Skip to main content

Italien, Sicilien – Yogaresa med Jessica Östberg och Helena Sanhueza

| 28 sept - 5 okt 2024 |
 

Vinyasayoga på underbara Sicilien 


Välkommen till en underbar yogavecka på soliga Sicilien med Core Strengt Vinyasayoga samt återhämtande Yinyoga.

Vi bor på ett fint hotell precis vid havet i närheten av den mysiga staden Cefalú. En underbar plats för en vecka med yoga, sol, bad och god mat. 

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga för att delta på denna retreat. Med två erfarna yogalärare finns möjlighet till mer individuell instruktion än vad som annars är vanligt.

Vi kommer att ägna oss åt dynamiska flöden genom Core Strength Vinyasayoga, en mjuk yogastil där vi jobbar utifrån kroppens naturliga rörelsemönster. Mjukgörande positioner varvat med kraftfullare flöden för glädje, energi och återhämtning. Mjuk och återhämtande Yinyoga/restorativeyoga i kombination med andningsövningar, meditation, journaling och yoga nidra.

Du kommer under veckan att få känna in kroppen och utforska sinnet och yoga på en nivå som passar dig. När du reser hem igen kommer du att ha med dig verktyg för att stressa av och hitta lugn i vardagen.

Yogaklasserna hålls i ett av de fina yogarummen eller på en av terrasserna med utsikt över havet. Mellan yogaklasserna har du egen tid att njuta av den vackra omgivningen.

Någon av dagarna ger vi oss ut på en promenad till Cefalu och även kanske upp på "La Rocca" och upplever den fantastiska utsikten.

Fritextsökning

Yogalärare

Yogalärare

 

Jessica Östberg

"Jag har praktiserat yoga under många år och provat på flera olika yogaformer. Min väg till yogan började med att jag ville hitta ett sätt till att känna lugn och harmoni i vardagen. När jag hittade yogan kändes det som om jag hittat hem.

Sedan 2017 undervisar jag i yoga på Yogastudion i Umeå samt håller retreats via Yogaretreatsnorrland.

Jag är certifierad yogalärare inom Yin-/Restorative yoga och Hatha-/Vinyasayoga och har studerat för Ulrica Norberg, Magdalena Mecweld, Klaus Surya Kontis samt Johanna Alvin."

 

Helena Sanhueza

"Jag har undervisat yoga i egen regi sedan 2017 och är utbildad och certifierad i Core Strength Vinyasa Yoga 200RYT, YogaShred (en mix mellan yoga och högintensiv intervallträning) och yinyoga.

Jag hittade till yogan som ett komplement till löpningen. Som långdistanslöpare blir man lätt stel och skador kan uppkomma. Jag fick leta rätt länge tills jag äntligen hittade stilen som kallas Core Strength Vinyasa yoga och blev då helt fast! Inga fler stela höfter, onda knän eller andra plågor. Kroppen kändes helt fantastisk och jag kunde fortsätta springa med lätta steg över stock och sten."

 

 

 

Program/schema

Preliminärt dagsprogram (kan komma att ändras på grund av lokala omständigheter eller gruppens önskemål):

• Morgonyoga med dynamiska flöden 07.30 - 08,30
• Frukost 
• Fri tid (utflykter, promenad in till Cefalu, sol, bad med mera)
• Kvällsyoga med återhämtande yoga 17.30-19.00
• Middag 

Vi har tillgång tilll yogalsalen 6 dagar, d v s inte avresedagen. Om vädret tillåter kan vi dock kanske hinna med en klass utomhus innan transfern till flygplatsen.

Boende & mat

Hotellet ligger vid en av de vackraste bukterna på Siciliens nordkust – "Calura" – vid den förtjusande lilla staden Cefalú som ligger i skuggan av ett mäktigt klippmassiv som kallas för Rocca, stadens symbol som är synlig på långt håll. På grund av det gynnsamma klimatet, den vackra naturen och konstskatterna hör staden till de turistiska "pärlorna" i palermo-provinsen. Förutom turismen har fiske och jordbruk stor betydelse för Cefalù.

Hotellet, som är trestjärnigt, har 72 rum (5 enkel- och 56 dubbelrum och 11 sviter) varav många har havsutsikt. Alla dubbelrum rum är smakfullt inredda i medelhavs-stil och utrustade med dusch/WC, fön, telefon, satellit-teve och luftkonditionering/värme.

Alla rum har balkong eller uteplats, inredningen är enkel och trevlig. Här kan du verkligen koppla av. Från rummen med havsutsikt (tillägg) kan du se långt ut över Medelhavet och den östra kustremsan i riktning mot Messina. Övriga rum vetter mot den gröna sidan av ön. Enkelrummen har något lägre standard och ligger på markplan med utsikt mot trädgård, eller lite högre upp men helt utan utsikt, och kan därför av vissa upplevas lite mörka. 

I receptionen kan du boka utflykter, köpa bussbiljetter, hyra en bil, växla pengar med mera. 

Hotellet öppnades i början på 1960-talet och har nu varit i familjen Curcios ägo i över fyrtio år. Inte bara läget och den personliga atmosfären och det rika sport- och fritidsutbudet gör att man trivs, utan även den smakliga sicilianska och lokala maten.

Terrassen är en av de finaste delarna på hotellet – bara 98 trappsteg skiljer dig från stranden. Det är en underbar utsikt över hav och kust österut från Cefalù i riktning mot Messina. Restaurangen står till förfogande för en lång och skön frukost eller en lugn middag. I baren som ligger på detta plan skämmer pianisten bort dig två till tre gånger i veckan med diskret musik. 

På hotellområdet hittar du restaurang, terrassbar med panorama, frukostrum, konferenssal, pianobar, swimmingpool, hotellstrand, tennis-, basket- och liten fotbollsplan.

I priset ingår frukost och middag. Vegetariska eller veganska måltider är möjligt att få om du informerar oss vid bokning.

Strand & pool

Strand & pool

Det är bara ett stenkast från hotellrummet till havet. Där ligger en 450 kvadratmeter stor stenplattform med parasoller och vilstolar med den lilla strandbaren precis intill. På ena sidan av plattformen ligger den omtyckta sand- och kiselstensstranden. 

Badbukten med sina klippor är idealisk för snorkling och dykning – det är inte av en slump som hotellet har haft ett professionellt dykcentrum i över tio år (normalt stängt jan-feb). 
Vid strandbareb kan du beställa en drink eller kanske en glass, och under lunchen har köket också en del smårätter i beredskap. Du kan låna surfpaddlar och båtturer för sightseeing som går längs kusten startar härifrån. 

Lite stolta är man över sin sportsimbassäng som är kan utrustas med fem riktiga simbanor. Parasoller och vilstolar finns utan extra kostnad. 

Allmän info om omgivningen

Vandra

På våren och hösten är den rätta tiden att vandra på Sicilien. Det finns många vackra vandringsleder runt om Cefalù. Hotellet står gärna till tjänst med att ge förslag till sevärda turer runt staden, och man har även en egen guide.

Kaféer och barer

En italiensk bar eller ett kafé kan inte jämföras med en lokal med samma namn på andra ställen i Europa. Italienarna älskar sin bar på många sätt: Även om man har ont om tid offrar man gärna några minuter för att dricka en snabb kopp kaffe. Kanske också äta en tugga torr, söt kaka och så försvinner man igen. Om man har tid sätter man sig ner i den varma solen och diskuterar med vänner och då naturligtvis dricka en kaffe. Om det är riktigt varmt och vår vän har gott om tid kommer hen också säkert att njuta av en härlig "granita", en halvfrusen glass som är typisk för denna region. Och ännu en egenhet för italienska barer och kaféer: Allt som man konsumerar stående (al banco) är billigare än om man tar plats vid ett bord - extraservice och längre vägar kostar mer. 

Marknad 

Veckomarknaden i Cefalù äger under vintermånaderna rum varje lördag från kl 8.00 till 13.00 på strandpromenaden, Lungomare. Under högsäsongen äger marknaden rum vid samma tider ovanför stationen i Cefalù, ett sevärt spektakel med många prisbilliga fynd. Tillströmningen av ortsbor visar ofelbart rätta vägen till den äkta italienska marknaden. 

Mat och dryck 

För alla vänner av italiensk och i detta fall siciliansk mat finns det otaliga restauranger i alla kategorier. 

Vinkännare kommer att bli förtjusta i de underbara, torra vinerna på Sicilien; världsberömda namn som Donnafugata, Cusumano och Planeta producerar här sina viner som fått internationella utmärkelser. Alldeles i närheten av Cefalù, på vägen till Castelbuono, ligger avtagsvägen till vingodset Abbazia Santa Anastasia, som gjort sig känt internationellt och där du kan provsmaka viner. På talrika enotecas i Cefalu kan man provsmaka och köpa de delikata vinerna. Ett tips: Pröva vinet från Etna! 

Dricks

"Mancia", som dricks heter på italienska, är en viktig del i det dagliga turistlivet inom service och anses som mycket välkommen. På hotellet betalar man dricksen direkt till rumsstäderskan och hovmästaren. Ibland har hotellen en gemensam fond för dricksen och delar sedan upp den. Vid ett restaurangbesök är ca 10 procents påslag på notan vanligt. 

Läkare och första hjälpen 

Akutmottagningen på det statliga sjukhuset i Cefalù är kostnadsfri eller i nödfall kan du tillkalla en läkare via receptionen. Behandling av en läkare måste i regel betalas kontant. Se till att du efter behandlingen alltid får en detaljerad faktura som du kan skicka in till din sjukkassa resp din utlandssjukförsäkring för ersättning.

Taxi 

I Cefalù ligger taxistationen direkt vid stationen. Taxibilarna har inte någon taxameter, taxiföreningen har emellertid gjort upp fasta priser. Från stationen till hotellet kostar resan till exempel ca 15 EUR.

Resefakta

Ingår i resan:
- 8 dagar / 7 nätter
- Frukost och middag varje dag
- Totalt ca 20 timmar yoga
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du får invänta andra resenärer eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Andra utflykter och aktiviteter
- Deposit 20-40 EURO för yogautrustningen (sätts upp på rummets räkning och dras bort igen när man återlämnar utrustningen)

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum om så önskas, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Enkelrum: Går att boka mot pristillägg som visas när du klickar på Boka på förfrågan men innan du registrerar något.

Resa: Flyg till Palermo (PMO). Du bokar ditt flyg själv, men vi försöker gärna tipsa om lämpligt flyg. Minimiantalet har uppnåtts så man kan boka sitt flyg efter att man har fått bokningsbekräftelse från InShape Travel.

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. Alternativt bokar du en privat taxitransfer.

Minimiantal: 12 deltagare. När minimiantalet är uppnått skickar vi ut information till deltagarna att man kan boka sitt flyg.

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen från tidig vår till sen höst dagligen 07.00-20.00. Ej uppvärmd. 

Yogautrustning: Yogamattor och övrig yogautrustning finns att låna på plats (mot deposit) men du är välkommen att ta med din egen matta om du vill. Det kan vara skönt bland annat av hygieniska skäl.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka massage. 

Dricks: Dricks förväntas inte men uppskattas. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall, informera oss i så fall vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. på hotellet.

Särskilt betalningsvillkor: Slutbetalning skall ske senast 50 dagar innan avresa. 

Särskilda avbokningsvillkor: Om avbokning sker tidigare än 50 dagar före avresan ska du betala anmälningsavgiften. Om avboknings sker 50 dagar eller senare före avresa ska du betala 100 % av resans pris.

Klimat

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-09-288Italien, Sicilien – Yogaresa med Jessica Östberg och Helena Sanhueza SEK 16 650Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY