Skip to main content

Ashtangayoga med barfota-lyx i Kenya

| 2025-04-09 |

Save the date!


Mer information kommer.
 

Naturlig skönhet och avslappnad barfota-lyx väntar dig på detta exklusiva boutique-hotell direkt på Indiska oceanens strand. Med en underbar kombination av afrikansk charm och modern bekvämlighet är detta en plats för att njuta av det bästa som ett tropiskt paradis har att erbjuda. Servicen är av högsta klass med ett personligt och väldigt omtänksamt bemötande.

Resan vänder sig till dig som självständigt kan ordningen på minst solhälsningarna och stående positioner och som vill fördjupa din praktik och förståelse av yoga under några intensiva dagar.  

Resorten ligger vid en avskild och orörd strand och omges av frodig grönska. Här kan du vandra kilometervis längs orörda stränder eller bara njuta av den oöverträffade utsikten över den skimrande Indiska oceanen.

Boendet består av en blandning av eleganta rum i de olika byggnaderna, alla vackert anpassade till naturen och platsen. Varje boende är omsorgsfullt utformat för att skapa en lugn och avkopplande atmosfär med moderna bekvämligheter inklusive AC, och traditionella afrikanska detaljer.

För matälskare erbjuds en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Från färska skaldjur till lokalt odlade råvaror skapas läckra måltider med en smak av Kenya och internationella influenser. Njut av måltider i den rustika restaurangen, eller under en underbar middag vid stranden.

För den som söker äventyr finns det en mängd aktiviteter utöver yogan att välja mellan. Från snorkling vid korallrevet som man ser bryter vågorna långt där ute eller boka en båttur till ett rev i en havsnaturpark längre bort, till hästridning längs stranden eller utflykt till en närliggande by med mera.

Detta familjeägda lyxiga paradis kommer motsvara dina förväntningar och ge dig minnen för livet. 

Vi planerar att kunna erbjuda en bra safari som ett tillägg veckan innan yogaretreaten.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Boendet kombinerar komfort med en känsla av äkthet och närhet till naturen. Det finns totalt 45 bäddar. Gästerna kan välja mellan olika typer av rum, från rymliga sviter till mindre rum, alla omsorgsfullt inredda med afrikansk touch med lokala konstverk och bekväma möbler. Det finns ett fåtal enkelrum, utöver dessa kan man boka dubbelrum för eget bruk men dessa blir natuligtvis dyrare än enkelrummen. Eftersom hela resorten känns och är väldigt naturnära kan man ibland hitta småkryp i rummen som små ödlor och en och annan myra. I träden klättrar söta, snälla och skygga men ibland nyfikna apor. Det händer att de besöker rummen så det är bra att lägga värdefulla saker i lådor eller skåp. 

När det gäller maten finns en varierad och smakfull meny som erbjuder både lokala och internationella rätter. Maten är ofta baserad på färska och lokalt producerade ingredienser, inklusive fisk och skaldjur fångade i närheten och grönsaker från trädgården. Måltiderna kan avnjutas i den mysiga atmosfären i den öppna matsalen, vid uppdukade bord på sanden bredvid eller alldeles vid stranden. Man strävar efter att erbjuda en kulinarisk upplevelse som kompletterar den natursköna omgivningen.

I priset ingår helpension vilket innebär frukost med youghurt, musli, frukter, ägg tillagad på valfritt sätt, och andra varma rätter på frukostmenyn. Luncherna består av tre rätter, likaså middagarna. Drycker utöver vatten betalas vid utcheckning. På eftermiddagarna serveras naturligtvis "afternoon tea" med kaffe, te och kakor. Det finns ett relativt stort urval av viner i olika prisklasser att välja mellan. Innan middagarna tar man gärna en drink (med eller utan alkohol) i den mysiga och välsorterade baren.  

Omgivning

Omgivning

Resorten Kinondo Kwetu är svenskägd och ligger vid en i det närmaste orörd kust i södra Kenya, helt utan de stora femstjärninga hotellen som finns vid många mer turisttäta kuster runt om i världen. Omgivningen präglas av frodig grönska, med palmstränder som sträcker sig långt långt åt båda håll längs den glittrande Indiska oceanen. Stranden är fri från påträngande försäljare.

Resorten är inbäddad i en tropisk trädgård med skuggiga träd som ger en känsla av lugn och avskildhet. Stränderna är mjuka och vita, perfekta för avkoppling och promenader längs strandkanten. Det är ca 2 meters skillnad mellan låg- och högvatten (ebb och flod) och vid låg- till medelvatten kan man ta kilometerlånga strandpromenader åt båda håll, bara man håller koll så man hinner tillbaka innan vattnet stiger så högt att stranden hamnar så mycket under vatten så man måste hitta vägar högre upp på land på hemvägen!

Här finns också möjlighet till vattensporter och utflykter till närliggande naturreservat och kulturella sevärdheter. 

Det finns inga affärer i närheten eller någon by att shoppa i. Men om man promenerar ca 15-30 minuter efter stranden finns några mindre kaféer och surfing-uthyrning och lite längre bort Diani Beach som är mer befolkad.

Safari-tillägg

Safari-tillägg

Vi planerar att kunna erbjuda en bra safari som ett tillägg veckan innan yogaretreaten. Det blir då inrikesflyg alternativt flyg till grannland.

Program/schema

Preliminärt dagsprogram (kan komma att ändras på grund av lokala omständigheter eller gruppens önskemål):

07.00-09.00 Yoga
09.00 Frukost därefter fri tid (sol & bad, pool, strandpromenad etc.)
13.30 Lunch därefter fri tid
17.00-18.30 Yoga
19.30 Middag 

Någon av dagarna arrangeras en guidad utflykt till fots i en vacker och fridfull skog samt till en by i närheten där du får insikt i hur man lever i lokalsamhället. Kostnaden för utflykten ingår i resans pris och pengarna går till bevarandet av skogen samt till lokalsamhället.

 

Yoga & lärare

Yoga & lärare

Veckan kommer att bestå av mysore-klasser varje morgon mellan kl 07:00-09:00, samt fem eftermiddagsklasser på cirka 1,5 tim där vi fördjupar oss i enkla pranayama-övningar, teknik och yogafilosofi.

Vi håller till i den fina yogapaviljongen med en oemotståndlig utsikt över Indiska oceanen.

Din lärare

Undervisningen leds av Lisa Lalér som är KPJAYI Level 2 SYC-auktoriserad Ashtangayoga-lärare. Lisa har sedan 2004 tillbringat mycket tid för studier i Mysore i Indien hos sin lärare R. Sharath Jois. Under sina resor i Mysore har Lisa även studerat sanskrit och yogafilosofi. Lisa driver tillsammans med sin syster Lotta yogastudion Yogashala Stockholm sedan 2009. 

Om du har frågor gällande din yogautövning, mejla till Lisa.

Ytterligare någon från Yogashala Stockholm kommer följa med, men vem det blir är när detta skrivs inte bestämt.

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter / 8 dagar
- Helpension
- Alla yogaklasser under 6 dagar
- Guidad utflykt till fots till lokal by och tropisk skog.
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du får invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Drycker utöver vatten
- Utflykter och aktiviteter

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Mombasa. Man flyger normalt ner på kvällen innan, dvs 8 april och landar i Mombasa på förmiddagen 9 april. Hem flyger man 16 april och landar i Sverige tidigt på morgonen 17 april.
Du bokar ditt flyg själv t ex på skyscanner.se eller flygresor.se. Boka inte flyg innan minimiantalet deltagare är uppnått, när det sker skickar vi ut information om att det är dags att boka flyg, då ger vi även lämpligt förslag.
Om man bokar safari-tillägget gäller andra flygtider ner.

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår (ca 1,5-2,5 timmar beroende på trafiksituationen) 9 april och 16 april. Tiderna för grupptransfern bestäms när vi fått in allas flygtider. Om grupptransfern inte passar dina flygtider betalar du din egen transfer.

WiFi: Ja, bäst mottagning i huvudbyggnaden.

Pool: Ja, 2 st

Yogautrustning: Några yogamattor finns att låna på plats men vi rekommenderar att du tar med din egen.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka massage. 

Dricks: Dricks lämnas normalt vid utcheckningen och kan betalas med kort. Normalt är ca 15 USD per dag och person. Dricksen delas mellan personalen.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i de flesta fall, informera oss i så fall vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg fungerar i vissa kontakter, men för att vara på säkra sidan rekommenderas UK-adapter.

Valuta: Kenyanska shilling (KES) men även USD används ofta. 1 USD = ca 130 KES. 

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet. Vi rekommenderar att ta med lite USD i kontanter för ev lokala inköp t ex under utflykter eller strandpromenader.

Kinondo Kwetu Trust Fund

Kinondo Kwetu Trust Fund

De svenska ägarna till Kinondo Kwetu bildade redan 2005 en stiftelse i syfte att stödja lokalsamhället med hälso- och sjukvård och utbildning.

Kinondo Kwetu Trust Fund har tre huvudaktiviteter:

-att driva en vårdcentral för att tillgodose hälso- och sjukvårdstjänster av hög kvalitet för människorna i Kinondo
-att sponsra studier för barn vars föräldrar inte har råd att betala
-att stödja den lokala grundskolan

"Befolkningen i Kinondo-byarna är bland dem som har den lägsta inkomsten per capita i Kenya. När vi, en svensk familj, kom till södra Kenya 2005 för att öppna Kinondo Kwetu Hotel såg vi att människorna i de närliggande byarna inte hade någon grundläggande hälsovård och att den statliga grundskolan var i mycket dåligt skick. Inget barn fortsatte att studera på gymnasiet, eftersom föräldrarna inte hade råd att betala för deras skolgång.
Det är därför vi startade Kinondo Kwetu Trust Fund."

Fonden finansieras av donationer från stiftelser och privatpersoner.

Klimat

InShape Travel var på besök i april 2024, då var det drygt 30 grader i skuggan, oftast soligt med några små moln ibland. Någon natt regnade det, och någon dag kom det några små regnstänk under en kvart. Havet hade en temperatur på ca 32 grader.

Klimatstatistik för området:

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY