Skip to main content

Italien, Sardinien – Yoga Retreat för att hitta din Bliss

| 2023-05-27 |


Hitta din Bliss och ta den med dig hem!


Sardinien är den vackra ön sydväst om Italien som har en av Medelhavets vackraste kustlinjer.

Här är det turkosa havet kristallklart med kritvita stränder och kusten bjuder på spännande grottor och vandringsleder. Vårt hotell är ett smakfullt ”rural casa” som ligger vackert i en lugn omgivning. Hotellet har en privat trädgård med pool, fin utsikt och ligger bara 100 meter från havet. 

Under denna vecka på Sardinien får du möjlighet att dyka djupare in i din yogapraktik, både med hjälp av andningsövningar och de fysiska asanas. Det blir mycket fokus på teknik och inriktning av ställningarna så att vi kan upprätthålla en säker träning och undvika skador.

 

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Sardinien, som är den vackra ön sydväst om Italien, ryktas ha Medelhavets vackraste kustlinje. Vid Golfo di Orosei, eller ”smaragdkusten", ska vi spendera en hel vecka. Ön bjuder på kristallklart turkost hav som är varmt även in på hösten, kritvita stränder, spännande grottor och vandringsleder, tillbakalutad livsstil samt riktigt god mat, ofta från havet - inte undra på att Sardinien är ett av två ställen i världen med flest 100-åringar!

Den tidigare sardiska adelsbostaden Villa Campana omvandlades kärleksfullt och omsorgsfullt till ett hotell 1990. Hotellet (***) skiljer sig från många traditionella turistanläggningar på Sardinien. Huset med 18 rum ligger i en privat park, omgiven av grönområden och tallskogar. Rummens inredning är rustikt mysig och relativt enkel. Från hotellets rymliga terrass kan du njuta av en fantastisk utsikt över Oroseibukten. I den fina poolen kan du ta ett dopp eller bara njuta av solen och värmen. Havet ligger 100 meter bort fågelvägen, bara några minuters promenad. Inom ytterligare några minuters promenad når du en fin sandstrand. Hotellchefen Renata´s motto är "Semplicità e buon gusto" (enkelhet och god smak). På detta omsorgsfullt drivna hotell får du känna dess personliga stil och teamets uppmärksamhet. En liten värld perfekt integrerad i Sardiniens vilda sammanhang.

Från terrassen har du en underbar utsikt över Oroseibukten, en av de vackraste kuststräckorna på östra Sardinien. Där kan du njuta av frukost, lunchsnacks, en eftermiddagsdrink och middag. Eller så kan du spendera tid där tyst och skriva, läsa eller göra ingenting. Yogashalan i trädgården erbjuder en mysig ombonad känsla, och det finns även en nybyggd yogaplattform utomhus.

Om du vill besöka de förtjusande stränderna i Bidderosa och Berchida kan du nå dem med bil eller cykel på bara några kilometer från hotellet. På hotellet är det möjligt att boka minikryssningar på Orosei-bukten och till grottorna i Bue Marino, Cala Luna, Cala Mariolu och Cala Goloritzè som är ett UNESCO-arv. 

Lunchrestauranger och kaféer nås via en vacker promenad förbi stränder och hus vid havet (den närmaste restaurangen 5 minuters promenad , flera finns ca 30 minuter bort). Om du vill göra lite längre utflykter för att utforska omgivningen kan du även hyra cykel.

En generös frukostbuffé serveras med en fantastisk utsikt på terrassen. Den kommer smaka gott efter morgonyogan. 

Lunch kan du äta på hotellet eller på någon av restaurangerna inom gångavstånd.

Middag på hotellet kommer att vara dagens meny med ett par val av väl tillagade, välsmakande rätter från lokala producenter, i säsong och enligt italiensk mattradition och ibland direkt från havet.

Om du vill äta vegetariskt eller har några allergier, vänligen meddela oss i förväg.

Yoga och lärare

Yoga och lärare

Under denna vecka får du möjlighet att dyka djupare in i din yogapraktik, både med hjälp av andningsövningar och de fysiska asanas. Det blir mycket fokus på teknik och inriktning av ställningarna så att vi kan upprätthålla en säker träning och undvika skador.

Det finns något för alla, på alla nivåer. Vi ger modifieringar till nästan alla asanas så att DU kan hitta din egen variant och känna dig bekväm med den. Ingenting är ett måste bara för att någon annan gör det. Det här är DIN yoga, din tid på mattan och vi kommer att uppmuntra dig att hitta dina gränser, respektera dem och växa därifrån. Det är viktigt att känna igen platsen mellan att utmana sig själv och att överbelasta kroppen – att nå den balansen är en BLISS.

Vi kommer att träna på många variationer och flöden under veckans gång, med lite olika fokus varje dag. I de flesta klasser kommer vi att träna hela kroppen genom stående ställningar, balans, styrka, framåt-och bakåtböjningar och alltid med ett huvudfokus - andningen.

Yogaklasserna hålls i yogashalan eller vid poolen, på trädäcket i trädgården eller på stranden. 

Här finns yogamattor, bolster och filtar på plats, men vi rekommenderar att ta med en egen yogamatta, både för att du kanske vill ha en matta av viss kvalitet och för att det kan kännas mer hygieniskt.

Liat Michaeli är utbildad yogalärare från Trimurti i Goa sedan 2014.
Liat brinner för att sprida vidare glädjen i yogan och inspirera andra till att hitta kraft och motivation för att kunna påverka och förbättra sin egen hälsa.

Hon började med yoga för 21 år sedan. Under åren har hon utövat många olika typer av yoga, men i dag tränar hon och undervisar främst klassisk Hatha- och Vinyasa yoga.

Skrivet om Liat:
”Bäst av allt var Liat! Hennes förmåga att leda oss genom passen var otroligt "yogiskt" och professionellt. Liat har ett ytterst fint bemötande och utstrålar värme och generositet. Hon fick oss att växa och känna oss starka, smidiga och strålande. Liat har med hela sitt väsen visat hur rörelserna ska utföras så att vi verkligen ska känna effekten och yogans hälsosamma påverkan! Hon har på ett fint sätt korrigerat oss och hjälpt oss att få till det lilla extra som krävs. Det har varit en stor förmån att få möta en sådan guru!”  - Siv S. –

Angelica Rossi är utbildad yogalärare med skapande rörelse från Bromma Folkhögskola och har undervisat mestadels i Sverige och även en del i Italien och Spanien. Angelica praktiserar olika former av yoga sedan många år tillbaka och har fastnat för Vinyasa flow där varje kroppslig rörelse börjar med andetaget som i sin tur lugnar sinnet. Den energin som skapas plockar fram den inre styrkan som finns inom oss alla och landar i både en inre och yttre balans.

Skrivet om Angelica:
"Angelica är en otrolig inspiration med sån vacker energi och pure awake, loving presence. Angelicas praktik har hjälpt mig så mycket på många plan. Tack Angelica för att du är den du är och för att du gör det du gör." - Mirella -

Program

En dag på Sardinien ser normalt ut ungefär så här:

07.15-08.45 Lugnare yogaklass med meditation i yogashalan eller på stranden för att väcka våra sinnen, rikta våra energier dit vi vill och få kontakt med vårt fysiska och mentala väsen.
09.00 Frukostbuffé
  Fri tid för avkoppling, gå till stranden, ta en promenad, läsa en bok eller utflykt. Lunchen intas på någon lokal restaurant eller på hotellet.
17.30-19.00 Yogaklass/workshop i yogashalan eller på stranden. Den här praktiken är en aning mer fysisk än morgonens och mer av vinyasa flow och moving meditation. Skiftande fokus under veckan och ett exempel är möjlighet att lära sig grunderna i thai yoga massage.
19.30 Middag

 

Utflykt

Utflykt

Sardinien är en fantastisk ö med underbar natur och kristallklart ljummet vatten. Denna fina utflykt kan bokas som tillval på plats.

Båtutflykt till stränder och grottor

Njut av sol och salta stänk på denna heldagsutflykt på Orosei-bukten med snabbgående båt. Efter transfer till hamnen i Orosei hoppar ni på båten som tar er till de mest underbara stränderna där ni stannar någon timme för sol och bad. Ni besöker även raviner och mindre grottor utefter kusten, och det finns även möjlighet att besöka Grotta del Fico som är berömd för sin skönhet. Denna fina heldagsutflykt kan bokas på plats (70 EUR). Det finns möjlighet att beställa lunchpaket på hotellet för 12 EUR.

Resefakta

Ingår i priset:
- 7 nätter på Hotel Fuile e Mare
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum möjligt med pristillägg.
- Frukostbuffé
- Middag 
- 2 yogalektioner per dag. Eventuellt en klass även på ankomst- och avresedag beroende på deltagarnas flygtider.  
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Båtutflykt kan bokas som tillval på plats (se info i texten)
- Cykelhyra för egna utflykter, kostar ca 25 EUR per dag.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Olbia (närmsta flygplatsen). Även möjligt att flyga till Alghero men då får man ordna egen transfer eller hyrbil. Du bokar ditt flyg själv men gör inte det innan du fått instruktion från oss att göra det. Då kan du också få tips av oss på lämpligt flyg.

Minimiantal: 10 deltagare

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till Olbia flygplats ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden. Om du ankommer tidigt kan du få invänta transfern.
Skulle du anlända en helt annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil. Ett annat alternativ är lokal buss. Den går dagligen varje 90 minuter från flygplatsen fram till kl 19.30. Bussresan tar ca 1 timme och kostar 15 EUR. Närmaste busshållplats är ca 600 meter från hotellet. Du får mer detaljer av oss om bussalternativet vid förfrågan.
Om du hyr en bil har du mer frihet att utforska ön på egen hand, det finns naturligtvis mycket att se och upptäcka. Skicka oss ett mail om du är intresserad att dela kostnaderna för en hyrbil mellan andra deltagare.
(Man kan även hyra bil för egna utflykter enstaka dagar via hotellet.)

WiFi: Ja, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja, endast uppvärmd av solen. 

Yogautrustning: Yogamattor, bolster och filtar finns på plats, men ta gärna med en egen matta som du trivs med, det kan kännas mer hygieniskt.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage.

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Avbeställningsskydd & reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid de aktiviteter som du kommer utföra under resan?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Klimat

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2023-05-278Italien, Sardinien – Yoga Retreat för att hitta din Bliss SEK 12 950Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY