Portugal, Madeira – Mediyoga & Mindfulness med Marie Androv

| 2020-03-17 |

Medveten närvaro är till hälften vunnen bara genom att vistas i naturen. Madeira erbjuder en storslagen naturupplevelse: hav, berg, vandringsleder, växter, djur. Vi bor på Hotel Galomar där du "nästan kan doppa fötterna i havet från fönstret".

Här rensar vi ut vintern och hämtar ny energi för kropp och själ. Utöver MediYoga och Mindfulness, och en dagsvandring tillsammans med guide längs de sagolika levadorna, finns det utrymme att bara vara, bada i havet, ta ayurvediska avslappnings- och reningsbehandlingar, upptäcka kulturen och njuta naturen och maten.  

Madeira är en underbar ö med ett underbart klimat. På grund av läget i Golfströmmen blir havet aldrig kallare än 17-18 grader på vintern. En av de största sevärdheterna är öns "levadas", totalt över 200 mil vattenkanaler, de äldsta grävda och byggda på 1500-talet, som leder vatten från bergen ned till jordbruksmarker och befolkade områden. Utefter dessa små kanaler finns ett fantastiskt nät av vandringsstigar.

 

Pris från:
SEK 12 600
Boka resa

Program

Program

Mediyoga och Mindfulness

Retreatet ger dig möjlighet att sakta ner, komma tillbaka den där lugna platsen i dig och höra vad som är verkligt viktigt. Vi fyller på med energigivande MediYogapass på morgonen och utforskar mindfulness meditation och reflektion med fokus på medkänsla på kvällen. Mindfulness och medkänsla utvecklar förmågan att vara där du är, stärka inre ro och stabilitet, och stötta dig själva i vardagen. En dag vandrar vi i närvaro längs levadorna, följer naturens rytm och utforskar den med alla sinnen, och hittar en plats att göra yoga tillsammans.

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:

07.00-08.30    MediYoga och meditation
09.00-10.00    Frukost
10.00-17.00    Fri tid för sol, bad, egna aktiviteter, utflykter, lunch
17.00-18.30    Mindfulness och medkänsla
19.00-20.00    Middag

Yoga & din lärare

Yogapassen är mjuka men dynamiska och passar alla, oavsett ålder, stela leder eller tidigare erfarenhet. Ett pass består av andning, mjuka rörelser, vila och meditation med fokus på att fördjupa och förlänga medveten andningen även i rörelse. Mindfulnessträningen och reflektioner hjälper dig förkroppsliga medveten närvaro och uppfatta kroppens signaler.

Syftet med passen är att ge utrymme för lugn, frigöra energin och lusten och ge verktyg att lyssna på och hand om kroppens behov för att kunna stötta dig själv i vardagen.

Yogaklasserna hålls antingen i det fina yogarummet i systerhotellet alldeles bredvid, eller i trädgården. 

Din yogalärare

Marie Androv brinner för att guida människor att lära känna sig själva och ge verktyg till det som är verkligt viktigt i ditt liv.

Hon  
- är mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach, The Awareness Training Institute och UC Berkeley’s Greater Good Science Center
- är MediYoga-terapeut och sedan flera år föreståndare och ansvarig för fortutbildningen i MediYoga vid depression vid MediYoga Institutet, Stockholm
- är ayurvedisk livsstilscoach utbildad i Sverige, USA och Indien med erfarenhet från sjukhus i Indien
- har en fördjupning i medveten andning och andningstekniker, pranayama.

Marie har en tidigare karriär som kommunikationsansvarig på KTH och journalist i Washington D.C

 

Boende & mat

Boende & mat

Du kommer att bo på Hotel Galomar som är ett fräscht fyrstjärnigt hotell som ligger vid Madeiras södra kust precis vid kanten av havet.med en fantastisk havsutsikt. Hotellet är en grön och energismart byggnad som är 100% självförsörjande med energi och fint integrerat i omgivningen. Man har nyligen erhållit flera utmärkelser och miljöcertifieringar.

Frukostbuffé varje morgon och middag varje kväll ingår. Lunch kan man äta på hotellet eller på någon av de närliggande restaurangerna, eller också väljer du något enklare på något café. 

Middagen som ingår serveras i bufféform på hotellet.

Här finns ett superfina terasser mot havet med pool där du kan slappna av med en bra bok mellan yogapassen. Hotellet har, tillsammans med systerhotellet Galosol alldeles intill, stora pooler, badbryggor för att ta ett dopp i havet och ett fitnesscenter med stort och välutrustat gym och gruppträningsklasser. Här finns även ett väletablerat dykcenter där du kan ta dyklektioner, hyra utrustning eller snorkla. Det finns även ett spa-center där du kan boka olika behandlingar. 

Rummen har en stilren och modern inredning. 

Hotellet ligger i utkanten av Caniço där det finns en mini market ca 500 meter från hotellet och även lite småaffärer, kaféer och restauranger inom gångavstånd. Till den fina huvudstaden Funchal är det ca 12 km. Bussen dit går ca 100 meter från hotellet och tar ca 20 minuter.

Andra aktiviteter

Exempel på andra aktiviteter du kan göra när du är här, och som kan arrangeras av hotellet:

  • Val- och delfinsafari ca 40 EUR
  • Dyka (introduktionskurs 70 EUR, två dyk inkluderat utrustning 80 EUR)
  • Snorkla
  • Spela golf (greenfee från ca 70 EUR)
  • Hyra mountainbike ca 25 EUR
  • Båtturer 30-80 EUR beroende på båtturens längd
  • Vandring

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Frukost och middag varje dag
- All yoga- och mindfulnessundervisning
- En halvdags yoga & vandring
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Eventuella andra behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Funchal (FNC). 
Flyg kan du boka själv, eller med vår hjälp, vi debiterar då en flygbokningsavgift på 300 SEK per person.
OBS! Vi ber dig att inte boka flyg på egen hand innan du fått mail från oss där vi bekräftat att minimiantalet är uppnått. 

Transfer: Gemensam grupptransfer (ca 20 minuter) från och till flygplatsen ingår i vårt pris. Beroende på när ditt flyg ankommer kan du få invänta övriga resenärer innan transfern avgår från flygplatsen. 

Minimiantal: 7 personer

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen året runt. Ej uppvärmd

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har spa

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela oss vid bokning.

Åldersgräns: Hotellet är ett hotell för vuxna

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2020-03-177Portugal, Madeira – Mediyoga & Mindfulness med Marie AndrovSEK 12 600Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize