Skip to main content

Spanien, Alicante – Yogaresa med Sofia Bergström

| 2023-05-20 |
 

Varmt välkommen till en enastående vacker egendom, med en arkitektur som ger en lyxig känsla och som även underbyggs av läget, maten och omhändertagandet.

Villan ligger högt med utsikt över landskapet och omges av fågelkvitter och en och annan skällande hund.

Du bjuds läckra vegetariska och veganska måltider, en kulinarisk upplevelse baserad på färska och ekologiska råvaror.

Yogaveckan vänder sig till dig som har yogat ett tag och är någorlunda bekant med användandet av yogautrustning/props.

1000 SEK sista-minuten-rabatt!

Fritextsökning

Yoga & lärare

Yoga & lärare

Yogan på denna resa

Korrekt utövad är yogaformen som lärs ut på denna resa inte bara fysiskt utmanande utan även meditativ. Den är lämplig för både den otränade och den vältränade, den som har skador samt för den som vill ha en kraftfull yogaträning. I yogaundervisningen läggs uppmärksamhet på detaljer, disciplin, fysisk hållning kombinerat med, medkänsla, lärande och förståelse. 

Klasserna under veckan kommer att ge deltagarna en fördjupad erfarenhet av yoga-asanas och pranayama, där ökad kroppskännedom, förbättrat yogautövande, att ha roligt och slappna av är några av målen. Yogaveckan vänder sig till dig som har yogat ett tag och är någorlunda bekant med användandet av yogautrustning/props.

Du får två 1 ½ timmes yogalektioner per dag, en lektion innan frukost och en lektion innan middagen. 

Din lärare Sofia Bergström

har undervisat yoga i 19 år och är certifierad Iyengar yogalärare ”Junior Intermediate Level I” och Patanjali Yoga Level III, och driver idag Matri Yoga tillsammans med Siri. Sofia är en inspirerande och entusiastisk lärare som undervisar yoga på ett lättförståeligt, roligt och pedagogiskt vis. Sedan 2004 driver hon Sattva Yoga i Umeå och Obbola, där hon förutom vanliga yogaklasser även håller i en 2-årig Teacher Training utbildning samt undervisar yoga på fysioterapiutbildningen vid Umeå Universitet och håller yoga riktat till elitidrottare.

För Sofia var mötet med yogan ”kärlek vid första ögonkastet”. Efter, bland annat, många år av idrottande på hög nivå med en del fysiska besvär som följd, hittade hon tillbaka till ett fysiskt och mentalt välmående tack vare yogan. Sofia studerade under en månad 2010 för familjen Iyengar på institutet i Pune, Indien och har regelbundet vidareutbildat sig för seniora lärare. Hon har även genomgått en treårig yoga-terapiutbildning i Danmark under ledning av Stephanie Quirk, en av världens främsta inom området. 

Läs mer på:

www.sattvayoga.se

Program/schema

Preliminärt program för veckan:

- 20 maj: Ankomstdag. Incheckning från kl 16.00

- 21-26 maj
• Morgonyoga ca kl 07.30-09.00
• Frukost 09.00
• Fri tid (utflykter, sol, bad etc.)
• Lunch 13.00
• Fri tid 
• Yoga ca kl 17.00-18.00
• Middag 18.30

- 27 maj: Avresedag, utcheckning senast kl 10.00

Boende & mat

Boende & mat

Här njuter man av en fantastiskt vacker egendom med en vacker arkitektur som ger en lyxig känsla och som även underbyggs av läget och maten. Detta är inget hotell, det finns plats för maximalt 25 personer i 13 vackra och luftiga rum och 8 badrum (10 dubbelrum och 3 enkelrum). Alla sängar har norska duntäcken och kuddar för bästa komfort. Du får morgonrock, 2 badhandukar och 2 handdukar för vistelsen. 

Villan omges av fågelkvitter, byn kan bjuda på en och annan skällande hund och kanske ibland en tjoande åsna – men inga bilar. Det är ca 10 minuter med bil till havet och staden Villajoyosa.

Du bjuds läckra vegetariska och veganska måltider, en kulinarisk upplevelse baserad på färska och ekologiska råvaror. Dricksvatten, te, kaffe och frukt finns tillgängligt hela dagen. Till middagen kan du köpa ett glas gott vin eller öl. 

Här finns en saltvattenpool, gratis Wifi och en liten butik med yogakläder och smycken.

Utflykter

Det finns ett brett utbud av utflykter av olika typer och priser, allt från vandringar direkt från villan till längre utflykter med bil/buss-transport. Utflykterna kan bokas på plats utifrån gruppens önskemål. 

Det finns även några cyklar att låna på anläggningen, samt möjlighet att hyra flera cyklar om gruppen önskar göra en gemensam cykelutflykt.

Resefakta

Ingår i resan:
- 8 dagar /  7 nätter
- Vegetarisk helpension
- Alla yogaklasser enligt beskrivning

Ingår ej:
- Flyg
- Eventuella utflykter
- Transfer

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Alicante (ALC).
Det finns för närvarande direktflyg från Stockholm från ca 2000 SEK och från Umeå för ca 4500 SEK med ett stopp på Arlanda.
Du bokar ditt flyg själv efter att du har fått bokningsbekräftelse från InShape Travel.

Transfer: Vi hjälper gärna till och organiserar så att du blir hämtad och lämnad på flygplatsen, eller tågstationen, till självkostnadspris. Det kostar ca 70 EUR per taxi en väg, en kostnad som kan delas med andra deltagare. Meddela InShape Travel senast två veckor före ankomst via Mina bokningar. Har du inte gett oss besked om att du vill boka transfer så ordnar du själv transport från flygplatsen eller tågstationen. Var noga med adressen då många taxichaufförer inte hittar vägen om de inte får en exakt adress. Adressen står på bokningsbekräftelsen.

Minimiantal: Minimiantalet har uppnåtts så man kan boka sitt flyg efter att man har fått sin bokningsbekräftelse från oss.

WiFi: Ja, utan kostnad

Pool: Stor saltvattenpool 

Yogautrustning: Yogamattor, bolster och filtar finns att låna, men du är välkomen att ta med din egen matta om du vill.

Massage: Det finns under veckan möjlighet att boka massage, 60 min för 60 EUR. Bokas på plats och betalas kontant.  

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

El: Standard EU 2-pin plugg

Bra att veta:

  • Ta gärna med badtofflor.
  • Handduk att använda vid poolen och på stranden tar du med själv.
  • Ta med dina egna hygienartiklar som schampo och duschtvål.
  • Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
  • Tre timmar lugn vandring för att se området kring Orcheta, med fikapaus, erbjuds för € 10. Det finns även andra utflykter att boka på plats.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill veta mer om klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid de aktiviteter som du kommer utföra under resan?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Väderstatistik

 

 

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY