Skip to main content

Portugal, Algarve – Yoga & surfing

| 2023-09-03 | 2023-10-08 |


Yoga- och surfingveckan är till för alla; för dig som kan surfa och vill börja med yoga, för dig som håller på med yoga och vill börja surfa, för dig som är nybörjare på båda och vill lära dig, och för dig som redan håller på med både surfning och yoga. En stor del av surfskolans elever är nybörjare, lär dig surfa du också! 

Portugals sydvästkust inbjuder till surfing på fantastiska vågor för alla nivåer av erfarenhet, och programmet smälter samman yoga och surfing, som har så mycket gemensamt, på ett sätt som alla kommer gilla.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Yoga- & surfing-retreatet hålls på det charmerande Quinta da Rosa. Här finns en underbar meditationsträdgård, swimmingpool, yogaplattform och ett antal skuggiga terasser. Interiör och exteriör är elegant. Rummen är väldigt rymliga med högt i tak och golv och dörrar av mahogny. 

Det finns 5 rum som kan användas som dubbelrum, enkelrum eller flerbäddsrum. Alla rum har delade badrum (3 st). De olika rumspriserna när du klickar på Boka på förfrågan, men innan du registrerar någonting. 

Det är bara 10 minuters promenad till närmaste strand så troligen blir det något yogapass på stranden. Dessutom finns det fler väldigt vackra och lite gömda stränder ytterligare 10 minuters promenad bort. 

Du bjuds på vällagade och välsmakande vegetariska måltider baserade på auyrvedisk näringslära. Det gör att du kommer att känna dig piggare och lättare i kroppen. Men du behöver inte känna dig hungrig, portionerna är rejäla. 

Yoga- & surfingundervisningen

Yoga- & surfingundervisningen

Yoga

Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. 

Diana håller i många yogaklasser och är närvarande och tar hand om gästerna. Hon är född och uppvuxen i schweiziska alperna men flyttade efter mycket kringresande till södra Portugal där ”solen värmer min kalla kropp och atmosfären lugnar mitt rastlösa sinne”. 

Diana har som mål att hjälpa dig framåt efter din egen potential, precis som de lärare som Diana har handplockat. Diana känner väl till deras förmåga att hålla professionella yogaklasser. Lauren har varit Dianas ersättare under flera år då Diana av någon anledning inte kunnat hålla sina retreats själv.

Diana studerade fysisk träning på ETH i Zurich och blev så småningom kvalificerad yogainstruktör på Sivananda Ashram i Österrike. Hon är också nutritionist, utbildad vid School of Natural Health Science i Storbritannien, ayurvedisk hälso- och kostrådgivare vid International Society of Kamlesh Ayurveda, massageterapeut i thaiyogamassage och indisk huvudmassage vid Science of Yoga School i Indien samt livscoach vid School of Natural Health Science. Hennes yogaundervisning håller hög kvalitet i en avslappnad stämning som ger en behaglig atmosfär. 

Surfing

Yoga- och surfingveckan är till för alla; för dig som kan surfa och vill börja med yoga, för dig som håller på med yoga och vill börja surfa, för dig som är nybörjare på båda och vill lära dig, och för dig som redan håller på med både surfning och yoga. 75% av surfskolans elever är nybörjare, lär dig surfa du också! Nybörjarna får den första grundlektionen på landbacken och tränar i nästa steg på grundare vatten där man bottnar. 

Denna vecka har ett intensivt program, du kommer inte att vara sysslolös! Varje dag börjar med meditation i soluppgången följd av ett 90-minuters yogapass, speciellt anpassat för smidighet, styrka och självförtroende. Efter frukost kommer er surflärare från Algarve Surf School och hämtar er och ni åker ner till den närliggande stranden som är känd som en utmärkt surfstrand. Mellan surflektionerna får du lunch och mot slutet av dagen avslutar ni med ett lugnare 60-minuters yogapass följt av middag. Under denna vecka blir din kropp starkare, hälsosammare och fylld av energi. Du kommer också att fördjupa dina kunskaper i yoga och lära dig att stå upp på en surfbräda, om du inte kunde det innan. 

Program

Varje dag inleds med en meditation följt av en yogaklass som är utformad för att skapa flexibilitet, styrka och ge en trygghet för surfingen. Efter en rejäl frukost blir ni upphämtade av surfledarna och ger er iväg till den bästa surfplatsen för dagen. Lunchpaket ingår. När ni kommer tillbaka till boendet efter en intensiv dag, väntar en lugn, behaglig och avslappnande yogaklass, följd av middag. Efter en aktiv dag sover man sedan gott. 

Dagsprogram:

07:30 Dagen börjar med meditation i soluppgången.

08.00 Yogaklass

09.30 Frukost

10.00 Transport till stranden för surflektioner. Lunchpaket ingår.

17.00 Lugn yogaklass

19.00 Middag

(Med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter.)

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 6 nätter
- Vegetarisk helpension
- Lakan och handdukar för inomhusbruk
- Två yogaklasser per dag (ej ankomst- och hemresedag)
- Surflektioner varje dag inkl transport till stranden och all surf-utrustning (ej ankomst- och hemresedag)

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Faro (FAO)

Transfer: Det kan vara trevligt och bekvämt att ha en hyrbil väntande på flygplatsen. Det tar drygt en timme att köra från Faro. Det går också att åka tåg och buss från Faro, det är billigt men tar en del tid. 

En taxi från flygplatsen i Faro till retreatet kostar ca: 90 EURO för 1-4 personer och ca 120 EURO för 5-6 personer. Från Lagos kostar det ca 30 EURO för 1-4 personer och ca 40 EURO för 5-6 personer. Vi försöker samordna så man delar taxi om möjligt.

Ett alternativ är att flyga till Lissabon och ta en hyrbil därifrån. Det är ca 30 mil och tar ca 3,5- 4 timmar att köra. Välj mellan motorväg eller den vackrare kustvägen. Hyrbil är relativt billigt i Portugal, räkna med ca 1500 SEK för en mindre bil en vecka med fria mil. Ett annat alternativ som fungerar till båda ställen är shuttle bus. Det kan bokas på till exempel: www.algarve-shuttle-transfers.com, www.shuttledirect.com

Incheckning är 15.00-18.00. 

WiFi: Ja

Pool: Ja, öppen året runt. 

Yoga- och surfingutrustning: All nödvändig utrustning finns att låna gratis på plats, men du är välkommen att ta med din egen yogamatta om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det går att boka lite olika massager och behandlingar på plats. Det kostar ca 60 EUR per timme.

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen specifik åldersgräns men dom ska kunna och vilja vara med på yogan och surfingen. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går inte att betala med kort på boendet. Närmsta uttagsautomat finns ca 10 minuters promenad bort. 

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Klimat

Så tycker våra resenärer

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2023-10-087Portugal, Algarve – Yoga & surfingSEK 13 200Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY