Skip to main content

Sverige, Abisko – Kortvecka med yoga & vandring med Tina Ikonomidou


| 2024-09-25 |

Välkommen till en kortvecka i hälsans tecken där du får möjlighet att stärka ditt välmående och välbefinnande genom att vandra, yoga och meditera naturen i Abisko.

Dagarna bjuder in till samtal, upplevelser och verktyg för att skapa hållbar hälsa, där natur, yoga, andning, meditation och gemenskapen stärker den mentala, emotionella, fysiska och existentiella hälsan. Helgen innehåller daglig yoga och meditation, med två dagsvandringar längs både Kungsleden samt andra kringleder. En av dagarna har vi två lokala guider med oss som är vana vid att vistas i dessa fjällmiljöer och kan berätta om Abisko, omgivningarna och den unika miljön. Vandringarna anpassas naturligtvis efter väder.

Tinas Ikonomidous yogaklasser ger ett fantastiskt sätt att uppleva kroppen, komma i kontakt med känslor, få verktyg för att observera mentala programmeringar genom att betrakta tankar och även komma i kontakt med den inre livsgnistan.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende

Det sägs att man drabbas av kärlek till svensk vildmark här vid foten av landets vackraste fjällkedja. Här bor vi på det charmiga Abisko Mountain Lodge där du möts av trevlig personal i en varm och inbjudande miljö. Ett lågbyggt hotell samt fyra mysiga stugor är det som utgör Abisko Mountain Lodge, här kan man känna en fläkt från äldre tiders fjällhotell vid vägs ände. Välkommen in, här trivs du.

Det är inte svårt att känna gemenskap med de andra gästerna – ni är nämligen alla här av samma anledning. För att njuta av Abisko, vildmarken och alla aktiviteter den har att erbjuda.

Mat

Snart sitter du kanske på en stjärnrestaurang i en megastad och försöker komma på var du har ätit en bättre måltid. Och då ler du förläget när du minns kvällen på Abisko Mountain Lodge. 

På menyn finner du, blandat med säsongsaktuella råvaror, bland annat röding, ren, älg och hjortron direkt från vildmarken.

Slow-food är det som gäller på Lodgen, och så har det varit enda sedan starten. Man är officiellt medlemmar av Slow-food rörelsen och det är man mycket stolta över. Man har även fått pris av Munskänkarna för sina vinkunskaper. Så underbart med god mat och dryck efter en dag med både ute- och inneaktiviteter!

Frukostbuffén har allt du kan önska dig och kommer att göra att du står dig fint inför dagens aktiviteter. Frukost är välmående. Hembakt bröd, gröt, lite äggröra, kanske en prinskorv eller köttbulle. Sitta lite till, fundera på dagen och kolla mot Lapporten. En andra sväng runt buffén. Tuffaste frågan just nu – vilken tésort av alla de många sorterna och vilken sorts hemgjord marmelad på rostingen? En halv kopp Zoegas skånerost och en shot ingefära & gurkmeja, du känner energin komma pirrande, dags att ge sig ut. Längtar redan till frukosten imorgon.

Middagsmenyn fokuserar på lokala och säsongsvarierande råvaror. Detta mixas med det klassiskt lappländska. Det finns alltid vegetariska alternativ på menyn och för veganska alternativ eller andra ändringar som måste göras för allergier eller annan specialkost – inga problem – så länge du berättar det innan.

Lättare lunch kan köpas på lodgen (sopplunch, förbokas senast en vecka innan eller lunchpaket, förbokas dagen innan). Alternativt serveras lunchbuffé på STF Abisko Turiststation (ca 2 km).

 

Program

Program

Programmet innehåller dagliga klasser (inte ankomst- och hemresedag) med yoga och meditation med mera, och tre vandringar, både längs Kungsleden samt andra kringleder. Två av dagarna har vi en lokal guide med oss som kan berätta om Abisko, omgivningarna och den unika miljön. Att vandra är skonsamt för kroppen och en utomordentlig motion för hela kroppen. 

Dag 1
- Ankomst och incheckning
- Samling på Abisko Mountain Lodge för presentation, genomgång av grunderna för hållbar hälsa och hur yoga, andning, meditation, natur/frilufsliv skapar hälsa, samt upplägg för dagarna, platsen och hotellet.
- Gemensam middag

Dag 2
- Frukost
- Första vandringsdagen. Vi stämmer av väder etc under frukosten, om det är ok så vandrar vi direkt från hotellet upp till Stor-näbben, här har man en underbar 360-graders utsikt över Lapporten, Torneträsk och fjällen runtomkring.
- Yoga, andningstekniker och meditation/mindfulness
- Guidad meditation med gongavslappning, reflektion och samtal om dagen
- Middag, genomgång av nästa dag

Dag 3
- Frukost
- Andra vandringsdagen, med en annan, lite längre vandring.
- Yoga, andningstekniker och meditation/mindfulness
- Rörelsemeditation, reflektion och samtal om dagen
- Middag, genomgång av nästa dag

Dag 4
- Frukost
- Tredje vandringsdagen, en kortare vandring med meditation i naturen
- Yoga, olika andningstekniker och meditation/mindfulness
- Ljudmeditation, reflektion och samtal om dagen
- Middag, genomgång av nästa dag

Dag 5
- Frukost
- Samling, genomgång av de hälsofrämjande verktyg vi använt, summering och avslut efter en upplevelserik och underbar långhelg.

Programmet ger en översiktlig beskrivning av helgen och ska ses som preliminärt. Bland annat väder och vind kan påverka schemat.

Om Tina Ikonomidou

Om Tina Ikonomidou

Tina har under 20 års tid arbetat med personlig och professionell utveckling och guidat tusentals personer i livets inre och yttre frågor, utvecklat grupper och organisationer.

Hennes fokusområde är att bidra till hållbar hälsa, livsstil och ledarskap för privatpersoner, näringsliv och kommuner. Yoga, meditation och natur har sitt självklara utrymme i hennes arbete med att guida människor till att skapa innerliga, meningsfulla och hållbara liv.

Yoga och meditation har varit en del av hennes privatliv sedan tonåren och hennes arbete de senaste 15 åren. Tina är yoga- och meditationslärare med lång erfarenhet av att inkludera yoga, andning och meditation i coaching och terapeutiskt arbete, och att bidra till människors helhetshälsa genom workshops i grupp, yoga retreat i Sverige och resor utomlands.

Tina fascineras av människans mångfald, komplexitet och enkelhet. Av föreningen - som är yogans innebörd - mellan kropp och själ. Det inre och det yttre. Hon har ägnat stor del av sitt liv - studier och arbete - att förstå människan utifrån fysiskt, emotionellt, mentalt och existentiellt perspektiv, och människans relation till naturen.

Tina kombinerar mer än gärna närvaro och rörelse med att vistas i naturen. Det förstärker hälsofördelarna genom att nervsystemet regleras, oxytocin frigörs, kontakt och vördnad till naturen kan skapas. Det öppnar även upp för reflektion och upplevelse av en välmående livsstil där vi lever nära oss själva, i harmoni med varandra och samklang med naturen. Det är intressant att en yttre vandring med en inre resa kan bidra till att vi skapar en hållbar värld för oss själva, med varandra och för planeten.

Läs mer om Tina här www.tinaikonomidou.com. Där finner du även Tinas debutbok om existentiell hälsa, med reflektioner, affirmationer och guidade meditationer.

Resefakta

Ingår i priset:
- 5 dagar / 4 nätter i delat twinrum
- Frukost och middag
- 3 vandringar (ej avancerade eller krävande)
- 3 kvalitativa yogaklasser
- Tillgång till bastu 

Ingår ej:
- Resan
- Lunch (finns bl a att förboka på lodgen)
- Middagsdryck

Enkelrum: Enkelrum kan bokas med pristillägg som framgår när du klickar på Boka på förfrågan innan du registrerar något. Tillgången är begränsad.

Ensamresenärer: Om du reser ensam och inte bokar enkelrum placerar vi dig i delat twinrum om möjligt. Om det inte finns någon att dela rum med måste du betala enkelrumstillägg.

Incheckning: Incheckning från kl 14:00. Utcheckning senast kl 11:00 

Minimiantal: Minimiantalet deltagare är 8 personer.

Resa:
Flyg: 
SAS och Norweigan flyger till Kiruna. Från Kiruna flygplats kan du ta dig till Abisko via flygbuss, flygtransfer, tåg, taxi eller hyrbil. Det går också att flyga till Narvik/Evenes i Norge och därifrån ta sig till Abisko med hyrbil eller taxi.
Flygbuss/Taxitransfer:
Visit Abisko: tel 0980-40037
Köp biljett direkt: visitabisko.com
Taxi Kiruna: tel 0980-12 020

Tåg:
Vy Tåg kör trafiken till Abisko. Det finns två stationer i Abisko, se till att hoppa av vid Abisko Östra. Tåget stannar endast ett par hundra meter från lodgen och du kan lätt gå från stationen, följ skyltarna.
Vy Tåg: tel 0771-444 111 eller vy.se.

Bil:
När du kommer till Abisko Östra svänger du av från E10:an. Notera att en del GPS:er har ouppdaterade kartor vad gäller Abisko Östra och visar därför ibland fel. Vi rekommenderar er därför att hålla ögonen öppna och följa skyltarna mot Abisko Mountain Lodge.

Buss:
Länstrafiken: tel 0771-100 110 eller ltnbd.se.

OBS! Boka inte din resa innan du fått information från oss att minimiantalet för resan är uppnått.

Yogautrustning: Det finns lite tjockare yogamattor att hyra på plats (100 SEK), men ta gärna med en egen yogamatta, gärna en reseyogamatta som är lite tunnare och lättare att bära med sig. 

Övrig att ta med:
- Stadiga och vandringskängor
- Vindtäta och regntåliga kläder
- Mindre ryggsäck för dagturer
- Egen kaffemugg/kaffetermos
- Anteckningsblock och penna
- Hygglig normal fysik krävs för vandringarna, det kommer gå i lugnt tempo

Specialkost: Inga problem att få specialkost i de flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-09-255Långhelg i Abisko med yoga & vandring med Tina IkonomidouSEK 13 300Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY