Bali - Yoga, detox & meditation med Didi

pool bali yoga holiday
bali yoga bungalow


Följ med på en fantastisk yogaresa (både i det yttre och det inre) till magiska Bali! Den perfekta ön för att dyka djupare in i yoga och meditation.

I resan ingår:

- Härliga yogapass
- Meditationer
- Svensk yogalärare/gruppledare 
- God vegetarisk mat och detox
- Utflykt till Ubud - Holy Water Temple, Gungu Wati, Monkey Forest
- Tre föreläsningar - Yoga, Fördjupning i meditation, Yogisk kost och detox

Programmet innehåller relativt lugna yogapass med viss fokus på avslappning och meditation, föreläsningar, utflykter, hälsosamma måltider, några gruppaktiviteter och egen tid för avkoppling och återhämtning.

Yogastilen är lugn och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen är fokuserade på rörelser som hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter. Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på eftermiddagen. Varje pass avslutas med meditation.

Du bor på detta underbara ställe:

Pris från:
SEK 10 900
Boka resa

Boende & mat

Vi bor på det vackra Santi Mandala Spa och Villa.  Ett utsökt hotell i närheten av Ubud som har ett lugn och en ro som sprider sig överallt i själen. Genom Santi Mandala rinner det en liten flod så man hör ljudet av porlande vatten när man yogar.

Boendet är i dubbelrum i vackra Balinesiska villor. Varje villa har eget badrum med dusch och ibland med öppen himmel! På Santi Mandala finns även en stor pool som man kan hänga vid de lediga stunderna då vi inte yogar, har workshops eller är på utflykt.

På Santi Mandala finns även ett spa där du kan få dig en härlig massage, pedikyr eller ansiktsbehandling. Personalen på Santi Mandala är otroligt vänlig och hjälpsam och står till förfogande för allt du behöver.

Vegetarisk helpension ingår i priset och äts gemensamt med gruppen.

Yoga & Detox

Varje dag deltar du i ett 120 minuters yoga- och meditationspass både morgon och kväll. Yogapassen innehåller yogarörelser (asanas) , yogadans, självmassage, guidad djupavslappning, chanting och meditation. 

Yogan som du kommer att utöva heter Rajadhirajyoga eller Ananda Marga Yoga och är en mycket lugn och djupgående yogastil, lite annorlunda än de vanliga stilarna som praktiseras på de flesta yogaställen idag. 

Det handlar mycket om att hitta medveten närvaro i både kropp och sinne. Mycket energi frigörs och du känner dig lugn, avslappnad och samtidigt fylld med massvis av energi efter ett yogapass. Det blir också en effekt som stannar länge hos dig, långt efter det att yogapasset är över. Vi kommer även att blanda Rajadhiraja Yoga med ett par pass Yin Yoga. 

Många tror att man behöver vara väldigt vig för att klara av att yoga. Detta är en ganska vanlig uppfattning men stämmer inte alls. Det spelar inte någon roll alls hur vig du är och målet med yoga är inte att bli vig. När vi utövar yoga är det andningen, rörelse och intentionen som är viktigt och vi fokuserar på hur vi kan hitta ett bra samspel mellan dessa. Viktigast i yogan är att sträva efter att vara närvarande i kropp och medvetande. Du behöver bara vara precis det du är just nu. Inget annat behövs. 

Varje dag börjar vi med en härlig detox procedur med citronvatten och andning där vi helt byter ut all luft i lungorna och rensar både kropp och sinne. Maten under veckan är helt vegetarisk och består till största delen av frukt, nötter, grönsaker och fullkornssädesslag så att du alltid känner dig mätt och belåten. Kosten är även helt yogisk eller sentient som det också kallas. Detta är en kost som har framarbetats av yogis under många tusen år och utesluter lök, vitlök, svamp och ägg. För en bra detox effekt utesluter vi alla "vitvaror" som vitt socker, mjölk och även all form av vete och gluten. Den enda mejeriprodukten under veckan är en god hemmalagad yoghurt. Vi kommer även att prova på Rawfood ett par rätter. 

Vi detoxar även genom att gå och lägga oss tidigt, träna för dom som har lust och skölja munnen med sesamolja innan tandborstningen på morgonen enligt ayurvedisk läkekonst och utrensning. Flera av yogapassen är också utformade för att rensa ut slaggprodukter och rensa lymfsystemet. Varje yogapass avslutas med en självmassage för att förbättra och stärka vårt lymfsystem och ge lyster till vår hud.

Yogalärare

Din medföljande svenska yogalärare heter Didi. Hon har sedan mer än 15 år tillbaka undervisat i yoga och meditation runt om i världen, bland annat i Taiwan, Sverige, Ryssland, Kalifornien och Malta och nu är hon tillbaka i Sverige för att dela med sig av sina kunskaper. Didi är certifierad yogalärare genom Yoga Alliance, den internationella yogaorganisationen för yogalärarcertifiering. Didi är certifierad yogaterapeut och har E-RYT 500 inom Yoga Alliance. Hon utbildade sig under Kaoveri Kristine Weber från Subtle Yoga i Asheville, NC, USA.

Didi är även diplomerad instruktör i Medicinsk yoga efter att ha studerat vid Institutet för Medicinsk Yoga.

Dessutom är Didi även utbildad Yinyoga lärare och har studerat med Sebastian Puceller och Murielle Burellier som har lärt sig Yinyoga direkt från Paul Grilley, en av Yinyogans grundare. 

År 2000 dedikerade Didi sitt liv till yogisk nunna och meditationslärare enligt P.R Sarkars läror.  Dessa är grundade i två huvudinriktningar, välgörenhet och självkännedom. Hon genomgick då en rigorös yogaträning, helt isolerad från omvärlden i tre år och med ett djupt och intensivt praktiserande av yoga och meditation varje dag. Idag lever, tänker, äter och andas hon yoga dygnet runt.

2003-2004 drev Didi Yoga House i Gamla Stan i Stockholm.

Hon är certifierad Enneagram Coach. Enneagrammet är en modell för personlig utveckling samt ett verktyg för att utveckla medkänsla och förståelse för andra.

Didi är även clown och nuförtiden kallar hon sig en kosmisk clown. Innan Didi valde att viga sitt liv till yogisk nunna, utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och coaching och gör hennes kurser roliga och inspirerande.

Hälsa är ett tillstånd av balans och välmående, både fysiskt, emotionellt, mentalt och själsligt. Programmet är arrangerat för att gradvis frigöra de inre krafter som leder till en dynamisk balans i livet samt att ge välbehövlig vila och avbrott från vardagen. Hennes önskan är att de kunskaper du får med dig ger dig ett liv fyllt med glädje och hälsa.

Resan arrangeras i samarbete med Joyful Journeys Yoga Holidays som är ett välgörenhetsprojekt, och du stöder genom ditt deltagande ett projekt på Bali som arbetar för kvinnor och barns utveckling och välbefinnande. Fokus ligger på hjälp till självhjälp.


Läs artikel om Didi från nov 2016 >>

(Från magasinet Yoga för dig.)


Läs artikel om Didi från dec 2016 >>

(Från magasinet Yoga World.)


Program & utflykter

Denna yogaveckan är designad så att man skall kunna slappna av, komma ner i varv och riktigt återhämta sig och få ny energi. Lugn och energigivande yoga, massage, behagligt boende, detox varje morgon, meditation, bra mat, allt bidrar till en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Den mesta tiden spenderas med gruppen för att få en social samvaro, men det finns även möjlighet att vara mer för sig själv om man så önskar.

Vi anordnar några spännande utflykter som ingår i programmet. Det är inte tänkt att man under själva yogaveckan ger sig iväg på egen hand utan att man istället hittar “baravarandet” tillsammans med gruppen och upplever detoxen och yogaveckan och att man varvar ner och känner det inre lugnet sprida sig. När man sedan har haft denna upplevelsen kan man i sin andra vecka på Bali turista, shoppa och åka till stranden.

Programmet innehåller yogapass, meditation, föreläsningar, utflykter, hälsosamma måltider, massage, gruppaktiviteter och egen tid för avkoppling och återhämtning.

Yogastilen är lugn och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen är fokuserade på rörelser som hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter. Vi har två yogapass varje dag, två timmar på morgonen och två timmar på eftermiddagen. Varje pass avslutas med meditation.

Utflykter

Utflykt under yogaveckan som ingår i priset. Kan ändras beroende av lokala omständigheter.

– Heldag till Ubud. Besök på Holy Water Temple och Gunung Kawi Temple. Vi äter lunch på Sari Organic, en ekologisk restaurang som ligger helt fantastiskt mitt ute bland risfälten, under eftermiddagen spenderar du ett par timmar på egen hand i Ubud.  (ingår)

Om du tycker det är långt att åka till Bali och bara stanna en vecka finns det möjlighet att stanna längre. Du kan antingen stanna kvar på Santi Mandala där du har gratis transport till och från Ubud eller åka med ut till paradisön, Lembongan utanför Bali.

I paketet till Lembongan ingår 3 nätter på hotell på ön, transport och frukost. Om du vill stanna kvar ett par dagar extra på ön så går det att ordna. Extranätter på ön kan arrangeras på plats.
Yogaveckan avslutas på lördag kväll och på söndag åker vi ut till paradisön och kommer tillbaka på onsdagen. 

Här är några av de utflykter som vi kan hjälpa dig att anordna antingen på lördagen innan yogaveckan eller efter yogaveckan. Dessa kan beställas och anordnas på plats. Utflykterna och aktiviteterna ligger på mellan 200 till 500 kr per utflykt.

1. Utflykt till Besakih Templet (Stora Moders Templet på Bali), Tenganan Traditional Village och eftermiddagen på White Sand Beach.

2. Bestiga Mount Batur. Det är ett 1700 meter högt vulkanberg. Då åker du från hotellet klockan 2.30 på morgonen och möter soluppgången och en helt fantastisk utsikt uppe på toppen. Där får du frukost innan du börjar nedstigningen och du kan sedan avsluta utflykten med ett besök i de varma källorna.

3. Heldagsutflykt till Ubud. Här kan du besöka några av de mysiga Rawfood Restauranger som finns. Eller uppleva en yogaklass på Yogabarn eller Radiantly Alive, berömda yogaställen i Ubud. Du kan också få en massage, gå på spa eller bara flanera omkring i Ubud.

4. Matlagningskurs/Rawfoodkurs. Vi anordnar en halvdag där du får lära dig laga traditionell balinesisk mat och även prova på att göra Rawfood mat. Denna kurs anordnas på Santi Mandala.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende 7 nätter 
- Helpension 
- Alla yogaklasser, meditation och workshops 
- Heldag till Ubud. Besök på Holy Water Temple, Gunung Kawi Temple och Monkey Forest. 

Ingår ej: 
- Flyg
- Transfer
- Eventuella andra utflykter och behandlingar

Resväg: Flyg till Denpasar.

Transfer: Från flygplatsen eller annat hotell på Bali om du ankommer tidigare går det bra att beställa transfer. Transfern kostar ca 200 SEK per väg och betalas på plats. Om du beställt transfer från flygplatsen blir du mött i ankomsthallen av en chaufför som håller en skylt med ditt namn. 

Minimiantal: 6 personer. OBS! Boka ej flyg innan du har kollat med oss att minimiantalet personer är uppnått. 

WiFi: Ja, men du rekommenderas vara frånkopplad så mycket som möjligt.

Pool: Ja. 

Yogautrustning: Yogamattor och all övrig yogautrustning finns att låna på plats, men du är välkomen att ta med din egen matta om du vill.

Spa: Ja, det finns under veckan möjlighet att boka behandlingar om man så önskar. 

Dricks: Förväntas inte men uppskattas.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns men man ska kunna och vilja vara med på yogaklasserna

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Indonesiska rupier IDR

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Det kan finnas deltagare som inte talar svenska vilket innebär att yogaklasserna kan hållas på engelska eller vara tvåspråkiga beroende på gruppens sammansättning.

Visum behövs inte till Bali om man stannar mindre än 30 dagar, med det krävs att passet är giltigt 6 månader efter hemresan. 

VIP Club-medlemmar: En gratis masssage

Balinesiskt nyår mars 2019

NYEPI - Det Balinesiska nyåret

I mars 2019 så har vi lagt yogaresan till Bali så att vi kan uppleva och vara med om Nyepi - det Balinesiska nyåret. Detta är en riktigt speciell händelse och mycket värd att upplevas. 

På kvällen innan Nyepi visas det upp jättelika monster som det har byggts på under månader. Dom har groteska utseenden och är fantastiskt bra gjorda konstnärligt. Ett 20-tal män bär runt på dessa monster och dom symboliserar det onda och det mörka som vi sedan ska “rena” under Nyepi.

Själva Nyepi dagen observeras från 06:00 på morgonen till 06:00 nästa morgon. Det är en dag för självreflektion, meditation och fasta. Ingen arbetar, ingen går ut, ingen elektricitet, flygplatsen är stängd, inget internet. För några är det inget tal eller ingen mat som gäller heller. Effekten blir att Balis annars så livfulla gator ligger tomma och det finns inga ljud från motorer eller någon TV eller radio, även inne i hemmen finns inte mycket aktivitet. Det är en otrolig känsla att känna lugnet och friden som sprider sig över hela Bali. De enda människor som får vistas utomhus är de traditionella säkerhetsmännen som patrullerar gatorna för att kolla att ingen går ut och att alla följer reglerna.

Det går inte att beskriva känslan av lugn och stillhet som finns på Bali denna dag. När man på kvällen går ut och blickar upp mot en himmel som bara fullkomligt vimlar av stjärnor. Eller när man obemärkt smyger ner i en varm pool på kvällen och sitter där och blickar upp på natthimlen och känner ron som finns. Detta är helt magiskt!

Kvällen innan Nyepi kommer vi alltså tillsammans att åka in till Ubud och se dessa fantastiska monster och uppleva den härliga festliga och vänliga stämningen som finns i Ubud den dagen. Dagen efter på själva Nyepi så får vi bara vara på hotellet hela dagen. Vi kan gå runt som vanligt inom hotellet och eftersom Santi Mandala är ganska stort kan vi röra på oss en hel del. Spat kommer att vara öppet så man kan få sig en massage eller bara hänga i poolen eller läsa en bok och låta sig påverkas av lugnet på Bali. Vi får lunch som vanligt på dagen i restaurangen men på kvällen är restaurangen stängd och vi har en mysig improviserad ficklamps-picnic tillsammans.

Har du funderat på att åka till Bali men inte kommit till skott ännu? Det är denna resan som du ska åka på! Varmt välkommen med frågor och funderingar!

Klimat

Graferna gäller Denpasar.

 

Så tycker våra resenärer