Skip to main content

Bali – Lyckliga själars paradis

| 2024-11-05 |
 

Följ med på ett andligt äventyr till den indonesiska ön Bali. Här får du uppleva det autentiska Bali och dess magi och mystik. Här styrs allt liv genom de ständigt återkommande tempelceremonierna.

De första fem dagarna bor vi på Hidden Paradise Resort i Amed  på den nordöstra sidan av ön. Här besöker vi ett vattenpalats. Vi deltar i en tempelceremoni på ett unikt tempel uppe i bergen. Vi mediterar dagligen och får höra Sopfie berätta om det unika balinesiska levnadssättet som är uppbyggt enligt feng shui, där man följer energiflödet. Ett av världens bästa snorkelvatten finns bara femton meter ut från stranden.

De sista tre dagarna bor vi i den spirituella metropolen Ubud. Här bor vi på det centralt belägna Narasoma Retreat vid en av Ubuds flodklyftor. Förutom alla mysiga restauranger och kaféer och sevärdheter finns ett antal andliga aktiviteter. För den som är sugen på att shoppa allt från silversmycken till hantverk och kläder finns mängder av affärer och marknader.

Vi besöker Pyramid of Chi där vi får uppleva en fantastisk gong gong -session. En kväll ser vi ett balinesiskt dansuppträdande. Vi besöker ett vackert vattenfall där vi får delta i en autentisk balinesisk reningsceremoni.

Fritextsökning

Boende & måltider

Boende & måltider

Hidden Paradise Cottages erbjuder rymliga bungalow med twin-sängar och egen terrass omgivet av en tropisk trädgård. Restaurangen ligger direkt vid stranden. Frukost och middag på hotellet.

Narasoma Homestay & Retreat är en vacker tillflykt beläget vid en flodklyfta i hjärtat av Ubud. Här bor vi i delat rum med twin-sängar i retreatcentret. Frukost på hotellet. Middag intas på olika restauranger i Ubud.

Kursledare

Sopfie Claasdotter är utbildad dybdeterapeut i Danmark samt certifierad yogalärare i Indien.

Hon har under perioder levt på Bali det senaste tjugo åren och har fördjupat sig i den balinesiska kulturen där hon även arrangerat ett antal kurser i meditation, yoga och personlig utveckling samt undervisat om den balinesiska kulturen.

Sopfie kommer att hålla i workshops och meditation samt delta i alla utflykter.

Utflykter

Tirtagangga

Vi besöker det kungliga vattenpalatset Tirtagangga med sin fantastiska trädgård med fontäner och dammar med en mängd guldfiskar. (Amed)

Tempelceremoni

Vi beger oss upp i bergen för att delta i en tempelceremoni på ett naturtempel som är beläget med en magnifik utsikt. (Amed)

Balinesiskt dansuppträdande

I färgsprakande kläder och masker dansar man föreställningar som ofta är dramer mellan kampen mellan gott och ont. (Ubud)

Pyramid of Chi

Vi deltar i Ancient Sound Healing där vi blir guidade till ett kravlöst avslappnat tillstånd i en av de spektakulära pyramiderna. (Ubud)

Vattenfall med reningsceremoni

Här besöker vi ett bildskönt och spirituellt vattenfall utanför Ubud som är en renings och healingplats. Vi får delta i en reningscermoni. (Ubud)

Morgonvandring på Champuhan Ridge

Det perfekta sättet att få uppleva Ubuds klassiska risfält och flodklytor. (Ubud)

Resefakta

Ingår i priset:
- 8 nätter i delat dubbelrum i Amed och Ubud
- Frukost och middag
- Utflykter samt en massage i Amed
- Workshops, meditation
- All transport under kursen

Ingår ej: 
- Flyg. (Boka inte flyg innan du fått information om att minimiantalet deltagare är uppnått)
- Transfer
- Visum
- Turistskatt

Resväg: Flyg till Denpasar.

Transfer: Du kan beställa taxitransfer av Sopfie via mejl. Transfer kostar ca 400 SEK (betalas kontant i rupias). En taxi kan delas på tre personer med bagage. Taxin går till Amed och det första boendet Hidden Paradise Resort (ca 2,5 timmes resa). Om du beställt transfer från flygplatsen blir du mött i ankomsthallen av en chaufför som håller en skylt med ditt namn. 

Minimiantal: 5 personer. När minimiantalet personer är uppnått skickar vi ut information om det så du kan boka flyg.  

Visum med mera: Svenska medborgare måste ha visum för inresa i Indonesien. Det kostar ca 350 SEK. Du kan ansöka om visum online. Gör det i god tid. Man måste även betala turistskatt (ca 150 SEK) vilken även det kan göras online. Dessutom måste man 3 dagar före ankomst göra en tulldeklaration (kostnadsfritt) online. (Allt detta kan även göras vid ankomst men det tar betydligt längre tid.)

Måltider: Vi kommer oftast äta fisk eller vegetariskt. Det går inte att förbeställa specialkost eller dieter av ollika slag.

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Indonesiska rupias IDR

Kreditkort: Kort fungerar på de flesta restauranger. Det finns uttagsautomater. Det kan vara lagom att växla in ett belopp på 2000-3000 SEK.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du betala enkelrumstillägg som ev. kan komma att faktureras i efterhand. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Graferna gäller Denpasar.

 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-11-059Bali – Lyckliga själars paradisSEK 18 500Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY