Skip to main content

Portugal, Alentejo - Yoga & ridning

| Flera datum |


I Portugal med sitt fantastiska klimat kan du ta del av givande dressyrlektioner och härliga uteritter, varvat med skön yoga.

Som ryttare har vi oftast full fokus på att våra hästar får rätt träning, mat och förutsättningar att prestera. Men vi glömmer lätt vår egen del av detta samarbete. Den här veckan kommer vi att, förutom ridningen, att fokusera på ryttarens speciella behov med hjälp av yogans fantastiska system.

Det finns tre olika ridprogram att välja på och alla kombineras under denna vecka med yoga. 

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Diogo har byggt ett exklusivt litet hotell där han inte sparat på något, och varje detalj är noga genomtänkt. Det består av tre exklusiva deluxe-rum på 30 m2, två standardrum på 20 m2 och en lägenhet. Att komma in i sitt deluxe-rum är som att stiga in i det senaste numret av ett inredningsmagasin. Materialen är betong, trä och glas och linjerna raka med mycket ljusinsläpp. Du kan välja ett av dessa deluxe-rum eller något av de två standardrummen. Standardrummen är traditionella rum som tidigare var fina gästrum till familjens bekanta, men som nu ingår i hotellet. 

Lägenheten på 30 m2 har ett sovrum och ett litet kombinerat vardagsrum och köksdel (kitchenet).

Enkelrum: Det finns möjlighet att boka enkelrum (pris för enkelrumstillägg finns under Datum & priser, Boka på förfrågan). Finns det ingen att dela rum med tillkommer enkelrumstillägg.

Maten är även den av högsta kvalitet och lagad med finess. Frukostbuffén har allt du behöver för att få energi till din lektion. Lunchen består ofta av en matig sallad och till middag bjuds du på en välsmakande buffé. Självklart serveras måltiderna med ett gott lokalt vin. 

Yoga

Yoga

Hästmänniskor/ ryttare är oftast fantastiskt duktiga på att ta hand om sin häst men glömmer lätt bort sin egen del av samarbetet. Pia förundrades över att kunskapen om ryttarens egen fysik, och hur mycket den påverkar resultatet på ridningen, var så bristfällig. Eftersom Pia arbetat med friskvård sedan 1990 och yoga i snart 15 år, och att hon har ett gediget intresse för hästar och ridning, kändes det helt naturligt för henne att skapa Sattva RyttarYoga.

Sattva RyttarYoga utgår ifrån yogans psykofysiska system och ryttarens behov av att förbättra samarbetet med hästen. En stark kropp, bra balans, god hållning, kroppskontroll, koordination, bättre andningsteknik, ökat medvetande och fokusering är några av de byggstenar vi jobbar med. Hästar är stora djur men ack så känsliga. Minsta fluga framkallar en reaktion och om vi sitter illa och ur balans kan vi bara tänka oss hur mycket det påverkar hästens hälsa och förutsättningar att prestera, oavsett om målet är ett bättre resultat på tävling, eller en skön tur i skogen.

Ridning

Ridning

Diogo är ägare och skapare av detta vackra stuteri och lyxiga boutiquehotell. Han är arkitekt och har ett hektiskt arbete med resor över hela världen. Den vackra gården ligger endast drygt en timme från Lissabon.

Här på sin fina lantegendom har Diogo funnit sin oas och viloplats där han njuter och slappnar av med sin familj och sina vackra lusitanos. Under tjugo år har han fött upp lusitanos med målet att de ska kunna konkurrera med tyska och holländska dressyrhästar. Och nu har han bland annat en avkomma som matchas inför OS i Brasilien 2016.

Här får du rida på dressyrhästar av högsta kvalitet. Varje år föds det flera kvalitetsföl, så det finns hästar i alla åldrar och utbildningsnivåer. Här känner man sig som dressyrprinsessa eller prins.
Stämningen är varm och välkomnande och hästarna högt älskade och individuellt matchade. Att rida en häst som är välriden från början är en dröm. Man tar tyglarna och hästen går i form. Sen kan man fokusera på sin sits och att man ger korrekta hjälper.

Dina tränare pratar flytande engelska och är pedagogiska och lugna, vilket gör att du kommer att få en bra känsla, vilket i sin tur möjliggör en utveckling av dina ridkunskaper. Det går även att få rida ut i den vackra omgivningen, det går att rida flera timmar utan att se en enda bil. Diogos önskan är att även du ska få njuta av det bästa han vet – vackra hästar, vidunderlig omgivning och smakfull design och inredning. Du kommer inte att vilja åka hem... 

Du kan välja mellan följande program:

Dressyr bas: 
Består av en dressyrlektion per dag. Totalt 5 lektioner på en vecka. 

Dressyr intensiv: 
Här får du två lektioner per dag. Totalt 10 lektioner på en vecka.

Dressyr och uteritt: 
Består av totalt 5 lektioner och 5 uteritter á ca 1½ timme på en vecka.

 

I alla programmen ingår yoga varje dag. 
 

 

Resfakta

Ingår: 6 nätter, 5 dagars ridning enligt valt program, helpension inklusive vin till måltider, yoga varje dag

Ingår ej: Flygresa, transfer. 

Resa: Flyg till Lissabon. Flyg och eventuell hyrbil kan bokas via vår onlinebokning. Vi hjälper dig gärna att boka resan om du vill. 
Läs aktuell information här vad som gäller för resor inom EU med tanke på pandemisituationen. Sidan uppdateras regelbundet.

Transfer: Taxitransfer från Lissabon flygplats. Pris 220 EUR/tur och retur/bil (1-4pers). Transferkostnaden betalas på plats. 

Hyrbil: Vill du utforska omgivningarna på egen hand rekommenderar vi hyrbil. Bil kan bokas via vår onlinebokning. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY