Skip to main content

Sverige, Skåne – Rening, Läkning och Reflektion – En yogasemester med Didi

| 2021-08-29 |


En vecka mitt i den skånska naturen där du är omringad av bokskog, björk och lärkträd. Under denna vecka är det helheten som ligger i fokus. Kombinationen av att bo enkelt, äta läkande mat, yoga, meditation, reflektion och vandringar samt gemenskap och härliga skratt ger oss en ny nivå av energi i livet där stora förändringar kan ske. Eftersom det saknas WiFi och mobiltäckningen är dålig, passa på att ta en digital detox under veckan!

Didi är meditationsnunna samt en erfaren yogalärare som leder dig med trygg hand genom hela vistelsen. Didi har i många år hållit yoga- och meditationsresor utomlands men har det senaste året fokuserat på retreat i Sverige.

Varje morgon startar vi med att dricka citronvatten, sjunga ett mantra och göra lite andningsövningar innan vi sätter igång med yogan. Detta hjälper kroppen att rensa, läka och sätta igång kroppen för en ny dag. Det här är en viktig aspekt av denna veckan som bidrar till att du snabbt kommer känna förändring i din kropp. Programmet innehåller en stor del meditation.

Utflykt under veckan

En dag mitt under veckan packar vi ner picnic, åker till havet och spenderar en heldag. Det tar 20 minuter till havet från stugan och vi känner till några fina ställen dit inte många andra hittar. Vi  mediterar, badar och njuter av havet.

Vi kommer inte att bli fler än 10 personer i gruppen vilket ger en fin gemenskap. Hoppas du kommer med på det här genomhärliga retreatet!

Fritextsökning

Boende & mat

Bo en vecka i en enkel, genuin och charmig stuga mitt i den skånska naturen. Du är omringad av bokskog, björk och lärkträd. Tystnaden och stillheten är total och den inre fridfullheten sprider sig så fort du anländer. Du tar en djup suck och känner hur kropp och sinne kan börja slappna av och du börjar hittar hem till dig själv igen.

Stugan är belägen på vackra Romeleåsen i Skåne nära Veberöd och med stora naturområden, reservat och enormt fina vandringsleder runt om. Skåneleden passerar precis bredvid stugan. 

Flerbäddsrum

Boendet är i två större rum som ligger på övre våningen i stugan. Här bor man i ganska stora flerbäddsrum med gott om plats. Det finns nya fräscha madrasser med nya överdrag. Du tar med egen sovsäck eller reselakan. Badrum, dusch och toaletter finns i närliggande stuga. Där finns även en vedeldad bastu som vi passar på att bada i under veckan.

B&B eller tält

Vill du hellre bo ensam eller tillsammans med någon annan finns det andra alternativ. Inom någon kilometer ligger det flera trevliga Bed & Breakfast som vi kan tipsa om, och som du bokar på egen hand. Men det är ju sommar och vi även har ett alternativ i form av tvåmanstält (endast ett) med bekväm madrass, det kan bokas för en eller två personer. Det går även att ta med eget tält. Vid boende i B&B eller tält blir det prisavdrag med 1000 SEK, samma pris per person vid en eller två i tältet. 

Den mesta tiden kommer vi att spendera utomhus eller i yogasalen, och det finns trevliga platser runt stugan där man kan dra sig undan i en stunds ensamhet om man känner för det. 

Läkande mat och vårt immunförsvar

Genom mat och örter kan vi stärka kroppens egen förmåga till självläkning och balans. Vi kan stärka vårt immunförsvar genom en kombination av maten vi äter, vandringar, yoga, meditation, god sömn och gemenskap och det är det som är tanken med denna vecka.

Maten kommer att vara helt glutenfri och vegansk. Vi tar bort alla “vitprodukter” som vitt ris, vitt mjöl och vitt socker. Du kommer att få tillfälle att vara med att förbereda samt lära dig laga maten som vi äter. Du får även med dig ett häfte med recept hem. Kosten kommer att bestå mest av grönsaker och frukt och väldigt lite sädesslag. Det enda sädesslag vi kommer att äta under veckan är durra och quinoa. Varje kväll gör vi en god soppa med fröbröd till. 

Maten är inspirerad av den autoimmuna kosten, Anthony Williams tankar samt den yogiska kosten där man utesluter all vitlök, lök, svamp och ägg. Vi strävar naturligtvis efter att grönsakerna är ekologiska och hoppas på att en del skall komma från våra egna planteringar. 

Didi, din lärare

Naturen runt omkring stugan är som gjord för att yoga och meditera i. Vackra, magiska platser som inbjuder till eftertanke och begrundan. Inuti stugan finns det ett fint yogarum som inger en djup känsla av lugn.

Didi som är yogalärare och kursledare under veckan har lång erfarenhet från att hålla grupper. Didi är yoganunna och har dedikerat sitt liv till andlighet, välgörenhet och yoga. De senaste 15 åren har Didi bott runt om i världen i olika kulturer, bland annat Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. Nu är hon tillbaka hemma i Sverige och delar med sig av erfarenheter och kunskap.

Det som intresserar Didi mest är den terapeutiska aspekten av yoga och hur den kan förändra en människas liv. Yoga är så mycket mer än bara dom fysiska övningarna vi gör och Didi brinner för att förmedla helheten i yoga och hur den kan påverka oss på djupet. 

Så under denna veckan är det helheten som ligger i fokus. Kombinationen av att bo enkelt, äta bra läkande mat, yoga, meditation, reflektion och vandringar samt gemenskap och härliga skratt ger oss en ny nivå av energi i livet där stora förändringar kan ske.

Som yogalärare har Didi många utbildningar bakom sig i bland annat mediyoga, yinyoga, Ananda Marga yoga, Viniyoga och terapeutisk yoga.

Hon har även en clown-utbildning och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till yoganunna inom Ananda Marga utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att resorna är fyllda av värme och kärlek.

  • - Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha - 5 års intensivutbildning
  • - Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • - Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • - Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • - Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • - Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn

Artikel om Didi från 2018 i Göteborgsposten >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga för Dig >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga World>>


Program

En typisk dag ser normalt ut så här (tiderna är ungefärliga):

06.30 Väckning med gitarr och mantrasång
07.00 Reningscirkel
07.30-09.00 Yoga och meditation
09.00 Frukost
10.00 Workshop/Egen tid
13.00 Lunch
14.00 Workshop/Egen tid
17.00 Yoga och meditation
18.30 Middag
19.30 Workshop/Egen tid
22.00 God natt

 

Resfakta

Ingår i priset:
- 7 dagar/6 nätters boende i flerbäddsrum. Dusch och WC ligger i separat stuga. Prisavdrag vid boende i tält eller B&B, se texten.
- Vegetarisk helpension
- Program enligt beskrivning
- Utflykt
- Möjlighet till bastubad

Ingår ej:
- Resan
- Lakan. Ta med sovsäck eller lakan samt handduk (gäller inte boende i B&B).

Ensamresenärer: Går utmärkt att vara ensam deltagare, man placeras då i flerbäddsrum. Enkelboende endast möjligt vid tältboende på tomten (med bekväm madrass) eller B&B i närheten (bokas separat av deltagaren själv).

Resa: Tåg till Lund, därefter buss till Veberöd där du kan bli hämtad. Du kan även åka med egen bil, be oss i så fall om vägbeskrivning.

Minimiantal: 10 deltagare

Yogautrustning: Vi rekommenderar att du tar med en egen yogamatta, om inte annat av hygienskäl.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

Övrigt: Ingen WiFi och lite dålig mobiltäckning.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-08-297Rening, Läkning och Reflektion med DidiSEK 6 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY