Portugal – Yoga Holiday i Algarve

Smit iväg ner till södra Portugal där klimatet är milt och soligt året runt. I en lugn miljö blandas yoga och ayurvedisk näringslära i de olika veckoprogrammen. Här får du kvalificerade yogaklasser i en avslappnad stämning som ger en behaglig atmosfär. Utövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. 

Läs kommentarer från deltagare

Pris från:
SEK 8 450
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Retreatet hålls i en charmerande stor villa. Här finns en underbar meditationsträdgård, swimmingpool, yogaplattform och ett antal skuggiga terasser. Interiör och exteriör är elegant. Rummen är väldigt rymliga med högt i tak och golv och dörrar av mahogny. Det finns sängplats för totalt 12 personer i två dubbelrum, och två flerbäddsrum med vardera 4 bäddar. Duschar och toaletter delas med övriga deltagare. Det finns även möjlighet att bo enkelrum på ett B&B ca 5-10 min promenad bort.

Det är bara 10 minuters promenad till närmaste strand så troligen blir det något yogapass på stranden. Dessutom finns det fler väldigt vackra och lite gömda stränder ytterligare 10 minuters promenad bort. 

Du bjuds på vällagade och välsmakande vegetariska måltider baserade på auyrvedisk näringslära. Det gör att du kommer att känna dig piggare och lättare i kroppen. Men du behöver inte känna dig hungrig, portionerna är rejäla. 

 

Yogaläraren

Yogaläraren

Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. 

Diana håller i många yogaklasser och är närvarande och tar hand om gästerna. Hon är född och uppvuxen i schweiziska alperna men flyttade efter mycket kringresande till södra Portugal där ”solen värmer min kalla kropp och atmosfären lugnar mitt rastlösa sinne”. 

Diana har som mål att hjälpa dig framåt efter din egen potential, precis som de lärare som Diana har handplockat. Diana känner väl till deras förmåga att hålla professionella yogaklasser. 

Lauren har varit Dianas ersättare under flera år då Diana av någon anledning inte kunnat hålla sina retreats själv.

Diana studerade fysisk träning på ETH i Zurich och blev så småningom kvalificerad yogainstruktör på Sivananda Ashram i Österrike. Hon är också nutritionist, utbildad vid School of Natural Health Science i Storbritannien, ayurvedisk hälso- och kostrådgivare vid International Society of Kamlesh Ayurveda, massageterapeut i thaiyogamassage och indisk huvudmassage vid Science of Yoga School i Indien samt livscoach vid School of Natural Health Science. Hennes yogaundervisning håller hög kvalitet i en avslappnad stämning som ger en behaglig atmosfär. 

Yoga

Yoga

Denna vecka koncentreras på yoga enbart, till skillnad mot Yoga Detox och Yoga Surfing. Det är en "lättare" och mindre strikt vecka som innehåller mycket yoga, utsökt och nyttig mat och lite mindre meditation än övriga veckor. Du kommer få lära dig syftet med olika asanas, deras effekt på en fysisk, mental och känslomässig nivå, hur du går in i olika positioner på ett korrekt sätt och hur du kan se på din egen position så att du kan korrigera själv. De mer avancerade positionerna kommer inte att undvikas, men du kommer lära dig hur du gör dom lätt och ledigt så att yoga blir roligt och enkelt. Du kommer bli uppmuntrad till att göra yoga på egen hand så du kommer få pröva på det en del.

Morgonklasserna innehåller meditation, andningsövningar och asanas, och efter frukost går ni in på yoga från ett mer teoretiskt perspektiv (studerar positioner eller diskuterar filosofi). Eftermiddagsklasserna innehåller Restorative Yoga, Yin Yoga, Yoga Nidra och andra tekniker för djupavslappning. Under din fria tid får du tid att slappa i trädgården eller vid poolen, promenera till stranden (ovanligt vackra stränder!) eller beställa massage eller andra behandlingar. 

Program

Dagligt program (med reservation för ändringar)

06.30 Börja morgonen med citronvatten

07.00 Meditation

08.15 Powerdrink

08.30 Yoga

10.30 Brunch

11.00 Fri tid

17.00 Yoga

19.00 Middag

Hela dagen finns det snacks att hämta i köket om man blir hungrig mellan måltiderna. 

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 6 nätter
- Vegetarisk helpension
- Lakan och handdukar för inomhusbruk
- Alla yogaklasser

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Faro (FAO)

Transfer: Det kan vara trevligt och bekvämt att ha en hyrbil väntande på flygplatsen. Det tar drygt en timme att köra från Faro. Det går också att åka tåg och buss från Faro, det är billigt men tar en del tid. En taxi från flygplatsen i Faro till retreatet kostar ca: 85 EURO för 1-4 personer och ca 110 EURO för 5-6 personer. Från Lagos kostar det ca 20 EURO för 1-4 personer och ca 30 EURO för 5-6 personer. Ett alternativ är att flyga till Lissabon och ta en hyrbil därifrån. Det är ca 30 mil och tar ca 3,5- 4 timmar att köra. Välj mellan motorväg eller den vackrare kustvägen. Hyrbil är relativt billigt i Portugal, räkna med ca 1500 SEK för en mindre bil en vecka med fria mil. Ett annat alternativ som fungerar till båda ställen är shuttle bus. Det kan bokas på till exempel: www.yourfaroairporttransfers.com, www.algarve-shuttle-transfers.com, www.shuttledirect.com

Incheckning är 15.00-18.00. 

WiFi: Ja, finns i hela huset men går inte alltid att lita på. 

Pool: Ja, öppen året runt. 

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det går att boka lite olika massager och behnadlingar på plats. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen åldersgräns men dom ska kunna och vilja vara med på yogan. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går inte att betala med kort på boendet. Närmsta bankomat finns ca 10 minuters promenad bort. 

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2019-08-116Portugal - Yoga Holiday i AlgarveSEK 8 450Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-08-256Portugal - Yoga Holiday i AlgarveSEK 8 450Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize