Skip to main content

Kambodja – Women´s Yoga & Wellness Retreat

| 2024-11-18 |


A Gorgeous Mix of YOGA, ADVENTURE & the ROAD LESS TRAVELLED.

This is the RESET.....the RECHARGE and RECONNECTION your soul craves.

Följ med på en 14-dagars yoga- och äventyrsresa för kvinnor i Kambodja! 

Upplev detta fantastiska, men för de flesta skandinaver relativt okända, land tillsammans med brittiska Rachel. Hon har bott i Kambodja under många år och känner till språket, människorna, kulturen och vill ge dig en upplevelse på djupet. 

Om du tillsammans med en grupp kvinnor vill uppleva fantastiska saker som att besöka ett av världens underverk, träffa elefanter på nära håll, leta efter gömda vattenfall i djungeln och ligga på de mest orörda sandstränderna och simma i klarblått vatten, göra daglig yoga och meditation för att utforska mer av din inre värld, så är denna retreat för dig. Under två dagar besöker vi även en liten byskola och ger något tillbaka till barnen där. 

Du kommer återvända hem med en ny syn på dig själv och alla vardagens små saker. Du kommer kunna bocka av många nya upplevelser och erfarenheter samtidigt som du blir en del av en ny gemenskap med männsikor från hela världen.

Vi upplever naturen så som den är, upptäcker antika tempel utanför turiststråken, utvecklar våra drömmar genom life coaching, njuter av underbara spa-behandlingar, får ny energi genom volontärarbete och slappnar av med välbehövlig egentid.

Denna retreat bidrar till en stiftelse som Rachel har skapat och byggt upp för att utveckla det lokala samhället genom skolundervisning, återvinning med mera.

Möjlighet finns att lägga till tre extranätter på en Jungle Eco Resort.

En resa och retreat du kommer minnas hela livet!

Fritextsökning

Din värdinna Rachel

Brittiska Rachel kommer att vara din värdinna och guide.

Rachel är grundare och operativ chef för Red Road Foundation sedan mer än 10 år. Hon är även missbruksrådgivare sedan 15 år, ledarskapsutvecklare, författare inom spiritualitet och vetenskap, artist och entreprenör.

Vad gör denna retreat speciell?
"Du kan se det riktiga Kambodja, utanför allfartsvägarna, medan du utforskar en ny värld kommer du att se dig själv på ett nytt, fräscht sätt. Vår retreat kopplar ihop en resa utåt med en resa inom oss. Vi har specialiserade guider och små gruppstorlekar för att säkerställa en ultimat upplevelse. Tid som ägnas åt självkärlek, ge tillbaka, ceremonier och workshops i personlig utveckling kommer verkligen att höja ditt medvetande. Retreaten innehåller även utforskande av djupa kulturella rötter, natur och personligt välbefinnande med professionella medicinkvinnor.

Vi tar dig med på en resa från norr till söder i Kambodja, med utgångspunkt från de antika templen och etiska elefantreservatet i Siem Reap med vackra vattenfall, livliga stadsmarknader och Apsara-dans till landsbygden i Kampot. Under fas två kommer du att bo i en vacker och bekväm bungalow vid floden i en sömnig fiskeby medan du arbetar frivilligt på Red Road Foundation. Vi är ett gratis utbildnings- och hållbar utvecklings-center som fokuserar på att hjälpa våra studenter och volontärer att förverkliga sig själva genom syfte, självförtroende och gemenskap. Vi reser till ett "hemligt" spa på landsbygden för att uppleva självvårdsritualer med lokala kvinnor och lära oss om Khmer-traditionen. I fas tre reser vi med tåg och båt till en avlägsen ö. Här tillbringar vi de sista dagarna med att njuta av hälsoaktiviteter och koppla av på vita sandstränder med turkost vatten. Vi kommer att simma i glödande plankton och njuta av sound healing på stranden."

Rachel Riggio

Grundare och verksamhetschef för Red Road Foundation. Rachel är brittisk och har bott och arbetat i Kambodja sedan 2015. Genom Red Road Foundation har hon personligen varit värd för och övervakat över 600 volontärer och praktikanter, genom att bygga en skola och etablera en ekologisk gård. Från jordbruksprojektet skapade hon en ekologisk hudvårdslinje. Slutligen har projektet implementerat ett system för återvinning av skräp/avfall till resurser i byn.

Sedan 2018 har hon etablerat ett retreatprogram som gör Red Road Foundation självförsörjande genom att vara värd för wellnessäventyr, meningsfulla reseupplevelser och praktikplatser för hållbar utveckling runt om i Kambodja. Hon har specialiserat sig på kvinnoresor och hälsoresor i mitten av livet.

Rachel är flytande i khmerspråket och inspireras av khmererna varje dag. Att arbeta och leva i Kambodja har gett henne många lektioner i acceptans, tacksamhet, ödmjukhet, uppfinningsrikedom och tålamod. Detta arbete har format hennes liv och hon är fortfarande tacksam och vördnadsfull.

Sedan 2020 har hon startat en hållbar modelinje med jeans och broderad satin för tredje världens marknader.

Som frilansskribent har hon intresserat sig för personlig utveckling och har skrivit två böcker inom wellness "Be Your Own Guide" och "Power in Being Kind".

Sist men inte minst har hon startat en digital marknadsföringstjänst specialiserad på hälsoturism och hållbara resor. Hon brinner för att marknadsföra wellness-märken och koppla dem till medvetna konsumenter. Hennes kall är att främja välbefinnande, hållbarhet och mindfulness i alla hennes initiativ.

Videos

Video om denna retreat:

Video om stiftelsens arbete för det lokala samhället:

Boende

Boende

Du kommer bo jättefint på tre olika hotell, och en natt i enklare bungalow på en spa-resort.

När du landar i Siem Reap blir du mött på flygplatsen och körd till ditt hotell de fyra första nätterna, The Golden Boutique Hotel i Siem Reap.

Därefter flyger ni till Phnom Penh (ingår i priset) och körs drygt 2 timmar och checkar in på Peamsnea Resort i Kampot nära kusten. Hotellet ligger på en liten ö omgiven av Kampot River. Allt går här i naturliga och eko-vänliga material.

Efter tre nätter här åker ni vidare till en spa-resort gömd i djungeln där ni bor en natt i enklare bungalows på Eden Eco Village och får njuta av underbara spa-behandlingar (ingår i priset).

De sista fyra dagarna njuter ni av ostört och lugnt strandliv på Koh Thmei Resort på Koh Thmei Island. Här finns bara ett fåtal vägar, inga affärer, bara djungel och stränder. Här lever ni som i ett paradis!

De sista två nätterna bor ni i Phnom Penh och får lite tid att reflektera, slappna av och smälta alla upplevelser och intryck innan hemresan. På hemresedagen ingår transfer till Phnom Penhs flygplats.

Varför en kvinnoretreat?

Varför en kvinnoretreat?

En retreat för kvinnor gör det möjligt för kvinnor att återknyta kontakten med sig själva, med kvinnlighetens kraft och med naturens cykler. När en grupp kvinnor samlas finns det läkande egenskaper som frigörs i våra sinnen. Att dela erfarenheter med kvinnor från många olika samhällsskikt är en kraftfull medicin. När man delar med oss av våra erfarenheter, intuition och känslor, ger den energin en snöbollseffekt och kraften i vårt inre blir starkare.

När vi tar oss tid att pausa från det dagliga slitet med dess krav och skyldigheter får vi utrymme att lyssna in en annan lugnare frekvens och samtidigt upptäcka och se nya möjligheter.

Denna retreat kommer även att öka medvetenheten om de saker vi stoppar i oss i våra kroppar och hur de påverkar vårt känslomässiga tillstånd, dvs. det handlar då om mat, tankar, ritualer och egenvård.

Vi kommer att kunna se hur de saker vi äter påverkar hur vi känner oss. Denna koppling är precis vad vi saknar i modern tid. 

Om du har känt dig otillfredsställd, missnöjd, saknar energi eller passion i vardagen, är det här vad du har letat efter. Genom REBOOST, RECHARGE och RECONNECTION kommer du skapa ett inre tillstånd av välbefinnande och ett vitaliserat energiflöde genom varje cell i din kropp.

Program

Man kan lägga till tre extranätter med två alternativa paket som båda kostar 6050 SEK:

- City Lover: 3 nätter på https://theplantation.asia/ eller likvärdigt hotell. Frukost ingår.
Du får hjälp av Rachels team att planera och boka vad du vill göra.
Kanske upptäcka staden eller slappa vid poolen och ta in vad man varit med om under de 12 dagarna innan.

- Nature Lover: All inclusive på en Jungle Eco Resort. All mat är lokalproducerad och i huvudsak organisk.
Här ingår även en hiking-utflykt, båtresor fram och tillbaka och tillgång till kajak och SUP-board.

Läs mer nedan.

Resefakta

Ingår i resan:
- 14 dagar/13 nätter
- 12 nätter boende med fin hotellstandard. En natt i enkla bungalows.
- Helpension, vegetariskt om så önskas
- Transfer från och till flygplatsen
- Lokala transporter inkl flyg från Siem Reap till Phnom Penh
- Alla aktiviteter enligt beskrivning
- Personlig och grupp-coachning
- Workshops, massage
- Ceremonier och healing

Ingår ej:
- Flyg till och från Kambodja

Enkelrum: Om du reser själv bor du i enkelrum med pristillägg som du ser när du klickar på Boka på förfrågan, men innan du registrerar något.

Resa: Man flyger till Siem Reap och flyger hem från Phnom Penh. Boka ett flyg som anländer till Siem Reap tidig morgon eller tidig eftermiddag den första dagen. Flyget hem från Phnom Penh bör bokas efter kl 18 sista dagen.

Transfer: Transfer ingår från Siem Reap flygplats och till Phnom Penh flygplats.

WiFi: Finns på de flesta platser, men du rekommenderas att vara så lite uppkopplad som möjligt.

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Övrigt: Mer praktisk information fås tillsammans med bokningsbekräftelsen.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Väderstatistik

 

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-11-1814Woman´s Yoga & Wellness RetreatSEK 27 650Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY