Skip to main content

Sverige, Bohuslän – Yoga, Meditation och Självreflektion med Didi

| 2022-07-08 |


En rogivande oas mellan Marstrand och Göteborg. Här möter du Västkusten när den är som allra bäst. Havet, klipporna, skogen, ängarna och en spännande flora samt ett rikt djurliv. Allt i en unik kulturbygd i herrgårdsmiljö med anor från 1500-talet. Mitt i allt detta finns Tofta Retreat, en liten familjär anläggning som erbjuder lugn och harmoni. Eller som flera besökare säger: ”Det här går inte att beskriva, det måste upplevas”. Närheten till havet gör att du kan gå och bada i havet under pauserna.

Under denna retreat är det helheten som ligger i fokus. Kombinationen av läkande mat, yoga, meditation, reflektion, gemenskap och härliga skratt ger oss en ny nivå av energi i livet. Didi är meditationsnunna samt en erfaren yogalärare som leder dig med trygg hand genom hela vistelsen. Didi har i många år hållit yogaresor utomlands men nu har hon även börjat hålla svenska retreat.

Det finns en underbar väg och stig utefter havet att vandra med utgångspunkt från retreatet.  Här är det fint att promenera, meditera eller bara vara och njuta av havet och naturen.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Gården har en ljus yogasal med plats för upp till 20 deltagare. Yogamattor, meditationskuddar och filtar finns, men ta gärna med din egen yogamatta om du har. Gården är kompakt och gemytlig med mindre bord och mjuka puffar och schäslonger. Det finns tillgång till en relaxavdelning i nedervåningen, och här finns även bubbelpool utomhus samt bastu. 

I priset ingår boende med helpension. Du blir serverad vegetarisk mat med auyrvediska inslag och du kan få mjölk- och glutenfria alternativ om du så önskar. Man kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter. I helpensionen ingår två frukostar, två luncher och två kvällsmåltider samt mellanmål med frukt, nötter, kaffe och te. 

Det finns olika boenden att välja mellan. Man kan bo på själva gården där yogasalen finns och där man äter måltiderna, eller på en B&B 15 minuters promenad från gården, eller i jättefina hotellrum i ett annex till den vackra Tofta Herrgård som ligger bara tre minuters promenad från gården.

Priserna för de olika boendealternativen ser du när du klickar på "Boka på förfrågan" men innan du behöver registrera något.

Trevligt boende på gården
• Två enkelrum med delad dusch och WC
• Två 3-bäddsstugor med delad dusch och WC

Mysiga Tofta B&B
• Två enkelrum/dubbelrum med delat badrum

Lyxigt hotellannex till Tofta Herrgård
• Enkelrum med badrum
• Delade dubbelrum med badrum

Didi, din lärare

Miljön och naturen runt gården är magisk, och som gjord för att yoga och meditera i. Havet, klipporna och grönskan inbjuder till eftertanke och begrundan. 

Didi som är yogalärare och kursledare under veckan har lång erfarenhet av detta. Didi är yoganunna och har dedikerat sitt liv till andlighet, välgörenhet och yoga. De senaste 15 åren har Didi bott runt om i världen i olika kulturer, bland annat Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. Nu är hon tillbaka hemma i Sverige och delar med sig av erfarenheter och kunskap.

Det som intresserar Didi mest är den terapeutiska aspekten av yoga och hur den kan förändra en människas liv. Yoga är så mycket mer än bara dom fysiska övningarna vi gör och Didi brinner för att förmedla helheten i yoga och hur den kan påverka oss på djupet. 

Så under denna veckan är det helheten som ligger i fokus. Kombinationen av att bo enkelt, äta bra läkande mat, yoga, meditation, reflektion och vandringar samt gemenskap och härliga skratt ger oss en ny nivå av energi i livet där stora förändringar kan ske.

Som yogalärare har Didi många utbildningar bakom sig i bland annat mediyoga, yinyoga, Ananda Marga yoga, Viniyoga och terapeutisk yoga.

Hon har även en clown-utbildning och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till yoganunna inom Ananda Marga utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att resorna är fyllda av värme och kärlek.

  • - Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha - 5 års intensivutbildning
  • - Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • - Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • - Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • - Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • - Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn

Artikel om Didi från 2018 i Göteborgsposten >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga för Dig >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga World>>


Program

En typisk dag ser normalt ut så här (tiderna är ungefärliga):

07.00 Väckning med gitarr och mantrasång
07.30-09.00 Yoga och meditation
09.00 Frukost
10.00 Kurs i Enneagrammet
Egen tid
13.00 Lunch
15.00 Kurs i Enneagrammet
Egen tid
17.30 Yoga och meditation
19.00 Middag
20.00 Kvällsaktivitet
21.30 God natt


Ankomstdag och avresedag ser naturligtvis annorlunda ut och anpassas efter ankomster, avresor och önskemål på plats.

Under sin egen tid föredrar många att spendera tid med vandringar i omgivningen. Andra väljer ett dopp i bubbelpoolen under bar himmel eller bara vara. Man gör det som känns rätt för en själv.

Om Enneagrammet

Du kanske har funderat över att vi är olika, tänker olika, beter oss olika, har olika tempo. Varför gör inte alla som jag? Vill du förstå dig själv och andra bättre? Vill du ha ett verktyg i livet för att utveckla din självinsikt? 

Enneagrammet är en modell och beskrivning av människors personlighet som beskriver både beteenden och de medvetna och omedvetna drivkrafterna bakom beteenden. Det innehåller dessutom en utvecklingsdimension som visar beteende beroende på personlig mognad och psykisk balans. I kommunikation mellan individer och i grupper är Enneagrammet ett utmärkt stöd. Det skapar förståelse inför hur olika vi människor uppfattar tillvaron och hur man kan utveckla ett effektivt samarbete. Det är ingen som ”äger” Enneagrammet och det kan tolkas fritt och under 1900-talet samlades etiska regler för användningen av Enneagrammet i IEAs (International Enneagram Association) regi.

Enneagrammet beskriver de tankar och handlingar vi vanemässigt upprepar. Förståelse av Enneagrammet hjälper oss att välja våra reaktioner och hitta fram till våra verkliga resurser. Ökar också förståelsen för andras sätt att vara och kommunicera.

Genom att lära oss Enneagrammet utvecklar vi förmågan att möta oss själva och andra på ett konstruktivt, respektfullt och ödmjukt sätt. Människor är inte bra eller dåliga, bara olika.

Didi har studerat Enneagrammet på flera nivåer och är utbildad Enneagramcoach. Det blir en blandning av teori, upplevelser och insikter och goda skratt. Du som deltagare är en del av kursen då vi tillsammans belyser våra olikheter/likheter och delar med oss av hur vi tänker och upplever olika situationer.

Under veckan får du en grundläggande introduktion till Enneagrammet. Det kommer finnas tid till egen tid men mycket av tiden kommer att gå åt till att lära oss om Enneagrammet.

Resefakta

Ingår i priset:
- 3 dagar / 2 nätters boende i valt boende alternativ
- Vegetarisk helpension
- Program enligt beskrivning

Ingår ej:
- Resan
- Sängkläder vid boende på kursgården. Går att hyra för 150 SEK som ett tillägg i bokningen.

Ensamresenärer: Går utmärkt att vara ensam deltagare, man placeras då inte i flerbäddsrum. Vill du bo i enkelrum så visas pristillägget då du klickar på "Boka på förfrågan" men innan du behöver registrera något. 

Resa:
Tåg:
Tåg till Göteborg, därefter MarstrandsExpress direkt från Nils Ericson Terminalen till Tjuvkilsboden där du kan bli upphämtad.
Buss:
Buss från Nils Ericson Terminalen till Kärna bussterminal. I Kärna byter du till en buss 923 som går till hållplats Tofta Herrgård som ligger några 100 meter från kursgården.
Du kan även ta buss 320 från Nils Ericsonsplatsen till hållplats Lycke Kyrka (Kungälvs kommun) där du kan bli upphämtad.
Eller så åker du buss (Grön Express) från Nordstan, mitt emot centralen eller tåg (Västtågen) från Göteborgs Central till Ytterby Station där du byter till MarstrandsExpress, som du sedan åker med till Tjuvkilsboden där du kan bli upphämtad.
Egen bil: Du kan även åka med egen bil, be oss i så fall om vägbeskrivning, eller knappa in adressen Tofta Trädgård 260, 442 75 Lycke, i en navigator.

Minimiantal: 6 deltagare

Yogautrustning: Du får gärna ta med en egen yogamatta, om inte annat av hygienskäl.

Specialkost: Du kan få mjölk- och glutenfria alternativ om du önskar. Man kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

Övrigt: Försök gärna minimera mobilanvändandet så långt möjligt. Om du väljer att bo på kursgården ingår inte sängkläder men det går att hyra för 150 SEK som ett tillägg i bokningen.

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2022-07-083Yoga, Meditation och Självreflektion med DidiSEK 5 400Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY