Skip to main content

Italien, Sardinien – Iyengaryoga med Sofia Bergström


| 2022-05-07 |


Sardinien är den vackra ön sydväst om Italien som har en av Medelhavets vackraste kustlinjer.

Här är det turkosa havet kristallklart med kritvita stränder och kusten bjuder på spännande grottor och vandringsleder. Vårt hotell är ett smakfullt ”rural casa” som ligger vackert i en lugn omgivning. Hotellet har en privat trädgård med pool, fin utsikt och bara 200 meter till stranden. 

Yogaundervisningen ger dig en fördjupad erfarenhet av Iyengaryoga där ökad kroppskännedom, förbättrat yogautövande, att ha roligt och slappna av är några av målen.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Hotellet vi bor på är en rustik och historisk byggnad med 22 rum, och det ligger vackert i lugn omgivning med en privat trädgård med pool. "Villa Campana" var det första huset för adeln i Baronia och förvandlades till ett hotell under 1990. Stranden ligger ca 200 meter bort och yogashalan i trädgården erbjuder en mysig ombonad känsla. Lunchrestauranger och kaféer nås via en vacker promenad förbi stränder och hus vid havet (den närmaste restaurangen 5 minuters promenad , flera finns ca 30 minuter bort). Om du vill göra lite längre utflykter för att utforska omgivningen kan du även hyra cykel.

Det här är en underbar plats där du hittar den lugna och avslappnade atmosfär du söker, och med en enastående utsikt över bukten Orosei, en riktig juvel i Medelhavet känd som en av de mest inspirerande platserna på den östra sardinska kusten. Hotellet ligger också bara några kilometer från den förtrollade stränderna i Bidde och Berchidda. 

En generös frukostbuffé serveras med en fantastisk utsikt på terrassen. Den kommer smaka gott efter morgonyogan.

Lunch kan du äta på hotellet eller på någon av restaurangerna som finns inom gångavgstånd.

Middag på hotellet kommer att vara dagens meny med ett par val av väl tillagade, välsmakande rätter från lokala producenter, i säsong och enligt italiensk mattradition och ibland direkt från havet.

Om du vill äta vegetariskt eller har några allergier, vänligen meddela oss i förväg.

Yoga och lärare


Yoga

När Iyengaryoga utövas på ett korrekt sätt är den här yogaformen inte bara fysiskt utmanande utan även meditativ. Den är lämplig för både den otränade och den vältränade, den som har skador samt för den som vill ha en kraftfull yogaträning. Iyengaryoga lägger uppmärksamhet på detaljer, disciplin, fysisk hållning kombinerat med, medkänsla, lärande och förståelse. 

Klasserna under veckan kommer att ge deltagarna en fördjupad erfarenhet av yoga-asanas och pranayama, där ökad kroppskännedom, förbättrat yogautövande, att ha roligt och slappna av är några av målen. Yogaveckan vänder sig till både nybörjare och fortsättare. 

2 stycken 1 ½ timmes yogalektioner per dag, en lektion innan frukost och en lektion innan middagen. 

Din lärare

Yogalärare på resan är Sofia Bergström. Sofia är har undervisat sedan 2004. Hon är en inspirerande och entusiastisk lärare som undervisar yoga på ett lättförståeligt och pedagogiskt vis. Sedan 2004 driver hon SattvaYoga i Umeå och Obbola, där hon förutom vanliga yogaklasser även håller i en 2-årig Teacher Training-utbildning samt undervisar yoga på fysioterapiutbildningen vid Umeå Universitet.

För Sofia var mötet med yogan  ”kärlek vid första ögonkastet”. Efter, bland annat, många år av idrottande på hög nivå med en del fysiska besvär som följd, hittade hon tillbaka till ett fysiskt och mentalt välmående tack vare yogan.

Sofia studerade under en månad 2010 för familjen Iyengar på institutet i Pune, Indien och har regelbundet vidareutbildat sig för seniora lärare. Hon har även genomgått en treårig yoga-terapiutbildning i Danmark under ledning av Stephanie Quirk, en av världens främsta inom området. 

Program

Sofia bjuder in dig till din matta för en yoga/meditations-klass varje morgon och eftermiddag (förutom ankomst- och avresedag). Under din lediga tid kan du slappa vid poolen, ligga och läsa i trädgården eller bara njuta av solen och stunden.

Programmet innehåller två yogaklasser per dag. En morgonklass som börjar med pranayama (andningsövningar) och avslutas med olika energigivande sekvenser som varieras från dag till dag ca 7.30-9.00 och en kvällsklass som är mer inriktad på återuppbyggande yoga, pranayama och yoga nidra ca 17.30-19.00

Klasserna under veckan kommer att ge deltagarna en fördjupad erfarenhet av yoga-asanas och pranayama, där ökad kroppskännedom, förbättrat yogautövande, att ha roligt och slappna av är några av målen. 

På plats finns det mesta man kan behöva under en yogaklass, men ta gärna med din egen yogamatta om du har, och som du känner dig bekväm med.  

Mellan yogaklasserna njuter du av miljön och slappnar av runt poolen eller tar en kort promenad ned till stranden. Desstuom kan du boka en båtutflykt, se separat information om den.

Båtutflykt till stränder och grottor

Sardinien är en fantastisk ö med underbar natur och kristallklart ljummet vatten. Denna fina utflykt kan bokas som tillval.

Njut av sol och salta stänk på denna heldagsutflykt på Orosei-bukten med snabbgående båt. Efter transfer till hamnen i Orosei hoppar ni på båten som tar er till de mest underbara stränderna där ni stannar någon timme för sol och bad. Ni besöker även raviner och mindre grottor utefter kusten, och det finns även möjlighet att besöka Grotta del Fico som är berömd för sin skönhet. Denna fina heldagsutflykt bokas och betalas på plats (60 EUR). Du kan beställa lunchpaket på hotellet för 10 EUR.

Resefakta

Ingår i priset:
- 7 nätter på Hotel Fuile e Mare ***
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum möjligt med pristillägg. Priset ser du när du längst ned på sidan klickar på "Boka på förfrågan" och innan du registrerar någonting.
- Frukostbuffé
- Middag 
- 2 yogalektioner per dag. Eventuellt en klass även på ankomst- och avresedag beroende på deltagarnas flygtider.  
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Utflykt kan bokas som tillval (se info i texten)
- Cykelhyra för egna utflykter, kostar ca 25 EUR per dag.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Olbia (närmsta flygplatsen) eller Alghero på Sardinien. Du bokar ditt flyg själv men gör inte det innan du fått instruktion från oss att göra det. Då kan du också få tips av oss på lämpligt flyg.

Minimiantal: 7 deltagare

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden. Om du ankommer tidigt kan du få invänta transfern. Skulle du anlända en helt annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil (informera oss om du gör det). Om du hyr en bil har du mer frihet att utforska ön på egen hand, det finns naturligtvis mycket att se och upptäcka. Skicka oss ett mail om du är intresserad att dela kostnaderna för en hyrbil mellan andra deltagare.
(Man kan även hyra bil för egna utflykter enstaka dagar via hotellet.)
Ett annat alternativ är lokal buss. Den går dagligen varje 90 minuter från flygplatsen fram till kl 19.30. Bussresan tar ca 1 timme och kostar 14 EUR. Närmaste busshållplats är ca 600 meter från hotellet. Du får mer detaljer av oss om bussalternativet vid förfrågan.

WiFi: Ja, finns på hela gården, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja, endast uppvärmd av solen. 

Yogautrustning: Yogamattor, bolster och filtar finns på plats, men ta gärna med en egen matta som du trivs med, det kan kännas mer hygieniskt.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage.. 

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och vidare till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Väderstatistik

Covid-19

Hotellet har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Det finns när detta skrivs ingen avrådan från UD att resa till Italien. Om en avrådan återinförs återfås allt som inbetalats för resan till InShape Travel.

Innan du reser, ta reda på senaste pandemi-informationen för resor till Italien.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2022-05-078Italien, Sardinien – Yogaretreat med Sofia BergströmSEK 10 400Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY