Skip to main content

Sverige, Bohuslän – Stärk din självkänsla med yoga, meditation och rörelse

| 2022-05-26 |


Ellinor återvänder till denna rogivande oas mellan Marstrand och Göteborg med en repris på 2021 års uppskattade retreat här. Här möter du Västkusten när den är som allra bäst. Havet, klipporna, skogen, ängarna och en spännande flora samt ett rikt djurliv. Allt i en unik kulturbygd i herrgårdsmiljö med anor från 1500-talet. Mitt i allt detta finns Tofta Retreat, en liten familjär anläggning som erbjuder lugn och harmoni. Eller som flera besökare säger: ”Det här går inte att beskriva, det måste upplevas”. Närheten till havet gör luften lätt att andas, och du kan ta en promendad till havsstranden under pauserna. 

I den här fantastiska miljön får du under denna långhelg fokusera på att stärka självkänslan och fylla på med positivitet genom varierade kreativa och lättsamma aktiviteter som spänner från yoga och meditation till skrivande och mindful walking.

Välkommen på ett energigivande retreat som leds av Ellinor Läth med leklust och glädje.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Gården har en ljus yogasal med plats för upp till 20 deltagare. Yogamattor, meditationskuddar och filtar finns, men ta gärna med din egen yogamatta om du har. Gården är kompakt och gemytlig med mindre bord och mjuka puffar och schäslonger. Det finns tillgång till en relaxavdelning i nedervåningen, och här finns även bubbelpool utomhus samt bastu. 

Måltider

Du blir serverad vegetarisk mat med auyrvediska inslag och du kan få mjölk- och glutenfria alternativ om du så önskar. Man kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter. I helpensionen ingår fyra frukostar, fyra luncher och fyra kvällsmåltider samt mellanmål med frukt, nötter, kaffe och te. 

Olika boenden att välja mellan

Boende på gården där yogasalen finns och där man äter måltiderna
• Två enkelrum med delad dusch och WC
• Två 3-bäddsstugor med delad dusch och WC

Mysiga Tofta B&B ca 15 minuters promenad från gården
• Två enkelrum/dubbelrum med delat badrum

Lyxigt hotellannex till Tofta Herrgård bara tre minuters promenad från gården
• Enkelrum med badrum
• Delade dubbelrum med badrum

Priserna för de olika boendealternativen ser du när du klickar på "Boka på förfrågan", men innan du behöver registrera något.


Boendealternativ på Tofta herrgård

Din lärare Ellinor Läth

Din lärare Ellinor Läth

"Jag är utbildad inom ISHTA-traditionen i Stockholm/ New York. ISHTA är en förkortning för ”Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda”. Jag hjälper dig med mycket enkla och användbara livsverktyg att ta fram när du behöver. Fysisk yoga blandas med meditationstekniker och vävs samman med ayurveda som gör praktiken mycket personligt anpassad och unik för dig. 

Jag har undervisat yoga, meditation och dans i många år och möter till vardags människor i alla åldrar i mina klasser, retreat och workshops.

Som lärare på ditt retreat är jag mån om att alla ska känna sig sedda, inkluderade, få massor av kunskap och inte minst en fantastisk upplevelse,- precis som en yogaresa ska vara!"


Från en av Ellinors tidigare retreat


Program

Genom livet kan vi drabbas av olika situationer som går ut över självkänslan och som skapar en felaktig negativ bild av oss själva. Kanske du känner dig orkeslös, trött eller att du inte räcker till? Kanske du har en längtan till att vara modig, mer kreativ eller energipåfylld?

Under den här långhelgen, ägnar vi oss åt olika metoder som vänder upp och ned på den känslan. 
Du kommer bland annat att ledas genom fysiskt stärkande vinyasa-yogapass såväl som att fylla på energidepåerna med yin/ restorative yoga. 
Vi ägnar oss även åt kreativa meditationer med bland annat chanting, shaking och frigörande dans för att röra om i energi och perspektiv.

Tillsammans skapar vi en positiv plats inom dig, dit du kan återvända för att känna dig mer som ditt fria jag och bygga upp din självkänsla.
Allt detta kräver ingen som helst förkunskap- allt sker efter egen förmåga, öppenhet och vilja.
Välkommen på ett energigivande retreat med leklust, glädje och vackra omgivningar.

En typisk dag ser normalt ut så här (tiderna är ungefärliga):

Dag 1: 
14.00 Landa på retreaten och checka in. 
16.00 Meet and greet
17.00 Yoga – ”Landa i trygghet och tillit”
19.00 Gemensam middag
21.00 Solnedgångsmeditation och journaling

Dag 2: 
7.30 ”Power up”– Stärkande vinyasayoga och morgonmeditation
9.00 Frukost
12.00 Workshop – ”Blind dance”
13.00 Lunch
17.00 Yin/ restorative yoga – ”Återhämtning och energipåfyllning”
19.00 Gemensam middag

Dag 3:
07.30 Vinyasayoga och morgonmeditation – ”Skapa mod och öppna ditt hjärta”
09.00 Frukost
13.00 Lunch
16.00 Workshop – ”Bra vibrationer – lär dig släppa spänning”
17.00 Yinyoga – ”Stilla närvaro”
19.00 Gemensam middag
Efter middagen – Nightstories och meditation för en god natts sömn!

Dag 4:
8.00 Morgonyoga och meditation – ”Tacksam och ödmjuk”
9.00 Frukost
Fri tid och packning innan avresa!

All tid emellan passen är fri att spendera hur man vill.

Innehållet i workshopsen varierar. Förutom yoga ägnar vi oss åt andra trevliga aktiviteter som mindful walks, havsbad, chanting, shaking, dans och skrivande. I fin gemenskap eller i ditt egna sällskap. Under sin egen tid föredrar många att spendera tid med vandringar i omgivningen. Andra väljer ett dopp i bubbelpoolen under bar himmel eller bara vara. Man gör det som känns rätt för en själv.

Resfakta

Ingår i priset:
- 4 dagar / 3 nätters boende i valt boende alternativ
- Vegetarisk helpension
- Program enligt beskrivning

Ingår ej:
- Resan

Ensamresenärer: Går utmärkt att vara ensam deltagare, man placeras då inte i flerbäddsrum. Vill du bo i enkelrum så visas pristillägget då du klickar på "Boka på förfrågan" men innan du behöver registrera något. 

Resa:
- Tåg:
Tåg till Göteborg, därefter MarstrandsExpress direkt från Nils Ericson Terminalen till Tjuvkilsboden där du kan bli upphämtad.
- Buss:
Buss från Nils Ericson Terminalen till Kärna bussterminal. I Kärna byter du till en buss 923 som går till hållplats Tofta Herrgård som ligger några 100 meter från kursgården.
Du kan även ta buss 320 från Nils Ericsonsplatsen till hållplats Lycke Kyrka (Kungälvs kommun) där du kan bli upphämtad.
Eller så åker du buss (Grön Express) från Nordstan, mitt emot centralen eller tåg (Västtågen) från Göteborgs Central till Ytterby Station där du byter till MarstrandsExpress, som du sedan åker med till Tjuvkilsboden där du kan bli upphämtad.
- Egen bil: Du kan även åka med egen bil, be oss i så fall om vägbeskrivning, eller knappa in adressen Tofta Trädgård 260, 442 75 Lycke, i en navigator.

Minimiantal: 8 deltagare

Yogautrustning: Du får gärna ta med en egen yogamatta, om inte annat av hygienskäl.

Specialkost: Du kan få mjölk- och glutenfria alternativ om du önskar. Man kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

Övrigt: Försök gärna minimera mobilanvändandet så långt möjligt.

Covid-19

Retreatet utfärdar följande rekommendationer som bygger på Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar.

Den som är sjuk, har feber eller hostar ska stanna hemma. 

Den som nyligen har varit utomlands och besökt särskilt utsatta områden med pågående smittspridning ska stanna hemma. För mer information om vilka dessa områden är, hänvisar vi till ”Reserekommendationer från UD”.

Läs även avbokningsvillkoren som gäller under pandemin.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2022-05-264Stärk din självkänsla – ett kreativt retreat med yoga, meditation och rörelseSEK 5 600Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY