Skip to main content

Italien, Ischia – Wellnessresa till italienska ön Ischia med Annette Lefterow

| 2024-05-19 | 2024-09-15 | 2024-10-06 |
 

Äntligen har vi fått möjlighet att tillsammans med wellnessprofilen Annette Lefterow komponera en drömvecka med det bästa av IschiaNeapel och Capri. Här blir “alla goda ting är tre” ett fyrverkeri av upplevelser, wellness, spa, yoga, kultur, bad, hav, promenader, mat och dryck. Vi bor på ett familjeägt hotell i den charmiga staden Ischia Ponte. Därifrån promenerar vi enkelt till och från hotellet till hamnen där vi gör utflykter till både Capri och Neapel.

Vi tar en spadag på öns största termalbad Poseidon med över 20 pooler och 8000 kvm strand. Givetvis finns det ett wellnesscenter med allt man kan önska därtill. Vi har bokat tre av Annettes lokala favoritrestauranger och komponerat 3-rätters middagar med allt man kan önska från det italienska köket. En lokal vinprovning hinner vi också med!

Speciellt mycket ser Annette fram emot att få visa dig en dag och en kväll i den fantastiskt spännande staden Neapel där vi får möjlighet att uppleva Napoli bortom turiststråken. Vi tar oss in i gränderna, upplever kulturen och njuter det bästa av deras streetfood och givetvis lämnar vi inte Napoli utan att ha ätit den napoletanska pizzan, Margherita.

Capri ligger bara en kort båttur bort från Ischia och vi tar med oss en trevlig guide som visar oss runt och bjuder på sin kunskap. I slutet av veckan besöker vi den kända baren, Bar Calise Ischia där kända artister och DJs underhåller under stjärnorna. Här både dansar och sjunger man natten lång tillsammans med nya vänner i alla åldrar.

Tack vare Annettes vänner på Ischia och i Neapel kan vi erbjuda en mycket personlig resa där vi upplever Italien as good as it gets, ”på riktigt” 😉

Vivi una vera e genuina esperienza in ITALIA! 

Givetvis tränar vi lite italienska under resans gång samt ett och annat ord på napoletanska!

Fritextsökning

Om Annette Lefterow

Om Annette Lefterow

Annette Lefterow är en välkänd wellnessprofil och författare. Hon är verksam som pedagog och föreläsare inom hälsa, yoga, dans och meditation sedan mer än 38 år. Hennes hälsokoncept, Lefterow-metoden, utövas flitigt av medlemmar i livsstilsappen, Wellness by Lefterow. Hon har gett ut flertalet böcker inom hälsa och livsstil sedan 2005, så som Din guide till wellness, Livsbalans på 30 dagar, Wellness & Maten, Junioryoga, Wellness för dig mitt i livet och nu senast Wellnessköket (2023). Hennes företag Wellness by Lefterow erbjuder digitala hälsotjänster för privatpersoner och företag, utbildningar och onlinekurser inom wellness samt arrangerar evenemang och wellnessresor.

Annette lägger stort fokus på sin vision att vi alla ska kunna leva så stressfritt som möjligt i en stressad värld, där målet med wellness är att träna upp sin förmåga att befria kropp och tanke från stress och på så sätt uppnå bättre balans mitt i livets berg- och dalbana.

Om Lefterow-metoden

Yoga, pilates, meditation, vardagsmotion, wellnessritualer, hälsokunskap, wellnessköket, och meditativt skrivande utgör 8 vägar mot bättre hälsa och livbalans. Lefterow-metoden hjälper dig att dämpa stress och bygga mental och fysisk styrka utan hälsostress och prestation. Här får du enkla men effektiva övningar och ritualer att följa enligt Annettes motto ”Easy does it”. Korta wellnessövningar morgon, mitt på dagen och på kvällen lägger grunden för ett mer stressfritt liv. Vakna bättre med wellness, få en bättre dag med wellness och sov bättre med wellness. Ett hälsokoncept som blir din livsstil i all enkelhet utan pekpinnar och med stor omtanke om dig själv.

Annette egen väg till wellness

Med två kulturarbetande föräldrar på 70-talet växte Annette upp i ett hem med dans, sång, kultur och musik och Annette började att dansa redan vid 3 års ålder. Redan i tonåren hade hon fått flera skador i kroppen som satte stopp för en yrkeskarriär som dansare men hon vände sig i stället till pedagogiken och blev en av Balettakademins yngsta danspedagoger när hon var 15 år. Hon vände sig även till alternativa träningsmetoder och behandlingar så som yoga, pilates och meditation samt akupunkter och ayurveda. När skador försvann och kroppen blev frisk hade en ny passion väckts för egenvård, hälsa och wellness.

Sedan 2018 utgör Wellnessbylefterow.com och Wellness by Lefterow app hjärtat av verksamheten med digitala tjänster, e-handel och medlemskap för privatpersoner och företag. Här kan alla medlemmar ta del av alla delar inom Lefterow-metoden, konceptpass och kurser. Annette brinner för sina medlemmar och investerar mycket av sin tid att utveckla nytt innehåll, nya koncept och kurser, livesändningar och innovativa tjänster i appen. Att leva som man lär är viktigt för Annette och idag ägnar hon mycket av sin tid att utveckla sin passion för skrivandet i en helt ny genre för barn- och ungdom. Livet framöver är som hon säger ”Wellness & Words”.

Veckans program

Preliminärt program för veckan:

Söndag 19 maj

Ankomstdag. Välkomstträff och middag på hotellet

 • 19.00 Välkomstträff på hotellet. Aperetivo (välkomstdrink och tilltugg). Presentation av veckans program och Hotel Ulisse Ischia.
 • 20.00 Middag på hotellet ”La cucina Italiana” (det italienska köket)
 • 22.00 Vi säger godnatt och blickar ut över havet på takterassen  


Måndag 20 maj

Morgonyoga, utflykt till Castello Aragonese och middag på lokal restaurang med utsikt över borgen

 • 07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen
 • 08.30 – 10.00 Frukostbuffé
 • 10.30 – 16.00 Utflykt Castello Aragonese. Vi promenerar från hotellet genom den lilla staden och tar oss upp i den historiska borgen för en kulturvandring för alla sinnen
 • 16.00 – 20.00 Egen wellnesstid för bad och vila vid poolen eller på stranden nedanför hotellet
 • 20.00 Middag på lokal restaurang i Ischia Ponte  
 • 22.00 Passeggiata (kvällspromenad) längs med shoppinggatan, till hamnen och tillbaka till hotellet  


Tisdag 21 maj

Morgonyoga, Spadag med utflykt till Poseidon, öns största termalbad och lokal middag på restaurang i hamnen

 • 07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen
 • 08.30 – 10.00 Frukostbuffé 
 • 10.30 – 18.00 Utflykt Spadag. Vi åker till en av Ischias mest kända termalbad, Poseidon där vi tillbringar hela dagen med bad i deras varma källor och kurbad  
 • 20.00 Middag lokal restaurang i Ischia  
 • 22.00 Passeggiata (kvällspromenad) längs med shoppinggatan, till Castello Aragonese och tillbaka till hotellet (frivilligt)


Onsdag 22 maj

Morgonyoga och heldagsutflykt till Neapel. Vi upplever hamnen, staden, gränderna och kulturen med stopp för lokala matupplevelser och shopping

 • 07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen
 • 08.30 – 10.00 Frukostbuffé
 • 10.30 – 21.00 Utflykt Neapel. Vi promenerar från hotellet till hamnen där vi tar båten till Neapel som vi upplever genom att wellnesspromenera genom Neapels gränder. Vi stannar till lite här och där för att njuta deras kända streetfood under dagen och avslutar kvällen med äkta Napoletansk pizza på en känd kvarterskrog innan vi tar båten tillbaka till Ischia.  


Torsdag 23 maj

Morgonyoga, ledig dag, lokal vinprovning med italienska smårätter/middag och Aperetivo med dans på den välkända nöjesplatsen, Bar Calise Ischia

 • 07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen
 • 08.30 – 10.00 Frukostbuffé 
 • 10.00 – 19.00 Ledig dag med egentid för bad, vila, shopping m.m.
 • 19.00 Lokal vinprovning med presentation av vinexpert samtidigt som vi njuter av italienska smårätter/middag  
 • 21.00 Aperetivo och dans under bar himmel på öns favoritbar Bar Calise Ischia  


Fredag 24 maj

Morgonyoga, utflykt till Capri, föreläsning och middag på hotellet samt avslutning med Aperetivo på Bar Calise Ischia

 • 07.30 – 08.15 Morgonyoga med Annette Lefterow på takterassen
 • 08.30 – 10.00 Frukostbuffé 
 • 10.30 – 18.00 Utflykt Capri. Dagsutflykt tur och retur med lokal guide till den vackra grannön Capri där vi får en guidad tur och stannar för lunch  
 • 19.00 Wellness föreläsning och gemensam avslutning
 • 20.00 Italiensk middag på hotellet
 • 22.00 Vi avslutar vår resa med Aperetivo och dansmotion på baren Calise  


Lördag 25 maj

Avresa

 • 07.00 – 10.00 Frukostbuffé
 • Avresa

Boende & mat

Boende & mat

Nedbäddad i Borgo dei Pescatori (Fiskarnas by), en av de mest charmiga byarna på ön Ischia, hittar du Ulisse, vårt familjeägda hotell (***). Hotellet är bekvämt beläget, nära stranden och stadens centrum, och erbjuder en underbar panoramautsikt över Castello Aragonese.

Hotel Ulisse Ischia har en underbart god frukost där vi startar varje ny dag efter morgonyoga på egen takterrass. Vem vill inte njuta av yoga i soluppgången, vid havet och med utsikt över den sagolika borgen, Castello Aragonese. 

Hotellet har en egen pool och poolbar där man kan vila i lugn och ro, eller så tar man en två minuters promenad ner till stranden och havet nedanför.

Hotellet har trevliga dubbel-/twinrum. Mot pristillägg kan man boka havsutsikt eller enkelrum (finns bara ett fåtal, och inget med havsutsikt). Pristillägget visas när du klickar på "Boka på förfrågan" men innan du registrerar något.

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 6 nätter i delat dubbel-/twinrum (ett fåtal enkelrum finns med pristillägg)
- Välkomstdrink
- Frukost alla dagar
- Välkomstmiddag och avskedsmiddag på hotellet (3-rätters inkl vin)
- Fyra middagar på restaurant
- Morgonyoga varje dag (ej hemresedagen)
- Utflykt till Castello Aragonese d´Ischia
- Båtutflykt till Neapel
- Besök på Poseidon Spa Park
- Båtutflykt till Capri 
- Vinprovning
- Wellnessföreläsning

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Luncher
- Hyra av solstolar på stranden. (Det finns även en allmän strand nedanför hotellet där man ligga på sin handduk och bada utan kostnad.)

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbel-/twinrum om så önskas, men om det inte finns någon att dela rum med måste du betala enkelrumstillägg. Det finns ett fåtal enkelrum som kan bokas mot pristillägg som visas när du klickar på "Boka på förfrågan" men innan du registrerar någonting.

Resa: Flyg till Neapel (NAP).  Du bokar ditt flyg själv men gör inte det innan du fått instruktion från oss att göra det. När minimiantalet är uppnått och det är dags att boka flyg kan vi rekommendera lämpliga flyg.

Transfer:  Transfer ingår inte, men man kan diskutera samåkning i t ex taxi via den facebook-grupp som alla deltagagre blir inbjudna till.
Från flygplatsen tar man taxi till hamnen Molo Beverello (ca 20 minuter, ca 40 EUR) om man vill ta snabb-båten Aliscafi till Ischia (ca 25 EUR, 50 minuter). Alternativt tar man taxi till hamnen Porto di Massa där den långsammare färjan Caremar till Ischia går (ca 17 EUR, 1 tim 20 min). Kolla att båten går till "Ischia Porto" (inte till "Casamicciola" eller "Forio"). Det kan tillkomma en kostnad för bagage, vilket man bör fråga när man köper biljetten direkt i hamnen.
Från hamnen i Ischia Ponte är det ca 10-15 minuters promenad till hotellet men man kan även ta taxi (ca 20 EUR) som finns direkt i terminalen när man kliver av båten. Det går även att ta buss nr 7 från busstationen bredvid hamnen, fråga om bussen går utefter stranden på via Pontano, i så fall stannar bussen precis vid hotellet. Om bussen inte tar den vägen, invänta nästa buss.

Check-in: Incheckning kan ske från 14:30. Utcheckning 10:30.
Innan incheckning och efter utcheckning kan man lämna in sitt bagage och nyttja hotellets tjänster.

Att ta med: Ta med egen yogamatta och solskydd.

Minimiantal: 10 personer

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja

Specialkost: Inga problem att få specialkost i de flesta fall. Meddela vid bokning.

El: Standard EU 2-pin plugg

Kreditkort: Hotellet accepterar kreditkort. 

Övrigt: Du kommer få ett välkomstbrev samt inbjudan till ett digitalt informationsmöte närmare avresa.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill veta mer om klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid de aktiviteter som du kommer utföra under resan?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Väderstatistik

 

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-05-197Wellnessresa till italienska ön Ischia
Fullbokat, mejla oss om du vill ställa dig på väntelista
SEK 15 650Boka på förfrågan
2024-09-157Wellnessresa till italienska ön IschiaSEK 18 350Boka på förfrågan
2024-10-067Wellnessresa till italienska ön IschiaSEK 18 350Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY