Skip to main content

Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd på din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter? Vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten du behöver på resan!

Gäller vid aktiviteter som yoga med mera

Du tecknar reseförsäkringen hos försäkringsbolaget Gouda via länken längre ned på sidan, och du får försäkringsdokument direkt från försäkringsbolaget.

  • Reseförsäkringen gäller vid aktiviteter som yoga, windsurfing, ridning, dykning m.m.
  • Reseförsäkringen omfattar merkostnader om du blir satt i covid-karantän och inte kan resa hem som planerat oavsett om du är smittad eller ej. Gäller när du inkluderar tillvalet för semestergaranti.
  • Reseförsäkringen kan endast tecknas av svenska medborgare.

    Längst ned på den här sidan finns svar på vanliga frågor.

Komplement till hemförsäkring

Komplement till hemförsäkring är utformad för att fylla luckorna i din hemförsäkrings reseskydd. Försäkringen gäller helt utan självrisk.
Många hemförsäkringar har undantag för pandemier/epidemier. Om det finns sådana undantag behöver du köpa Reseförsäkring (heltäckande) för att få fullt sådant skydd. 
Se pris och teckna försäkring >>

Reseförsäkring (heltäckande)

Alternativet Reseförsäkring väljer du om du saknar hemförsäkring eller om din hemförsäkrings reseskydd saknar omfattning för pandemier/epidemier. Denna reseförsäkring gäller för Covid-19 och omfattar vårdkostnader vid akut sjukdom om du skulle bli sjuk under resan.
Se pris och teckna försäkring >>

Seniorreseförsäkring om du fyllt 70 år

Se pris och teckna försäkring >>

Försäkringsgivare är Gouda Reseförsäkring som är en del av den norska försäkringskoncernen Gjensidige som försäkrat liv och hälsa sedan 1816 och är Norges största försäkringsbolag. I Sverige är Gouda Reseförsäkring en av de ledande aktörerna på marknaden inom segmentet reseförsäkring. Gouda försäkrar idag mer än 2 miljoner resenärer per år.Vanliga frågor och svar

Nedanstående svar avser Goudas heltäckande Reseförsäkring om inte annat anges. Vi rekommenderar att du även kollar på Goudas hemsida om något nyligen kan ha förändrats i villkoren.

- Hur gäller försäkringen om jag insjuknar på grud av pandemi/epedemi på min resa?
Försäkringen ersätter på samma sätt som vilken annan akut sjukdom som helst. Försäkringen ersätter då dina sjukvårdskostnader. 

- Ersätter försäkringen kostnaden för ett Covid-19-test under utlandsvistelsen?
Ja, försäkringen ersätter kostnaden för ett Covid-19-test om du har symptom. Är testet ställt som ett krav av myndigheter, flygbolag eller liknande så omfattas inte detta av försäkringen, utan blir då en kostnad du måste stå för själv. Viktigt att du alltid kontaktar Goudas alarmcentral så vi får möjlighet att hjälpa dig.

- Vad händer om jag blir sjuk i Covid-19 och blir satt i karantän?
Förutom ersättning för själva sjukvården så ersätter försäkringen merkostnader för ny hemresa om du på grund av sjukdom inte kan åka hem som planerat.

Väljer du att köpa Komplement till hemförsäkringen ersätter Goudas försäkring självrisken hos din hemförsäkring och du har dessutom möjlighet att ansöka om ersättning för förstörda semesterdagar.

- Vad händer om jag blir satt i karantän utan att själv vara sjuk?
Gouda har utvidgat omfattningen i våra försäkringar och ersätter nu merkostnader om du blir satt i karantän av en utländsk myndighet under resan - oavsett om du är sjuk eller inte - om du inte kan resa hem som planerat. Försäkringen ersätter merkostnader för kost, logi och nya flygbiljetter till 30.000 kr per person eller 100.000 kr för en hel familj. Karantänteckningen inkluderas i båda försäkringar, dvs. Heltäckande och Komplementsförsäkringen. 

- Vad gör jag om jag blir sjuk utomlands?
Du ska i den mån du har möjlighet alltid kontakta Goudas alarmcentral. De hjälper dig med hänvisning till närmaste vårdgivare/sjukhus och kan även ställa ut betalningsgarantier för dig så du slipper egna utlägg. Goudas alarmcentral har öppet dygnet runt alla dagar om året.

Har du valt Komplement till hemförsäkringen kontaktar du SOS Alarm. Titta gärna igenom dina försäkringspapper och ta med nödvändig dokumentation på din resa. 
SOS Alarm är hemförsäkringsbolagens alarmcentral och hjälper dig om något allvarligare inträffar. 
 

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY