Skip to main content

Portugal, Algarve – Yoga & surfing

Yoga- och surfingveckan är till för alla; för dig som kan surfa och vill börja med yoga, för dig som håller på med yoga och vill börja surfa, för dig som är nybörjare på båda och vill lära dig, och för dig som redan håller på med både surfning och yoga. En stor del av surfskolans elever är nybörjare, lär dig surfa du också! 

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Yoga- & surfing-retreatet hålls på det charmerande Quinta da Rosa. Här finns en underbar meditationsträdgård, swimmingpool, yogaplattform och ett antal skuggiga terasser. Interiör och exteriör är elegant. Rummen är väldigt rymliga med högt i tak och golv och dörrar av mahogny. Det finns sängplats för totalt 12 personer i två dubbelrum, och två flerbäddsrum med  4 bäddar vardera. Duschar och toaletter delas med övriga deltagare. Det finns även möjlighet att bo i enkelrum på ett B&B 5-10 minuters promenad bort. 

Det är bara 10 minuters promenad till närmaste strand så troligen blir det något yogapass på stranden. Dessutom finns det fler väldigt vackra och lite gömda stränder ytterligare 10 minuters promenad bort. 

Du bjuds på vällagade och välsmakande vegetariska måltider baserade på auyrvedisk näringslära. Det gör att du kommer att känna dig piggare och lättare i kroppen. Men du behöver inte känna dig hungrig, portionerna är rejäla. 

Yoga- & surfingundervisningen

Yoga- & surfingundervisningen

Yoga

Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. 

Diana håller i många yogaklasser och är närvarande och tar hand om gästerna. Hon är född och uppvuxen i schweiziska alperna men flyttade efter mycket kringresande till södra Portugal där ”solen värmer min kalla kropp och atmosfären lugnar mitt rastlösa sinne”. 

Diana har som mål att hjälpa dig framåt efter din egen potential, precis som de lärare som Diana har handplockat. Diana känner väl till deras förmåga att hålla professionella yogaklasser. Lauren har varit Dianas ersättare under flera år då Diana av någon anledning inte kunnat hålla sina retreats själv.

Diana studerade fysisk träning på ETH i Zurich och blev så småningom kvalificerad yogainstruktör på Sivananda Ashram i Österrike. Hon är också nutritionist, utbildad vid School of Natural Health Science i Storbritannien, ayurvedisk hälso- och kostrådgivare vid International Society of Kamlesh Ayurveda, massageterapeut i thaiyogamassage och indisk huvudmassage vid Science of Yoga School i Indien samt livscoach vid School of Natural Health Science. Hennes yogaundervisning håller hög kvalitet i en avslappnad stämning som ger en behaglig atmosfär. 

Surfing

Yoga- och surfingveckan är till för alla; för dig som kan surfa och vill börja med yoga, för dig som håller på med yoga och vill börja surfa, för dig som är nybörjare på båda och vill lära dig, och för dig som redan håller på med både surfning och yoga. 75% av surfskolans elever är nybörjare, lär dig surfa du också! Nybörjarna får den första grundlektionen på landbacken och tränar i nästa steg på grundare vatten där man bottnar. 

Denna vecka har ett intensivt program, du kommer inte att vara sysslolös! Varje dag börjar med meditation i soluppgången följd av ett 90-minuters yogapass, speciellt anpassat för smidighet, styrka och självförtroende. Efter frukost kommer er surflärare från Algarve Surf School och hämtar er och ni åker ner till den närliggande stranden som är känd som en utmärkt surfstrand. Mellan surflektionerna får du lunch och mot slutet av dagen avslutar ni med ett lugnare 60-minuters yogapass följt av middag. Under denna vecka blir din kropp starkare, hälsosammare och fylld av energi. Du kommer också att fördjupa dina kunskaper i yoga och lära dig att stå upp på en surfbräda, om du inte kunde det innan. 

Program

Dagsprogram (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter):

Meditation i soluppgången

07.00 Yoga 90 min

08.45 Frukost

11.00 Surflektion/er och lunch

17.00 Yoga 60 min

19.00 Middag

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 6 nätter
- Vegetarisk helpension
- Lakan och handdukar för inomhusbruk
- Alla yogaklasser

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Faro (FAO)

Transfer: Det kan vara trevligt och bekvämt att ha en hyrbil väntande på flygplatsen. Det tar drygt en timme att köra från Faro. Det går också att åka tåg och buss från Faro, det är billigt men tar en del tid. En taxi från flygplatsen i Faro till retreatet kostar ca: 85 EURO för 1-4 personer och ca 110 EURO för 5-6 personer. Från Lagos kostar det ca 20 EURO för 1-4 personer och ca 30 EURO för 5-6 personer. Ett alternativ är att flyga till Lissabon och ta en hyrbil därifrån. Det är ca 30 mil och tar ca 3,5- 4 timmar att köra. Välj mellan motorväg eller den vackrare kustvägen. Hyrbil är relativt billigt i Portugal, räkna med ca 1500 SEK för en mindre bil en vecka med fria mil. Ett annat alternativ som fungerar till båda ställen är shuttle bus. Det kan bokas på till exempel: www.yourfaroairporttransfers.com, www.algarve-shuttle-transfers.com, www.shuttledirect.com

Incheckning är 15.00-18.00. 

WiFi: Ja, finns i hela huset men går inte alltid att lita på. 

Pool: Ja, öppen året runt. 

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det går att boka lite olika massager och behnadlingar på plats. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen åldersgräns men dom ska kunna och vilja vara med på yogan. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går inte att betala med kort på boendet. Närmsta bankomat finns ca 10 minuters promenad bort. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Klimat

Så tycker våra resenärer

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2020-07-057Portugal, Algarve – Yoga & surfingSEK 9 900Boka på förfrågan
2020-07-197Portugal, Algarve – Yoga & surfingSEK 9 900Boka på förfrågan
2020-08-027Portugal, Algarve – Yoga & surfingSEK 9 900Boka på förfrågan
2020-08-167Portugal, Algarve – Yoga & surfingSEK 9 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY