Skip to main content

Indien, Goa – Yoga Bliss i paradiset med Lou Åberg

| 2024-01-06 |


Varmt välkommen på Lou Åbergs sjunde retreat i Indien. En retreat som fokuserar på återhämtning och kraft på en av de mest magiska platserna, Cola Beach i södra Goa, dit Lou nu återvänder.

Här bor vi helt strandnära och har den indiska naturen runtomkring oss. Örnar seglar över oss och i havet är det inte ovanligt att skåda delfiner, naturen är oss helt nära. Gågator och massturism lyser med sin frånvaro.

Vi vaknar till havets brus och gör morgonyoga i den intilliggande shalan. Vi får verkligen bada alla sinnen i den storslagna naturen.

Under den lediga tiden vill vi uppmuntra till inre reflektion, strandtid eller promenader i den omläggande naturen.

 

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Little Cove Yoga Holiday Retreat är en underbar liten yogaresort under kokospalmerna på Cola Beach alldeles vid stranden av Indiska oceanen. Här bor man i enkla bungalows som kan bokas som enkel eller dubbelrum. Alla bungalows har spoltoalett och dusch samt mer eller mindre havsutsikt. Duschvattnet är svalkande och inte uppvärmt men ändå inte iskallt, men det finns oftast varmvatten vid begäran. Vissa bungalows ligger med ett litet risfält mellan stranden och bungalowen vilket skapar en mjuk och grön känsla. Andra bungalows ligger direkt på sandstranden. I Goa måste, enligt lokala lagar och regler, alla bungalows rivas inför varje monsunperiod för att sedan byggas upp igen inför säsongen för att undvika permanent bebyggelse på stränderna. Detta gör att bilderna inte alltid kan visa exakt hur det ser ut på plats. Det innebär även att man inte ska räkna med hotellstandard och många bungalows kan ha olika utseende och inredningsstandard. Alla bungalows har samma pris och du blir placerad i din bungalow på plats, man kan alltså inte boka en specifik bungalow i förväg.

Närheten till hav, strand och natur gör denna retreat speciell, lugnet är fantastiskt och man kan kalla det ett paradis. Man lever nära naturen vilket bland annat innebär att man kan stöta på små snälla ödlor och andra småkryp både inom- och utomhus.

Du blir serverad organiska vegetariska indiska måltider (brunch och middag), och det finns alltid te, kaffe och rent vatten fritt att tillgå. Även speciell kost (såsom vegan och glutenfri) kan erbjudas om du säger till vid bokning. Ayurvedisk massage och behandlingar och delfin- och fisketurer kan bokas på plats.

Little Cove Yoga Holiday Retreat var länge en dröm för yogin och ägaren, Mahendra Pardeshi. 2006 fick Pardeshi sitt diplom i Ashtanga Yoga och Naturopathy och efter sin examen fortsatte Pardeshi sina yogastudier i Rishikesh. Efter ett år på ashram tillbringade han sex år som lärare i yoga och naturläkemedel i de himalayanska städerna Ladakh och Manali. År 2007 öppnade han sin egen yogastudio, "Ashiward Yoga Studio" i den livliga strandstaden Palolem i Goa. I januari 2012 bestämde sig Pardeshi att försöka ge gästerna en lugnare yogaupplevelse och öppnade sitt retreat på Cola Beach. Här arrangeras nu yogaretreat med lärare från hela världen.

Framröstad som den främsta yogaresorten i området på TripAdvisor har Little Cove Yoga Holiday Retreat blivit en mycket populär yogadestination i södra Goa. Med en ren, lugn, pittoresk strand, liten personalstyrka och ett begränsat antal gäster strävar man efter att erbjuda en intim och minnesvärd upplevelse som gör att gästerna återvänder.

Pardeshi samarbetar med Dharmesh, den ständigt leende kocken och allt-i-allo-mannen, och med Govinda, mannen som bär många hattar.

Retreatet är alkohol- och rökfritt.

Se dig omkring i bilderna nedan genom att klicka och dra med musen.

 

Yogaklasser & din lärare

Yogaklasser & din lärare

Fokus under retreaten kommer ligga på att få återhämning och frid på Cola Beachs lugna strand.

Yogastilen är både flödande Hatha Vinyasayoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående Yin- & Kundaliniyoga på eftermiddagarna. Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom, samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt. Det är bra om du har vissa baskunskaper i yoga men behöver varken vara supervig eller atlet för att deltaga.

Eftermiddagarna vigs åt lugn Yinyoga och Kundaliniyoga. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. För att  smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi ibland dagarna med samtal/sharingcirkel. Du kommer också få ta del av föreläsningar om yogans historia, yoga-mytologi , filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv.

I Hatha Vinyasa får du påminna dig om din egen inneboende styrka och dina möjligheter, samtidigt som du får möta utmaningar och kanske reflektera över ditt förhållningssätt. Detta blir också en inbjudan till att släppa taget och återhämta dig med yogans tekniker. Att andas och att både stå i kraft men ändå hitta vilan. Lekfullt, svettigt, dynamiskt och roligt. 

I yin-klasserna jobbar vi med kroppens parasympatiska nervsystem och meridianerna. En djup återhämtande metod som verkligen kan rena såväl de inre organen, som sinnet från överbelastning. Vilande, återhämtande och fridfullt.

Lou kommer även guida dig i olika djupavslappningar och meditationstekniker som får dig att gå ännu djupare in i din egen kraft och stillhet.

Lou Åberg är en omtyckt lärare som undervisat i 17 år. Hon bor och har sin bas på Gotland där hon driver yogastudion Loma Studio Visby - Gotlands största yogastudio, men undervisar även i Stockholm samt på yogaresor bland annat till Indien. Hon har rötterna i såväl Hatha, Kundalini som Vinyasayoga och kompletterar ofta sina klasser med den lugna Yinyogan. Lou inriktar sig mycket på kvinnans hälsa och hormonbalans i alla skeden i livet och har även kurser i sk. Yoginiyoga. Hon brinner för att stärka oss såväl på yogamattan som i livet. Lou är även en av lärarna på Inbalance Yogalärarutbildning där hon undervisar i Yogisk Mytologi, Mantras & Mudras betydelse. Lou skriver även en yogakrönika för tidningen Inspire och är författare till boken ”Yogini Yoga”, utgiven 2020.

Lou har rollen som yogalärare, gruppledare och InShape Travel´s representant på plats.

Läs mer om Lou på www.yogabliss.se >>

Lou var veckans yogalärare i Allt om yoga i september 2016 >>
Artikel om Lous Indienresor >>
Artikel om Yogini Yoga >>

Program

Program

Dagligt schema (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter):

07.00 Morgon-te
08.00 Morgonmeditation & flödande yoga
10.00 -11.00 Gemensam brunch
11.00 - 16.00 Fri tid till sol & bad, promenad, utflykt, vila & bara vara...
16.00 -18.00 Eftermiddagsyoga i stillhetens tecken 
18.30 - 20.00 Gemensam middag 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 januari är ankomstdag utan yogaklasser, om inte Lou beslutar annat på plats. Samma gäller 14 januari som är hemresedag.

En dag i mitten av vistelsen är fri för utflykter. Man kan bland annat boka delfinsafari, besök på kryddplantage eller ta en taxi till Agonda Beach för att uppleva folklivet och kanske shoppa lite.

Om Goa

Goa, som ligger på sydvästra kusten mot Indiska oceanen, är Indiens minsta region och är välkänd för sina vackra stränder, goda kulinariska kök och besökare från hela världen. Här kan du trängas på marknader, shoppa eller leva ostörd som yogi på ensliga stränder.

I södra Goa, där Cola Beach ligger, har turistnäringen inte kommit lika långt som i norra Goa, och stora hotellkomplex, högljudda partyn och gågator lyser med sin frånvaro. På morgonen kan man ofta skåda delfiner lekandes i havet och överhuvudtaget får man känslan av att vara i paradiset. Den 3 km långa Agonda Beach (2-3 km från Cola Beach) är ett naturskyddsområde pga att jättesköldpaddorna lägger ägg här, och här får bara låga byggnader finnas 

En kort resa med riksha eller taxi tar dig till Agonda som har en lång gata som följer stranden där det finns gott om shopping av t ex. tyger, kryddor, smycken, yogamattor, klangskålar och såklart kläder. Shopping är roligt i Indien och du ska alltid pruta!

Maten i södra Goa är otroligt kulinarisk och givetvis med ett stort utbud av vegetarisk mat samt seafood som fiskarna drar upp varje morgon. Här finns ett fantastiskt utbud för den som vill avnjuta det vegetariska indiska köket, samt mat från världens alla hörn.

I området finns gott om mindre hindutempel där man kan beskåda de indiska gudomarna, samt om man har lite tur får man vara med på en ceremoni. Vill man åka till norra Goa för att gå på de större marknaderna i Anjuna eller Chapora tar det ca 2 timmar med taxi. Man kan även åka båttur för att få en närmare titt på delfinerna, eller åka på en riktig djungelexpedition. Sådana utlfykter bokas och betalas på plats.

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i bungalow med WC och dusch. Takfläkt, ej AC. Varmvatten finns vid begäran.
- Brunch och middag alla dagar (vegetariskt)
- Te, frukt och dricksvatten
- Alla yogaklasser enligt texten
- Flygplatstransfers 

Ingår inte i priset:
- Flyg

Enkelrum: Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delad bungalow om så önskas. Om du slutligen placeras i delad bungalow så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas. 

Resa: Flyg till Goa (GOI). Normalt flyger man ut från Sverige dagen innan, d v s 5 januari. Om du anländer till retreatet på morgon/förmiddag den 6 januari kan du få vänta till mitt på dagen på att få tillgång till din bungalow. Flyg bokar du själv men boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet deltagare uppnått. 

Minsta antalet deltagare: Minimiantalet för att arrangera retreaten är 8 deltagare.

Transfer: Grupptransfer på angivna datum tur och retur flygplatsen ingår i priset. Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till retreatet. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. 

WiFi / mobiltäckning: WiFi finns gratis på retreatet, men räkna med lägre kapacitet än här hemma. Mobiltäckning finns normalt inte.

Pool: Finns ej, men Indiska oceanen är ljummen.

Yogautrustning: Yogamattor, block, bälten och bolsters finns att låna på plats men du är naturligtvis välkommen att ta med din egen matta om du vill, om inte annat för att det kan kännas mer hygieniskt.

Dricks: Förväntas ej på retreatet. På turistrestauranger är det normalt att man lägger ca 10% utöver räkningen för service. På mindre ställen är det normalt att ge lite dricks, men inte nödvändigtvis 10 %. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Barn passar inte så bra på detta retreat.

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs för vanliga svenska stickproppar.

Valuta: Indiska Rupees (INR). 1 SEK = ca 8 INR

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. Regler kring visum och covid ändras ofta för närvarande, därför rekommenderar vi att du läser den senaste aktuella informationen på indiska ambassadens hemsida. Där kan du också ansöka om e-visa eller ansöka på traditionellt sätt. Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara lång. För ytterligare information hänvisar vi till indiska ambassaden.

Kreditkort: Accepteras ej på retreatet, men ibland på restauranger och i större affärer. Retreatet tar emot kontanter i INR och GBP. Vi rekommenderar att ha lite rupees i kontanter för t ex dricks och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen eller på vägen därifrån. Det finns ganska gott om sådana. Närmaste bankomat finns annars i Palolem, ca 12 km i taxi från retreatet.

Övrigt: Daglig städning. Värdeskåp finns.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Väderstatistik


 

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY