Italien, Lazio – Yoga i Sabinerbergen

yoga holiday italy inshape travel
yoga holiday italy inshape travel
yoga retreat italy inshape travel
yoga holiday italy inshape travel
yoga retreat italy inshape travel
yoga holiday italy inshape travel

Koppla av med yoga i en medeltida by i soliga Italien. Retreatets filosofi bygger på hälsa, avslappning, bra mat, italiensk kultur, ekoturism och natur. Brittiska Lucy, och Alan, som driver retreatet, arbetar efter en etisk och ekologisk övertygelse och de är måna om att tillvarata naturens resurser och det lokala kulturarvet. Retreatet har funnits sedan 1998 och var det första i sitt slag i Italien. Det finns olika boenden att välja på, "byhuset" har lite enklare inredning och de andra är lite mer påkostade. 

Läs kommentarer från deltagare >>

Pris från:
SEK 7 700
Boka resa

Yoga

Yoga

Yogapassen följer normalt den fysiska Hathayogan med tonvikt på själsliga och holistiska aspekter från klassisk yogatradition, men beroende på vilken yogalärare som ger klasser respektive vecka kan det även vara andra yogaformer som t ex Vinyasa. 
Yogaklasserna passar både nybörjare och mer erfarna yogisar. Fredag till tisdag har ni morgonyoga före frukost och vissa dagar under veckan, om vädret tillåter,  yogar ni ute i de vackra omgivningarna. Lektionerna är 1 ½ timme långa fredag till tisdag. 
Om du vill ha mer yoga kan du boka mer yoga eller meditation på söndag och måndag. Du kan även deltaga på en 2 timmars workshop på tisdag eftermiddag. Dessa extra bokningar gör du på plats. 

En yogaklass innehåller normalt asanas (positioner), pranayama (andningsövningar), meditation (för att lugna sinnet) och avslappning (fullständig kroppslig och mental avspänning).

Yogamattor finns att låna. All yoga och andra aktiviteter är på engelska.Yogainstruktörer

Vissa veckor leds yogan av gästande yogainstruktörer från hela världen med stor erfarenhet av yogans alla aspekter, fysisk, filosofisk och holistisk. Ibland leder även Lucy (ägaren av retreatet) yogaklasserna. Lucy är internationellt kvalificerad yogainstruktör, utbildad i Storbritannien, Indien, Nepal och Italien.. Mera yoga

Om du vill ha mer yoga under din vistelse kan du på plats boka entimmas eftermiddagspass för ca 10 EUR per person. På tisdag eftermiddagarna ordnas även workshops i yoga, meditation eller andra relaterade ämnen. Dessa workshops varar mellan 1 ½ och 2 timmar och kostar ca 15 EUR per person. Du kan också boka privata yogapass med en instruktör. 

Yogastudion

När ni yogar inomhus används retreatets egen yogastudio på 40 kvm med trägolv, en vattenkälla och en urgammal grotta som badrum. Här finns centralvärme för kallare perioder. Yogaklasser utomhus hålls på yogaplattformen som ligger i en grön oas innanför byns murar. Omgivningen är vacker och fridfull, med solen glimtande fram mellan träden och med fågelsång från alla håll. 

Retreatet

Byn där gården ligger i hjärtat av Sabinerbergen har knappt 350 invånare och är en av de sista byarna i Italien som ännu inte rörts av massturismen. Den medeltida atmosfären och byggnaderna ger en känsla av att tidlöshet. Olivodlingar, vingårdar och skogstäckta berg omger byn. Missa inte den fantastiska stjärnhimlen på natten!
Byn är omgiven av stora fält med solrosor från slutet av juni till början av augusti, därför har solrosen blivit dess symbol. Solrosen är en av de starkaste symbolerna för sommar och gemenskap och i Italien också en symbol för tur och hälsa. 

Festivaler:
Vissa datum arrangeras festivaler med olika tema i byn. Då lever byn upp lite extra med festligheter och många besökare.
- Slutet av juni, Folk festival (musik och matstånd på byns olika torg) 
- Början av augusti, Sagra of Stringozzi (pastafestival, en speciell typ av handgjord pasta serveras på byns olika torg)
- Mitten av oktober, Sagra della polenta (en speciell typ av majsrätter och andra lokala rätter serveras på byns olika torg) 

Retreatet har funnits sedan 1998 och var det första i sitt slag i Italien. Filosofin bygger på hälsa, avslappning, bra mat, italiensk kultur, ekoturism och natur. Målet är att du ska få koppla av och ladda upp i en genuin italiensk miljö. Här kan du lämna vardagen för att hitta din inre frid och njuta av vänligt omhändertagande i en vacker miljö.

 

Boende & mat

Retreatet ligger ca 1 timme från Rom. I byn finns några restauranger, en bar och cafe. Det finns även en affär och även en bankomat. 

Boende

Du kan välja mellan följande olika boendealternativ, alla har värme och med möjlighet till självhushållning: 

- Byhus
Karaktäristiskt traditionellt inredda medeltidshus i byn. Husen används endast av retreatets gäster och har en  strålande panoramautsikt. Husen har fin utsikt och en egen (eller tillgång till en) liten terrass där man kan äta, läsa eller sola. Delat badrum och kök, standarden är traditionell italiensk stil. Det finns även några rum med eget badrum. 

Ensamresenärer bor i dubbelrum tillsammans med någon av samma kön. 

- Casa Latini
Casa Latini är en ljuvlig renoverad 1200-talsbyggnad och används bara av retreatets gäster. Det är elegant inrett med latinska och österländska influenser. På en våning finns en tusen år gammal grotta, omgjord till fräscht badrum. 
Här finns två våningar, varje våning har ett dubbelrum, eget vardagsrum och eget fint badrum.

Det finns ett litet enkelrum som är ett loftrum med takfönster och eget badrum. 
Här finns också ett litet dubbelrum, även det ett loftrum med takfönster, panoramautsikt och eget badrum. Kan också bokas som enkelrum.  Det lilla dubbelrummet har begränsad takhöjd för långa personer och kan bli varmt under högsommaren.

En spiraltrappa på varje våning leder till terrassen där du kan njuta av en spektakulär panoramautsikt över Sabinas berg och dalar. Missa inte solnedgången över byns omgivningar!
I huset finns också ett gemensamt vardagsrum och matdel med kök för självhushållning. 

I alla hus finns det kylskåp och hårfön. Fläktar finns att låna under sommarens varma månader. Det finns inga värdeskåp på rummen men receptionen har det om man vill låsa in något under sin vistelse. Lakan och handdukar för inomhusbruk finns på plats. 

Mat


- Frukost:
En bufféfrukost med lokala ekologiska produkter serveras varje morgon i kaféet som startades av retreatet och som nu drivs av bybor. Personal från retreatet finns där för att hjälpa dig planera din dag och boka aktiviteter. Kaféet är också öppet på kvällarna, som en mötesplats där gästerna kan njuta av aperitif och ibland levande musik. 

Meddela oss i god tid före resan om du behöver specialkost. I denna lilla italienska by finns normalt inte tillgång till mer speciella råvaror som kan behövas vid vissa dieter, därför är det viktigt att du meddelar oss dina önskemål så tidigt som möjligt.

- Lunch:
Besök någon av byns snackbarer eller pizzerian, eller laga din egen lunch.

- Kvällsmål:
Snacks, dricka, aperitifer och musik hittar du i kaféet. Middag, snacks och pizza hittar du på byns fåtal kaféer, barer och pizzerian. Om du vill laga din egen mat så hittar du det du behöver i byns supermarket. Det finns bland annat en mindre affär med ekologisk hälsomat.
Mot en liten avgift för transport ordnas också utflykter till mysiga italienska restauranger och lokala festivaler i de omgivande bergsbyarna där ni kan njuta utsökt vällagad mat och traditionella specialiteter, båda vegetariska och andra. 

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende 6 nätter 
- Frukost/brunch 
- Italiensk aperitivo på ankomstdagen 
- 5 morgon yogaklasser á 90 minuter (fredag-tisdag) 
- 3 eftermiddags yogaklasser 60 min 
- En 2-timmars yoga workshop 
- En guidad vandring i Sabinerbergen 
- Tillgång till pool (ca 1 km, gratis transport)
- Tillgång till cykel 
- Transfer till lokala restauranger några av kvällarna 
- Lakan och handdukar för inomhusbruk 
- Transferbuss till Poggio Mirteto station kl. 09.00 på avresedagen. Vill du åka senare är transferkostnaden till Poggio Mirteto 15 EURO per person. 

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Luncher och middagar utom ovan nämnda
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Rom (FCO eller CIA)

Transfer: Retreatet ligger i den italienska regionen Lazio, ca en timme nordost om Rom. Från flygplatserna i Rom går det bussar och tåg, det tar ca 1 ½ timme att ta sig till retreatet (detaljerad information fås vid bokning). Ett alternativ är att hyra en bil som väntar direkt vid flygplatsen. Då har du större frihet att köra runt och titta på trakten på egen hand under veckan. Från Ciampino flygplats (Rom) kan du beställa hämtning. Det kostar ca 65 EUR per person om man är minst 2 personer, och betalas på plats, men bokas via InShape Travel. Om du är ensam är priset ca 130 EUR. 

Incheckningstid: Från 12.00 på ankomstdagen.  

WiFi: Nej, inte i boendet. WiFi finns i frukostrummet och även på två café i byn ca 2 minuters promenad från boendet. 

Pool: Ja, öppen från maj- slutet på säsongen (väderberoende). Ej uppvärmd. Ligger ca 1 km utanför stadskärnan, man kan promenera dit, cykla eller åka med gratis-transporten..

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka holistiska behandlingar. Dessa kan bokas vid frukost varje dag.  

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela oss vid bokning om du behöver specialkost. 

Åldersgräns: Ingen åldergräns för boendet, för att delta i yogaklasserna måste man vara 16 år. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går bra att betala med kort.

Medresenär: 1000 SEK rabatt om du väljer bort  yogaklasserna.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2019-09-266Italien, Lazio - Hathayoga i SabinerbergenSEK 7 700Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-10-036Italien, Lazio - Hathayoga i SabinerbergenSEK 7 700Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-10-106Italien, Lazio - Hathayoga i SabinerbergenSEK 7 700Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-10-176Italien, Lazio - Hathayoga i SabinerbergenSEK 7 700Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize