Italien, Sardinien – Medi- & Holiyoga

| 2020-05-23 |

Sardinien är den vackra ön sydväst om Italien som har en av Medelhavets vackraste kustlinjer. Här är det turkosa havet kristallklart med kritvita stränder och kusten bjuder på spännande grottor och vandringsleder. Vårt hotell är ett smakfullt ”rural casa” med fin utsikt och bara 200 meter till stranden.

Ullis Karlsson är författare, föreläsare, utbildare, yogalärare och yogaterapeut med mer än 25 års studier av olika holistiska discipliner. Ullis är en av de första yogalärarna som vi började arrangera resor med för många år sedan och vi har lärt känna henne som varm och mycket kompetent med hjärtvärmande medkänsla och kunskap.

Hon möter dig där du är och erbjuder vägledning för att hjälpa dig att förbättra din hälsa och ditt liv, både känslomässigt, mentalt och fysiskt. Äktheten i hennes undervisning är baserad på hennes passion för liv och människor och hennes egna erfarenheter av motgångar.

Pris från:
SEK 10 800
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Hotellet vi bor på är en rustik och historisk byggnad med 22 rum, och det ligger vackert omgivet av en privat trädgård med pool. "Villa Campana" var det första huset för adeln i Baronia och förvandlades till ett hotell under 1990. Stranden ligger 200 meter bort och yogashalan i trädgården erbjuder en mysig ombonad känsla. Hotellet ligger i lugn och lite enskild omgivning och även om det inte myllrar av dom så finns det restauranger och kaféer inom gångavstånd, men om du vill göra lite längre utflykter för att utforska omgivningen kan du även hyra cykel.

Det här är en underbar plats där du hittar den lugna och avslappnade atmosfär du söker, och med en enastående utsikt över bukten Orosei, en riktig juvel i Medelhavet känd som en av de mest inspirerande platserna på den östra sardinska kusten. Hotellet ligger också bara några kilometer från den förtrollade stränderna i Bidde och Berchidda. 

En generös frukostbuffé serveras med en fantastisk utsikt på terrassen. Den kommer smaka gott efter morgonyogan.

Lunch kan du äta på någon av restaurangerna runt hotellet.

Middag på hotellet kommer att vara dagens meny med ett par val av väl tillagade, välsmakande rätter från lokala producenter, och ibland direkt från havet.

Om du vill äta en mer "yogisk" diet under veckan, vegetariskt eller har några allergier, vänligen meddela oss i förväg.

Yogan och läraren

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk yoga. Yogapassen innehåller andning, positioner, vila samt meditation. Passen är lugna och inkännande och passar alla åldrar, även om du känner dig stel. Men de är även utmanande och du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar. Målet med passen är att skapa inre harmoni och lugn, att väcka din inneboende kraft och att frigöra hinder och blockeringar för att skapa ett energiflöde i dig.

Yogaklasserna hålls i den mysiga runda yogashalan eller vid poolen, i trädgården eller på stranden. Här finns yogamattor, bolster och filtar på plats, men du får självklart ta med en egen yogamatta.

Ullis Karlsson är författare, föreläsare, utbildare, yogalärare och yogaterapeut med mer än 25 års studier av olika holistiska discipliner. Hon har hela världen som arbetsfält. Ullis är utbildad hos Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga samt holistisk yogalärare utbildad hos Ulrica Gulz. 

Ullis är varm och mycket kompetent med hjärtvärmande medkänsla och kunskap. Hon möter dig där du är och erbjuder vägledning för att hjälpa dig att förbättra din hälsa och ditt liv, både känslomässigt, mentalt och fysiskt. Äktheten i hennes undervisning är baserad på hennes passion för liv och människor och hennes egna erfarenheter av motgångar.

Hon ger dig verktyg för att hantera stress, oro, ilska och spänningar. Tidigare deltagare på hennes retreats har gett Ullis de bästa betyg man kan få, till exempel "en av de bästa lärarna i livet som jag har träffat". Om du vill förändra ditt liv till ett med mindre stress och större självkänsla, bör du börja yoga för Ullis.

Nyligen kom hon ut med sin självbiografi om sin inre resa. Den yogaform hon själv har utvecklat, och håller kurser, workshops och utbildningar i, är baserad på hennes egen långa erfarenhet och utforskande. Yogan är feminin, mjuk, intuitiv och ändå oerhört kraftfull. Den är särskilt utvecklat för högkänsliga, samt för människor med mycket smärta och stress i kropp och själ. Den passar dock alla oavsett erfarenhet. Ullis vision är att skapa en mer medveten, kärleksfull och friare värld för oss alla att leva i tillsammans. Och allting startar djupt inom dig själv. Det vill Ullis förmedla till dig.

Den Medicinska yogan härstammar i grunden från Kundaliniyoga men har bitar av den traditionella indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin (TCM) invävt. Övningar i den Medicinska yogan utförs långsammare än i den traditionella Kundaliniyogan. Just detta gör att den passar även dig som har långvarig, kronisk smärta likväl som fysisk, psykisk och emotionell smärta.

Holistisk Yoga är en läkande, kraftfull och varsam yogaform som passar både kvinnor och män. I Holistisk Yoga är flera kraftfulla och holistiska discipliner invävda som ayurveda, TCM ( traditionell kinesisk medicin ), röst och vibrationstekniker, flödesövningar, samt frigörande dans för att nämna några. Vila och meditation ingår alltid.

Läs mer om Ullis på ulliskarlsson.com där du även hittar en rad poddar som hon delagit i.

Se Ullis i TV4-soffan där hon bland annat talar om sömn och sina egna tidigare sömnproblem.

Program

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:

07.00-08.30 Holiyoga för flöde, lugn och ro
09.00 Frukostbuffé
  Fri tid för avkoppling, gå till stranden, ta en promenad, läsa en bok eller utflykt
17.00-18.30 Medicinsk yoga för balans och välbefinnande
19.00 Middag

 

Utflykt

Utflykt

Sardinien är en fantastisk ö med underbar natur och kristallklart ljummet vatten.

Bidderosa naturpark är en fantastiskt vackert naturområde utefter Sardiniens kust, endast ca 10 km från hotellet. Utflykten består av en 4-5 timmars vandring i naturparken, vandringen är på en enklare nivå så de allra flesta kan följa med. Området är väldigt omväxlande med höjdskillnader och varierande vegetation. När ni närmar er kusten är utsikten över stränderna bedårande. Ni stannar på stranden för lunch och naturligtvis blir det tillfälle att njuta av Medelhavets böljor, ta med badkläder!

Denna fina utflykt kan bokas som tillval och kostar ca 400 SEK per person inkl lunchpaket och transport om ni är minst 5 personer.

Resefakta

Ingår i priset:
- 7 nätter på Hotel Fuile e Mare ***
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum möjligt med pristillägg. Priset ser du när du längst ned på sidan klickar på "Boka på förfrågan" och innan du registrerar någonting.
- Frukostbuffé
- Middag 
- 2 yogalektioner per dag. Eventuellt en klass även på ankomst- och avresedag beroende på deltagarnas flygtider.  
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Utflykt kan bokas som tillval (se info i texten)
- Cykelhyra för egna utflykter, kostar ca 25 EUR per dag.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Olbia (närmsta flygplatsen) eller Alghero på Sardinien. Norwegian flyger direkt till Olbia denna period för drygt 2000 SEK och det finns flera andra alternativ med ett stopp på vägen som f.n. ligger ca 1000 SEK högre.
Boka inte flyg själv innan du fått instruktion från oss att göra det. Du kan boka flyg själv online, men vi hjälper dig gärna om du vill. Vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person.
Om man vill resa långsamt och miljövänligt så är det även möjligt att åka tåg (och färja sista biten ut till Sardinien), man kan t ex köpa ett Interrail-kort för ca 3000 SEK som gäller 5 resdagar under en månad. Kontakta tagbokningen.se om du är intresserad så hjälper de dig med exakt pris, tider etc..

Minimiantal: 7 deltagare

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden. Om du ankommer tidigt kan du få invänta transfern. Skulle du anlända en helt annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil (informera oss om du gör det). Om du hyr en bil har du mer frihet att utforska ön på egen hand, det finns naturligtvis mycket att se och upptäcka. Skicka oss ett mail om du är intresserad att dela kostnaderna för en hyrbil mellan andra deltagare.
(Man kan även hyra bil för egna utflykter enstaka dagar via hotellet.)
Ett annat alternativ är lokal buss. Den går dagligen varje 90 minuter från flygplatsen fram till kl 19.30. Bussresan tar ca 1 timme och kostar 14 EUR. Närmaste busshållplats är ca 600 meter från hotellet. Du får mer detaljer av oss om bussalternativet vid förfrågan.

WiFi: Ja, finns på hela gården, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja, endast uppvärmd av solen. 

Yogautrustning: Yogamattor, bolster och filtar finns på plats, men ta gärna med en egen matta som du trivs med, det kan kännas mer hygieniskt.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage.. 

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2020-05-237Italien, Sardinien - Medi- & Holiyoga med Ullis KarlssonSEK 10 800Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize