Skip to main content

Bali – Yoga, detox & meditation

| 2025-01-12 |
 

Följ med på en fantastisk yogaresa (både i det yttre och det inre) till magiska Bali! Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga och meditation.

I resan ingår:

- Två härliga yogapass varje dag förutom ankomst och hemresedag
- Dagliga meditationer
- Svensk yogalärare/gruppledare 
- God vegetarisk mat och detox
- Utflykt till Holy Water Temple och Ubud med svensktalande guide
- Två föreläsningar - yoga och meditation samt yogisk kost och detox

Det finns möjlighet att anlända dagen innan (dvs 11 januari) om man vill. Då bokar man den natten via oss och betalar den extranatten direkt till hotellet när man anländer. 

Yogaveckan är designad så att man skall kunna slappna av, komma ner i varv och riktigt återhämta sig och få ny energi. Lugn och energigivande yoga, massage, behagligt boende, detox varje morgon, meditation, bra mat - allt bidrar till en helhetsupplevelse utöver det vanliga. En del av tiden spenderas med gruppen där vi får en social samvaro, men det finns även mycket möjlighet till egen tid och att bara vara om man så önskar. 

Programmet innehåller lugna yogapass med fokus på avslappning och meditation, föreläsningar, utflykter, goda måltider, ett par gruppaktiviteter och egen tid för avkoppling och återhämtning.

Yogastilen är lugn och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen är fokuserade på rörelser som hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter. Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på eftermiddagen. Passen avslutas med meditation.

Du bor på det underbara Santi Mandala Villa & Spa. Se video >>

Didi hälsar välkommen i videon nedan.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Vi bor på det vackra Santi Mandala Spa och Villa, ett utsökt hotell söder om Ubud. Santi Mandala inger lugn och ro som sprider sig i själen. Genom hotellet rinner det en liten flod så man hör ljudet av porlande vatten när man yogar.

Boendet är i vackra balinesiska villor. Rummen har AC. Varje villa har eget badrum med dusch och vissa badrum har öppen himmel! På Santi Mandala finns även en stor pool som man kan hänga vid under de lediga stunderna.

På Santi Mandala kan du få en härlig massage, pedikyr eller ansiktsbehandling. Personalen på Santi Mandala är otroligt vänliga och hjälpsamma och står till förfogande för allt du behöver.

Maten under veckan är helt vegetarisk och består till största delen av frukt, grönsaker och fullkorns sädesslag så att du alltid känner dig mätt och belåten. Kosten är även helt yogisk eller sentient som det också kallas. Detta är en kost som har framarbetats av yogis under många tusen år och utesluter lök, vitlök, svamp och ägg. För en bra detox effekt utesluter vi alla "vitvaror" som vitt socker, mjölk och även all form av vete, gluten och mjölkprodukter.

Yoga & Detox

Yogaveckan är designad så att man skall kunna slappna av, komma ner i varv och riktigt återhämta sig och få ny energi. Lugn och energigivande yoga, massage, behagligt boende, detox varje morgon, meditation, bra mat - allt bidrar till en helhetsupplevelse utöver det vanliga. En del av tiden spenderas med gruppen där vi får en social samvaro, men det finns även mycket möjlighet till egen tid och att bara vara om man så önskar. 

Varje dag deltar du i ett 120 minuters yoga- och meditationspass både morgon och kväll. Yogapassen innehåller yogarörelser (asanas), yogadans, självmassage, guidad djupavslappning, chanting och meditation. 

Yogan som du kommer att utöva heter Rajadhirajyoga eller Ananda Marga Yoga och är en mycket lugn och djupgående yogastil, lite annorlunda än de vanliga stilarna som praktiseras på de flesta yogaställen idag. 

Det handlar mycket om att hitta medveten närvaro i både kropp och sinne. Mycket energi frigörs och du känner dig lugn, avslappnad och samtidigt fylld av energi efter ett yogapass. Det blir också en effekt som stannar länge hos dig, långt efter det att yogapasset är över. Vi kommer även att blanda in andra lugna yogastilar som yin yoga, Mediyoga, Restorative yoga och Vini yoga. 

Många tror att man behöver vara väldigt vig för att klara av att yoga. Detta är en ganska vanlig uppfattning men stämmer inte alls. Det spelar inte någon roll alls hur vig du är och målet med yoga är inte att bli vig. När vi utövar yoga är det andningen, rörelse och intentionen som är viktigt och vi fokuserar på hur vi kan hitta ett bra samspel mellan dessa. Viktigast i yogan är att sträva efter att vara närvarande i kropp och medvetande. Du behöver bara vara precis det du är just nu. Inget annat behövs. 

Varje dag börjar vi med en härlig detoxprocedur med citronvatten och andning där vi helt byter ut all luft i lungorna och rensar både kropp och sinne. Flera av yogapassen är också utformade för att rensa ut slaggprodukter och rensa lymfsystemet. Varje yogapass avslutas med en självmassage för att förbättra och stärka vårt lymfsystem och ge lyster till vår hud.

Yogalärare

Din yogaresa leds av Didi Ananda Samprajina som år 2000 dedikerade sitt liv till att bli yoganunna och meditationslärare inom Ananda Marga rörelsen som har två grundpelare - skapa en bättre värld genom service och medmänsklighet samt att lära känna sin inre natur och djupaste jag genom meditation. Hon genomgick en intensiv träning under nästan fem års tid, då hon hade mycket lite kontakt med omvärlden, studerade yogisk filosofi  samt praktiserade yoga och meditation 6-7 timmar per dag.

Sedan hon blev klar som yoganunna har hon undervisat i yoga och meditation runt om i världen, bland annat i Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. Hon har även startat upp och drivit olika välgörenhetsprojekt i olika länder. För närvarande driver hon en eftermiddagsskola på Bali där barnen får lära sig engelska och får chans till ett bättre liv. Överskottet från yogaresorna används för att utveckla dessa välgörenhetsprojekt. Genom att delta på en yogaresa är du alltså också med och stöttar Ananda Margas välgörenhetsarbete.

Hon är även clown och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till yoganunna inom Ananda Marga, utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att resorna är fyllda av värme och kärlek.

  • - Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha - 5 års intensivutbildning
  • - Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • - Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • - Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • - Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • - Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn


Din ledare Didi har bott på Bali i sex år och känner därför till alla smultronställen du kanske inte hittar som en vanlig turist. Hon har även många kontakter och kan hjälpa dig med det mesta du undrar över under din tid på Bali. Hon känner till kulturen, landet och människorna både utan och innan.

När Didi bodde på Bali byggde hon ett stort center med tre byggnader varav i en av byggnaderna hon startade en skola för barn - en skola där dom kan lära sig bland annat engelska och få bättre chanser till arbete. Om du vill under veckan så kan du åka och besöka Didis skola som ligger bara 30 minuter från hotellet. 

Resan arrangeras i samarbete med Joyful Journeys Yoga Holidays som är ett välgörenhetsprojekt, och du stöder genom ditt deltagande ett projekt på Bali som arbetar för kvinnor och barns utveckling och välbefinnande. Fokus ligger på hjälp till självhjälp.

Läs artikel om Didi från nov 2016 >>

(Från magasinet Yoga för dig.)


Läs artikel om Didi från dec 2016 >>

(Från magasinet Yoga World.)


Utflykter & stanna längre

Vi anordnar några spännande utflykter som ingår i programmet. Det är inte tänkt att man under själva yogaveckan ger sig iväg på egen hand utan att man istället hittar “baravarandet” tillsammans med gruppen och upplever detoxen och yogaveckan och att man varvar ner och känner det inre lugnet sprida sig. När man sedan har haft denna upplevelsen kan man i sin andra vecka på Bali turista, shoppa och åka till stranden.

Utflykt som ingår i priset 

Kan ändras beroende av lokala omständigheter.

– Heldag till Ubud och besök på Holy Water Temple. Vi äter lunch tillsammans och under eftermiddagen spenderar du ett par timmar i Ubud. Under dagen har vi Putu Ben med oss, han är en balinese som har bott 10 år i Sverige och pratar flytande svenska. Han guidar oss och du kan fråga honom om allt!

Stanna längre – ön Lembongan

Om du tycker det är långt att åka till Bali och bara stanna en vecka finns det möjlighet att stanna längre. Du kan antingen stanna kvar på Santi Mandala där du har gratis transport till och från Ubud eller åka med ut till paradisön, Lembongan utanför Bali.

I paketet till Lembongan ingår 2 nätter på hotell på ön, transport och frukost. Det kostar 2500 SEK per person i dubbelrum. Om du vill stanna kvar ett par dagar extra på ön så går det att ordna på plats.
Yogaveckan avslutas på lördag kväll och på söndagen åker vi ut till paradisön och kommer tillbaka på tisdagen. 

Här är några av de utflykter som vi kan hjälpa dig att anordna antingen på lördagen innan yogaveckan eller efter yogaveckan. Dessa kan beställas och anordnas på plats. Utflykterna och aktiviteterna ligger på motsvarande mellan 200 till 500 SEK per utflykt.

1. Bestiga Mount Batur. Det är ett 1700 meter högt vulkanberg. Då åker du från hotellet klockan 2.30 på morgonen och möter soluppgången och en helt fantastisk utsikt uppe på toppen. Där får du frukost innan du börjar nedstigningen och du kan sedan avsluta utflykten med ett besök i de varma källorna.

2. Heldagsutflykt till Ubud. Här kan du besöka några av de mysiga Rawfood Restauranger som finns. Eller uppleva en yogaklass på Yogabarn eller Radiantly Alive, berömda yogaställen i Ubud. Du kan också få en massage, gå på spa eller bara flanera omkring i Ubud.

3. Matlagningskurs/Rawfoodkurs. Vi anordnar en halvdag där du får lära dig laga traditionell balinesisk mat och även prova på att göra Rawfood mat. Denna kurs anordnas på Santi Mandala.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende 7 nätter 
- Helpension 
- Alla yogaklasser, meditation och workshops 
- Heldag till Ubud med besök på Holy Water Temple

Ingår ej: 
- Flyg
- Transfer
- Eventuella andra utflykter och behandlingar

Resväg: Flyg till Denpasar.

Transfer: Från flygplatsen eller annat hotell på Bali om du ankommer tidigare går det bra att beställa transfer. Transfern kostar ca 300 SEK per väg och betalas på plats. Om du beställt transfer från flygplatsen blir du mött i ankomsthallen av en chaufför som håller en skylt med ditt namn. 

Minimiantal: 6 personer. Vi går ut med information när minimiantalet är uppnått, boka inte flyg innan dess.

WiFi: Ja, men du rekommenderas vara frånkopplad så mycket som möjligt.

Pool: Ja. 

Yogautrustning: Yogamattor och all övrig yogautrustning finns att låna på plats, men du är välkomen att ta med din egen matta om du vill.

Spa: Ja, det finns under veckan möjlighet att boka behandlingar om man så önskar. 

Dricks: Förväntas inte men uppskattas.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns men man ska kunna och vilja vara med på yogaklasserna

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Indonesiska rupier IDR

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Det kan finnas deltagare som inte talar svenska vilket innebär att yogaklasserna kan hållas på engelska eller vara tvåspråkiga beroende på gruppens sammansättning.

Visum behövs inte till Bali om man stannar mindre än 30 dagar, med det krävs att passet är giltigt 6 månader efter hemresan. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Graferna gäller Denpasar.

 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2025-01-128Bali – Yoga, detox & meditation med DidiSEK 12 400Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY