Skip to main content

Kroatien – Yoga i den kroatiska övärlden

| Flera datum |


Åk till den ljuvliga paradisön Hvar i den kroatiska övärlden för en vecka med harmoni, yoga samt intressanta utflykter. Dina värdar tar väl hand om dig, bjuder på god vällagad vegetarisk mat, härlig yoga, utflykter, lugn och ro.

Närheten till flera vackra små hamnstäder ger möjlighet även till shopping, bad och semesterliv för den som så önskar. Ön är över åtta mil lång och ligger en och en halv timmes bekväm båtresa från Split. Här finns allt; underbara vyer, fantastiska berg, kristallklart turkosblått vatten, grönska, massor av lavendel, sol och bad.

De dagliga utflykterna gör att du får se och uppleva mycket av den underbara ön.

Detta är en yogaresa som vi har erbjudit under många år med många nöjda deltagare, och som nog har det mest innehållsrika programmet av alla våra olika yogaresor!

Du kan välja mellan två innehållsrika program som beskrivs nedan.

Erbjudande:
- 10% boka-tidigt-rabatt om du bokar och betalar anmälningsavgiften minst 90 dagar innan ankomstdatum.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Den lilla gården har äldre stenhus i typisk kroatisk stil, omsorgsfullt renoverade till modern standard och mysig yogaatmosfär. Här finns enkelrum och dubbelrum med egna badrum och gemensam lounge samt enkelrum med delat badrum. Priserna för de olika boendealternativen ser du när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du behöver registrera något. Om du reser ensam kan du inte boka del i dubbelrum utan då måste du boka enkelrum.

Den lilla trädgården andas lugn och harmoni och inbjuder till vila och eftertanke eller en stund med en god bok. 

Maten är utsökt och helvegetarisk. Så långt som möjligt används gårdens egenodlade frukter och grönsaker samt närproducerade råvaror. Måltiderna avnjuts oftast utomhus i den varma kvällen. 

När schemat tillåter så tar Evening eller Stipe gärna med dig på guidade turer till de mest intressanta sevärdheterna, tar en fika med dig på ett lokalt café eller bara hjälper dig att hitta det som intresserar dig mest.

Gården är rök- och alkoholfri.

Din yogalärare och värdinna

Din yogalärare och värdinna

Evening, din värdinna, är ursprungligen från New York men har bott många år av sitt liv i Slovenien och Kroatien. Evening driver retreatgården tillsammans med sin man Stipe som är född och uppvuxen på ön Hvar och har sin familj i huset bredvid.

Varje morgon har ni yoga på den skuggade takterrassen med utsikt över slätten nedanför. 

Evening är certifierad yogalärare och -terapeut och har utövat flera stilar och traditioner inom yogan, som t.ex. Suryashaktiyoga (en dynamisk, blandad, vinyasa flow-liknande yoga inspirerad av Ashtanga och Shivananda), Kundaliniyoga som den undervisas av Yogi Bhajan samt holistisk yogaterapi. Hon har praktiserat yoga sedan hon var 7 år gammal och har varit en hängiven lärare sedan 2004.

Evenings klasser erbjuder en kreativ, andligt rik och djupt stärkande praktik i relativt lugnt tempo.

Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. Alla klasser är på engelska och deltagarna kommer från olika länder.

Boende, yoga, mat och andra aktiviteter är genomtänka, och det finns en genomgående plan med hela veckoprogrammet. 

Program att välja mellan

På ankomstdagens (normalt söndag) eftermiddag blir du hämtad vid hamnen i Stari Grad och skjutsad till retreatet. När ni kommer fram serveras välkomstsnack och du får tid att göra dig hemmastadd. På kvällen äter ni sedan middag tillsammans där ni går igenom veckans program innan ni tar en promenad genom den lilla byn.

Det finns flera väldigt innehållsrika program att välja mellan med olika datum, och som har lite olika inriktning och förutom yogaklasser innehåller många andra aktiviteter. 

Beskrivning av de olika programmen (engelska):

Balance & Bliss.pdf

Yogi Explorer.pdf

Datum och priser hittar du längre ned på sidan.

Utflyktsprogram

Utflyktsprogram

Beskrivning av de utflyktsmål som normalt helt eller delvis ingår i de olika programmen (varje program beskrivs i separat flik här på sidan) :

Stari Grad stad & stränder

Njut av en promenad genom en av Kroatiens äldsta städer där du kan se antika grekiska och romerska ruiner, besöka historiska museum, konstgallerier och antikaffärer eller njuta av en fika på något av de många caféerna. Från Stari Grad kan du enkelt ta en taxibåt över till strand-resorten på andra sidan viken eller helt enkelt bara leta upp en klippa där du kan bada och sola resten av eftermiddagen. 

Ager & strand

En fin tur genom det fantastiska UNESCO-skyddade området Stari Grad Plain eller "Ager" där du kommer att kunna se antika fält och vingårdar mer än 2000 år gamla. Det kan bli ett stopp för att klättra upp på ett gammalt hus, plocka vilda örter eller blommor och besöka en vingård och olivlund. Ni kan även besöka Soline strand-resort där det finns en restaurang och café och naturligtvis en underbar strand. Strax bredvid finns det mängder med klippor och vikar där man kan bada och där finns det även nudistvänliga ställen en liten bit bort. 

Jelsa stad & stränder

Jelsa, öns yngsta havsnära stad, med sitt torg fyllt med caféer och glasskiosker. Utforska kullerstensgatornas gömda restauranger, kyrkor, butiker och konstgallerier och gå sedan tillbaka till huvudgatan som leder till stränderna som finns utbredda på båda sidorna av viken. Promenera över till någon av stränderna eller njut av en längre promenad i skydd av barrskogen innan du når den mycket populära stranden med sandbotten som staden är känd för. 

Fisherman's Village & strand

Vbroska, en pittoresk fiskeby med historiska gångbroar, imponerande kroatiska kyrkor och en fästning som ligger längs med den färgglada marinan med flera caféer och restauranger. Härifrån kan man sedan promenera längs med kusten tills man når Soline Beach för avslappning, hav och sol. Om man hellre vill göra något annat kan man passa på att besöka Zorace eller Milna, två små byar som båda erbjuder tysta, lugna vikar att njuta av. 

Hvar stad & stränder + Sunset Safari

Världsberömda Hvar Town, ett "levande" museum där du kan besöka mängder av historiska och kulturella skatter, gå till många olika butiker eller bara sitta på något av dom många caféerna på torget eller hamnpromenaden och titta på folk, har du tur kanske du till och med kan se en kändis eller två! Sedan kan du promenera över till klipporna för ett dopp i det kristallklara vattnet eller om du känner för det ta en båttaxi för en utflykt till Pakleni aripelagen för att se mer av Hvar Towns strandliv. 

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 dagar / 6 nätter
- Vegetarisk brunch och middag (restaurangbesök enligt programmet på egen bekostnad)
- Mineralvatten, te och örtdrycker vid varje mål
- Daglig frukt och andra godsaker
- Dagligt program enligt valt programalternativ
- Alla transporter inkl transfer från och till Stari Grad
- WiFi
- Strandhandduk

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer på andra tider än nedan nämnda
- Luncher
- Eventuella holistiska behandlingar

Enkelrum: Om du reser ensam måste du boka enkelrum, det finns både med eget badrum och med delat badrum. Priset visas när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du behöver registrera något.

Resa: Flyg till Split (SPU)

Transfer: Transfer från och till hamnen i Stari Grad ingår på bestämda tider - från hamnen i Stari Grad 16.30 på ankomstdagen (färjan avgår från Split 14.30) och till hamnen 10.45 på avresedagen (färjan är framme i Split 13.00). När du kliver ut från flygplatsen i Split tar du bussen till Split hamn (går precis utanför terminalen), biljett köper man innan man kliver på bussen. När bussen kommer till hamnen i Split kliver du av och går till färjeterminalen där du köper en biljett till färjan som går till Stari Grad på ön Hvar. Ankommer du till Stari Grad 16.30 blir du mött direkt av någon från retreatet, ankommer du på annan tid kan du ta en taxi till retreatet eller om du kommer tidigt invänta transfern. Om du behöver komma i kontakt med retreatet så finns telefonnummer på din faktura/resebekräftelse.

WiFi: Ja

Pool: Nej

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det finns möjlighet att boka holistiska behandlingar under vistelsen. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks på retreatet men det uppskattas om man vill göra det. På restauranger och om man åker taxi är det vanligt om man tycker att servicen varit bra

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Hör med oss om ni har barn/ungdomar i familjen som vill följa med!

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EUR. Det uttagsautomater på ön.

Kreditkort: Det går inte att betala med kreditkort på retreatcentret, men de kan ta emot Paypal-betalningar. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Väderstatistik

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-07-217Kroatien, Hvar – Balance & Bliss Retreat
10% boka-tidigt-rabatt vid bokning mer än 90 dgr innan
SEK 14 200Boka på förfrågan
2024-08-047Kroatien, Hvar – Balance & Bliss Retreat
10% boka-tidigt-rabatt vid bokning mer än 90 dgr innan
SEK 14 200Boka på förfrågan
2024-08-117Kroatien, Hvar – Yogi Explorer
10% boka-tidigt-rabatt vid bokning mer än 90 dgr innan
SEK 15 250Boka på förfrågan
2024-08-187Kroatien, Hvar – Balance & Bliss Retreat
10% boka-tidigt-rabatt vid bokning mer än 90 dgr innan
SEK 14 200Boka på förfrågan
2024-09-087Kroatien, Hvar – Balance & Bliss Retreat
10% boka-tidigt-rabatt vid bokning mer än 90 dgr innan
SEK 14 200Boka på förfrågan
2024-09-157Kroatien, Hvar – Yogi Explorer
10% boka-tidigt-rabatt vid bokning mer än 90 dgr innan
SEK 15 250Boka på förfrågan
2024-09-227Kroatien, Hvar – Balance & Bliss Retreat
10% boka-tidigt-rabatt vid bokning mer än 90 dgr innan
SEK 14 200Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY