Skip to main content

Marocko – Yoga & surfing

| Varje vecka |


Praktisera yoga vid soluppgång och solnedgång, ta surflektioner i ett ljuvligt hav och vila ut i trevligt boende. Retreatet kan beskrivas som väldigt ”laid back”, det är en mycket avslappnad stämning och man kan göra precis så mycket eller så lite som man själv vill utan några som helst krav på prestation. Hit kommer man för att ha en aktiv yoga- och surfingsemester men du får även tilfälle att ta det lite lugnt och njuta av sol och värme. Du äter gott, hälsosamt och näringsrikt från det marockanska köket.

Marocko har en av de vänligaste kulturerna i världen. Här har man skapat en konst av att koppla av med vänner, dricka mintte och leva ett liv utan stress. Lägg till surfarnas energigivande och avslappnade livsstil så förstår du att detta är den perfekta platsen för en yoga- & surf-semester!

Sex dagar i veckan erbjuds det två yogaklasser per dag, en på morgonen och en på kvällen. Yogaklasserna äger rum på någon av takterrasserna - havsutsikten är spektakulär och solnedgångarna över havet är underbara. Åt andra hållet har du utsikt över de vackra Atlasbergen. 

Fritextsökning

Yoga & surfing

Yoga & surfing

Yoga

Yogaklasserna är utformade med dig som surfar i åtanke. Det innebär flödande Vinyasaklasser, avslappnande Hathaövningar och dynamisk Ashtanga. Vilken yogastil som dominerar beror på vem som leder den aktuella klassen. Det är oftast Lucie, men inte alltid. 

Surfanpassningen innebär bland annat att mer fokus än vanligt läggs på armar, nedre rygg och axlar. Lärarna är erfarna , kvalificerade och speciellt utvalda för sitt inspirerande förhållningssätt. Oavsett om du är en yogi som söker en solig vistelse , eller en total nybörjare, så är du välkommen. 

Surfing

Surfingen riktar sig till både nybörjare och mer avancerade surfare. Man delas in i olika grupper och i vissa fall åker man till olika surfplatser för att få de bästa förutsättningarna för sina egna förkunskaper och möts sedan upp till lunchen. Våtdräkter finns att låna. Det finns både hårda och mjuka surfbrädor, de hårda används främst av duktiga surfare. 

På förmiddagen får man en surflektion och på eftermiddagen kan man surfa på egen hand, surfläraren/lärarna finns alltid på plats för att hjälpa till.
Surflärarna är alla utbildade, dom flesta kommer från Marocko och känner till surfplatserna mycket väl. Dom är alla certifierade surflärare och livräddare av Surfing GB och ASI.

Boende & mat

Boende & mat

Måltiderna skapas av den lokala kocken Brahim. Med rejäla måltider har du inga problem att få allt det bränsle du behöver. Vi inser behovet av att äta hälsosamma och rejäla måltider när du är fysiskt aktiv, så middagarna serveras som en buffé varje kväll efter kvällsyogan. Det finns ingen möjlighet att köpa vin eller öl på retreatet eller i närheten. Önskar du detta kan du be chauffören stanna på väg från flygplatsen eller så kan du under veckan få skjuts till någon affär. 

Frukosten består av ett välsmakande urval av färsk frukt, yoghurt, hälsosamma smoothies, dessutom bröd, smör, olika marmelader, ost, ägg, grönsaker, kaffe, te och juice.
Till lunch serveras fräscha sallader och/eller smörgåsar. Lunchen gör var och i ordning vid frukosten och man tar sedan med sig sin lunch till stranden. 

Middagarna består av grillat, tangine, couscous och andra marockanska rätter. På fredagar ingår ej middag utan ni besöker en lokal restaurang (ingår ej).

Att få vegetarisk mat eller specialkost är inga problem bara du meddelar oss vid bokning. 

Huset där ni bor ligger ca 10 minuters promenad från Taghazout Beach vid Atlantkusten. Huset har 14 enkla men rena och fräscha sovrum. Huset har två ”lägenheter” på varje våningsplan, varje ”lägenhet” har två sovrum som går att låsa, ett delat badrum med deltagare i ett annat sovrum, och kök. Det finns även två större lägenheter som passar för familjer eller grupper. De flesta rummen är dubbel- eller twinrum. Det finns tre terrasser där måltiderna serveras och där man umgås på kvällarna. Det är även på en av terrasserna som man har yoga varje dag.

Program

Preliminärt dagligt program: 

07:30    Morgonyoga

08:30    Stor frukost med olika tillbehör varje dag så som smoothies, juicer, färsk frukt, kaffe, te och nybakat bröd. Lokala berbere, sylt, flingor, pannkakor, yoghurt och mycket mer. Från frukostbuffén packar du din lunch med det du vill i en lunchlåda som sedan tas med till stranden. 

09:30    Dags att åka till dagens surfplats. Grupperna delas upp mellan nybörjare och mer erfarna surfare. När du har plockat ihop din utrustning åker ni till dagens surfplats. Det finns ungefär 20 st lokala surfplatser och surflärarna väljer den plats som för dagen har dom bästa vågorna. När ni kommer fram blir det 2-3 timmars surflektion med både individuell hjälp och grupplektion. 

13:30    Paus och dags för lunchen som du packade med dig från frukosten. Njut av sol, värme och havet under ett parasoll. 

14:30    Fri surf. Du kan fortsätta träna på det du har lärt dig eller bara njuta av solen och stranden. Surflärarna finns på plats om du skulle ha några frågor. Beroende på väder och vind så kan det hända att ni åker till en annan surfplats för eftermiddagens surf. 

17:30    Hemresa. Njut av en lugn stund på någon av terrasserna eller bara ta det lugnt poå rummet en stund. Rummen städas varje dag. 

18:30    Yogaklass på takterrassen med utsikt över havet och en magnifik marockansk solnedgång. 

20:30    En fantastisk marockansk middag serveras 6 kvällar i veckan på en av terrasserna med utsikt över havet och byn. Kocken lagar typiska marockanska rätter med färska grönsaker, lokalt kött och fisk, traditionella tangines, goda couscousrätter, BBQ, soppor, och söta efterrätter som alltid serveras med mintte. Efter middagen finns det möjlighet att titta på en film eller bara ta det lugnt, ibland brukar gästerna gå ner på stranden en stund. 

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende 7 nätter
- 12 yogalektioner
- Surflektioner och all utrustning som krävs för det
- Helpension (utom middag på fredag)
- Transfer från och till flygplats/busstation i Agadir

Ingår inte i priset:
- Flygbiljett
- Utflykter och tillvalsaktiviteter

Enkelrum: Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting. 
Reser du ensam så tillkommer alltid enkelrumstillägg. Om du ändå delar rum på plats så återbetalas enkelrumstillägget.

Resa:  Flyg till Agadir eller Marrakech. Boka inte flyg innan du fått bekräftelse från oss. Du bokar ditt flyg på egen hand på valfri flygbokningssajt. 

Transfer: Flyger du till Agadir blir du hämtad på flygplatsen, det är ca 40 minuter från flygplatsen till retreatet. Meddela oss dina ankomsttider.
Om du flyger till Marrakech tar du en taxi till busstationen CTM där du tar bussen till Agadir där du kan bli hämtad. Bussresan tar 3,5-4 timmar och kostar motsvarande ca 100 SEK. 

Att ta med: Yogamattor finns på plats, men du kan även ta med din egen om du vill. All utrusting som behövs för surfningen finns på plats.
Ta med egen vattenflaska, det finns filtrerat vatten som du kan fylla på med när du så önskar.

Lokal valuta: Dirham (MAD). Det finns ingen bankomat i närheten av boendet, om man behöver ta ut pengar kan man få skjuts till närmsta bankomat men det är bra att ha lite kontanter med sig. 

WiFi: Ja, men inte alltid i rummet

Pool: Nej

Specialkost: Inga problem, meddela oss vid bokning

Åldersgräns: Nej

El och kontakter: 220 V, Europlug 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Så tycker våra resenärer

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-07-278 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-08-038 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-08-108 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-08-178 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-08-248 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-08-318 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-09-078 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-09-148 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-09-218 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-09-288 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-10-058 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-10-128 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-10-198 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-10-268 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-11-028 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-11-098 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-11-168 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-11-238 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-11-308 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-12-078 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-12-148 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-12-218 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
2024-12-288 Marocko – Yoga & surfingSEK 7 250Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY