Skip to main content

Sverige, Abisko – Vinterhelg med norrsken, yoga och vandring med Ulrica Norberg och Maria Söderholm


| 2022-01-21 |

Yoga- och vandringsduon, Ulrica Norberg och Maria Söderholm, välkomnar dig till ett inspirerande vinter-retreat i vintervackra Abisko i Lappland. 

Under en långhelg i januari får du två enkla dagsvandringar följda av högkvalitativa yogaklasser på eftermiddagarna i ett äkta Winter Wonderland-paradis. Vandringarna är inte på något sätt avancerade, det handlar om att uppleva hur det är att vandra i ett snölandskap och att njuta av miljön. Snöskor går att hyra, läs mer under Resefakta nedan.

Vi hoppas naturligtvis på att vi även ska få uppleva det magiska norrskenet. Visste du för övrigt att Abisko nationalpark är en av världens bästa platser för den som vill se norrsken? Vi lär oss mer om det på plats. 
 
Vill du passa på att lägga till ännu en speciell upplevelsa kan du boka hundspann som tillägg. Beroende på snödjupet genomförs hundspann antingen i Abisko eller i Kiruna.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Boende

Det sägs att man drabbas av permanent galen kärlek till svensk vildmark vid foten av landets vackraste fjällkedja. Men vi varnar dig för ett bestående tillstånd av (beroendeframkallande) lugn. Framkallad av Sveriges första sanna mountain lodge. Det sägs att man helst inte ska avslöja något alls om denna pärla till vildmarksoas. Låt dem hållas. Du får också plats.

Ett lågbyggt hotell samt fyra mysiga stugor är det som utgör Abisko Mountain Lodge, här kan man känna en fläkt från äldre tiders fjällhotell vid vägs ände. Välkommen in i värmen, här trivs du.

Här pratas det glatt om skidåkning, snökvaliteter, hundspann, norrsken och vandring kvällarna i ända. Det är inte svårt att känna gemenskap med de andra gästerna – ni är nämligen alla här av samma anledning. För att njuta av Abisko, vildmarken och alla aktiviteter den har att erbjuda.

Mat

Snart sitter du kanske på en stjärnrestaurang i en megastad och försöker komma på var du har ätit en bättre måltid. Och då ler du förläget när du minns kvällen på Abisko Mountain Lodge. 

På menyn finner du, blandat med säsongsaktuella råvaror, bland annat röding och älg och hjortron direkt från vildmarken.

Slow-food är det som gäller på Lodgen, och så har det varit enda sedan starten. Man är officiellt medlemmar av Slow-food rörelsen och det är man mycket stolta över.

Frukost är välmående. Hembakt bröd, gröt, lite äggröra, kanske en prinskorv eller köttbulle. Sitta lite till, fundera på dagen och kolla mot Lapporten. En andra sväng runt buffén. Tuffaste frågan just nu – vilken tésort av alla de många sorterna och vilken sorts hemgjord marmelad på rostingen? En halv kopp Zoegas skånerost och en shot ingefära & gurkmeja, du känner energin komma pirrande, dags att ge sig ut. Längtar redan till frukosten imorgon.

Lättare lunch kan köpas på lodgen (sopplunch, förbokas senast en vecka innan eller lunchpaket, förbokas dagen innan).
Alternativt serveras lunchbuffé på STF Abisko Turiststation (ca 2 km).

Middagsmenyn fokuserar på lokala och säsongsvarierande råvaror.
Detta mixas med det klassiskt lappländska.

Det finns alltid vegetariska alternativ på menyn och för veganska alternativ eller andra ändringar som måste göras för allergier eller annan specialkost –
inga problem – så länge du berättar det innan.

Dina ledare Ulrica Norberg och Maria Söderholm

Dina ledare Ulrica Norberg och Maria Söderholm

Maria Söderholm och Ulrica Norberg leder vårt vandringsretreat tillsammans med en lokal, certifierad vandringsguide.

Maria är bosatt i Kalifornien och leder spektakulära gruppvandringar runt om i världen för olika grupper och är en oerhört uppskattad guide med sitt pedagogiska och stöttande sätt.

Ulrica arbetar som författare och yogalärare och utgår från Stockholm som bas. Hon är just nu aktuell med sin bok NOMAD – Den läkande kraften i att vandra och bli ett med naturen (Harper Collins Nordic 2020). 

Denna duo utgår från begreppet "hikefulness" och definierar det som mindfulness medan du vandrar. Det är i naturen, på vandringsleden, i bergen som det fysiska, emotionella och spirituella samverkar och sinnena öppnar sig.  

Program

Dag 1
Ankomst och incheckning
Samling för genomgång av dagarna, presentation, berätta om hotellet etc. 
Gemensam middag

Dag 2
Frukost
Första vandringsdagen, vi stämmer av väder etc under frukosten
Eftermiddags-yoga
Middag, genomgång av nästa dag

Dag 3
Samma som dag 2

Dag 4
Frukost 
Vi skiljs åt efter en upplevelserik och underbar långhelg

Programmet ger en översiktlig beskrivning av helgen och ska ses som preliminärt. Bland annat väder och vind kan påverka schemat.

Resefakta

Ingår i priset:
- 4 dagar / 3 nätter i delat twinrum
- Frukost och middag
- 2 dagsvandringar (ej avancerade eller krävande)
- 2 kvalitativa yogaklasser
- Utflykt för att se det magiska norrskenet (ej garanti)
- Möjlighet till hundspann mot pristillägg
- Tillgång till bastu 

Ingår ej:
- Resan
- Lunch (finns bl a att förboka på lodgen)
- Lokala transporter utöver till och från yogasalen.

Enkelrum: Det finns endast ett enkelrum. Det kan bokas med pristillägg som framgår när du klickar på Boka på förfrågan innan du registrerar något.

Incheckning: Incheckning från kl 14:00. Utcheckning senast kl 11:00 

Resa:
Flyg: 
SAS och Norweigan flyger till Kiruna. Från Kiruna flygplats kan du ta dig till Abisko via flygbuss, flygtransfer, tåg, taxi eller hyrbil. Det går också att flyga till Narvik/Evenes i Norge och därifrån ta sig med hyrbil eller taxi.
Flygbuss/Taxitransfer:
Visit Abisko: tel 0980-40037
Köp biljett direkt: visitabisko.com
Taxi Kiruna: tel 0980-12 020

Tåg:
Vy Tåg kör trafiken till Abisko. Det finns två stationer i Abisko, se till att hoppa av vid Abisko Östra. Tåget stannar endast ett par hundra meter från lodgen och du kan lätt gå, följ skyltarna.
Vy Tåg: tel 0771-444 111 eller vy.se.

Bil:
När du kommer till Abisko Östra svänger du av från E10:an. Notera att en del GPS:er har ouppdaterade kartor vad gäller Abisko Östra och visar därför ibland fel. Vi rekommenderar er därför att hålla ögonen öppna och följa skyltarna mot Abisko Mountain Lodge.

Buss:
Länstrafiken: tel 0771-100 110 eller ltnbd.se.

OBS! Boka inte din resa innan du fått information från oss att minimiantalet för resan är uppnått.

Yogautrustning: Det finns lite tjockare yogamattor att hyra på plats (100 SEK), men ta gärna med en egen yogamatta, gärna en reseyogamatta som är lite tunnare och lättare att bära med sig. 

Övrig att ta med:
- Snöskor, det finns att köpa i välsorterade sportbutiker från ca 1000 SEK. Kan även hyras på Abisko Fjällstation, det kostar 350 SEK första dygnet och 175 SEK/dygn för kommande dygn. Om du vill hyra snöskor, fyll i detta bokningsformulär och maila till abisko.butik@stfturist.se. Boka i tid!
- Pannlampa
- Stadiga och varma vandringskängor
- Vindtäta varma kläder 
- Mindre ryggsäck för dagturer
- Egen kaffemugg/kaffetermos
- Hygglig normal fysik krävs för vandringarna, det kommer gå i lugnt tempo

Specialkost: Inga problem att få specialkost i de flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2022-01-214Vinterhelg i Abisko med yoga och vandringSEK 8 750Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY