Skip to main content

Sverige, Stockholm – Yogaretreat på Värmdö

| 2021-02-05 |


Ge dig och din kropp en riktig yoga- och energiboost på mysiga Skeviks gård på Värmdö strax utanför Stockholm. Ett fåtal platser kvar!

Corona-restriktioner och rekommendationer följs bland annat genom 10 kvm vardera i yogasalen.

Din kropp är fantastisk. Den bär dig genom livet, den orkar, kämpar, den offrar sig för dig, den njuter den leker. Den kan massor och lär sig hela tiden. Ibland behöver den vila, återhämtning och ny energi.

Under den här helgen får du fylla på både kropp och sinne med sköna yogaflöden, vilsam mjuk Yinyoga och pulshöjande Yoga Shred samtidigt som du får njuta av god mat och den vackra naturen. 

Det finns gott om tid för egna promenader och vila. Eller njut av ett underbart värmande och avslappnande besök i någon av badtunnorna med utsikt över havsviken, följt av en stund i relaxavdelningen.

Fritextsökning

Helgens program

- Fredag 5 feb

Från kl 14.00  Ankomst, incheckning 

16.00 - 17.30 Yoga 
JORD - Landa ner i kropp och själ. Ett skönt flödande yogapass där du får möta dig själv på mattan precis så som du är. 

19.00  Middag 

- Lördag 6 feb

07.15  Kaffe, te, frukt

07.45 - 08.55 Yoga 
ELD - Starkt flöde som ger energi till både kropp och sinne. Inslag av Yoga Shred (pulshöjande yoga som kickar igång förbränningen) 

09.00 - 10.00  Frukost

11.00 - 12.30 Yoga Workshop - Tweak your technique 
Här får du möjlighet att finslipa på din teknik. Vi fokuserar på övergångarna. Lär dig detaljerna som gör skillnad. Klassen är en workshop - vi varvar samtal med övningar på yogamattan.

11.30 - 14.00  Lunch

16.30 - 17.30  Yoga
VATTEN - Ett skönt vilsamt yinyogapass med inledande meditation

18.30  Middag

- Söndag 7 feb

07.15  Kaffe, te, frukt

07.45 - 08.45 Yoga
LUFT - Ett härligt avslutande pass där vi kombinerar yin och yang, flödande energi och vilsam stillhet.

09.00 - 10.00  Frukost 

Utcheckning

Yoga & yogalärare

Karin Thyr Eriksson är certifierad Core Strength Vinyasayoga-instruktör, RYT 500 och utbildad av grundaren Sadie Nardini. Hon är även yinyogainstruktör, musiker, artist, inspiratör och skapare av konceptet "Yoga för musiker". Dessutom bloggar hon för tidningen Yoga World och frilansar som skribent.

Karin erbjuder en modern approach på yoga som livsstil. Hennes inspirerande synsätt på livet utanför och på mattan ger ett nytt uppfriskande perspektiv på gamla mönster och traditioner. Tillsammans kommer vi röra oss, svettas, skratta och möta oss själva på mattan precis så som vi är utan att bli bedömda eller ifrågasatta. 

Core Strength Vinyasa Yoga är ett perspektiv på yoga, en booster som tar ditt yogautövande till en ny nivå och stärker dig från grunden och upp, inifrån och ut så att du kan tackla livets med och motgångar och stå stadigt i ditt eget unika uttryck. CSV Yoga stärker, skapar utrymme och frihet, transformerar och revolutionerar. Kom in och ur positionerna i ett nytt flöde med frihet och lätthet. Bygg från grunden och stå stadigt - grundad - i ditt unika uttryck i en stark kropp som håller. 

Boende & mat

Med hav och natur inpå knuten är hotell– och konferensanläggningen Skeviks Gård en underbar plats. Den vackra skärgårdsmiljön ger både ro, lust och inspiration.

Runt gården öppnar sig ytor, natur och terräng som är gjorda för att sätta din kropp i rörelse. Det finns också ett mindre gym och träningsredskap både utomhus och inomhus samt en promenad-/joggingslinga på ca 2 km.

Mellan yogaklasserna kan du koppla av och njuta i relaxdelen med badtunnor och bastu med vacker utsikt över havet.

Skeviks Gård bjuder på en spännande historia där rötterna går tillbaka ända till 1500-talet, då bonden Peder drev lantbruk med sina djur och sina grönsaker.

Därefter har släkten Skevikarna bott här. Friluftsfrämjandet drev här en plats för rörelse och motion tills i början på 80-talet, då anläggningen fick sina första hotellrum.

Idag drivs gården som en anläggning där gäster skall uppleva hela historien, med både självhushållande lantbruk, rörelse och motion samt möten människor emellan. 

Gården bedriver också lantbruk med egen grönsaksodling och egna djur med grisar, hönor och bin. Tillsammans med andra lokala matproducenter i skärgården har man därför råvaror som inte bara är lokala, utan också nyttiga och näringsrika. Du får uppleva mat i restaurangen där kockarna tillreder råvarorna med stor kunskap och inspiration.

Läs mer om gårdens historia.pdf

Gårdens miljö- och hållbarhetspolicy.pdf

Rummen

Här finns 62 hotellrum med totalt 91 bäddar. Samtliga rum ligger i tre olika flyglar samt i två fristående stugor.

På övre plan har varje logi-flygel en liten lobby där alla gäster är välkomna. Här finns träningsredskap så som hantlar, yogamattor, balansplattor, träningsband och kettlebells som alla gäster är välkomna att låna för träning ute eller inne.
Här finner ni också strykjärn & strykbräda.

Rummen ligger lugnt och harmoniskt med naturen som närmsta granne. 

Rummen är ljusa och modernt utrustade med dusch, LCD-TV, skrivbord, hårtork samt Wi-Fi.
De flesta rummen renoverades våren 2016 och sommaren 2019 och 2020, övriga renoverades 2008.
Alla rum är rökfria.

Restaurang

Skeviks Gårds matlagning beskrivs gärna som innovativ, baserad på klassisk grund och tillagad med kärlek och passion. Köksmästaren tillsammans med kollegor tillagar allt främst på både egna och lokala råvaror.

På Skeviks Gård bedrivs vi ett eget lantbruk som förser köket med en mängd bra och, som man kallar det, ”härproducerade” råvaror. I det stora grönsakslandet om ca 700 kvm så odlas egna grönsaker, rotfrukter, örter, bär och frukter.

Gården har också egna djur av bin, grisar och höns. Många av djuren är svenska lantrasdjur som syftar till att bevara dessa sorter och dess mångfald. Djuren mår riktigt bra under hela sin livstid och är året runt frigående både ute och inne – allt efter vad de själva önskar.

Förutom att det egna lantbruket förser köket med råvaror som både kött, honung, ägg och grönsaker så finns också ett nära samarbete med lokala råvaru- och matproducenter. Det är allt från bland annat rapsolja, sparris, must, sylter och öl. På detta sätt säkerställs att man har både här- och närproducerade råvaror med hög kvalitet och som både är smakrika, näringsrika och har en mycket låg negativ miljöpåverkan. Man tillagar givetvis även bra mat för allergiker, vegetarianer eller personer med andra särskilda behov.

Resfakta

Ingår i priset:
- Boende i delat rum med eget badrum. Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.
- Vegetarisk helpension
- 5 yogapass (ca 6 timmar) enligt beskrivning i texten

Ingår inte i priset:
- Resan

Resa:  
- Med bil:
Kör väg 222 från Stockholm mot Nacka och Gustavsberg. Ta av mot Insjön, N Lagnö, Skevik. Följ sedan skyltar mot N Lagnö, Skevik.
- Kommunalt:
Buss 474 från Slussen till Gustavsberg. Bussbyte till buss 424 i Gustavsbergs C. Stig av vid hållplatsen Skevik.

Yogautrustning: Ta med egen yogamatta och filt. (Om du har bolster och block så ta gärna med det också.)

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

Övrigt: Det finns badtunnor utomhus, samt en skön relaxavdelning med bastu.

Resegaranti

InShape Travel har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid på grund av insolvens. 
Läs mer >>

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-02-053Sverige – Yogaretreat på VärmdöSEK 4 400Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY