Skip to main content

Spanien – Yoga & vandring nära Ronda

|  Flera datum |


Här bor du fint, omgiven av underbar natur med mäktiga berg och oexploaterad natur i en av Spaniens vackraste nationalparker. Belägen mellan Medelhavet och Atlanten, är detta vackra område hem för unika växter och djur och har ett något tropiskt mikroklimat. Upptäck de omtalade vitkalkade byarna i området. Gå på yogaklasser på morgon och förmiddag, utforska fridfulla vandringsleder, svalka dig i en av de fem utomhuspoolerna med utsikt över bergen, smaka på vällagade lokala måltider och somna till bergens tystnad efter en aktiv eller lugn dag, beroende på hur du vill lägga upp dagen.
Det ingår flera dagliga varierade yogaklasser och en guidad vandring under veckan. 

 • Boka 2 månader innan så får du 500 SEK rabatt
 • Boka 5 månader innan så får du 1000 SEK rabatt
   

Rabatterna dras av när du fyller i din bokningsförfrågan.

Fritextsökning

Program

Dag 1: Ankomstdag. Möjligt att boka upphämtning kl 15:30 vid Ronda tåg-/bussstation. 

Dag 2-5:

 • 07:30 - 08:30 Dynamisk yogaklass
 • 08:30 - 08:45 Meditation
 • 08:45 - 09:30 Lugn yogaklass
 • 09:30 - 10:30 Frukostbrunch
 • 10:30 -14:00 Fri tid, vandring eller workshop
 • 14:00 -15:00 Tid för snacks, frukt etc
 • 15:00-18:00 Fri tid, vandring eller workshop
 • 18:00-19:15 Dynamisk yogaklass
 • 19:15- 20:15 Yinyoga eller Restorative Yoga
 • 20:30 Middag


Dag 6: Avresedag. Utcheckning kl 11:00

Schemat är flexibelt och kan komma att ändras på grund av gruppens önskemål eller andra lokala omständigheter. 

Yoga

Det här är en vecka med mycket yoga och med olika yogaformer. Vanligtvis brukar ett yogaretreat innehålla en morgonklass och en eftermiddagsklass, men här får du mycket mer. Programmet innehåller flera klasser per dag, både med dynamisk/energigivande yoga och lugnare klasser, t ex Yinyoga. Yogisar på alla nivåer och i alla åldrar är välkomna.

Instruktörerna varierar beroende på vilka datum du har bokat, men de är alla välutbildade och erfarna. Klasserna hålls på engelska. All yogautrustning finns på plats men du får gärna ta med egen yogamatta om du har en som du är van vid. 

Boende & mat

Njut av ett utmärkt boende mitt i underbart vacker natur. Efter yogapass eller vandring kan du svalka av dig i poolen, det finns fel stycken utspridda bland de byggnader som ni bor i.

Retreatet består av sju charmerande spanska villor, alla unika, samt en rustik huvudbyggnad, allt ligger på en gemensam fastighet, hela den högklassiga anläggingen har alltså samma ägare. Omgivna av lummiga kullar och högre berg blir känslan av att vara i naturen överväldigande. Här finns en fin yogastudio, tennisbana och fantastiska vandringsleder.

De olika villorna har högklassiga rum med tillgång till totalt fem pooler som ligger var för sig vid respektive villa, luftkonditionering, badrum och vissa med öppen spis. I huvudhuset finns en liten yoga-shop med yogamattor, armband, t-shirts etc. Bara ca 15 minuters promenad bort ligger El Gastor som är en mysig liten stad och en av de så kallade Andalucian White Villages.

Området och vandringsmöjligheterna runt retreatet har utsetts till det bästa vändringsstället i Andalusien av BBC Travel.

Rummen

Det finns sju villor som ligger var för sig på området, och som var och en har flera sovrum, umgängesrum, swimmingpool, AC och några av husen har även kök.

Alla sovrum är olika och unika i inredningen. I de flesta finns en mindre dubbelsäng (queen-size) med möjlighet till en separat enkelsäng, och några sovrum har två separata sängar. De flesta sovrummen har eget badrum.

Du kan också välja den exklusiva sviten där du bor i en privat villa med privat pool och en stor trädgård. Här bor du lyxigt i ett stort/rymligt rum, med ett eget privata torn och badrum och utsikt över landskapet.

Måltider

Du blir serverad fräscha vegetariska medelhavs-måltider gjorda med kärlek av så långt möjligt lokala råvaror.
Det finns möjlighet att njuta av vin till maten om så önskas (betalas på plats).

Omgivning och vandring

I området runt retreatet ligger tre så så kallade "White Villages". Zahara de la Sierra är en av Andalusiens vackraste byar, balanserande på en topp i nationalparkens norra delar. Den ligger bara ca 30 minuter bort med bil. Olivoljsfabriken här är unik i landet. Den andra vita byn, El Gastor, även känd som "the Balcony of the Andalusian White Villages", är en charmerande liten by/stad bara 15 minuters promenad från retreatet. Den tredje, Ronda, är en större stad som ligger högt just bredvid den spektakulära El Tajo-klyftan. Ronda är även berömd som staden där författarna Ernest Hemingway och Orson Welles tilbringade mycket tid.

En guidad vandring som ger dig möjlighet att lära känna området runt retreatcentret är inkluderad i priset för retreatet. Vandringen är inte avancerad och passar för de flesta som inte har fysiska problem.

Utsedd till en Unesco Biosphere redan 1977 blev Sierra de Grazalema den första nationalparken i Andalusien 1984, och den är en av Spaniens ekologiskt mest enastående områden. Enligt BBC Travel är området det bästa vandringsområdet i Andalusien. Den stora nationalparken är berömd för dess spektakulära kalkstenslandskapet med höga klippor, raviner, grottor och klyftor. Den mest imponerande klyftan är Garganta Verde som har en stor koloni med gamar och klippor som stupar vertikalt 400 meter. Här finns även Andalusiens största grottsystem med en längd av 4 km och en ingångsöppning som är 60 meter hög. Här finns ett enastående fågelliv, speciellt rovfåglar. Bland däggdjuren kan nämnas stenbock, grävling, mungos, räv och hjort. I floderna finns en välmående utter-population. 

Träden i området är korkek, ek, olivträd och en välbevarad skog av spansk gran.

Resefakta


Ingår i resan:
- Boende 6 dagar / 5 nätter på det vackra Nature Reserve Retreat Center 
- Hälsosamma vegetariska måltider (brunch och middag)
- Flera dagliga yogaklasser per dag, både dynamiska och lugna, för alla nivåer och åldrar
- Yoga workshops
- Vandringsutflykt för att lära känna det vackra och mäktiga området runt retreat centret (inte avancerad vandring)
- 24-tim tillgång till snacks, frukt, kaffe och te
- Fem swimmingpools på området
- Utflykt till den unika och intressanta staden Ronda (endast transport)
- Upphämtning och avlämning vid Ronda buss-/tågstation som har direktförbindelse med Malaga 

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer från Malaga flygplats till Ronda buss/tågstation

Enkelrum: Möjligt att boka beroende på tillgång. Pristillägget ser du när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.

Ensam-resenärer: Normalt försöker vi placera ensamresenärer av samma kön i delat rum med separata sängar om möjligt och önskvärt, men om det inte finns någon att dela med kan du bli fakturerad enkelrumstillägg.

Resa: Flyg till Malaga. Flyget bokar du själv t.ex. på skyscanner.se eller någon annan flygbokningssajt.  
Boka inte flyg innan du frågat oss om att minimiantalet deltagare är uppnått.

Transfer: 
- Det ingår transfer från Ronda tåg-/busstation. Både bussar och tåg går regelbundet till Ronda från Malaga City. Från flygplatsen till Malaga City finns det täta buss- och tågförbindelser. 
Ankomstdag kan du hämtas kl 15.30 på Ronda tågstation.
Avresedag kan du skjutsas kl 11.00 till Ronda tågstation.
- Du kan även via oss boka grupptransfer från Malaga flygplats (eller från cityhotell i Malaga) hela vägen till retreatet för ca 25 EUR enkel väg. Grupptransfern går retreatens startdag ca 13.30 från Malaga flygplats/City center, boka hemflyget med avgång efter kl 16.
- Privat taxi från Malaga flygplats till retreatet kostar ca 150 EUR.
Det tar ca 1,5 timmar med bil till retreatet från Malaga, och 2-3 timmar med buss beroende på rutt och tidtabell.

WiFi: Ja

Pool: Fem pooler på retreat-området, uppvärmda endast av solen. Vid solsken är poolerna normalt badbara från april till oktober. 

Yogautrustning: Yogamattor, block etc. finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din matta om du vill, det kan ofta kännas mer hygieniskt.

Spa: Möjligt att boka olika typer av massage på plats.

Övriga aktiviteter: Vi tror att det innehållsrika programmet gör att de flesta inte har behov av fler aktiviteter, men annars är vandringsmöjligheterna näst intill oändliga. Även en 15 minuters promenad til byn El Gator kan vara trevligt. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Deltagare: Minimiantal 8 personer, max 20 personer

Åldersgräns: Inga barn

El: Vanliga europeiska standardkontakter

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går inte att betala med kontokort på retreatet, så ta med kontanter för ev. massage, extra utflykter, yoga-shopen etc. 

Pass: Inom Schengen-området ska det inte behövas pass men det frågas ändå ibland efter det på flygplatser etc. Kontrollera att ditt pass har en giltighetstid på mer än 6 månader.

Övrigt: Klasser och andra aktiviteter hålls på engelska. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Väder

Diagrammen gäller för Malaga. Vädret vid retreatet kan skilja sig från detta på grund av höjdskillnad, avståndet till kusten och lokala variationer. 

Average min and max temperatures in Ronda, Spain

Average monthly sunhours in Ronda, Spain

Average rainy days (rain/snow) in Ronda, Spain

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-08-306Spanien – Yoga & vandring nära RondaSEK 12 400Boka på förfrågan
2024-10-256Spanien – Yoga & vandring nära RondaSEK 12 400Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY