Italien, Sardinien - Yogaresa med Ebba Knutsson

Sardinien är otroligt vackert. Berg, fält, blommor, klippor, grottor, vita sandstränder och kristallklart vatten. Njut av stranden och solen mellan yogan och meditationspassen varje morgon och kväll. En vecka att återhämta sig, stressa ner, få ny energi och inspiration.

Under veckan kommer vi att fokusera på att stressa ner, andas och njuta av meningsfulla och givande samtal, en chans till att verkligen ha tid för återhämtning i en fantastisk miljö. Vårt hotell är en smakfull ”rural casa” med fantastisk utsikt och bara 200 meter till stranden.

Med två yoga/ meditation/pranayama lektioner per dag kommer vi att återhämta och läka kropp, sinne och själ med hjälp av den speciella energin på denna magiska ö.
Havet kommer även att vara en stor inspiration och en dag kommer vi att göra en båtutflykt och upptäcka den magnifika kusten, bada och snorkla i grottor och besöka stränder som endast kan nås med båt. 

Mellan yogalektioner har du chans att njuta av de många stränderna som finns på gångavstånd från hotellet, ta långa promenader eller bara koppla av vid poolen med en god bok.

För de mer aktiva erbjuder vi extra utomhusaktiviteter som kajaking, canyoning, klättring och trekking.

Sardinien är en av de fem stora öarna i Medelhavet och en pärla att utforska på många sätt. Sardinien, speciellt östkusten där vi kommer att fokusera vår resa, har förmodligen en av de vackraste kustlinjerna i världen. Efter att ha återvänt tillbaka många gånger till Sardinien, upptäckt dess underbara vita sandstränderna, grottor, berg och raviner, dess kultur och historia vill vi nu dela allt som denna ö har gett oss med andra.

Under lågsäsong är all öns skönhet och vildmark bara för oss och vi kan undvika de stora massorna av turister som kommer hit under sommaren. För det kommer inte vara bara en vanlig resa, inte bara ett yogaretreat och inte bara en aktiv semester, det är allt detta och mycket mer.

Läs kommentarer från deltagare

Boende & mat

Fuile Mare Hotel är ett historiskt hus. "Villa Campana", första huset för adeln i Baronia, förvandlades till ett hotell i 1990, och ligger vackert omgivet av en privat park med pool.

Detta är en underbar plats där du hittar den lugna och avslappnade atmosfär du söker, bara två hundra meter från de närmaste stränderna och med en enastående utsikt över bukten Orosei, en riktig juvel i Medelhavet känd som en av de mest inspirerande platserna på den östra sardinska kusten. Hotellet ligger också bara några kilometer från den förtrollade stränderna i Bidde och Berchidda. 

En generös frukostbuffé serveras med en fantastisk utsikt på terrassen. Den kommer smaka gott efter morgonyogan. 

Lunch kan du äta i restaurangerna runt hotellet.

Middag på hotellet kommer att vara dagens meny med ett par val av väl tillagade, välsmakande rätter från lokala producenter, och ibland direkt från havet.

Om du vill äta en mer "yogisk" diet under veckan, vegetariskt eller har några allergier, vänligen meddela oss i förväg.

 

Yogan och läraren

Yogan och läraren


Yogapassen varar ca 1.5 timme och leds av Ebba som har en 500 timmars utbildning i Indien inom Yoga Alliance som lärare inom Hatha-, Ahstanga- och Vinyasa Flow-yoga. Genom sina resor fann hon inspiration till sin egen stil; Happy Soul Yoga, baserat på glädjen i flöde och harmoni kombinerat med djupa positioner. En yoga som kommer att lämna dig fylld med ny prana (livskraft) och få dig i att njuta av nuet. Hennes yoga är lämplig för både nybörjare och erfarna.

Under veckan kommer du att bli väl introducerad till olika andningstekniker (pranayamas) och meditation, solhälsningar och kreativa Vinyasa Flow-sekvenser. Även Kundaliniyoga och Yinyoga kommer ibland att vara en del av praktiken.

Ebbas lektioner är djupa (inte bara en kroppsövning) och fulla av glädje, visdom och varm humor.

Se film

Program

En dag på Sardinien ser normalt ut ungefär så här:

8.30-10.00: Yoga / meditation / pranayama

10.00: Frukostbuffé

11.00-19.00: Fri tid för avkoppling, gå till stranden, ta en promenad, läsa en bok eller göra utomhusaktiviteter.

19.00-20.30: Yoga / meditation / pranayama

21.00 Middag

Extra aktiviteter

Extra aktiviteter

Vi samarbetar med Enzo, som är född och uppvuxen på Sardinien och vet allt som är värt att veta om ön. Han har över 30 års erfarenhet av extremsport och har arbetat som en utomhusguide så länge han kan minnas. Han erbjuder klättring, cannyoing, kajak, båtutflykter och trekking. Han sätter alltid säkerheten främst och gör det roligt och anpassat till alla nivåer. Pris och bokning på plats, ju fler som deltar desto lägre pris.

Partner & barn

Har du en partner som inte är så intresserad av yoga? Eller ett barn som du vill njuta din semester tillsammans med? Ta med dem! Bara barnet är gammalt nog att vara ensam under den tid vi utför yoga och meditation så går det utmräkt. Vi kan också erbjuda många aktiviteter för dem förutom yoga. Läs mer under "aktiviteter".

Priset beror på om ni vill ta del av båtutflykten, och transfern. Kontakta oss om du är intresserad.

Resefakta

Yogastil: Vinyasa Flow, Yin och Kundalini. Yogan är lämplig för både nybörjare och erfarna. 

Resa: Flyg till Olbia (närmsta flygplatsen) eller Alghero på Sardinien. Vi erbjuder upphämtning från flygplatsen i en gemensam transfer, Olbia är den flygplats som ligger närmst. Transfern gäller endast för en tidpunkt som anpassas efter flygtiderna, skulle du anlända en annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil. Alternativt om du ankommer tidigt att du inväntar transfern. Tid för transfer meddelas när minimiantalet för resan är uppnått. 

Om du hyr en bil har du mer frihet att utforska ön på egen hand, det finns naturligtvis mycket att se och upptäcka! Skicka oss ett mail om du är intresserad att dela kostnaderna för en hyrbil mellan andra retreat deltagare. 

Ingår i priset:
- 7 nätter på Fuile de Mar hotell
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum möjligt med pristillägg.
- Frukostbuffé
- Middag 
- 13 yogalektioner 
- Privat yogakonsultation 
- Båtutflykt 
- Grupptransfer

På hotellet finns det möjlighet till att hyra cykel för att ta sig runt. 

Pool: Ja, endast uppvärmd av solinstrålningen.

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize