Skip to main content

Italien – Långhelg bland böljande kullar med Didi

 | 2024-09-04 | 


Välkomna på en härlig långhelg då vi yogar, mediterar äter god italiensk mat och går kortare vandringar i de fantastiska berg som omger platsen där vi bor. 

Yogan som vi utövar dessa dagarna är lugn, skön och energigivande och passar dom flesta, vi kommer att prova på yogastilar som Yinyoga, Mediyoga, traumaanpassad yoga, Rajadhirajyoga och Viniyoga. Två gånger om dagen samlas vi i yogasalen och yogar tillsammans. 

Vi kommer även att meditera och sjunga mantran som hjälper oss att komma in i ett mer meditativt tillstånd. Du blir noggrant guidad in i meditationens värld av Didi som har undervisat i meditation de senaste 20 åren. 

Området som vi bor i kallas även för “mat-dalen”, ett område av Italien som är känt för sin goda mat och speciella matlagning med enkla och genuina matvaror som Parmigiano Reggiano ost till exempel. Så vi njuter av god vegetarisk mat som är till största delen vegansk och helt glutenfri. 

Några av dagarna gör vi kortare vandringar i bergen runt om den vackra platsen där vi bor. Utsikten är magnifik och vi klättrar upp på några av dom närliggande bergen för att se den ännu bättre. 

Vi kommer även besöka en ekologisk ost-farm där man tillverkara parmesan. Vi hälsar på dom vackra korna och se hur det går till när man gör parmesan och det blir även tillfälle att provsmaka. 

Vi super in den härliga Italienska atmosfären och naturen och njuter av ett par fina dagar tillsammans när vädret i Italien är som bäst!

Fritextsökning

Om Didi, din lärare

Didi, som är yogalärare och gruppledare under veckan, har lång erfarenhet av detta. Didi är yoganunna och har dedikerat sitt liv till andlighet, välgörenhet och yoga. De senaste 15 åren har Didi bott runt om i världen i olika kulturer, bland annat Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. För närvarande bor hon i Italien och tar hand om dig på denna retreat med varm hand.

Det som intresserar Didi mest är den terapeutiska aspekten av yoga och hur den kan förändra en människas liv. Yoga är så mycket mer än bara dom fysiska övningarna vi gör och Didi brinner för att förmedla helheten i yoga och hur den kan påverka oss på djupet. 

Så under denna veckan är det helheten som ligger i fokus. Kombinationen av att bo enkelt, äta bra läkande mat, yoga, meditation, reflektion och vandringar samt gemenskap och härliga skratt ger oss en ny nivå av energi i livet där stora förändringar kan ske.

Som yogalärare har Didi många utbildningar bakom sig i bland annat mediyoga, yinyoga, Ananda Marga yoga, Viniyoga och terapeutisk yoga.

Hon har även en clown-utbildning och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till yoganunna inom Ananda Marga utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att resorna är fyllda av värme och kärlek.

  • - Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha - 5 års intensivutbildning
  • - Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • - Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • - Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • - Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • - Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn

Artikel om Didi från 2018 i Göteborgsposten >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga för Dig >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga World>>


Boende & mat

Boende & mat

Corte Boselli är en gammal och rustik gård med en äkta och lantlig atmosfär. Att komma till denna charmiga lantgård är som att gå in i en tidsmaskin: gården är från början av 1900-talet, med en stor veranda och en stor innergård. Du hittar föremål och bilder från dåtidens vardag. Från gården har man underbar utsikt mot kullar och berg i omgivningen.

Omgivningen ger stora möjligheter till vandring, cykelturer och sköna bad i sjöar. Gården har en genuin patina som skapar en underbar atmosfär men har även de moderna bekvämligheter man är van vid. Corte Boselli är en oas för avkoppling.

Vi är mitt i ett område som är vida känt för sin enkla och genuina mat som Parmigiano Reggiano ost (känd över hela världen), Fragno tryffel, parmaskinka och vinet från dalarna.

Du blir serverad veganska måltider som tidigare deltagare har beskrivit som "fantastiska".

Det finns lite olika rum på gården, och du bor i delat dubbel-/twinrum, enkelrum går inte att boka.

Resefakta

Ingår i priset:
- 5 dagar / 4 nätter 
- Vegansk helpension
- Yoga och/eller meditation morgon och kväll
- Vandringar och utflykter
- En alkoholfri vecka

Ingår inte:
- Resa och transfer

Ensamresenärer: Enkelrum går inte att boka, alla bor i dubbel- eller twinrum.

Ankomst och hemresa: Retreatprogrammet startar på sen eftermiddag den 4 september och avslutas efter frukost den 8 september. Det kan finnas möjlighet att ankomma redan den 2 eller 3 september, kontakta oss om du önskar det.

Resa: Man flyger till Milano eller Bologna och tar sedan tåg till Parma. Du kan kolla tågtider här: www.trainline.com. Från Parma arrangeras hämtning med bil till en liten kostnad. Det tar ca 40 min med bil från Parma till gården Corte Boselli.
Vi rekommenderar att du inte bokar ditt flyg innan du kontrollerat med oss att minimiantalet deltagare är uppnått.

Minimiantal: 6 personer. Om resan ställs in på grund av för få deltagare återbetalas allt som inbetalats till InShape Travel för resan. (Kostnad för ev. avbeställningsskydd återbetalas ej.)

Ta med: Yogamatta, bra vandringskläder och -skor.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid de aktiviteter som du kommer utföra under resan?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Datum & priser

"Boka på förfrågan" innebär att vi inte kan bekräfta din bokning direkt, men vi återkommer till dig så snart som möjligt med en bokningsbekräftelse, normalt inom 24 timmar på vardagar.

DatumDagarResaPris från
2024-09-045Italien - Långhelg bland böljande kullar med DidiSEK 7 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY