Skip to main content

Italien, Ischia – Wellnessresa till italienska ön Ischia med Annette Lefterow

| 2024-10-06 | 2025-05-18
 

Följ med wellnessprofilen Annette Lefterow på en drömvecka med det bästa av IschiaNeapel och Capri. Här blir “alla goda ting är tre” ett fyrverkeri av upplevelser, wellness, spa, yoga, kultur, bad, hav, promenader, mat och dryck. Vi bor på det familjeägda Hotell Ulisse ischia mitt i den charmiga staden Ischia Ponte. Här njuter vi deras goda frukost med allt från mozzarella, oliver, äggröra, salumi e formaggi, sallad och frukt till hembakade italienska kakor så som Crostata, Cornetto och Torta di mele. Hotellet har en egen pool och poolbar där man kan vila i lugn och ro, eller så tar man en två minuters promenad ner till stranden och havet nedanför. Från hotellet promenerar vi enkelt till och från hamnen där vi gör utflykter till både Capri och Neapel.

Tack vare Annettes vänner på Ischia och i Neapel kan vi erbjuda en mycket personlig resa där vi upplever Italien as good as it gets, ”på riktigt” 😉

Vivi una vera e genuina esperienza in ITALIA! Givetvis tränar vi lite italienska under resans gång samt ett och annat ord på napoletanska!

På Annettes Instagram kan du se filmer och bilder från tidigare resor hit.

Välkommen till "Annettes Italien".

Fritextsökning

Beskrivning

Vi inleder varje ny dag med yoga i soluppgången och med utsikt över den sagolika borgen, Castello Aragonese. Under vår första utflykt tar vi en promenad genom staden och visar allt från butiker till sevärdigheter innan vi börjar vår wellnesswalk upp i Castello Aragonese där vi vandrar genom tid och rum. Under vår vandring får du veta mer om dess legender och allt som har hänt på denna mytomspunna plats med en historia som sträcker sig tillbaka till det romerska riket.

Vi tar en spadag på öns största termalbad Poseidon med över 20 pooler och 8000 kvm strand. Här får du prova en naturlig Sparitual som gör gott för kropp och själ. Under vecka har Annette bokat några av hennes lokala favoritrestauranger och komponerat 3-rätters middagar med allt man kan önska från det italienska köket. Vi besöker den välkända vingården Antonio Mazella, där vi först gör en vandring genom vingårdarna och den vackra naturen ovanför Cartaromana innan vi slår oss ner i deras vinkällare för en presentation och vinprovning. Deras viner har vunnit flertalet utmärkelser som bästa viner i italien.

Speciellt mycket ser Annette fram emot att få visa dig en dag och en kväll i den fantastiskt spännande staden Neapel där vi får möjlighet att uppleva Napoli bortom turiststråken. Vi tar oss in i gränderna, upplever kulturen i Quartieri Spagnoli och njuter det bästa av deras streetfood Cuoppo i Spaccanapoli och givetvis lämnar vi inte Napoli utan att ha ätit den napoletanska pizzan, Margherita i det vackra området Chiaia. Vi avslutar med en promenad längs med strandpromenaden Via Partenope, tittar på Castello dell´Ovo innan vi tar båten tillbaka och ser silhuetten av La Bella Napoli lysa för oss under stjärnorna medan vi svalkar oss ute på däck.

Capri ligger bara en kort båttur bort från Ischia och där vandrar vi upp genom den lilla staden, gör ett besök på deras välkända parfymeri Carthusia, vandrar i Giardini di Augusto och njuter av den veckra utsikten Faraglioni innan vi avslutar med en lunch. Som final på veckan besöker vi den kända baren, Bar Calise Ischia där kända artister och DJs underhåller under stjärnorna. Här både dansar och sjunger man natten lång tillsammans med nya vänner i alla åldrar.

Om Annette Lefterow

Om Annette Lefterow

Annette Lefterow är en välkänd wellnessprofil och författare. Hon är verksam som pedagog och föreläsare inom hälsa, yoga, dans och meditation sedan mer än 38 år. Hennes hälsokoncept, Lefterow-metoden, utövas flitigt av medlemmar i livsstilsappen, Wellness by Lefterow. Hon har gett ut flertalet böcker inom hälsa och livsstil sedan 2005, så som Din guide till wellness, Livsbalans på 30 dagar, Wellness & Maten, Junioryoga, Wellness för dig mitt i livet och nu senast Wellnessköket (2023). Hennes företag Wellness by Lefterow erbjuder digitala hälsotjänster för privatpersoner och företag, utbildningar och onlinekurser inom wellness samt arrangerar evenemang och wellnessresor.

Annette lägger stort fokus på sin vision att vi alla ska kunna leva så stressfritt som möjligt i en stressad värld, där målet med wellness är att träna upp sin förmåga att befria kropp och tanke från stress och på så sätt uppnå bättre balans mitt i livets berg- och dalbana.

Om Lefterow-metoden

Yoga, pilates, meditation, vardagsmotion, wellnessritualer, hälsokunskap, wellnessköket, och meditativt skrivande utgör 8 vägar mot bättre hälsa och livbalans. Lefterow-metoden hjälper dig att dämpa stress och bygga mental och fysisk styrka utan hälsostress och prestation. Här får du enkla men effektiva övningar och ritualer att följa enligt Annettes motto ”Easy does it”. Korta wellnessövningar morgon, mitt på dagen och på kvällen lägger grunden för ett mer stressfritt liv. Vakna bättre med wellness, få en bättre dag med wellness och sov bättre med wellness. Ett hälsokoncept som blir din livsstil i all enkelhet utan pekpinnar och med stor omtanke om dig själv.

Annette egen väg till wellness

Med två kulturarbetande föräldrar på 70-talet växte Annette upp i ett hem med dans, sång, kultur och musik och Annette började att dansa redan vid 3 års ålder. Redan i tonåren hade hon fått flera skador i kroppen som satte stopp för en yrkeskarriär som dansare men hon vände sig i stället till pedagogiken och blev en av Balettakademins yngsta danspedagoger när hon var 15 år. Hon vände sig även till alternativa träningsmetoder och behandlingar så som yoga, pilates och meditation samt akupunkter och ayurveda. När skador försvann och kroppen blev frisk hade en ny passion väckts för egenvård, hälsa och wellness.

Sedan 2018 utgör Wellnessbylefterow.com och Wellness by Lefterow app hjärtat av verksamheten med digitala tjänster, e-handel och medlemskap för privatpersoner och företag. Här kan alla medlemmar ta del av alla delar inom Lefterow-metoden, konceptpass och kurser. Annette brinner för sina medlemmar och investerar mycket av sin tid att utveckla nytt innehåll, nya koncept och kurser, livesändningar och innovativa tjänster i appen. Att leva som man lär är viktigt för Annette och idag ägnar hon mycket av sin tid att utveckla sin passion för skrivandet i en helt ny genre för barn- och ungdom. Livet framöver är som hon säger ”Wellness & Words”.

Veckans program

Preliminärt program för veckorna i september och oktober 2024. 

(Inför resan i maj 2025 kommer programmet delvis justeras.)

 

Ankomstdag. Välkomstträff, föreläsning och middag på hotellet (söndag)

19.00 Välkomstträff på hotellet. Aperetivo (välkomstdrink och tilltugg). Wellnessföreläsning med Annette Lefterow

20.00 Middag på hotellet ”La cucina Italiana” (det italienska köket)

22.00 Vi säger godnatt och blickar ut över havet på takterassen

 

Morgonyoga, utflykt till Castello Aragonese och middag på lokal restaurang med utsikt över borgen (måndag)

07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen/stranden

07.30 – 10.30 Frukostbuffé

10.30 – 16.00 Utflykt Castello Aragonese. Vi promenerar från hotellet genom den lilla staden och tar oss upp i den historiska borgen för en kulturvandring för alla sinnen

16.00 – 20.00 Egen wellnesstid för bad och vila vid poolen eller på stranden nedanför hotellet

20.00 Middag på lokal restaurang i Ischia Ponte

22.00 Passeggiata (kvällspromenad) längs med shoppinggatan, till hamnen och tillbaka till hotellet

 

Morgonyoga, spadag med utflykt till Poseidon, öns största termalbad och middag på hotellet (tisdag)

07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen/stranden

07.30 – 10.30 Frukostbuffé

10.30 – 18.00 Utflykt Spadag. Vi åker till en av Ischias mest kända termalbad, Poseidon där vi tillbringar hela dagen med bad i deras varma källor och kurbad

20.00 Middag på hotellet

 

Morgonyoga och heldagsutflykt till Neapel. Vi upplever hamnen, staden, gränderna och kulturen med stopp för lokala matupplevelser och shopping (onsdag)

07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen/strande

07.30 – 10.30 Frukostbuffé

10.30 – 22.00 Utflykt Neapel. Vi promenerar från hotellet till hamnen där vi tar båten till Neapel som vi upplever genom att wellnesspromenera genom Neapels gränder. Vi stannar till lite här och där för att njuta deras kända streetfood under dagen och avslutar kvällen med äkta Napoletansk pizza på en känd kvarterskrog innan vi tar båten tillbaka till Ischia.

 

Morgonyoga, utflykt med vandring och vinprovning hos Antonio Mazella (torsdag)

07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen/stranden

07.30 – 10.30 Frukostbuffé

10.00 – 15.00 Utflykt med vandring och vinprovning hos Antonio Mazella

15.00 Ledig eftermiddag och kväll

(20.00 Gemensam middag i Ischia Ponte för de som önskar och vill)

 

Morgonyoga, heldagsutflykt till Capri, avslutande middag på restaurant och dansmotion på Bar Calise Ischia (fredag)

07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen/stranden

07.30 – 10.30 Frukostbuffé

10.30 – 18.00 Utflykt Capri. Dagsutflykt tur och retur med lokal guide till den vackra grannön Capri där vi får en guidad tur och stannar för lunch

19.00 Aperetivo och middag på lokal restaurant i Ischia Ponte

22.00 Vi avslutar vår resa med dansmotion på baren Calise

 

Hemresa (lördag)

07.30 – 10.30 Frukostbuffé

Hemresa

 

Boende & mat

Boende & mat

Nedbäddad i Borgo dei Pescatori (Fiskarnas by), en av de mest charmiga byarna på ön Ischia, hittar du Ulisse, vårt familjeägda hotell (***). Hotellet är bekvämt beläget, nära stranden och stadens centrum, och erbjuder en underbar panoramautsikt över Castello Aragonese.

Hotel Ulisse Ischia har en underbart god frukost där vi startar varje ny dag efter morgonyoga på egen takterrass. Vem vill inte njuta av yoga i soluppgången, vid havet och med utsikt över den sagolika borgen, Castello Aragonese. 

Hotellet har en egen pool och poolbar där man kan vila i lugn och ro, eller så tar man en två minuters promenad ner till stranden och havet nedanför.

Hotellet har trevliga dubbel-/twinrum. Mot pristillägg kan man boka havsutsikt med mindre balkong eller enkelrum (finns bara ett fåtal, och inget med havsutsikt). Pristillägget visas när du klickar på "Boka på förfrågan" men innan du registrerar något.

Resefakta

Ingår i resan:
• Boende 6 nätter i delat dubbel-/twinrum (ett fåtal enkelrum finns med pristillägg)
• Välkomstdrink
• Wellnessföreläsning
• Frukost alla dagar
• Två middagar på hotellet (3-rätters inkl vin)
• Två middagar i Ischia Ponte (3-rätter inkl. vin)
• En middag i Neapel (Napoletansk pizza inkl. vin)
• Morgonyoga (ej hemresedagen)
• Utflykt till Castello Aragonese d´Ischia
• Besök på Poseidon Spa Park (tillgång till spa/pooler m.m)
• Båtutflykt och guidad tur till Neapel
• Vandring och vinprovning på vingården Antonio Mazella i Ischia
• Båtutflykt och guidad tur till Capri

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Övriga måltider
- Hyra av solstolar på stranden. (Det finns även en allmän strand nedanför hotellet där man ligga på sin handduk och bada utan kostnad.)

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbel-/twinrum om så önskas, men om det inte finns någon att dela rum med måste du betala enkelrumstillägg. Det finns ett fåtal enkelrum som kan bokas mot pristillägg som visas när du klickar på "Boka på förfrågan" men innan du registrerar någonting.

Resa: Flyg till Neapel (NAP).  Du bokar ditt flyg själv. Minimiantalet är uppnått. Det finns många flygalternativ till Neapel, lämpligt kan vara att boka ett flyg som landar i Neapel runt lunchtid och flyg hem på eftermiddagen.

Transfer:  Transfer ingår inte, men man kan diskutera samåkning i t ex taxi via den facebook-grupp som alla deltagagre blir inbjudna till.
Från flygplatsen tar man taxi till hamnen Molo Beverello (ca 20 minuter, ca 40 EUR) om man vill ta snabb-båten Aliscafi till Ischia (ca 25 EUR, 50 minuter). Alternativt tar man taxi till hamnen Porto di Massa där den långsammare färjan Caremar till Ischia går (ca 17 EUR, 1 tim 20 min). Kolla att båten går till "Ischia Porto" (inte till "Casamicciola" eller "Forio"). Det kan tillkomma en kostnad för bagage, vilket man bör fråga när man köper biljetten direkt i hamnen.
Från hamnen i Ischia Ponte är det ca 10-15 minuters promenad till hotellet men man kan även ta taxi (ca 20 EUR) som finns direkt i terminalen när man kliver av båten. Det går även att ta buss nr 7 från busstationen bredvid hamnen, fråga om bussen går utefter stranden på via Pontano, i så fall stannar bussen precis vid hotellet. Om bussen inte tar den vägen, invänta nästa buss.

Check-in: Incheckning kan ske från 14:30. Utcheckning 10:30.
Innan incheckning och efter utcheckning kan man lämna in sitt bagage och nyttja hotellets tjänster.

Att ta med: Ta med egen yogamatta och solskydd.

Minimiantal: 10 personer

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja

Specialkost: Inga problem att få specialkost i de flesta fall. Meddela vid bokning.

El: Standard EU 2-pin plugg

Kreditkort: Hotellet accepterar kreditkort. 

Övrigt: Du kommer få ett välkomstbrev samt inbjudan till ett digitalt informationsmöte närmare avresa.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill veta mer om klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid de aktiviteter som du kommer utföra under resan?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Väderstatistik

 

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-10-067Wellnessresa till italienska ön IschiaSEK 17 950Boka på förfrågan
2025-05-187Wellnessresa till italienska ön Ischia
OBS! Pris och program är än så länge preliminära
SEK 17 950Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY