Skip to main content

Italien, Sardinien – Yogaretreat med Sofia Bergström


| 2021-05-15 |


Sardinien är den vackra ön sydväst om Italien som har en av Medelhavets vackraste kustlinjer.

Här är det turkosa havet kristallklart med kritvita stränder och kusten bjuder på spännande grottor och vandringsleder. Vårt hotell är ett smakfullt ”rural casa” med fin utsikt och bara 200 meter till stranden.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Hotellet vi bor på är en rustik och historisk byggnad med 22 rum, och det ligger vackert omgivet av en privat trädgård med pool. "Villa Campana" var det första huset för adeln i Baronia och förvandlades till ett hotell under 1990. Stranden ligger 200 meter bort och yogashalan i trädgården erbjuder en mysig ombonad känsla. Hotellet ligger i lugn och lite enskild omgivning och även om det inte myllrar av dom så finns det restauranger och kaféer inom gångavstånd, men om du vill göra lite längre utflykter för att utforska omgivningen kan du även hyra cykel.

Det här är en underbar plats där du hittar den lugna och avslappnade atmosfär du söker, och med en enastående utsikt över bukten Orosei, en riktig juvel i Medelhavet känd som en av de mest inspirerande platserna på den östra sardinska kusten. Hotellet ligger också bara några kilometer från den förtrollade stränderna i Bidde och Berchidda. 

En generös frukostbuffé serveras med en fantastisk utsikt på terrassen. Den kommer smaka gott efter morgonyogan.

Lunch kan du äta på någon av restaurangerna runt hotellet.

Middag på hotellet kommer att vara dagens meny med ett par val av väl tillagade, välsmakande rätter från lokala producenter, och ibland direkt från havet.

Om du vill äta en mer "yogisk" diet under veckan, vegetariskt eller har några allergier, vänligen meddela oss i förväg.

Yoga och lärare

Yogalärare på resan är svenska Sofia Bergström. Sofia är certifierad Patanjali Yoga Level III, och har undervisat yoga i 14 år. Sofia är en inspirerande och entusiastisk lärare som undervisar yoga på ett lättförståeligt och pedagogiskt vis. Sedan 2004 driver hon SattvaYoga i Umeå och Obbola, där hon förutom vanliga yogaklasser även håller i en 2-årig Teacher Training-utbildning samt undervisar yoga på fysioterapiutbildningen vid Umeå Universitet.

För Sofia var mötet med yogan ”kärlek vid första ögonkastet”. Efter, bland annat, många år av idrottande på hög nivå med en del fysiska besvär som följd, hittade hon tillbaka till ett fysiskt och mentalt välmående tack vare yogan. Sofia studerade under en månad 2010 för familjen Iyengar på institutet i Pune, Indien och har regelbundet vidareutbildat sig för seniora lärare. Hon har även genomgått en treårig yoga-terapiutbildning i Danmark under ledning av Stephanie Quirk, en av världens främsta inom området. 

Sofia har Ali Dashti och Kate Beck, Patanjali Yoga Switzerland Insitute for Yogic Sciences som sin lärare, och är en del av deras internationella lärarstab.

Program

Sofia bjuder in dig till din matta för en yoga/meditations-klass varje morgon och eftermiddag (förutom ankomst- och avresedag). Under din lediga tid kan du slappa vid poolen, ligga och läsa i trädgården eller bara njuta av solen och stunden.

Programmet innehåller:
- 2 klasser per dag. En morgonklass som börjar med pranayama (andningsövningar) och avslutas med olika energigivande sekvenser som varieras från dag till dag ca 7.30-9.00 och en kvällsklass som är mer inriktad på återuppbyggande yoga, pranayama och yoga nidra ca 17.30-19.00

Klasserna under veckan kommer att ge deltagarna en fördjupad erfarenhet av yoga-asanas och pranayama, där ökad kroppskännedom, förbättrat yogautövande, att ha roligt och slappna av är några av målen. Yogaveckan vänder sig till dig som är lite mer erfarenhet av yoga och yogapositioner som tex axelstående och huvudstående.

På plats finns det mesta man kan behöva under en yogaklass, men ta gärna med din egen yogamatta om du har, och som du känner dig bekväm med.  

Utflykt

Utflykt

Sardinien är en fantastisk ö med underbar natur och kristallklart ljummet vatten.

Bidderosa naturpark är en fantastiskt vackert naturområde utefter Sardiniens kust, endast ca 10 km från hotellet. Utflykten består av en 4-5 timmars vandring i naturparken, vandringen är på en enklare nivå så de allra flesta kan följa med. Området är väldigt omväxlande med höjdskillnader och varierande vegetation. När ni närmar er kusten är utsikten över stränderna bedårande. Ni stannar på stranden för lunch och naturligtvis blir det tillfälle att njuta av Medelhavets böljor, ta med badkläder!

Denna fina utflykt kan bokas som tillval och kostar 450 SEK per person inkl lunchpaket och transport om ni är minst 5 personer.

Resefakta

Ingår i priset:
- 7 nätter på Hotel Fuile e Mare ***
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum möjligt med pristillägg. Priset ser du när du längst ned på sidan klickar på "Boka på förfrågan" och innan du registrerar någonting.
- Frukostbuffé
- Middag 
- 2 yogalektioner per dag. Eventuellt en klass även på ankomst- och avresedag beroende på deltagarnas flygtider.  
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Utflykt kan bokas som tillval (se info i texten)
- Cykelhyra för egna utflykter, kostar ca 25 EUR per dag.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Olbia (närmsta flygplatsen) eller Alghero på Sardinien. 
Läs aktuell information här vad som gäller för resor inom EU med tanke på pandemisituationen. Sidan uppdateras regelbundet.
Boka inte flyg själv innan du fått instruktion från oss att göra det. Du kan boka flyg själv online, men vi hjälper dig gärna om du vill. Vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person.

Minimiantal: 7 deltagare

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden. Om du ankommer tidigt kan du få invänta transfern. Skulle du anlända en helt annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil (informera oss om du gör det). Om du hyr en bil har du mer frihet att utforska ön på egen hand, det finns naturligtvis mycket att se och upptäcka. Skicka oss ett mail om du är intresserad att dela kostnaderna för en hyrbil mellan andra deltagare.
(Man kan även hyra bil för egna utflykter enstaka dagar via hotellet.)
Ett annat alternativ är lokal buss. Den går dagligen varje 90 minuter från flygplatsen fram till kl 19.30. Bussresan tar ca 1 timme och kostar 14 EUR. Närmaste busshållplats är ca 600 meter från hotellet. Du får mer detaljer av oss om bussalternativet vid förfrågan.

WiFi: Ja, finns på hela gården, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja, endast uppvärmd av solen. 

Yogautrustning: Yogamattor, bolster och filtar finns på plats, men ta gärna med en egen matta som du trivs med, det kan kännas mer hygieniskt.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage.. 

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Covid-19

Från och med den 30 juni 2020 är Italien ett av de länder dit UD inte avråder från att resa. Läs aktuell information på Sweden Abroad (eller i appen UDs Resklar).

Hotellet har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-05-158Italien, Sardinien – Yogaretreat med Sofia BergströmSEK 12 300Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY