Marocko - Yoga & surfing

yoga surfing marocko
yoga surf marocko InShape Travel
yoga holiday morocco
yoga retreat morocco InShape Travel
yoga retreat morocco InShape Travel
yogaresa marocko InShape Travel
yoga holiday morocco
yoga marocko
yoga morocco InShape Travel
yoga surf morocco InShape Travel
yoga surfing marocko

Praktisera yoga vid soluppgång och solnedgång, ta surflektioner i ett ljuvligt hav och vila ut i trevligt boende. Retreatet kan beskrivas som väldigt ”laid back”, det är en mycket avslappnad stämning och man kan göra precis så mycket eller så lite som man själv vill utan några som helst krav på prestation. Hit kommer man för att slappna av och verkligen bara ta det lugnt och njuta av sol, värme, yoga och surfing. Du äter gott, hälsosamt och näringsrikt från det marockanska köket.

Marocko har en av de vänligaste kulturerna i världen. Här har man skapat en konst av att koppla av med vänner, dricka mintte och leva ett liv utan stress. Lägg till surfarnas energigivande och avslappnade livsstil så förstår du att detta är den perfekta platsen för en Yoga & Surf-semester!

Sex dagar i veckan erbjuds det två yogaklasser per dag, en på morgonen och en på kvällen. Yogaklasserna äger rum på någon av takterrasserna - havsutsikten är spektakulär och solnedgångarna över havet är underbara. Åt andra hållet har du utsikt över de vackra Atlasbergen. 

Läs artikel om denna resa >>
 

Pris från:
SEK 6 350
Boka resa

Yoga & surfing

Yoga & surfing

Yoga

Yogaklasserna är utformade med dig som surfar i åtanke. Det innebär flödande Vinyasaklasser, avslappnande Hathaövningar och dynamisk Ashtanga. Vilken yogastil som dominerar beror på vem som leder den aktuella klassen. Det är oftast Lucie, men inte alltid. 

Surfanpassningen innebär bland annat att mer fokus än vanligt läggs på armar, nedre rygg och axlar. Lärarna är erfarna , kvalificerade och speciellt utvalda för sitt inspirerande förhållningssätt. Oavsett om du är en yogi som söker en solig vistelse , eller en total nybörjare, så är du välkommen. 

Surfing


Surfingen riktar sig till både nybörjare och mer avancerade surfare. Man delas in i olika grupper och i vissa fall åker man till olika surfplatser för att få de bästa förutsättningarna för sina egna förkunskaper och möts sedan upp till lunchen. Våtdräkter finns att låna. Det finns både hårda och mjuka surfbrädor, de hårda används främst av duktiga surfare. 

På förmiddagen får man en surflektion och på eftermiddagen kan man surfa på egen hand, surfläraren/lärarna finns alltid på plats för att hjälpa till.
Surflärarna är alla utbildade, dom flesta kommer från Marocko och känner till surfplatserna mycket väl. Dom är alla certifierade surflärare och livräddare av Surfing GB och ASI.

Boende & mat

Boende & mat

Måltiderna skapas av den lokala kocken Brahim. Med rejäla måltider har du inga problem att få allt det bränsle du behöver. Vi inser behovet av att äta hälsosamma och rejäla måltider när du är fysiskt aktiv, så middagarna serveras som en buffé varje kväll på terrassen efter kvällsyogan. Det finns ingen möjlighet att köpa vin eller öl på retreatet eller i närheten. Önskar du detta kan du be chauffören stanna på väg från flygplatsen eller så kan du under veckan få skjuts till någon affär. 

Frukosten består av ett välsmakande urval av färsk frukt, yoghurt, pannkakor och hälsosamma smoothies, dessutom bröd, smör, olika marmelader, ost, ägg, grönsaker, kaffe, te och juice.
Till lunch serveras fräscha sallader och/eller smörgåsar. Lunchen gör var och i ordning vid frukosten och man tar sedan med sig sin lunch till stranden. 

Middagarna består av grillat, tangine, couscous och andra marockanska rätter. På fredagar ingår ej middag utan ni besöker en lokal restaurang (ingår ej).

Att få vegetarisk mat eller specialkost är inga problem bara du meddelar oss vid bokning. 

Huset där ni bor ligger ca 10 minuters promenad från Taghazout Beach vid Atlantkusten. Huset har 14 enkla men rena och fräscha sovrum. Huset har två ”lägenheter” på varje våningsplan, varje ”lägenhet” har två sovrum som går att låsa, ett delat badrum med deltagare i ett annat sovrum, och kök. Det finns även två större lägenheter som passar för familjer eller grupper. De flesta rummen är dubbel- eller twinrum. Det finns tre terrasser där måltiderna serveras och där man umgås på kvällarna. Det är även på en av terrasserna som man har yoga varje dag.

Program

Preliminärt dagligt program: 


07.45-08.45    Yoga
08.45    Frukost
09.15    Avresa till dagens surfplats
13.00    Lunch på stranden
14.00    Fri tid på stranden eller fri surf
16.00    Tillbaka till retreatet
17.00-18.00    Yoga
19.15    Middag

Resefakta

Reser du ensam så tillkommer alltid enkelrumstillägg. Om du ändå delar rum på plats så återbetalas enkelrumstillägget.

Resväg: Du bokar flyg till Agadir eller Marrakech. Flyg kan bokas via vår online bokning, eller hör med oss! 

Flyger du till Agadir blir du hämtad på flygplatsen, det är ca 40 minuter från flygplatsen till retreatet. Om du flyger till Marrakech tar du en taxi till busstationen CTM där du tar bussen till Agadir där du kan bli hämtad. Bussresan tar 3,5-4 timmar och kostar motsvarande ca 100 SEK. 

Övrigt: Yogamattor finns på plats, men du kan även ta med din egen om du vill. All utrusting som behövs för surfen finns på plats. Lakan och handdukar för inomhusbruk finns på plats. 

Ingår: Boende 7 nätter, 12 yogalektioner, surflektioner och all utrustning som krävs för det, helpension (utom middag på fredagar), flaskvatten, transfer från och till flygplats/busstation i Agadir. 

Ingår ej: Flyg, middag på fredagar, övriga behandlingar och tillvalsaktiviteter.

Det finns ingen bankomat i närheten av boendet, om man behöver ta ut pengar kan man få skjuts till närmsta bankomat men det är bra att ha lite kontanter med sig. 

Klimat

Så tycker våra resenärer

Datum & priser

Sida 1 av 3

DatumNätterResaPris från
2019-05-247Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-05-317Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-06-077Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-06-147Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-06-217Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-06-287Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-07-057Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-07-127Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-07-197Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-07-267Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-08-027Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-08-097Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-08-167Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-08-237Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-08-307Marocko - Yoga & surfSEK 6 350Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize