Skip to main content

Spanien, Girona – Yoga Boost & Hormonbalans med Lou Åberg

| 2023-05-20 |


Ett underbart 4-nätters retreat för kvinnor med fokus på kvinnohälsa och harmoniska hormoner med Lou Åberg, erfaren yogalärare och näringsrådgivare med stor kärlek för auyrvedans visdom.

Förutom de fysiska yogapassen kommer Lou samtala om hur vi skapar en harmonisk hormonbalans i alla åldrar.

Den genuina gården är en perfekt plats för en yogaretreat, vilsamt, autentiskt och med ett lite lyxigt boende. Här råder en sann gästfrihet, från första kontakt till utcheckning, och du njuter av komforten av ett modernt boende i den lugna lantliga miljön. 

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Den genuina gården ligger i utkanten av ett mindre samhälle strax norr om Girona i norra Spanien. Det här är en perfekt plats för en yogaretreat, vilsamt, autentiskt och med ett lite lyxigt boende inom historiska murar. Moderna möbler möter traditionella exteriörer av stenväggar, där en modern pool ligger bland gamla stenmurar och kvarnstenar. Värdarna erbjuder en en genuin gästfrihet, från första kontakt till utcheckning, och komforten av ett modernt boende i den lugna lantliga miljön. 

Måltiderna är vegetariska och lagas av gårdens egna kock med kärlek och engagemang. Ange eventuella allergier och dieter vid bokning.

 

Programinnehåll

Retreatens tema är kvinnohälsa & harmoniska hormoner. Det innebär att förutom de fysiska yogapassen kommer Lou samtala om hur vi skapar en harmonisk hormonbalans för kvinnor i alla åldrar. Detta kan hjälpa dig att hitta kraft genom klimakteriet eller vid pms.

Yogastilen är både flödande Hatha Vinyasayoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående Yin- & Kundaliniyoga på eftermiddagarna. Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom, samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt. Det är bra om du har vissa baskunskaper i yoga men behöver varken vara supervig eller atlet för att deltaga.

Eftermiddagarna vigs åt lugn Yinyoga och Kundaliniyoga. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. För att  smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi ibland dagarna med samtal/sharingcirkel. Du kommer också få ta del av föreläsningar om yogans historia, yoga-mytologi , filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv.

I Hatha Vinyasa får du påminna dig om din egen inneboende styrka och dina möjligheter, samtidigt som du får möta utmaningar och kanske reflektera över ditt förhållningssätt. Detta blir också en inbjudan till att släppa taget och återhämta dig med yogans tekniker. Att andas och att både stå i kraft men ändå hitta vilan. Lekfullt, svettigt, dynamiskt och roligt. 

I yin-klasserna jobbar vi med kroppens parasympatiska nervsystem och meridianerna. En djup återhämtande metod som verkligen kan rena såväl de inre organen, som sinnet från överbelastning. Vilande, återhämtande och fridfullt.

Lou kommer även guida dig i olika djupavslappningar och meditationstekniker som får dig att gå ännu djupare in i din egen kraft och stillhet. 

En av dagarna gör ni en vandringsutflykt till en utkiktspunkt, ni utgår direkt från gården. Vandringen är ca 5 km enkel väg och går i lugn takt.

Om Lou Åberg

Om Lou Åberg

Lou Åberg är en omtyckt lärare som undervisat i 17 år. Lou är förutom yogalärare utbildad näringsrådgivare vid Mariagården i Sthlm och kombinerar detta med auyrvedans visdom.

Hon bor och har sin bas på Gotland där hon driver yogastudion Loma Studio Visby - Gotlands största yogastudio, men undervisar även i Stockholm samt på yogaresor bland annat till Indien. Hon har rötterna i såväl Hatha, Kundalini som Vinyasayoga och kompletterar ofta sina klasser med den lugna Yinyogan.

Lou inriktar sig mycket på kvinnans hälsa och hormonbalans i alla skeden i livet och har även kurser i sk. Yoginiyoga. Hon brinner för att stärka oss såväl på yogamattan som i livet. Lou är även en av lärarna på Inbalance Yogalärarutbildning där hon undervisar i Yogisk Mytologi, Mantras & Mudras betydelse. Lou skriver även en yogakrönika för tidningen Inspire och är författare till boken ”Yogini Yoga”, utgiven 2020.

Lou har rollen som yogalärare, gruppledare och InShape Travel´s representant på plats.

Läs mer om Lou på www.yogabliss.se >>

Lou var veckans yogalärare i Allt om yoga i september 2016 >>
Artikel om Lous Indienresor >>
Artikel om Yogini Yoga >>

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delat dubbelrum
- Helpension vegetarisk
- Yogaprogram enligt texten
- Vandringsutflykt med lokal guide
- Flygplatstransfers i grupp

Ingår inte i priset:
- Flyg

Enkelrum: Kan bokas mot pristillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan).

Check-in och check-out: Check-in är från kl 15 och check-out är kl 11. Det finns möjlighet att lagra bagage och att duscha efter utcheckning om flyget går lite senare och om det passar med grupptransfern till flygplatsen, annars måste man ordna en egen transfer på plats.

Resa: Flyg till Barcelona. Det finns många alternativ, pris från ca 1000 SEK från Arlanda. Flyg bokar du själv men boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet deltagare uppnått. 

Minsta antalet deltagare: 8 deltagare.

Transfer: Grupptransfer tur och retur Barcelona flygplats ingår i priset. Det tar ca 1:45 från flygplatsen till retreatet. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. 

WiFi / mobiltäckning: WiFi finns gratis.

Pool: Ja, nybyggd pool.

Yogautrustning: Det finns ett fåtal yogamattor att låna men vi rekommenderar att tar med din egen matta, om inte annat för att det kan kännas mer hygieniskt.

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Barn passar inte så bra på detta retreat.

El: 220 V, Europlug

Övrigt: Ta med skor som fungerar bra till lättare vandring/promenad.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY