Skip to main content

Italien, Sicilien – Ashtanga Yoga Retreat med Yogashala Stockholm och Lisa Lalér

| 2023-09-30 |
 

Följ med oss till underbara Sicilien för en veckas Ashtanga Yoga Mysore-style Retreat


Resan vänder sig till dig som självständigt kan ordningen på minst solhälsningarna och stående positioner och som vill fördjupa din praktik och förståelse av yoga under några intensiva dagar.  

Kursen hålls på Sicilien precis vid havet i närheten av Cefalú. En underbar plats för en vecka med yoga, sol, bad och god mat. 

Njut av stranden, solen och omgivningen mellan yogapassen varje morgon och kväll. 

Yogan utövas antingen i det fina yogarummet eller på en av terrasserna med utsikt över havet. Klasserna leds av Lisa Lalér som är en rutinerad Ashtanga-lärare.

Någon av dagarna ger vi oss kanske ut på en morgonpromenad till "La Rocca" och upplever den fantastiska utsikten.

Fritextsökning

Yoga & lärare

Yoga & lärare

Veckan kommer att bestå av mysore-klasser varje morgon mellan kl 07:00-09:00, samt fem eftermiddagsklasser på cirka 1,5 tim där vi fördjupar oss i enkla pranayama-övningar, teknik och yogafilosofi.

Vi håller till antingen i det fina yogarummet eller på en av terrasserna med utsikt över havet.

Din lärare

Undervisningen leds av Lisa Lalér som är KPJAYI Level 2 auktoriserad Ashtangayoga-lärare. Lisa har sedan 2004 tillbringat mycket tid för studier i Mysore i Indien hos sin lärare R. Sharath Jois och hans morfar, Ashtangayogans Guru Sri K Pattbhi Jois. Under sina resor i Mysore har Lisa även studerat sanskrit och yogafilosofi. Lisa driver tillsammans med sin syster Lotta yogastudion Yogashala Stockholm sedan 2009. 

Om du har frågor gällande din yogautövning, mejla till Lisa.

Ytterligare en lärare från Yogashala Stockholm kommer följa med, men vem det blir är när detta skrivs inte bestämt.

Program/schema

Preliminärt dagsprogram (kan komma att ändras på grund av lokala omständigheter eller gruppens önskemål):

07.00-09.00 Yoga
09.00 Frukost därefter fri tid (sol & bad, pool, promenad intill Cefalu etc.)
13.30 Lunch därefter fri tid
17.00-18.30 Yoga
19.30 Middag 

Ni har tillgång tilll yogalsalen 6 dagar, d v s inte avresedagen. Om vädret tillåter kan ni dock kanske hinna med en klass utomhus innan transfern till flygplatsen.

Boende & mat

Hotellet ligger vid en av de vackraste bukterna på Siciliens nordkust – "Calura" – vid den förtjusande lilla staden Cefalú som ligger i skuggan av ett mäktigt klippmassiv som kallas för Rocca, stadens symbol som är synlig på långt håll. På grund av det gynnsamma klimatet, den vackra naturen och konstskatterna hör staden till de turistiska "pärlorna" i palermo-provinsen. Förutom turismen har fiske och jordbruk stor betydelse för Cefalù.

Hotellet, som är trestjärnigt, har 72 rum (5 enkel- och 56 dubbelrum och 11 sviter) varav många har havsutsikt. Alla dubbelrum rum är smakfullt inredda i medelhavs-stil och utrustade med dusch/WC, fön, telefon, satellit-teve och luftkonditionering/värme.

Alla rum har balkong eller uteplats, inredningen är enkel och trevlig. Här kan du verkligen koppla av. Från rummen med havsutsikt (tillägg) kan du se långt ut över Medelhavet och den östra kustremsan i riktning mot Messina. Övriga rum vetter mot den gröna sidan av ön. Enkelrummen har något lägre standard och ligger på markplan med utsikt mot trädgård, eller lite högre upp men helt utan utsikt, och kan därför av vissa upplevas lite mörka. 

I receptionen kan du boka utflykter, köpa bussbiljetter, hyra en bil, växla pengar med mera. 

Hotellet öppnades i början på 1960-talet och har nu varit i familjen Curcios ägo i över fyrtio år. Inte bara läget och den personliga atmosfären och det rika sport- och fritidsutbudet gör att man trivs, utan även den smakliga sicilianska och lokala maten.

Terrassen är en av de finaste delarna på hotellet – bara 98 trappsteg skiljer dig från stranden. Det är en underbar utsikt över hav och kust österut från Cefalù i riktning mot Messina. Restaurangen står till förfogande för en lång och skön frukost eller en lugn middag. I baren som ligger på detta plan skämmer pianisten bort dig två till tre gånger i veckan med diskret musik. 

På hotellområdet hittar du restaurang, terrassbar med panorama, frukostrum, konferenssal, pianobar, swimmingpool, hotellstrand, tennis-, basket- och liten fotbollsplan.

I priset ingår frukost och middag. Vegetariska eller veganska måltider är möjligt att få om du informerar oss vid bokning.

Strand & pool

Strand & pool

Det är bara ett stenkast från hotellrummet till havet. Där ligger en 450 kvadratmeter stor stenplattform med parasoller och vilstolar med den lilla strandbaren precis intill. På ena sidan av plattformen ligger den omtyckta sand- och kiselstensstranden. 

Badbukten med sina klippor är idealisk för snorkling och dykning – det är inte av en slump som hotellet har haft ett professionellt dykcentrum i över tio år (normalt stängt jan-feb). 
Vid strandbareb kan du beställa en drink eller kanske en glass, och under lunchen har köket också en del smårätter i beredskap. Du kan låna surfpaddlar och båtturer för sightseeing som går längs kusten startar härifrån. 

Lite stolta är man över sin sportsimbassäng som är kan utrustas med fem riktiga simbanor. Parasoller och vilstolar finns utan extra kostnad. 

Allmän info om omgivningen

Vandra

På våren och hösten är den rätta tiden att vandra på Sicilien. Det finns många vackra vandringsleder runt om Cefalù. Hotellet står gärna till tjänst med att ge förslag till sevärda turer runt staden, och man har även en egen guide.

Kaféer och barer

En italiensk bar eller ett kafé kan inte jämföras med en lokal med samma namn på andra ställen i Europa. Italienarna älskar sin bar på många sätt: Även om man har ont om tid offrar man gärna några minuter för att dricka en snabb kopp kaffe. Kanske också äta en tugga torr, söt kaka och så försvinner man igen. Om man har tid sätter man sig ner i den varma solen och diskuterar med vänner och då naturligtvis dricka en kaffe. Om det är riktigt varmt och vår vän har gott om tid kommer hen också säkert att njuta av en härlig "granita", en halvfrusen glass som är typisk för denna region. Och ännu en egenhet för italienska barer och kaféer: Allt som man konsumerar stående (al banco) är billigare än om man tar plats vid ett bord - extraservice och längre vägar kostar mer. 

Marknad 

Veckomarknaden i Cefalù äger under vintermånaderna rum varje lördag från kl 8.00 till 13.00 på strandpromenaden, Lungomare. Under högsäsongen äger marknaden rum vid samma tider ovanför stationen i Cefalù, ett sevärt spektakel med många prisbilliga fynd. Tillströmningen av ortsbor visar ofelbart rätta vägen till den äkta italienska marknaden. 

Mat och dryck 

För alla vänner av italiensk och i detta fall siciliansk mat finns det otaliga restauranger i alla kategorier. 

Vinkännare kommer att bli förtjusta i de underbara, torra vinerna på Sicilien; världsberömda namn som Donnafugata, Cusumano och Planeta producerar här sina viner som fått internationella utmärkelser. Alldeles i närheten av Cefalù, på vägen till Castelbuono, ligger avtagsvägen till vingodset Abbazia Santa Anastasia, som gjort sig känt internationellt och där du kan provsmaka viner. På talrika enotecas i Cefalu kan man provsmaka och köpa de delikata vinerna. Ett tips: Pröva vinet från Etna! 

Dricks

"Mancia", som dricks heter på italienska, är en viktig del i det dagliga turistlivet inom service och anses som mycket välkommen. På hotellet betalar man dricksen direkt till rumsstäderskan och hovmästaren. Ibland har hotellen en gemensam fond för dricksen och delar sedan upp den. Vid ett restaurangbesök är ca 10 procents påslag på notan vanligt. 

Läkare och första hjälpen 

Akutmottagningen på det statliga sjukhuset i Cefalù är kostnadsfri eller i nödfall kan du tillkalla en läkare via receptionen. Behandling av en läkare måste i regel betalas kontant. Se till att du efter behandlingen alltid får en detaljerad faktura som du kan skicka in till din sjukkassa resp din utlandssjukförsäkring för ersättning.

Taxi 

I Cefalù ligger taxistationen direkt vid stationen. Taxibilarna har inte någon taxameter, taxiföreningen har emellertid gjort upp fasta priser. Från stationen till hotellet kostar resan till exempel ca 15 EUR.

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter / 8 dagar
- Frukost och middag varje dag
- Alla yogaklasser under 6 dagar
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du får invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Andra utflykter och aktiviteter
- Deposit 20-40 EURO för yogautrustningen (sätts upp på rummets räkning och dras bort igen när man återlämnar utrustningen)

Resa: Flyg till Palermo (PMO). Du bokar ditt flyg själv. Minimiantalet är uppnått så när du har fått vår bokningsbekräftelse kan du boka ditt flyg . Norwegian har passande direktflyg dessa datum.

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. Minimiantalet är uppnått så det går bra att du bokar ditt flyg när du har fått vår bokningsbekräftelse. (Norwegian har passande direktflyg dessa datum.)

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen från tidig vår till sen höst dagligen 07.00-20.00. Ej uppvärmd. 

Yogautrustning: Yogamattor och övrig yogautrustning finns att låna på plats (mot deposit) men du är välkommen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka massage. 

Dricks: Dricks förväntas inte men uppskattas. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall, informera oss i så fall vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. på hotellet.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Klimat

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2023-09-308Italien, Sicilien – Ashtanga Yoga Retreat med Yogashala Stockholm och Lisa LalérSEK 14 550Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY