Bali – Yoga, detox & meditation

pool bali yoga holiday
bali yoga bungalow
massage bali yoga
meals bali yoga retreat
pool bali yoga retreat
| Många datum |

Följ med på en fantastisk yogaresa (både i det yttre och det inre) till magiska Bali! Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga och meditation.

I resan ingår:

- Härliga yogapass
- Meditationer
- Svensk yogalärare/gruppledare 
- God vegetarisk mat och detox
- Utflykt till Ubud - Holy Water Temple, Gungu Wati, Monkey Forest
- Tre föreläsningar - Yoga, Fördjupning i meditation, Yogisk kost och detox

Programmet innehåller relativt lugna yogapass med viss fokus på avslappning och meditation, föreläsningar, utflykter, hälsosamma måltider, några gruppaktiviteter och egen tid för avkoppling och återhämtning.

Yogastilen är lugn och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen är fokuserade på rörelser som hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter. Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på eftermiddagen. Varje pass avslutas med meditation.

Du bor på det underbara Santi Mandala Villa & Spa. Se video >>

Pris från:
SEK 10 900
Boka resa

Boende & mat

Vi bor på det vackra Santi Mandala Spa och Villa.  Ett utsökt hotell i närheten av Ubud som har ett lugn och en ro som sprider sig överallt i själen. Genom Santi Mandala rinner det en liten flod så man hör ljudet av porlande vatten när man yogar.

Boendet är i dubbelrum i vackra Balinesiska villor. Varje villa har eget badrum med dusch och ibland med öppen himmel! På Santi Mandala finns även en stor pool som man kan hänga vid de lediga stunderna då vi inte yogar, har workshops eller är på utflykt.

På Santi Mandala finns även ett spa där du kan få dig en härlig massage, pedikyr eller ansiktsbehandling. Personalen på Santi Mandala är otroligt vänlig och hjälpsam och står till förfogande för allt du behöver.

Maten under veckan är helt vegetarisk och består till största delen av frukt, nötter, grönsaker och fullkornssädesslag så att du alltid känner dig mätt och belåten. Kosten är även helt yogisk eller sentient som det också kallas. Detta är en kost som har framarbetats av yogis under många tusen år och utesluter lök, vitlök, svamp och ägg. För en bra detox effekt utesluter vi alla "vitvaror" som vitt socker, mjölk och även all form av vete och gluten. Den enda mejeriprodukten under veckan är en god hemmalagad yoghurt. Vi kommer även att prova på Rawfood ett par rätter. 

Yoga & Detox

Yogaveckan är designad så att man skall kunna slappna av, komma ner i varv och riktigt återhämta sig och få ny energi. Lugn och energigivande yoga, massage, behagligt boende, detox varje morgon, meditation, bra mat, allt bidrar till en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Den mesta tiden spenderas med gruppen för att få en social samvaro, men det finns även möjlighet att vara mer för sig själv om man så önskar.

Varje dag deltar du i ett 120 minuters yoga- och meditationspass både morgon och kväll. Yogapassen innehåller yogarörelser (asanas), yogadans, självmassage, guidad djupavslappning, chanting och meditation. 

Yogan som du kommer att utöva heter Rajadhirajyoga eller Ananda Marga Yoga och är en mycket lugn och djupgående yogastil, lite annorlunda än de vanliga stilarna som praktiseras på de flesta yogaställen idag. 

Det handlar mycket om att hitta medveten närvaro i både kropp och sinne. Mycket energi frigörs och du känner dig lugn, avslappnad och samtidigt fylld med massvis av energi efter ett yogapass. Det blir också en effekt som stannar länge hos dig, långt efter det att yogapasset är över. Vi kommer även att blanda Rajadhirajayoga med ett par pass Yinyoga. 

Många tror att man behöver vara väldigt vig för att klara av att yoga. Detta är en ganska vanlig uppfattning men stämmer inte alls. Det spelar inte någon roll alls hur vig du är och målet med yoga är inte att bli vig. När vi utövar yoga är det andningen, rörelse och intentionen som är viktigt och vi fokuserar på hur vi kan hitta ett bra samspel mellan dessa. Viktigast i yogan är att sträva efter att vara närvarande i kropp och medvetande. Du behöver bara vara precis det du är just nu. Inget annat behövs. 

Varje dag börjar vi med en härlig detoxprocedur med citronvatten och andning där vi helt byter ut all luft i lungorna och rensar både kropp och sinne. Vi detoxar även genom att gå och lägga oss tidigt, träna för dom som har lust och skölja munnen med sesamolja innan tandborstningen på morgonen enligt ayurvedisk läkekonst och utrensning. Flera av yogapassen är också utformade för att rensa ut slaggprodukter och rensa lymfsystemet. Varje yogapass avslutas med en självmassage för att förbättra och stärka vårt lymfsystem och ge lyster till vår hud.

Yogalärare

Din medföljande svenska yogalärare heter Didi. Hon har sedan mer än 15 år tillbaka undervisat i yoga och meditation runt om i världen, bland annat i Taiwan, Sverige, Ryssland, Kalifornien och Malta och nu är hon tillbaka i Sverige för att dela med sig av sina kunskaper. Didi är certifierad yogalärare genom Yoga Alliance, den internationella yogaorganisationen för yogalärarcertifiering. Didi är certifierad yogaterapeut och har E-RYT 500 inom Yoga Alliance. Hon utbildade sig under Kaoveri Kristine Weber från Subtle Yoga i Asheville, NC, USA.

Didi är även diplomerad instruktör i Medicinsk yoga efter att ha studerat vid Institutet för Medicinsk Yoga.

Dessutom är Didi även utbildad Yinyoga lärare och har studerat med Sebastian Puceller och Murielle Burellier som har lärt sig Yinyoga direkt från Paul Grilley, en av Yinyogans grundare. 

År 2000 dedikerade Didi sitt liv till yogisk nunna och meditationslärare enligt P.R Sarkars läror.  Dessa är grundade i två huvudinriktningar, välgörenhet och självkännedom. Hon genomgick då en rigorös yogaträning, helt isolerad från omvärlden i tre år och med ett djupt och intensivt praktiserande av yoga och meditation varje dag. Idag lever, tänker, äter och andas hon yoga dygnet runt.

2003-2004 drev Didi Yoga House i Gamla Stan i Stockholm.

Hon är certifierad Enneagram Coach. Enneagrammet är en modell för personlig utveckling samt ett verktyg för att utveckla medkänsla och förståelse för andra.

Didi är även clown och nuförtiden kallar hon sig en kosmisk clown. Innan Didi valde att viga sitt liv till yogisk nunna, utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och coaching och gör hennes kurser roliga och inspirerande.

Hälsa är ett tillstånd av balans och välmående, både fysiskt, emotionellt, mentalt och själsligt. Programmet är arrangerat för att gradvis frigöra de inre krafter som leder till en dynamisk balans i livet samt att ge välbehövlig vila och avbrott från vardagen. Hennes önskan är att de kunskaper du får med dig ger dig ett liv fyllt med glädje och hälsa.

Resan arrangeras i samarbete med Joyful Journeys Yoga Holidays som är ett välgörenhetsprojekt, och du stöder genom ditt deltagande ett projekt på Bali som arbetar för kvinnor och barns utveckling och välbefinnande. Fokus ligger på hjälp till självhjälp.


Läs artikel om Didi från nov 2016 >>

(Från magasinet Yoga för dig.)


Läs artikel om Didi från dec 2016 >>

(Från magasinet Yoga World.)


Utflykter & Stanna längre

Vi anordnar några spännande utflykter som ingår i programmet. Det är inte tänkt att man under själva yogaveckan ger sig iväg på egen hand utan att man istället hittar “baravarandet” tillsammans med gruppen och upplever detoxen och yogaveckan och att man varvar ner och känner det inre lugnet sprida sig. När man sedan har haft denna upplevelsen kan man i sin andra vecka på Bali turista, shoppa och åka till stranden.

Utflykt som ingår i priset 

Kan ändras beroende av lokala omständigheter.

– Heldag till Ubud. Besök på Holy Water Temple och Gunung Kawi Temple. Vi äter lunch på Sari Organic, en ekologisk restaurang som ligger helt fantastiskt mitt ute bland risfälten, under eftermiddagen spenderar du ett par timmar på egen hand i Ubud.

Stanna längre

Om du tycker det är långt att åka till Bali och bara stanna en vecka finns det möjlighet att stanna längre. Du kan antingen stanna kvar på Santi Mandala där du har gratis transport till och från Ubud eller åka med ut till paradisön, Lembongan utanför Bali.

I paketet till Lembongan ingår 3 nätter på hotell på ön, transport och frukost. Om du vill stanna kvar ett par dagar extra på ön så går det att ordna. Extranätter på ön kan arrangeras på plats.
Yogaveckan avslutas på lördag kväll och på söndag åker vi ut till paradisön och kommer tillbaka på onsdagen. 

Här är några av de utflykter som vi kan hjälpa dig att anordna antingen på lördagen innan yogaveckan eller efter yogaveckan. Dessa kan beställas och anordnas på plats. Utflykterna och aktiviteterna ligger på motsvarande mellan 200 till 500 SEK per utflykt.

1. Utflykt till Besakih Templet (Stora Moders Templet på Bali), Tenganan Traditional Village och eftermiddagen på White Sand Beach.

2. Bestiga Mount Batur. Det är ett 1700 meter högt vulkanberg. Då åker du från hotellet klockan 2.30 på morgonen och möter soluppgången och en helt fantastisk utsikt uppe på toppen. Där får du frukost innan du börjar nedstigningen och du kan sedan avsluta utflykten med ett besök i de varma källorna.

3. Heldagsutflykt till Ubud. Här kan du besöka några av de mysiga Rawfood Restauranger som finns. Eller uppleva en yogaklass på Yogabarn eller Radiantly Alive, berömda yogaställen i Ubud. Du kan också få en massage, gå på spa eller bara flanera omkring i Ubud.

4. Matlagningskurs/Rawfoodkurs. Vi anordnar en halvdag där du får lära dig laga traditionell balinesisk mat och även prova på att göra Rawfood mat. Denna kurs anordnas på Santi Mandala.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende 7 nätter 
- Helpension 
- Alla yogaklasser, meditation och workshops 
- Heldag till Ubud. Besök på Holy Water Temple, Gunung Kawi Temple och Monkey Forest. 

Ingår ej: 
- Flyg
- Transfer
- Eventuella andra utflykter och behandlingar

Resväg: Flyg till Denpasar.

Transfer: Från flygplatsen eller annat hotell på Bali om du ankommer tidigare går det bra att beställa transfer. Transfern kostar ca 200 SEK per väg och betalas på plats. Om du beställt transfer från flygplatsen blir du mött i ankomsthallen av en chaufför som håller en skylt med ditt namn. 

Minimiantal: 6 personer. OBS! Boka ej flyg innan du har kollat med oss att minimiantalet personer är uppnått. 

WiFi: Ja, men du rekommenderas vara frånkopplad så mycket som möjligt.

Pool: Ja. 

Yogautrustning: Yogamattor och all övrig yogautrustning finns att låna på plats, men du är välkomen att ta med din egen matta om du vill.

Spa: Ja, det finns under veckan möjlighet att boka behandlingar om man så önskar. 

Dricks: Förväntas inte men uppskattas.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns men man ska kunna och vilja vara med på yogaklasserna

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Indonesiska rupier IDR

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Det kan finnas deltagare som inte talar svenska vilket innebär att yogaklasserna kan hållas på engelska eller vara tvåspråkiga beroende på gruppens sammansättning.

Visum behövs inte till Bali om man stannar mindre än 30 dagar, med det krävs att passet är giltigt 6 månader efter hemresan. 

VIP Club-medlemmar: En pdf-bok om Bali

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Klimat

Graferna gäller Denpasar.

 

Så tycker våra resenärer

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2020-04-057Bali – Yoga, detox & meditation med DidiSEK 10 900Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2020-11-077Bali – Yoga, detox & meditation med DidiSEK 10 900Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2021-01-037Bali – Yoga, detox & meditation med DidiSEK 10 900Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize