Skip to main content

Italien, Sardinien – Reconnect to You med Veronica Holm

| 2023-10-07 |


Varmt välkomna till en utforskande retreat, en resa till ditt inre i en fantastisk miljö på den vackra italienska ön Sardinien! 

Ordet retreat som betyder reträtt, att dra sig undan för att få en paus, stanna upp, ett möte med sig själv, gå djupare i sin praktik och hitta tillbaka till sin kärna, sitt sanna jag, det du vill, som är lätt att glida ifrån i vardagens sus och brus. 

Under denna vecka får du en möjlighet att dyka in i dig själv och landa i var du är, vad behöver du, vilka önskningar har du? 

Genom två yogaklasser dagligen med verktyg från Hathayogan (asanas, pranayama och meditation) men även genom tantrisk filosofi, meditation i rörelse och reflekterande frågeställningar guidas du in på en resa från det yttre till det inre i en rogivande miljö. 

Vårt hotell är ett smakfullt ”rural casa” med fantastisk utsikt och bara 200 meter till stranden.

Daglig frukostbuffe på terassen med underbar utsikt och gemensama middagar ingår. Lunchrestauranger och kaféer nås via en vacker promenad förbi stränder och hus vid havet.

Möjlighet att som tillval boka båtutflykt.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Sardinien som är den vackra ön sydväst om Italien, ryktas ha Medelhavets vackraste kustlinje. Vid Golfo di Orosei, eller ”smaragdkusten", ska vi spendera en hel vecka. Ön bjuder på kristallklart turkost hav som är varmt även in på hösten, kritvita stränder, spännande grottor och vandringsleder, tillbakalutad livsstil samt riktigt god mat, ofta från havet - inte undra på att Sardinien är ett av två ställen i världen med flest 100-åringar!

Hotellet vi bor på har 22 rum och ligger vackert omgivet av en privat trädgård med pool. Stranden ligger ca 200 meter bort och yogashalan i trädgården erbjuder en mysig ombonad känsla. Lunchrestauranger och kaféer nås via en vacker promenad förbi stränder och hus vid havet (den närmaste restaurangen 5 minuters promenad , flera finns ca 30 minuter bort). Om du vill göra lite längre utflykter för att utforska omgivningen kan du även hyra cykel.

Hotel Fuile e Mare är en rustik och historisk byggnad. "Villa Campana", första huset för adeln i Baronia, förvandlades till ett hotell år1990.

Det här är en underbar plats där du hittar den lugna och avslappnade atmosfär du söker, och med en enastående utsikt över bukten Orosei, en riktig juvel i Medelhavet känd som en av de mest inspirerande platserna på den östra sardinska kusten. Hotellet ligger också bara några kilometer från de förtrollade stränderna i Bidde och Berchidda. 

En generös frukostbuffé serveras på terrassen med en fantastisk utsikt. Den kommer smaka gott efter morgonyogan. 

Lunch kan du äta på hotellet eller på någon av restaurangerna inom gångavstånd.

Middag på hotellet kommer att vara dagens meny med ett par val av väl tillagade, välsmakande rätter från lokala producenter, i säsong och enligt italiensk mattradition och ibland direkt från havet.

Om du vill äta vegetariskt eller har några allergier, meddela oss i förväg.

Yogan och läraren

Yoga

Yogaklasserna hålls i yogashalan eller vid poolen, på trädäcket i trädgården eller på stranden. 

Här finns yogamattor, bolster och filtar på plats, men vi rekommenderar att ta med en egen yogamatta, både för att du kanske vill ha en matta av viss kvalitet och för att det kan kännas mer hygieniskt.

Genom två klasser dagligen med verktyg från Hathayogan som både asanas, pranayama och meditation men även genom tantrisk filosofi, meditation i rörelse och reflekterande frågeställningar guidas du in på en resa från det yttre till det inre i en rogivande miljö. 

Morgonens praktik inleds med pranayama eller meditation följt av en mjukt Hathayoga-flöde som passar alla oavsett erfarenhet. På eftermiddag/kväll ramas dagen in med återhämtande yoga (Restorative) och guidade meditationer liggandes i Savasana (Yoga Nidra).

Yogaklasserna anpassas så att de passar deltagare med olika nivåer av erfarenhet.

Din lärare Veronica Holm

Veronica Holm är en erfaren yogalärare som både håller klasser, workshops, retreats och utbildar i yoga. Veronica är även personlig tränare och naturvårdare med stor erfarenhet att arbeta med människor i olika sammanhang. 

Veronica är certifierad lärare i Embodied Flow™ med många timmars utbildning och lång erfarenhet av undervisning.

"För mig är yogan ett sätt att leva som leder mig hem till mitt sanna autentiska jag. Hur kan vi på livets resa må så bra, var så fria och harmoniska i vårt dagliga liv som vi kan, följa vårt hjärta och vår önskan, för att fullfölja våra drömmar?
Jag vill bjuda in dig till resan att utforska din väg i livet, låta ditt sanna jag komma fram, följa ditt hjärta och förverkliga dina drömmar.
För mig som facilitator är det viktigt att skapa ett utrymme där alla kan känna sig trygga, vara precis som de är vilket jag känner är nyckeln till att kunna utforska och dyka djupt in i oss själva och röra sig utanför komfortzoner och kliva över trösklar."

Program

En dag ser normalt ut ungefär så här:

07.00-08.30 Yoga, pranayama, meditation & reflektion som någon/några av dagarna inleds på stranden i soluppgången.
Yogan på morgonen utgår från Hathayoga i ett mjukt flöde där fokus är på att finna ditt flow (enligt Embodied Flow™).
09.00 Frukostbuffé
  Njut sedan din egen tid vid havet, ta en promenad, läs en god bok vid poolen eller gör en utflykt.
Lunchstället väljer du själv beroende på vad du vill göra, på hotellet eller någon restaurang där du befinner dig.
17.30-19.00 Yoga & meditation.
Yogan på kvällen är lugnare med fokus på återhämtning och meditativa praktiker såsom Restorative Yoga & Yoga Nidra.
19.30 Gemensam middag

 

Utflykt

Utflykt

Sardinien är en fantastisk ö med underbar natur och kristallklart ljummet vatten. Denna fina utflykt kan bokas som tillval på plats.

Båtutflykt till stränder och grottor

Njut av sol och salta stänk på denna heldagsutflykt på Orosei-bukten med snabbgående båt. Efter transfer till hamnen i Orosei hoppar ni på båten som tar er till de mest underbara stränderna där ni stannar någon timme för sol och bad. Ni besöker även raviner och mindre grottor utefter kusten, och det finns även möjlighet att besöka Grotta del Fico som är berömd för sin skönhet. Denna fina heldagsutflykt kan bokas på plats (60 EUR). Det finns möjlighet att beställa lunchpaket på hotellet för 10 EUR.

Resefakta

Ingår i priset:
- 7 nätter på Hotel Fuile e Mare
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum möjligt med pristillägg.
- Frukostbuffé
- Middag 
- 2 yogalektioner per dag. Eventuellt en klass även på ankomst- och avresedag beroende på deltagarnas flygtider.  
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Båtutflykt kan bokas som tillval på plats (se info i texten)
- Cykelhyra för egna utflykter, kostar ca 25 EUR per dag.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Olbia (närmsta flygplatsen). Även möjligt att flyga till Alghero men då får man ordna egen transfer eller hyrbil. Du bokar ditt flyg själv men gör inte det innan du fått instruktion från oss att göra det. Då kan du också få tips av oss på lämpligt flyg. Norwegian har för närvarande direktflyg för drygt 3000 SEK tur och retur Arlanda.

Minimiantal: 8 deltagare

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till Olbia flygplats ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden. Om du ankommer tidigt kan du få invänta transfern.
Skulle du anlända en helt annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil. 
Ett annat alternativ är lokal buss. Den går dagligen varje 90 minuter från flygplatsen fram till kl 19.30. Bussresan tar ca 1 timme och kostar 15 EUR. Närmaste busshållplats är ca 600 meter från hotellet. Du får mer detaljer av oss om bussalternativet vid förfrågan.
Om du hyr en bil har du mer frihet att utforska ön på egen hand, det finns naturligtvis mycket att se och upptäcka. Skicka oss ett mail om du är intresserad att dela kostnaderna för en hyrbil mellan andra deltagare.
(Man kan även hyra bil för egna utflykter enstaka dagar via hotellet.)

WiFi: Ja, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja, endast uppvärmd av solen. 

Yogautrustning: Yogamattor, bolster och filtar finns på plats, men ta gärna med en egen matta som du trivs med, det kan kännas mer hygieniskt.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage.

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Klimat

 

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2023-10-078Italien, Sardinien – Reconnect to You med Veronica HolmSEK 11 650Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY