Skip to main content

Kroatien – Yoga i den kroatiska övärlden

| Flera datum 2021 |


Åk till den ljuvliga paradisön Hvar i den kroatiska övärlden för en vecka med harmoni, yoga samt intressanta utflykter. Dina värdar tar väl hand om dig, bjuder på god vällagad vegetarisk mat, härlig yoga, utflykter, lugn och ro.

Närheten till flera vackra små hamnstäder ger möjlighet även till shopping, bad och semesterliv för den som så önskar. Ön är över åtta mil lång och ligger en och en halv timmes bekväm båtresa från Split. Här finns allt; underbara vyer, fantastiska berg, kristallklart turkosblått vatten, grönska, massor av lavendel, sol och bad.

Det unika med denna retreat är att även om det finns en jättefin yogaplattform så hålls yogaklasserna ofta på olika ställen ute i naturen, vid havet, på en klippa eller andra vackra ställen vilket ger denna vecka en extra dimension. Och den dagliga utflykten gör att du får se och uppleva även mycket annat av ön.

Brev från deltagare

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Retreatet ligger i ett äldre stenhus i typisk kroatisk stil, omsorgsfullt renoverat till modern standard och mysig yogaatmosfär. Här finns både dubbelrum och enkelrum och du delar de fräscha badrummen med ett par andra deltagare. Det finns även ett par "minisviter" som består av ett enkelrum och ett dubbelrum med egna badrum och gemensam lounge (pristillägget ser du när fyller i din bokning). Den lilla trädgården andas lugn och harmoni och inbjuder till vila och eftertanke eller en stund med en god bok. 

Maten är utsökt och helvegetarisk. Så långt som möjligt används retreatets egenodlade frukter och grönsaker samt närproducerade råvaror. Måltiderna avnjuts oftast utomhus i den varma kvällen. 

När schemat tillåter så tar Evening eller Stipe gärna med dig på guidade turer till de mest intressanta sevärdheterna, tar en fika med dig på ett lokalt café eller bara hjälper dig att hitta det som intresserar dig mest.

Retreatet är rök- och alkoholfritt.

Din yogalärare och värdinna

Din yogalärare och värdinna

Evening, din värdinna, är ursprungligen från New York men har bott många år av sitt liv i Slovenien och Kroatien. Evening driver retreatet tillsammans med sin man Stipe som är född och uppvuxen på ön Hvar och har sin familj i huset bredvid.

Varje morgon har ni yoga på den skuggade takterrassen med utsikt över slätten nedanför. Eftermiddagens yogapass äger rum på olika ljuvliga platser på ön, speciellt utvalda av Evening för sin vackra och harmoniska omgivning.

Evening är certifierad yogalärare och -terapeut och har utövat flera stilar och traditioner inom yogan, som t.ex. Suryashaktiyoga (en dynamisk, blandad, vinyasa flow-liknande yoga inspirerad av Ashtanga och Shivananda), Kundaliniyoga som den undervisas av Yogi Bhajan samt holistisk yogaterapi. Hon har praktiserat yoga sedan hon var 7 år gammal och har varit en hängiven lärare sedan 2004.

Evenings klasser erbjuder en kreativ, andligt rik och djupt stärkande praktik i relativt lugnt tempo.

Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. Alla klasser är på engelska och deltagarna kommer från olika länder.

Boende, yoga, mat och andra aktiviteter är genomtänka, och det finns en genomgående plan med hela veckoprogrammet. 

Yoga med olika tema

Varje vecka har yogaundervisningen ett speciellt tema som beskrivs i detta pdf-dokument.

Utflyktsprogram

Utflyktsprogram

Söndag - Ankomst

Retreatet startar med att du på söndag eftermiddag blir hämtad vid hamnen i Stari Grad 16.30 och skjutsad till retreatet. När ni kommer fram serveras välkomstsnack och du får tid att göra dig hemmastadd. På kvällen hålls en välkomstcirkel och ni äter sedan middag tillsammans där ni går igenom veckans program innan ni tar en promenad genom den lilla byn. Följande beskriver veckans program (med reservation för ändringar utan att ändra programmets karaktär).

Måndag - Stari Grad stad & stränder

Morgon: Yoga och brunch
Utflykt: Njut av en promenad genom en av Kroatiens äldsta städer där du kan se antika grekiska och romerska ruiner, besöka historiska museum, konstgallerier och antikaffärer eller njuta av en fika på något av de många caféerna. Från Stari Grad kan du enkelt ta en taxibåt över till strandresorten på andra sidan viken eller helt enkelt bara leta upp en klippa där du kan bada och sola resten av eftermiddagen. 
Kväll: Yoga och middag

Tisdag - Ager & strand

Morgon: Yoga och brunch
Utflykt: En fin tur genom det fantastiska UNESCO-skyddade området Stari Grad Plain eller "Ager" där du kommer att kunna se antika fält och vingårdar mer än 2000 år gamla. Det kan bli ett stopp för att klättra upp på ett gammalt hus, plocka vilda örter eller blommor och besöka en vingård och olivlund. Turen avslutas på Soline strandresort där det finns en restaurang och café och naturligtvis en underbar strand. Strax bredvid finns det mängder med klippor och vikar där man kan bada och där finns det även nudistvänliga ställen en liten bit bort. 
Kväll: Yoga och middag 

Onsdag - Jelsa stad & stränder

Morgon: Yoga och brunch
Utflykt: Besök Jelsa, öns yngsta havsnära stad, med sitt torg fyllt med caféer och glasskiosker. Utforska kullerstensgatornas gömda restauranger, kyrkor, butiker och konstgallerier och gå sedan tillbaka till huvudgatan som leder till stränderna som finns utbredda på båda sidorna av viken. Promenera över till någon av stränderna eller njut av en längre promenad i skydd av barrskogen innan du når den mycket populära stranden med sandbotten som staden är känd för. 
Kväll: Yoga och middag

Torsdag - Fisherman's Village & strand

Morgon: Yoga och brunch
Utflykt: Följ med till Vbroska, en pittoresk fiskeby med historiska gångbroar, imponerande kroatiska kyrkor och en fästning som ligger längs med den färgglada marinan med flera caféer och restauranger. Härifrån kan du sedan promenera längs med kusten tills du når Soline Beach för avslappning, hav och sol. Om du hellre vill göra något annat kan du passa på att besöka Zorace eller Milna, två små byar som båda erbjuder tysta, lugna vikar att njuta av. 
Kväll: Yoga och middag

Fredag - Hvar stad & stränder + Sunset Safari

Morgon: Yoga och brunch
Utflykt: Spendera dagen i världsberömda Hvar Town, ett "levande" museum där du kan besöka mängder av historiska och kulturella skatter, gå till många olika butiker eller bara sitta på något av dom många caféerna på torget eller hamnpromenaden och titta på folk, har du tur kanske du till och med kan se en kändis eller två! Sedan kan du promenera över till klipporna för ett dopp i det kristallklara vattnet eller om du känner för det ta en båttaxi för en utflykt till Pakleni aripelagen för att se mer av Hvar Towns strandliv. 
Kväll: Yoga och avskedsmiddag på en lokal restaurang (ej inkluderad) och sedan tillbaka till retreatet. 

Lördag - Avresedag

Morgon: Avskedcirkel där ni reflekterar över veckan och gör en utvärdering. Frukost och därefter utcheckning och avresa mot Stari Grad hamn 10.45. 

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras på grund av lokala omständigheter. 

Resfakta

Ingår i resan:
- 7 dagar/6 nätter
- Vegetariska måltider
- Frukost varje dag
- Middag varje kväll utom avskedsmiddagen sista kvällen då ni besöker en lokal restaurang
- 2 yogapass per dag med det aktuella temat
- Daglig utflykt som visar det bästa av ön
- Utrymme för egen tid
- Dagliga transfer till/från strand/stad om man så önskar
- Transfer från hamnen i Stari Grad 16.30 på ankomstdagen (färjan avgår från Split 14.30) och till hamnen 10.45 på avresedagen (färjan är framme i Split 13.00)

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer på andra tider än ovan nämnda
- Luncher
- Eventuella holistiska behandlingar och andra utflykter.

Resa: Flyg till Split (SPU)

Transfer: Transfer från och till hamnen i Stari Grad ingår på bestämda tider. När du kliver ut från flygplatsen i Split tar du bussen till Split hamn (går precis utanför terminalen), biljett köper man i ett av båsen innan man kliver på bussen. När bussen kommer till hamnen i Split kliver du av och går till färjeterminalen där du köper en biljett till färjan som går till Stari Grad på ön Hvar. Ankommer du till Stari Grad 16.30 blir du mött direkt av någon från retreatet, ankommer du på annan tid kan du ta en taxi till retreatet eller om du kommer tidigt invänta transfern. Om du behöver komma i kontakt med retreatet så finns telefonnummer på din faktura/resebekräftelse.

WiFi: Ja, i några av rummen och på yogaloftet som är öppet 07.00-22.00

Pool: Nej

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det finns möjlighet att boka holistiska behandlingar under vistelsen. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks på retreatet men det uppskattas om man vill göra det. På restauranger och om man åker taxi är det vanligt om man tycker att servicen varit bra

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Hör med oss om ni har barn/ungdomar i familjen som vill följa med!

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Kuna. Växla gärna till dig lite redan innan avresa så du har lite kontanter vid behov. Annars finns det uttagsautomater på ön.

Kreditkort: Det går inte att betala med kreditkort på retreatcentret, men de kan ta emot Paypal-betalningar. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Covid-19

Från och med den 30 juni 2020 är Kroatien ett av de länder dit UD inte avråder från att resa. Läs aktuell information på Sweden Abroad (eller i appen UDs Resklar).

Gården har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-04-187Kroatien, Hvar - Yogaretreat Balance & BlissSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-04-257Kroatien, Hvar - Yogaretreat Yoga, Hike & BikeSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-05-167Kroatien, Hvar - Yogaretreat Balance & BlissSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-05-237Kroatien, Hvar - Yogaretreat Yoga, Hike & BikeSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-05-307Kroatien, Hvar - Yogaretreat Balance & BlissSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-06-067Kroatien, Hvar - Reach Your Highest PotentialSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-06-137Kroatien, Hvar - Yogaretreat Light Up My LifeSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-10-177Kroatien, Hvar - Yogaretreat Balance & BlissSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-10-247Kroatien, Hvar - Yogaretreat Yoga, Hike & BikeSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-11-0417Kroatien, Hvar - Yogaretreat Yoga, Hike & BikeSEK 9 650Boka på förfrågan
2021-11-077Kroatien, Hvar - Yogaretreat Balance & BlissSEK 9 650Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY