Skip to main content

Sverige, Stockholm – Yogahelg på Värmdö med Ullis Karlsson

| 2021-04-29 |


Varmt välkommen till en helgkurs i Medicinsk och Holistisk yoga på mysiga Skeviks gård på Värmdö strax utanför Stockholm där du även får njuta av god mat och den vackra naturen. 

Yogaklasserna är lugna och inkännande och passar alla åldrar, även om du känner dig stel. Men de är även utmanande och du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar.

Det finns gott om tid för egna promenader och vila. Eller njut av ett underbart värmande och avslappnande besök i någon av badtunnorna med utsikt över havsviken, följt av en stund i relaxavdelningen.

Corona-restriktioner och rekommendationer följs bland annat genom 10 kvm vardera i yogasalen.

Din lärare är Ullis Karlsson som är legitimerad sjukgymnast, utbildad yogalärare, medicinsk yogaterapeut samt författare.

Du har även möjlighet att boka massage (bokas i förväg).

Fritextsökning

Helgens program

- Torsdag 29 april

Från kl 14.00  Ankomst, incheckning 
16.30 - 18.00  Yoga för lugn och ro
18.30  Middag 
21.00 - 21.30  Tyst meditation

- Fredag 30 april

07.15  Kaffe, te, frukt
07.30 - 09.15  Yoga för lugn och ro
09.15 - 10.15  Frukost
Fri tid. Kanske en härlig promenad i naturen? Läsa en bok på bryggan?
12.30 - 14.00  Tid för lunch
Tyst mindfulness practice på egen hand
16.30 - 18.00  Yoga för immunförsvaret
18.30  Middag
21.00 - 21.30  Meditation

- Lördag 1 maj

07.15  Kaffe, te, frukt
07.30 - 09.15  Yoga för lugn och ro
09.15 - 10.15  Frukost
Fri tid. Njut t ex av relaxavdelningen med bastu och badtunna
12.30 - 14.00  Tid för lunch
Egen tid
16.30 - 18.00  Yoga för immunförsvaret
18.30  Middag
21.00 - 21.30  Meditation i rörelse

- Söndag 2 maj

07.15  Kaffe, te, frukt
07.30 - 09.15  Yoga för lugn och ro
09.15 - 10.15  Frukost
Utcheckning

​​​​​​​Med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter.

Yoga & yogalärare

Under denna helg får du en inblick i yogaformerna Medi- och Holiyoga. Yogapassen innehåller andning, positioner, vila samt meditation. Passen är lugna och inkännande och passar alla åldrar, oavsett erfarenhet eller stelhet. Men de kan även vara utmanande och du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar. Intentionen med passen är att skapa inre harmoni, lugn och ro samt att väcka din inneboende kraft. Yogan frigör hinder och blockeringar för att återskapa ditt energiflöde och balansera din livskraft.

Ullis Karlsson är författare, föreläsare, utbildare, yogalärare och yogaterapeut med mer än 25 års studier av olika holistiska discipliner. Hon har hela världen som arbetsfält. Ullis är utbildad hos Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga samt holistisk yogalärare utbildad hos Ulrica Gulz. 

Ullis är varm och mycket kompetent med hjärtvärmande medkänsla och kunskap. Hon möter dig där du är och erbjuder vägledning för att hjälpa dig att förbättra din hälsa och ditt liv, både känslomässigt, mentalt och fysiskt. Äktheten i hennes undervisning är baserad på hennes passion för liv och människor och hennes egna erfarenheter av motgångar.

Hon ger dig verktyg för att hantera stress, oro, ilska och spänningar. Tidigare deltagare på hennes retreats har gett Ullis de bästa betyg man kan få, till exempel "en av de bästa lärarna i livet som jag har träffat". Om du vill förändra ditt liv till ett med mindre stress och större självkänsla, bör du börja yoga för Ullis.

Nyligen kom hon ut med sin självbiografi om sin inre resa. Den yogaform hon själv har utvecklat, och håller kurser, workshops och utbildningar i, är baserad på hennes egen långa erfarenhet och utforskande. Yogan är feminin, mjuk, intuitiv och ändå oerhört kraftfull. Den är särskilt utvecklat för högkänsliga, samt för människor med mycket smärta och stress i kropp och själ. Den passar dock alla oavsett erfarenhet. Ullis vision är att skapa en mer medveten, kärleksfull och friare värld för oss alla att leva i tillsammans. Och allting startar djupt inom dig själv. Det vill Ullis förmedla till dig.

Den Medicinska yogan härstammar i grunden från Kundaliniyoga men har bitar av den traditionella indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin (TCM) invävt. Övningar i den Medicinska yogan utförs långsammare än i den traditionella Kundaliniyogan. Mediyogan är evidensbaserad och används inom vården som ett verktyg inom rehabilitering för många olika slags patienter. Just detta gör att den passar även dig som har långvarig, kronisk smärta likväl som fysisk, psykisk och emotionell smärta.

Holistisk Yoga är en läkande, kraftfull och varsam yogaform som passar både kvinnor och män. I Holistisk Yoga är flera kraftfulla och holistiska discipliner invävda som ayurveda, TCM (traditionell kinesisk medicin), röst och vibrationstekniker, flödesövningar, samt frigörande dans för att nämna några. Vila och meditation ingår alltid.

Varmt välkommen önskar Ullis

Läs mer om Ullis på ulliskarlsson.com där du även hittar en rad poddar som hon delagit i.

Se Ullis i TV4-soffan där hon bland annat talar om sömn och sina egna tidigare sömnproblem.

Boka massage

Du kan boka skön 90-minuters helkroppsmassage den 30 april med en underbar massör som kommer till Skeviks gård enbart för detta retreat.

Dessa tider finns att välja mellan den 30 april:
10.00 - 11.30
11.30 - 13.00
14.00 - 15.30
15.30 - 17.00

Du måste boka senast en vecka innan på info@naturalfeedback.se.

90 minuters massage kostar 1200 SEK. Betalning sker med Swish på plats.

Boende & mat

Med hav och natur inpå knuten är hotell– och konferensanläggningen Skeviks Gård en underbar plats. Den vackra skärgårdsmiljön ger både ro, lust och inspiration.

Runt gården öppnar sig ytor, natur och terräng som är gjorda för att sätta din kropp i rörelse. Det finns också ett mindre gym och träningsredskap både utomhus och inomhus samt en promenad-/joggingslinga på ca 2 km.

Mellan yogaklasserna kan du koppla av och njuta i relaxdelen med badtunnor och bastu med vacker utsikt över havet.

Skeviks Gård bjuder på en spännande historia där rötterna går tillbaka ända till 1500-talet, då bonden Peder drev lantbruk med sina djur och sina grönsaker.

Därefter har släkten Skevikarna bott här. Friluftsfrämjandet drev här en plats för rörelse och motion tills i början på 80-talet, då anläggningen fick sina första hotellrum.

Idag drivs gården som en anläggning där gäster skall uppleva hela historien, med både självhushållande lantbruk, rörelse och motion samt möten människor emellan. 

Gården bedriver också lantbruk med egen grönsaksodling och egna djur med grisar, hönor och bin. Tillsammans med andra lokala matproducenter i skärgården har man därför råvaror som inte bara är lokala, utan också nyttiga och näringsrika. Du får uppleva mat i restaurangen där kockarna tillreder råvarorna med stor kunskap och inspiration.

Läs mer om gårdens historia.pdf

Gårdens miljö- och hållbarhetspolicy.pdf

Rummen

Här finns 62 hotellrum med totalt 91 bäddar. Samtliga rum ligger i tre olika flyglar samt i två fristående stugor.

På övre plan har varje logi-flygel en liten lobby där alla gäster är välkomna. Här finns träningsredskap så som hantlar, yogamattor, balansplattor, träningsband och kettlebells som alla gäster är välkomna att låna för träning ute eller inne.
Här finner ni också strykjärn & strykbräda.

Rummen ligger lugnt och harmoniskt med naturen som närmsta granne. 

Rummen är ljusa och modernt utrustade med dusch, LCD-TV, skrivbord, hårtork samt Wi-Fi.
De flesta rummen renoverades våren 2016 och sommaren 2019 och 2020, övriga renoverades 2008.
Alla rum är rökfria.

Restaurang

Skeviks Gårds matlagning beskrivs gärna som innovativ, baserad på klassisk grund och tillagad med kärlek och passion. Köksmästaren tillsammans med kollegor tillagar allt främst på både egna och lokala råvaror.

På Skeviks Gård bedrivs vi ett eget lantbruk som förser köket med en mängd bra och, som man kallar det, ”härproducerade” råvaror. I det stora grönsakslandet om ca 700 kvm så odlas egna grönsaker, rotfrukter, örter, bär och frukter.

Gården har också egna djur av bin, grisar och höns. Många av djuren är svenska lantrasdjur som syftar till att bevara dessa sorter och dess mångfald. Djuren mår riktigt bra under hela sin livstid och är året runt frigående både ute och inne – allt efter vad de själva önskar.

Förutom att det egna lantbruket förser köket med råvaror som både kött, honung, ägg och grönsaker så finns också ett nära samarbete med lokala råvaru- och matproducenter. Det är allt från bland annat rapsolja, sparris, must, sylter och öl. På detta sätt säkerställs att man har både här- och närproducerade råvaror med hög kvalitet och som både är smakrika, näringsrika och har en mycket låg negativ miljöpåverkan. Man tillagar givetvis även bra mat för allergiker, vegetarianer eller personer med andra särskilda behov.

Fakta

Ingår i priset:
- Boende i delat rum med eget badrum. Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.
- Vegetarisk helpension med fiskinslag
- 9 yoga- och meditationspass (ca 10 timmar) enligt beskrivning i texten

Ingår inte i priset:
- Resan

Resa:  
- Med bil:
Kör väg 222 från Stockholm mot Nacka och Gustavsberg. Ta av mot Insjön, N Lagnö, Skevik. Följ sedan skyltar mot N Lagnö, Skevik.
- Kommunalt:
Buss 474 från Slussen till Gustavsberg. Bussbyte till buss 424 i Gustavsbergs C. Stig av vid hållplatsen Skevik.

Yogautrustning: Ta med egen yogamatta, filt och ev. bolster då ingen utrustning finns på gården. Gärna även varma sockor vilket brukar vara skönt till vilan.

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

Övrigt: Det finns badtunnor utomhus, samt en skön relaxavdelning med bastu.

Trygg resegaranti

InShape Travel har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid på grund av insolvens. 
Läs mer >>

Erbjudanden
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY