Skip to main content

Portugal – The Practice Retreat med Ulrica Norberg och Rikard Skogberg

| 2024-04-28 |
 

Följ med yogamaster Ulrica Norberg och Rikard Skogberg, osteopat och yogalärare, till vackra Monte Velho vid Algarvekusten i södra Portugal.
En ljuvlig vecka väntar med fokus på metoder som stärker kroppen inifrån och ut, där du får transformera stress till kraft, sänka axlarna, fördjupa din yoga, stärka fokus, njuta av natur och lugn och ro. 

Monte Velho Retreat Center är en riktig pärla för ändamålet där det ligger vackert på en kulle ett par kilometer från havet. Här kan du njuta av solen när den reser på sig ur horisonten och vinka farväl när den sänker sig ner igen. Runt omkring dig har du ett ljuvligt landskap och ett hav som erbjuder fantastisk surfing för den som önskar lägga till lite äventyr under veckan. Byggnaderna är oerhört vackra och skulle likväl passa till konstgalleri eller liknande. 

Här bor du mitt i naturen. Här finns stigar och småvägar som väntar på att utforskas till fots eller med cykel och det finns även en liten badbar sjö, här finns gott om möjligheter till naturupplevelser. Miljön är optimal för en yogaretreat, och all mat är organiskt vegetarisk. Det är ca 10 minuter med bil till stranden, transport ordnas enkelt på plats.

Som tillägg kan du även välja surflektioner i ett av Europas bästa områden för surfing. Surfingen passar både dig som har surfat en hel del innan och vill ha hjälp att ta nästa steg, dig som vill fila på tekniken och även dig som helt enkelt är total nybörjare. Det finns vågor och utmaningar för alla nivåer. Det går även att boka massage på plats.

Fritextsökning

Program/schema

Denna retreat kommer att lära dig att anpassa din yogapraktik till dina personliga behov - oberoende om du vill utveckla dig, är en nybörjare eller en avancerad yogautövare. Vi kommer kliva in i en djupare resa att också transformera vår praktik tillsammans och komma ut på en ny plats efter denna vecka genom att arbeta utifrån en helhet och förkovra och förstå på ett djupare plan var vi är just nu och vart vi vill. Genom intention, närvaro och energiarbete, titta på våra styrkor men också förstå vad vi vill och behöver skifta för att leva mer i enlighet med vårt hjärta.

28 april
Ankomstdag. Check in.
17.30 Kvällssamling
19.00 Gemensam Middag

29 april – 3 maj
07.00 – 07.45 Morgonpromenad i soluppgången
07.45 – 09.15 Yogapraktik
Frukost
Fri tid (t ex promenader, besök på stranden, surfing, massage, utflykter)
13.00 Lunch
Fri tid
16.00 – 18.00 Yogapraktik
19.00 Middag

4 maj
07.00 – 08.00 Morgonpraktik
Frukost
Utcheckning och avresa

Med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter.

Dina lärare

Dina lärare

Ulrica Norberg

Ulrica Norberg är initierad yogamaster med över trettio års erfarenhet och en av Skandinaviens mest välrenommerade. I hennes varma hand är du trygg och säker och hon bjuder på individanpassad yoga, skön stämning och högt i tak.

Rikard Skogberg

Rikard Skogberg är en mycket erfaren yogalärare, osteopat och kroppsterapeut. Han är en mästare på att få dig att uppleva och utveckla kontakten med din kropp och upplevelse i yogapraktiken. Han har även en vidareutbildning som traumaterapeut och driver sin egen praktik i Stockholm. Genom Rikards varma närvaro kan du vara den du är fullt ut och utforska yogan utifrån dina behov.

Boende

Boende

Monte Velho Retreat Center är en riktig pärla där det ligger vackert på en kulle ett par kilometer från havet. Här kan du njuta av solen när den reser på sig ur horisonten och vinka farväl när den sänker sig ner igen. Runt omkring dig har du ett ljuvligt landskap och ett hav som erbjuder fantastisk surfing för den som önskar lägga till lite äventyr under veckan. Byggnaderna är oerhört vackra och skulle likväl passa till konstgalleri eller liknande.

Naturen omfamnar mjukt platsen och ligger som en stöttande närvaro. Grodor kväker, stjärnorna blinkar på den mörka himlen, fantastisk utsikt över kullar och solnedgångar, skogar av barrträd. Här finns stigar och småvägar som väntar på att utforskas till fots eller med cykel och en badbar sjö, här finns gott om möjligheter till naturupplevelser. Miljön är optimal och yogasalarna rymliga och luftiga, och all mat är organiskt vegetarisk. Gården ligger ca 10 minuter med bil från stranden.

Detta holistiska center är skapat för att erbjuda all den komfort och de utrymmen som behövs för en yogaretreat. Den runda huvudshalan, byggd i trä och med golvvärme, är inspirerad av en liknande byggnad vid den brasilianska regnskogen. Det finns dessutom ytterligare en något mindre shala, som ligger inbäddad i grönskan. Mellan klasser och andra aktiviteter kan du koppla av i ditt lugna och fridfulla rum, alla rum har fin utsikt över omgivningen.

Huvudbyggnaden består av ett gemensamt vackert inrett vardagsrum, matsal, frukostveranda och ett spa med bastu, ångbad och ett terapi-rum.

Rum


Vi har bokat rymliga rum som alla kan användas som dubbel- eller tvåbäddsrum och många även som 3-bäddsrum. Rummen är mysiga med trivsam inredning i varma färger.
Maximalt antal bäddar är 16 st.
Varje rum är indelat i två olika avdelningar så även om man delar rum kan man få en egen lite mer privat del.
Det går att boka enkelrum mot pristillägg.

Eco Energy

Huvudbyggnaden är utrustad med solpaneler och en väderkvarn. För varmvattensystemet används solen och en vedkamin. Detta hjälper till att värma alla byggnader. Veden som används i pannan är från egen skog och skördas på ett hållbart sätt.

Hållbarhet

Detta retreat-projekt började med skogsplantering redan 1997. Fastigheten hade övergivits och förvildats i över 20 år, jorden var väldigt mager med massor av stenar och lite vatten. En sjö för att samla regnvatten var det första steget att återuppliva marken. Utan vatten var inget möjligt.

Leran från grävningen av sjön användes för att bygga husets huvudväggar. Efter två vintrar var sjön nästan full av vatten och vilda djur började återvända. Du kunde höra fåglarna sjunga igen, grodor kväkte, kaniner, rävar, vildsvin och andra vilda djur var glada att  återkomma till marken.

Nu används vattnet från sjön till trädgården och hästarna under sommarmånaderna. I sjön kan man även bada (beroende på vattannivå och säsong), det finns en liten brygga och solstolar där.

Mat

Antónia, kock, beskriver sin matlagning så här:

Vegetarisk och vegansk matlagning

"Jag är vegetarian sedan mer än 30 år och under de senaste 10 åren skapar jag även lika bra veganrätter. Vegansk och vegetarisk kost är inte på något sätt asketism, utan stöder en bra hälsa och erbjuder möjllgheter till kreativitet och goda smaker. Samtidigt hjälper det till att skapa förståelse och medkänsla för djuren. Dessa två aspekter är anledningen till att vi erbjuder denna kost. Vi bygger mycket av kosten på principerna för ayurvedisk kost. 

Fräscha efterrätter

I en tid då många har intoleranser och allergier, krävs det mycket kreativitet som kock att förbereda läckra och välsmakande efterrätter. Desserterna är främst veganska och med lite naturlig sötma för att runda av. Alla ingredienser är färska och utan socker.

Veganskt

Gäster som normalt äter traditionell mat är mycket förvånade över hur välsmakande och lätt smältbar vegansk mat är. Att äta veganskt är också ett etiskt beslut.

Måltidstider

Normalt serveras måltiderna dessa tider.
- Frukost: 9.00
- Lunch: 13.00
- Middag: 19.00

Surfing

Surfing

Stränderna och havet i området är en fantastisk miljö för surfing, här är surfing-sporten stor.

Om du vill prova på surfing så är detta ett ypperligt tillfälle, men även för dig som har kommit en bit på väg i denna underbara och utmanande sport.

Vi erbjuder ett 3-dagarspaket som kostar 180 EUR (2 x 1,5 tim / dag) . Du bokar detta surfpaket i förväg via InShape Travel som ett tillägg i retreatbokningen, men du betalar på plats. Våtdräkt och annat som behövs finns att hyra på plats.
Beroende på antal i gruppen kan kostnad för transport till stranden tillkomma.

Om ni är flera så ingår transfern ner till stranden, om du är ensam betalar du den på plats.

Lunch ingår inte, men det finns ett par lunchbarer på stranden.

Resefakta


Ingår i resan:
- Grundpriset är baserat på boende i del i 3-bäddsrum med badrum. Läs rumsbeskrivningarna i fliken Boende. Del i dubbelrum och enkelrum möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.
- Vegetarisk helpension (inkl. middag på ankomstdagen och frukost på avresedagen)
- Två dagliga yogaklasser
- Utrymme för egen tid
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen

Ingår ej:
- Flyg
- Kroppsbehandlingar bokas och betalas kontant på plats
- Surflektioner bokas i förväg men betalas kontant på plats

Enkelrum: Det går att boka enkelrum mot pristilläggg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.

Minimiantal: 10 deltagare

Resa: Flyg till Faro, Portugal. Du bokar ditt flyg själv. Minimiantalet deltagare är uppnått så man kan boka sitt flyg direkt.
Check-in är från kl 15, men om du kommer tidigare och ditt rum är klart så kan du få checka in tidigare. Check-out från rummet är kl 10, men du kan stanna på gården fram till kl 12 (man kan lämna bagaget i receptionen fram till dess).

Transfer: Det ingår en gemensam grupptransfer (ca 90 minuter) från och till flygplatsen. Detta innebär att du kan få vänta in andra resenärer eller att du får åka tidigare till flygplatsen. Vill man ha en egen separat transfer går det att beställa mot en extra kostnad. 
Privat transfer kostar 110 EUR från Faro, i en bil för 1-4 personer.

WiFi: Ja

Pool: Nej, men möjlighet till bad i mindre sjö/damm på fastigheten, dock beroende på vattennivå.

Strand: Ca 10 minuter med bil till underbara stränder. Transporter ordnas efter förfrågan på plats.

Yogautrustning: Yogamattor, block etc. finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din matta om du vill,  det kan ofta kännas mer hygieniskt.

Kroppsbehandlingar: Möjligt att boka kroppsbehandlingar som bokas och betalas kontant på plats. 60 minuters timmes behandking kostar 60 EUR.

Övriga aktiviteter: Möjlighet till vågsurfing, kite-surfing, hyra cykel, vandra, sol & bad etc. Information i receptionen på plats.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Inga barn

Kreditkort: Det går bra att betala med VISA och Mastercard på retreatet (förutom extra aktiviteter som massage och surfing etc. vilka betalas kontant). 

Pass: Inom Schengen-området ska det inte behövas pass men det frågas ändå ibland efter det på flygplatser etc. Kontrollera att ditt pass har en giltighetstid på mer än 6 månader.

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Väderstatistik

 

Average min and max temperatures in Lagos, Portugal

Average monthly sunhours in Lagos, Portugal

Average rainy days (rain/snow) in  Lagos, Portugal

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY