Skip to main content

Sverige, Dalarna – Yoga & vandring i Idre med Didi

 2024-06-29 | 2024-07-06 


En mysig vecka med spännande äventyr och en liten grupp på max 6 personer.

Varje morgon och kväll blir det skön och lugn yoga som hjälper dig till stillhet och djupavslappning. Yinyoga, Mediyoga, Viniyoga, Ananda Marga yoga och Restorative yoga blandas under veckan. Allt med fokus på att hitta balans, komma ner i varv och finna återhämtning och ny energi.

En av dagarna gör vi en vandring med renar, då går vi med renarna genom trollskogen där vi också får en samisk fika medan samerna som guidar oss berättar om samekulturen och livet som renskötare.

Under veckan blir det vandringar till Sveriges högsta vattenfall och världens äldsta träd, Old Tjikko. Det blir även en båtfärd över till Norge med vandring tillbaka till Sverige längs Linnéstigen samt en vandring över Nipfjället och upp på det ganska höga berget Städjan. När vi har lust kan vi avsluta dagen med ett härligt bastubad. 

Detta blir alltså en spännande vecka med skön yoga och underbara naturupplevelser som kommer fylla dig med energi och glädje som du kan bevara länge!

Fritextsökning

Om Didi, din lärare

Didi, som är yogalärare och gruppledare under veckan, har lång erfarenhet av detta. Didi är yoganunna och har dedikerat sitt liv till andlighet, välgörenhet och yoga. De senaste 15 åren har Didi bott runt om i världen i olika kulturer, bland annat Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. 

Det som intresserar Didi mest är den terapeutiska aspekten av yoga och hur den kan förändra en människas liv. Yoga är så mycket mer än bara dom fysiska övningarna vi gör och Didi brinner för att förmedla helheten i yoga och hur den kan påverka oss på djupet. 

Så under denna veckan är det helheten som ligger i fokus. Kombinationen av att bo enkelt, äta bra läkande mat, yoga, meditation, reflektion och vandringar samt gemenskap och härliga skratt ger oss en ny nivå av energi i livet där stora förändringar kan ske.

Som yogalärare har Didi många utbildningar bakom sig i bland annat mediyoga, yinyoga, Ananda Marga yoga, Viniyoga och terapeutisk yoga.

Hon har även en clown-utbildning och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till yoganunna inom Ananda Marga utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att resorna är fyllda av värme och kärlek.

  • - Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha - 5 års intensivutbildning
  • - Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • - Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • - Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • - Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • - Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn

Artikel om Didi från 2018 i Göteborgsposten >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga för Dig >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga World>>


Boende & mat

Boende & mat

Boende

Fjällstugan som som vi bor i under veckan är privatägd och finns på Idre Fjälls anläggning, Den ligger fint med utsikt över skogen och norska fjällen och en trevlig balkong där man kan äta ute. Efter vandringarna finns det möjlighet att mjuka upp kroppen och musklerna med ett härligt bastubad. Yogar gör vi i ett stort rum som ligger på stugans undervåning.

Stugan har storstuga och kök i öppen planlösning. I anslutning till köket finns matbordet med 8-10 sittplatser. I andra delen av storstugan finns en soffgrupp, TV och braskamin. 

Runt tre sidor av huset löper en altan med två utgångar från kök och storstuga. Det finns fyra sovrum med dubbelsäng eller våningssäng, och ett enkelrum.

Med fönster mot norska fjällen finns en rejäl bastu som rymmer 8-10 personer. Omklädning, dusch och separat toa finns i anslutning till bastun. På nedre plan finns tvättmaskin.

Mat

Måltiderna lagas på plats i stugan. Maten kommer att vara helt glutenfri och vegansk men fylld av energi inför alla spännande aktiviteter som vi har för oss under veckan. 

Om du vill får du gärna vara med och kanske lära dig laga nya spännande vegetariska måltider.

Vandringar och utflykt

Under veckan gör vi tre heldagsvandringar samt en utflykt med renar. 

Första vandringen går över det stora Nipfjällsmassivet och upp på Städjan som är ett 1131 meter högt berg. Där har du en helt fantastiskt utsikt över både svenska och norska berg! Det går att vänta nedanför toppen om man tycker det är svårt att vandra där det är brant. Hela turen är ca 12 km lång. 

Andra vandringen, då tar vi båten till Norge, där skepparen berättar lite om Grövelsjön och naturen däromkring. Vi går i land i Sylen och vandrar sedan tillbaka längs Linnestigen. På slutet av vandringen går vi igenom en fin urskog och även längs en liten porlande bäck där man kan hoppa i och få sig ett fjällbad om det är varmt. Under denna dagen går vi ca 10 km. 

Tredje vandringen går till Fulufjället och Njupeskärsfallet, Sveriges högsta vattenfall. Vi besöker även Old Tjikko, världens äldsta träd. Vi går en ca 10 km lång vandring förbi det vackra Rörsjöstugorna i enormt vackra landskap! Det blir också en titt på Naturum i Fulufjällets nationalpark. Naturum fungerar som en port till naturen där du får veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format det område du befinner dig. Här kan du få titta på utställningar om Fulufjället, delta i olika aktiviteter, föreläsningar och guidade turer, titta på naturfilmer, se på småkryp, änna på ett älghorn, gissa bajset och mycket, mycket mer.

Som avslutning på veckan blir det besök hos samerna och vi går på “renhab”. Där får vi vandra med renarna genom trollskogen, stanna och få en samisk fika medan samerna berättar om sin kultur.

Det är enormt speciellt att vandra med renar, man känner påtagligt deras lugna och snälla natur. När vi fikar ligger dom runt om oss i skogen och det känns mycket lugnt och fridfullt.

Med reservation för att ändringar kan uppstå beroende på väder och vind. 

Resefakta

Ingår i priset:
- 8 dagar / 7 nätter i delat tvåbäddsrum i fjällstuga
- Vegansk helpension
- Yoga och/eller meditation morgon och kväll
- Vandringar och utflykter enligt beskrivning i texten
- En alkoholfri vecka

Ingår inte:
- Resa
- Lakan och handdukar

Resa: Egen bil alternativt tåg till Mora och därifrån buss till Idre. 

- Resa med tåg & buss
Det finns flera tågbolag som har trafik från hela Sverige till Mora. Därifrån kan du åka anslutningsbuss hela vägen till Idre Fjäll. Du kan bli hämtad på busshållplatsen.

Ankomst mellan kl 15:00 och 18:00. Vi sätter igång med yogan kl 18:00.
Avresa är efter frukost, dvs runt 10-11. 

Vi rekommenderar att du väntar med din resebokning tills du har fått info från oss om att det är dags att boka det.

Minimiantal: 6 personer. Om resan ställs in på grund av för få deltagare återbetalas allt som inbetalats till InShape Travel för resan. (Kostnad för ev. avbeställningsskydd återbetalas ej.)

Tag med: Yogamatta, bra vandringskläder och -skor. Lakan och handduk.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid de aktiviteter som du kommer utföra under resan?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY