Kroatien, Hvar - Yoga i den kroatiska övärlden

Åk till den ljuvliga paradisön i den kroatiska övärlden för en vecka med harmoni, yoga samt intressanta utflykter. Dina värdar tar väl hand om dig, bjuder på god vällagad vegetarisk mat, härlig yoga, utflykter, lugn och ro. Närheten till flera vackra små hamnstäder ger möjlighet även till shopping, bad och semesterliv för den som så önskar. Ön är över åtta mil lång och ligger en och en halv timmes bekväm båtresa från Split. Här finns allt; underbara vyer, fantastiska berg, kristallklart turkosblått vatten, grönska, massor av lavendel, sol och bad.
 

Läs kommentarer från deltagare

Brev från nöjd deltagare

Pris från:
SEK 9 350
Boka resa

Boende & mat

Retreatet ligger i ett äldre stenhus i typisk kroatisk stil, omsorgsfullt renoverat till modern standard och mysig yogaatmosfär. Här finns både dubbelrum och enkelrum och du delar de fräscha badrummen med ett par andra deltagare, sviterna har egna badrum. Den lilla trädgården andas lugn och harmoni och inbjuder till vila och eftertanke eller en stund med en god bok. 

Maten är utsökt och helvegetarisk. Så långt som möjligt används retreatets egenodlade frukter och grönsaker samt närproducerade råvaror. Måltiderna avnjuts oftast utomhus i den varma kvällen. Man hjälps åt med att duka av (ej diskning).

När schemat tillåter så tar Evening eller Stipe gärna med dig på guidade turer till de mest intressanta sevärdheterna, tar en fika med dig på ett lokalt café eller bara hjälper dig att hitta det som intresserar dig mest.

Retreatet är rök- och alkoholfritt.

Yoga

Evening är din värdinna. Hon är ursprungligen från New York men har bott många år av sitt liv i Slovenien och Kroatien. Evening driver retreatet tillsammans med sin man Stipe som är född och uppvuxen på ön och har sin familj i huset bredvid.

Varje morgon har ni yoga på den skuggade takterrassen med utsikt över slätten nedanför. Eftermiddagens yogapass äger rum på olika ljuvliga platser på ön, speciellt utvalda av Evening för sin vackra och harmoniska omgivning.

Evening är certifierad yogalärare och -terapeut och har utövat flera stilar och traditioner inom yogan, som t.ex. Suryashaktiyoga (en dynamisk, blandad, vinyasa flow-liknande yoga inspirerad av Ashtanga och Shivananda), Kundaliniyoga som den undervisas av Yogi Bhajan samt holistisk yogaterapi. Hon har praktiserat yoga sedan hon var 7 år gammal och har varit en hängiven lärare sedan 2004.

Evenings klasser erbjuder en kreativ, andligt rik och djupt stärkande praktik i relativt lugnt tempo.

Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. Alla klasser är på engelska och deltagarna kommer från olika länder.

Boende, yoga, mat och andra aktiviteter är genomtänka, och det finns en genomgående plan med hela veckoprogrammet. 

Program 6 nätter

Här är ett generellt program för 6-nätters retreatet 21 april- 1 juni och 15 september- 19 oktober. 

Söndag - Ankomst & Retreat start

Retreatet startar med att du på söndag eftermiddag blir hämtad vid hamnen i Stari Grad 16.30 och skjutsad till retreatet. När ni kommer fram serveras välkomstsnack och du får tid att göra dig hemmastadd. På kvällen hålls en välkomstcirkel och ni äter sedan middag tillsammans där ni går igenom veckans program innan ni tar en promenad genom den lilla byn. 

Måndag - Stari Grad Town & stränder

Morgon: Yoga och brunch

Utflykt: Njut av en promenad genom en av Kroatiens äldsta städer där du kan se antika grekiska och romerska ruiner, besök historiska museum, konstgallerier och antikaffärer eller njut av en fika på något av de många caféerna. Från Stari Grad kan du enkelt ta en taxibåt över till strandresorten på andra sidan viken eller helt enkelt bara leta upp en klippa där du kan bada och sola resten av eftermiddagen. 

 Kväll: Yoga och middag

Tisdag - Ager & strand

Morgon: Yoga och brunch

Utflykt: Njut av en tur genom det fantastiska UNESCO skyddad området Stari Grad plain eller "Ager" där du kommer att kunna se antika fält och vingårdar mer än 2000 år gamla. Det kan bli ett stopp för att klättra upp på ett gammalt hus, plocka vilda örter eller blommor och besöka vår vingård och olivlund. Turen avslutas på Soline strandresort där det finns en restaurang och café och naturligtvis en underbar strand. På andra sidan finns det mängder med klippor och vikar där man kan bada och där finns det även nudistvänliga ställen en liten bit bort. 

Kväll: Yoga och middag 

Onsdag - Jelsa Town & stränder

Morgon: Yoga och brunch

Utflykt: Besök Jelsa , öns yngsta havsnära stad, med sitt torg fyllt med caféer och glasskiosker. Utforska kullerstensgatornas gömda restauranger, kyrkor, butiker och konstgallerier och gå sedan tillbaka till huvudgatan som leder till stränderna som finns utbredda på båda sidorna av viken. Promenera över till någon avstränderna eller njut av en längree promenad i skydd av barrskogen innan du når den mycket populära stranden med sandbotten som staden är känd för. 

Kväll: Yoga och middag

Torsdag - Fisherman's Village & strand

Morgon: Yoga och brunch

Utflykt: Följ med till Vbroska, en pittoresk fiskeby med historiska gångbroar, imponerande kroatiska kyrkor och en fästningen som ligger längs med den färgglada marinan med fler acaféer och restauranger. Härifrån kan du sedan promenera längs med kusten tills du når Soline Beach för ytterligare en dag med avslappning, hav och sol! Om du hellre vill göra något annat kan du passa på att besöka Zorace eller Milna, två små byar som båda erbjuder tysta, lugna vikar att njuta av. 

Kväll: Yoga och middag

Fredag - Hvar Town & stränder + Sunset Safari

Morgon: Yoga och brunch

Utflykt: Spendera dagen i världsberömda Hvar Town, ett "levande" museum där du kan besöka mängder av historiska och kulturella skatter, gå till många olika butiker eller bara sitta på något av dom många caféerna på torget eller hamnpromenaden och titta på folk, har du tur kanske du till och med kan se en kändis eller två! Sedan kan du promenera över till klipporna för ett dopp i det kristallklara vattnet eller om du känner för det ta en båttaxi för en utflykt till Pakleni aripelagen för att se mer av Hvar Towns strandliv. 

Kväll: Yoga och avskedsmiddag på en lokal restaurang (ej inkluderad) och sedan tillbaka till retreatet. 

Lördag - Retreat sammanfattning & avresa

Morgon: Avskedcirkel där ni reflekterar över veckan och utvärdering. Frukost och därefter utcheckning och avresa mot Stari Grad hamn 10.45. 

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras på grund av lokala omständigheter. 
 

Retreat 16 juni - 18 augusti

Resefakta

Ingår i resan 6 nätter 21 april- 1 juni och 15 september-19 oktober:
- Boende 6 nätter
- Vegetarisk brunch och middag varje dag (eventuellt en middag som ej ingår)
- 4x2.5h yoga
- 1x2h yoga i naturen
- Dagliga transfer till/från strand/stad om man så önskar
- Transfer från hamnen i Stari Grad 16.30 på ankomstdagen (färjan avgår från Split 14.30) och till hamnen 10.45 på avresedagen (färjan är framme i Split 13.00)

Ingår i resan 6 nätter 16 juni-18 augusti: 
- Boende 6 nätter
- Vegetarisk brunch och middag varje dag (ej sista kvällen)
- Alla yogapass
- Veckans tema
- Dagliga transfer till/från strand/stad om man så önskar
- Transfer från hamnen i Stari Grad 16.30 på ankomstdagen (färjan avgår från Split 14.30) och till hamnen 10.45 på avresedagen (färjan är framme i Split 13.00)

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer på andra tider än ovan nämnda
- Luncher
- Eventuella holistiska behandlingar och andra utflykter.
- Middag sista kvällen (6 nätters program), eventuellt ej middag sista kvällen (5 nätters program) 

Resa: Flyg till Split (SPU)

Transfer: Transfer från och till hamnen i Stari Grad ingår på bestämda tider. När du kliver ut från flygplatsen i Split tar du bussen till Split hamn (går precis utanför terminalen), biljett köper man i ett av båsen innan man kliver på bussen. När bussen kommer till hamnen i Split kliver du av och går till färjeterminalen där du köper en biljett till färjan som går till Stari Grad på ön Hvar. Ankommer du till Stari Grad på angiven tid blir du mött direkt, ankommer du på annan tid kan du ta en taxi till retreatet eller om du kommer tidigt invänta transfern. 

WiFi: Ja, i några av rummen och på yogaloftet som är öppet 07.00-22.00

Pool: Nej

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det finns möjlighet att boka holistiska behandlingar under vistelsen. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks på retreatet men det uppskattas om man vill göra det. På resturanger och om man åker taxi är det vanligt om man tycker att servicen varit bra

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: På 6- nätters retreaten accepteras ungdomar som kan delta i hela programmet, på 5-nätters retreaten kan det gå bra med barn som är yngre och inte kan delta i allt. Hör med oss om ni har barn/ungdomar i familjen som vill följa med!

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Kuna

Kreditkort: Det går inte att betala med kreditkort på retreatet. Paypal fungerar. 

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2019-05-266Kroatien, Hvar - Yoga i den kroatiska övärldenSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-06-166Kroatien, Hvar - Art of Mindfulness - cultivate deep inner awareness with yoga, art & nature SEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-06-236Kroatien, Hvar - Viva Shakti - celebrate your femininity with this inspiring women's yoga & belly dance eventSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-06-306Kroatien, Hvar - The Radiance Retreat - let your inner light shine with this holistic yoga detox and wellness eventSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-07-076Kroatien, Hvar - Summer Breeze - awaken your senses with yoga on the wild beaches & hidden nature spots of HvarSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-07-146Kroatien, Hvar - Life Purpose Yoga - find the courage to reveal yourself through yogaSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-07-216Kroatien, Hvar - Yoga & Creativity - unleash your creative potential SEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-08-046Kroatien, Hvar - Recharge & Shine - open new doors to self, body & nature awareness with Yin Yoga & Zhineng QigongSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-08-116Kroatien, Hvar - Live Fit for Life - transform your health & fitness lifestyle with yoga and the 5 pillars of wellbeing SEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-08-186Kroatien, Hvar - Glow Ultimate You - be the most empowered version of yourself with this holistic lifestyle makeoverSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-09-156Kroatien, Hvar - Yoga i den kroatiska övärldenSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-09-226Kroatien, Hvar - Yoga i den kroatiska övärldenSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-10-066Kroatien, Hvar - Yoga i den kroatiska övärldenSEK 9 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-10-136Kroatien, Hvar - Yoga i den kroatiska övärldenSEK 9 350Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize