Skip to main content

Spanien – Yoga & vandring i Grazalema nationalpark


Om du söker efter en resa med yoga & vandring har du hittat rätt nu!

Här bor du fint omgiven av underbar natur med mäktiga berg och oexploaterad natur i en av Spaniens vackraste nationalparker. Efter yogan eller vandringen kan du svalka av dig i poolen med utsikt över bergen. I en mysig spansk miljö blir du serverad fräscha vegetariska måltider baserade på lokala råvaror. Det ingår fyra dagliga varierade yogaklasser och två vandringar under veckan. 

Boka in 2 eller flera personer samtidigt så får du 500 kr rabatt per extra person du bokar in.

Fritextsökning

Program

Ankomstdag söndag: Upphämtning kl 15:30 vid Ronda tåg-/bussstation. 

Måndag-torsdag:

 • 7:30 Meditation.
 • 8:00- 09:30 Dynamisk yogaklass
 • 09:00-10:30 Frukost
 • 10:00-11:00 Lugn yogaklass
 • 11:30-13:30 Fri tid, vandring eller workshop
 • 14:00-15:00 Lunch eller vandring med picknick
 • 15:00-18:00 Fri tid, vandring eller workshop
 • 18:00-19:15 Dynamisk yogaklass
 • 19:15- 20:15 Yinyoga eller Restorative Yoga
 • 20:30 Middag


Avresedag fredag: Utcheckning kl 12:00

Schemat är flexibelt och kan komma att ändras på grund av gruppens önskemål eller andra lokala omständigheter. 

Yoga

Det här är en vecka med mycket yoga och med olika yogaformer. Vanligtvis brukar ett yogaretreat innehålla en morgonklass och en eftermiddagsklass, men här får du mycket mer. Programmet innehåller fyra klasser per dag, två med dynamisk och energigivande yoga och två lugnare klasser, t ex Yinyoga. Yogisar på alla nivåer och i alla åldrar är välkomna.

Instruktörerna varierar beroende på vilka datum du har bokat, men de är alla välutbildade och erfarna. Klasserna hålls på engelska. All yogautrustning finns på plats men du får gärna ta med egen yogamatta om du har en som du är van vid. 

Boende & mat

Njut av ett utmärkt boende mitt i underbar natur. Efter yogapass eller vandring kan du svalka av dig i poolen, det finns fel stycken utspridda bland de byggnader som ni bor i.

Retreatet består av sju charmerande spanska villor, alla unika, samt en rustik huvudbyggnad, allt ligger på en gemensam fastighet, hela den högklassiga anläggingen har alltså samma ägare. Omgivna av lummiga kullar och högre berg blir känslan av att vara i naturen överväldigande. Här finns en fin yogastudio, tennisbana och fantastiska vandringsleder. De olika villorna har högklassiga rum med tillgång till totalt fem pooler som ligger var för sig vid respektive villa, luftkonditionering, badrum och vissa med öppen spis. I huvudhuset finns en liten yoga-shop med yogamattor, armband, t-shirts etc. Bara ca 15 minuters promenad bort ligger El Gastor som är en mysig liten stad och en av de så kallade Andalucian White Villages.

Området och vandringsmöjligheterna runt retreatet har utsetts till det bästa vändringsstället i Andalusien av BBC Travel.

Rummen

Det finns sju villor som ligger var för sig på området, och som var och en har flera sovrum, umgängesrum, swimmingpool, AC och några av husen har även kök.

Alla sovrum är olika och unika i inredningen. I de flesta finns en mindre dubbelsäng (queen-size) med möjlighet till en separat enkelsäng, och några sovrum har två separata sängar. De flesta sovrummen har eget badrum.

Måltider

Du blir serverad fräscha vegetariska medelhavs-måltider gjorda med kärlek av så långt möjligt lokala råvaror.
Vid en av utflykterna får du en lunchlåda att ta med.
Det finns möjlighet att njuta av vin till maten om så önskas (betalas på plats).

Omgivning och vandring

I området runt retreatet ligger tre så så kallade "White Villages". Zahara de la Sierra är en av Andalusiens vackraste byar, balanserande på en topp i nationalparkens norra delar. Den ligger bara ca 30 minuter bort med bil. Olivoljsfabriken här är unik i landet. Den andra vita byn, El Gastor, även känd som "the Balcony of the Andalusian White Villages", är en charmerande liten stad bara 15 minuters promenad från retreatet. Den tredje, Ronda, är en större stad som ligger högt just bredvid den spektakulära El Tajo-klyftan. Ronda är även berömd som staden där författarna Ernest Hemingway och Orson Welles tilbringade mycket tid.

Två guidade vandringar till några av ovanstående är inkluderade i priset för retreatet. Vandringarna är inte avancerade och passar för de flesta som inte har fysiska problem.

Utsedd till en Unesco Biosphere redan 1977 blev Sierra de Grazalema den första nationalparken i Andalusien 1984, och den är en av Spaniens ekologiskt mest enastående områden. Enligt BBC Travel är området det bästa vandringsområdet i Andalusien. Den stora nationalparken är berömd för dess spektakulära kalkstenslandskapet med höga klippor, raviner, grottor och klyftor. Den mest imponerande klyftan är Garganta Verde som har en stor koloni med gamar och klippor som stupar vertikalt 400 meter. Här finns även Andalusiens största grottsystem med en längd av 4 km och en ingångsöppning som är 60 meter hög. Här finns ett enastående fågelliv, speciellt rovfåglar. Bland däggdjuren kan nämnas stenbock, grävling, mungos, räv och hjort. I floderna finns en välmående utter-population. 

Träden i området är korkek, ek, olivträd och en välbevarad skog av spansk gran.

Vissa delar av nationalparken har en begränsning vad gäller besöksdatum och antal besökare. I perioder med stor brandrisk (juli till september) är vissa områden stängda för besökare. 

Resefakta


Ingår i resan:
- Boende 5 nätter i dubbel/twin-rum
- Vegetarisk helpension
- 4 yogaklasser per dag, 2 dynamiska och 2 lugna
- 2 yoga-workshops
- 2 vandríngsutflykter (ej avancerad vandring)
- Alla transporter kopplade till de aktiviteter som ingår
- Besök till s k vita byar i området
- Besök till lokala historiska platser
- Upphämtning vid Ronda buss-/tågstation 

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer från flygplats til Ronda buss/tågstation
- Valfri utflykt til Ronda (ca 50 EUR)
- Valfri utflykt med ridning (ca 75 EUR)

Enkelrum: Möjligt att boka beroende på tillgång. Pristillägget ser du när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.

Ensam-resenärer: Normalt försöker vi placera ensamresenärer av samma kön i delat rum med separata sängar om möjligt och önskvärt, men om det inte finns någon att dela med kan du bli fakturerad enkelrumstillägg.

Resa: Flyg till Malaga. 
Flyg kan bokas på egen hand (läs mer här), eller hör med oss, vi kan hjälpa till, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 
Boka inte flyg på egen hand innan du frågat oss om att minimiantalet deltagare är uppnått.
Från och med den 21 juni 2020 har Spanien öppnat gränser utan karantänkrav och reserestriktioner för invånare i Europeiska unionen. Mer information som vi rekommenderar att du läser innan avresa finns här. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Transfer: Det ingår transfer från Ronda tåg-/busstation- Både bussar och tåg går regelbundet till Ronda från Malaga City. Från flygplatsen till Malaga City finns det täta buss- och tågförbindelser. 
Du kan även via oss boka en shuttle-buss från Malaga flygplats hela vägen till retreatet för ca 20 EUR enkel väg.
Taxi från Malaga flygplats till retreatet kostar ca 150 EUR.
Det tar ca 1,5 timmar med bil till retreatet från Malaga, och 2-3 timar med buss beroende på rutt och tidtabell.

WiFi: Ja

Pool: Fem pooler på retreat-området, uppvärmda endast av solen. Vid solsken är poolerna normalt badbara från april till oktober. 

Yogautrustning: Yogamattor, block etc. finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din matta om du vill, det kan ofta kännas mer hygieniskt.

Spa: Möjligt att boka olika typer av massage på plats.

Övriga aktiviteter: Vi tror att det innehållsrika programmet gör att de flesta inte har behov av fler aktiviteter, men annars är vandringsmöjligheterna näst intill oändliga. Även en 15 minuters promenad til byn El Gator kan vara trevligt. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Deltagare: Minimiantal 8 personer, max 25 personer

Åldersgräns: Inga barn

El: Vanliga europeiska standardkontakter

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går inte att betala med kontokort på retreatet, så ta med kontanter för ev. massage, extra utflykter, yoga-shopen etc. 

Pass: Inom Schengen-området ska det inte behövas pass men det frågas ändå ibland efter det på flygplatser etc. Kontrollera att ditt pass har en giltighetstid på mer än 6 månader.

Övrigt: Detta är inte en svensk gruppresa utan gruppen är internationell och innehåller deltagare från olika länder. Klasser och andra aktiviteter hålls på engelska. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Covid-19

Från och med den 30 juni 2020 är Spanien ett av de länder dit UD inte avråder från att resa. Läs aktuell information på Sweden Abroad (eller i appen UDs Resklar).

Gården har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Klimat

Diagrammen gäller för Malaga. Vädret vid retreatet kan skilja sig från detta på grund av höjdskillnad, avståndet till kusten och lokala variationer. 

Average min and max temperatures in Ronda, Spain

Average monthly sunhours in Ronda, Spain

Average rainy days (rain/snow) in Ronda, Spain

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2020-10-026Spanien – Yoga & vandring i Grazalema nationalparkSEK 9 950Boka på förfrågan
2020-10-076Spanien – Yoga & vandring i Grazalema nationalparkSEK 9 950Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY