de är vilket jag känner är nyckeln till att kunna utforska och dyka djupt in i oss själva och röra sig utanför komfortzoner och kliva över trösklar."

 

Program/schema

Preliminärt program för veckan:

- 12 oktober: 
Ankomstdag.
Varm eller kall middag beroende på ankomsttid. Om du anländer senare än 21.00 bjuds du en enklare kall tallrik. 

- 13-18 oktober:
• Morgonyoga ca kl 07.30-09.00
• Frukost 
• Fri tid (egna utflykter, promenad in till Cefalu, sol, bad med mera)
• Lunch kl 14 tisdag, fredag
• Fri tid (egna utflykter, promenad in till Cefalu, sol, bad med mera)
• Kvällsyoga ca kl 17.30-19.00
• Middag kl 19.30 söndag, måndag, onsdag, torsdag

- 19 oktober: 
Avresedag, frukost, utcheckning senast kl 11.00 (senare kan vara möjligt beroende på hotellets bokningsläge, fråga i receptionen dagen innan).

Boende & mat

Boende & mat

Hotellet ligger vid en av de vackraste bukterna på Siciliens nordkust - "Calura" - vid den förtjusande lilla staden Cefalú som ligger i skuggan av ett mäktigt klippmassiv som kallas för Rocca, stadens symbol som är synlig på långt håll. På grund av det gynnsamma klimatet och den unika naturskönheten och konstskatterna hör staden till de turistiska "pärlorna" i den palermitanska provinsen. Förutom turismen har fiske och jordbruk haft stor betydelse för Cefalù.

Hotellet, som är fyrstjärnigt, har 72 rum (5 enkel- och 56 dubbelrum och 11 sviter) varav många har havsutsikt. Alla rum är smakfullt inredda i medelhavsstil och utrustade med dusch/WC, fön, telefon, satellit-teve och luftkonditionering/värme. I många dubbelrum står en dubbelsäng och en extrasäng. 

Det finns rum av olika storlekar men alla rum har balkong, inredningen är trevlig. Här kan du verkligen koppla av. Från rummen med havsutsikt (tillägg) kan du se långt ut över Medelhavet och den östra kustremsan i riktning mot Messina. Enkelrummen utan havsutsikt i annexet kan kännas lite mörka och ska ses som budgetalternativ.


Exempel på dubbelrum med havsutsikt


Exempel på dubbelrum utan havsutsikt

I receptionen kan du boka utflykter, köpa bussbiljetter, hyra en bil, vespa, cykel med mera. Det finns även en uttagsautomat där.

Hotellet öppnades i början på 1960-talet och har nu varit i familjen Curcios ägo sedan 1972. Läget är underbart och eftersom hotellet inte är jättestort skapas en personlig och charmig atmosfär. Frukostbuffén innehåller det mesta man kan önska sig, och i kaffebaren beställer man cappucino eller annan favoritkaffevariant (ingår) som tillreds manuellt av personalen - kaffet lämnar inget övrigt att önska. Måltiderna, som är vällagade och smakfulla, serveras vid bordet som en fix-meny där man väljer mellan kött, fisk eller vegetariskt, allt baserat på förstklassiga sicilianska råvaror.

På ankomstdagen ingår middag, varm om man ankommer till hotellet innan köket stänger och en kall tallrik om man ankommer senare. Söndag, måndag och onsdag ingår 4-rättersmiddag och tisdag, torsdag och fredag ingår lunch bestående av huvudrätt och dessert. De måltider om inte ingår kan köpas på hotellet eller också tar man en promenad in till Cefalu. 

Terrassen är en av de vackraste delarna på hotellet - ca 140 trappsteg skiljer dig från stranden. Det är en fantastisk utsikt över hav och kust österut från Cefalù i riktning mot Messina. 

På hotellområdet hittar du restaurang, terrassbar med panoramautsikt, pianobar, swimmingpool, hotellstrand, tennisbana och pingisbord.

Strand & pool

Strand & pool

Det är bara ett stenkast från hotellrummet till havet. Där ligger en 450 kvadratmeter stor stenplattform med parasoller och vilstolar med den lilla strandbaren precis intill. På ena sidan av plattformen ligger den omtyckta sand- och kiselstensstranden. 

Badbukten med sina klippor är idealisk för snorkling och dykning - det är inte av en slump som hotellet har haft ett professionellt dykcentrum i över tio år (normalt stängt jan-feb). 
Badmästaren Sergio skämmer bort dig med en drink eller kanske en glass vid strandbaren och har under lunchen också en del smårätter från köket i beredskap. Du kan låna surfpaddlar och båtturer för sightseeing som går längs kusten startar härifrån. 

Lite stolta är man över sin sportsimbassäng som är utrustad med fem banor. Parasoller och vilstolar står till förfogande runt poolen utan extra kostnad. 

Allmän info om omgivningen

Vandra

På våren och hösten är den rätta tiden att vandra på Sicilien. Det finns många vackra vandringsleder runt om Cefalù. Hotellet står gärna till tjänst med att ge förslag till sevärda turer runt staden, och man har även en egen guide.

Kaféer och barer

En italiensk bar eller ett kafé kan inte jämföras med en lokal med samma namn på andra ställen i Europa. Italienaren älskar sin bar på många sätt: Även om han har ont om tid offrar han gärna några minuter för att dricka en snabb kopp kaffe. Kanske också äta en tugga torr, söt kaka och så försvinner han igen. Eller han har tid att sätta sig ner i den varma solen och diskutera med vänner och då naturligtvis dricka en kaffe. Om det är riktigt varmt och vår vän har gott om tid kommer han också säkert att njuta av en härlig "granita", en halvfrusen glass som är typisk för denna region. Och ännu en egenhet för italienska barer och kaféer: Allt som man konsumerar stående (al banco) är billigare än om man tar plats vid ett bord - extraservice och längre vägar kostar mer. 

Marknad 

Veckomarknaden i Cefalù äger under vintermånaderna rum varje lördag från kl 8.00 till 13.00 på strandpromenaden, Lungomare. Under högsäsongen gäller samma tider men då ovanför stationen i Cefalù, ett sevärt spektakel med många prisbilliga fynd. Tillströmningen av ortsbor visar ofelbart rätta vägen till den äkta italienska marknaden. 

Mat och dryck 

För alla vänner av italiensk och i detta fall siciliansk mat finns det otaliga restauranger i alla kategorier. 

Vinkännare kommer att bli förtjusta i de underbara, torra vinerna på Sicilien. Berömda namn som Donnafugata, Cusumano och Planeta producerar här viner som fått internationella utmärkelser. Alldeles i närheten av Cefalù, på vägen till Castelbuono, ligger avtagsvägen till vingodset Abbazia Santa Anastasia, som gjort sig känt internationellt och där du kan provsmaka och köpa viner. Det kan man även göra på Cefalus talrika vinbarer. Ett tips: Pröva vinet från Etna! 

Dricks

"Mancia", som dricks heter på italienska, är en viktig del i det dagliga turistlivet inom service och anses som mycket välkommen. På hotellet betalar man dricksen direkt till rumsstäderskan och hovmästaren. Ibland har hotellen en gemensam fond för dricksen och delar sedan upp den. Vid ett restaurangbesök är ca 10 procents påslag på notan vanligt. 

Läkare och första hjälpen 

Första Hjälpen på det statliga sjukhuset i Cefalù är kostnadsfri eller i nödfall kan du tillkalla en läkare via receptionen. Behandling av en läkare måste i regel betalas kontant. Se till att du efter behandlingen alltid får en detaljerad faktura som du kan skicka in till din sjukkassa resp din utlandssjukförsäkring för ersättning.

Taxi 

I Cefalù ligger taxistationen direkt vid stationen. Taxibilarna har inte någon taxameter, taxiföreningen har emellertid gjort upp fasta priser. Från stationen till hotellet kostar resan till exempel ca 10 EUR.

Fakta

Ingår i resan:
- 8 dagar /  7 nätter
- Halvpension med frukost alla dagar, 4-rätters middag fem dagar, 2-rätters lunch två dagar.
- Alla yogaklasser enligt beskrivning
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen

Ingår ej:
- Flyg
- Deposit 20-40 EURO för yogautrustningen (sätts upp på rummets räkning och dras bort igen när man återlämnar utrustningen)

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum om så önskas, men om det inte finns någon att dela rum med måste du betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Palermo (PMO).  Du bokar ditt flyg själv men gör inte det innan du fått instruktion från oss att göra det. När minimiantalet är uppnått och det är dags att boka flyg kan vi rekommendera lämpliga flyg.

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. Du kan eventuellt få invänta andra resenärer vid ankomst, och/eller åka tidigare till flygplatsen på avresedagen. Annan transfer betalas på plats eller faktureras i efterhand.

Minimiantal: 10 personer

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen från tidig vår till sen höst. Ej uppvärmd mer än av solen. 

Strand: Klippstrand med gjuten strandplatå med solstolar, parasoller och strandbar. Bredvid finns en sandstrand med steninslag.

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats (mot deposit) men du är välkommen att ta med din egen matta om du vill, det kan kännas mer hygieniskt.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka massage. 

Dricks: Dricks förväntas inte men uppskattas. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall dock finns inte möjlighet att servera vegansk kost. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Kreditkort: Hotellet accepterar kreditkort. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill veta mer om klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid de aktiviteter som du kommer utföra under resan?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Väderstatistik

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-10-128Italien, Sicilien – Yogaretreat – Find your Inner Voice med Veronica HolmSEK 15 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY