Italien, Sardinien – Yogaresa med Ellinor Läth

Ett liv i frihet – inifrån och ut

Vakna upp till ljuset av de första solstrålarna på dagen med havets avlägsna brus i bakgrunden. Med yogamattan i handen letar du dig igenom olivträd ner till stranden vid den turkosblåa viken eller till den mysiga yogashalan för att starta dagen i lugn och ro. Här börjar vår yogavecka som går under temat "inre frihet”. 

Sardinien som är den vackra ön sydväst om Italien, ryktas ha Medelhavets vackraste kustlinje. Vid Golfo di Orosei, eller ”smaragdkusten"- ska vi spendera en hel vecka. Ön bjuder på kristallklart turkost hav som är varmt även in på hösten, kritvita stränder, spännande grottor och vandringsleder, tillbakalutad livsstil samt riktigt god mat, ofta från havet - inte undra på att Sardinien är ett av två ställen i världen med flest 100-åringar!

Under veckan varvar vi två yoga och meditationspass per dag med sol, fin gemenskap, strand och poolhäng eller varför inte hyra en cykel och utforska de små närliggande pittoreska byarna där du även kan äta lunch?

Frukostbuffe och gemensam middag ingår. 

Möjlighet att som tillval boka båtutflykt.

Vårt hotell är ett smakfullt ”rural casa” med fantastisk utsikt och bara 200 meter till stranden.

Din lärare heter Ellinor Läth som är välutbildad och har mångårig erfarenhet av yogaundervisning och retreat, läs mer om henne nedan.

Pris från:
SEK 10 600
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Hotellet vi bor på har 22 rum och ligger vackert omgivet av en privat trädgård med pool. Stranden ligger 200 meter bort och yogashalan i trädgården erbjuder en mysig ombonad känsla. Restauranger och kaféer finns inom gångavstånd, men om du vill göra lite längre utflykter för att utforska omgivningen kan du även hyra cykel.

Hotel Fuile e Mare är en rustik och historisk byggnad. "Villa Campana", första huset för adeln i Baronia, förvandlades till ett hotell år1990.

Det här är en underbar plats där du hittar den lugna och avslappnade atmosfär du söker, och med en enastående utsikt över bukten Orosei, en riktig juvel i Medelhavet känd som en av de mest inspirerande platserna på den östra sardinska kusten. Hotellet ligger också bara några kilometer från den förtrollade stränderna i Bidde och Berchidda. 

En generös frukostbuffé serveras med en fantastisk utsikt på terrassen. Den kommer smaka gott efter morgonyogan. 

Lunch kan du äta på någon av restaurangerna runt hotellet.

Middag på hotellet kommer att vara dagens meny med ett par val av väl tillagade, välsmakande rätter från lokala producenter, och ibland direkt från havet.

Om du vill äta en mer "yogisk" diet under veckan, vegetariskt eller har några allergier, vänligen meddela oss i förväg.

Yogan och läraren

Yogan och läraren

Yoga

Yogaklasserna hålls i yogashalan eller vid poolen, i trädgården eller på stranden. Undervisningen på denna resa går under temat ”inre frihet”. Vi tar oss an reflektioner kring vad frihet är och betyder för just dig och hur vi med hjälp av yoga, meditation och andningsövningar kan finna en väg till att leva ett liv i större frihet - inom och utom. 

Här finns yogamattor, bolster och filtar på plats, men vi rekommenderar att ta med en egen yogamatta, både för att du kanske vill ha en matta av viss kvalitet och för att det kan kännas mer hygieniskt.

Vi börjar dagen med mindfulness/ meditation som övergår i en flödande vinyasa för att väcka kroppen. På kvällen/ sena eftermiddagen varvar vi ned med yinyoga och yoga nidra/ djupavslappning. 

Under veckan gör vi även andra övningar såsom att reflektera och skriva och du får chans att bredda din kunskap om yoga samt lära dig olika verktyg för din dagliga praktik. 
En kort individuell rådgivning ingår även.

Din lärare Ellinor Läth

Ellinor är utbildad och certifierad yogalärare inom ISHTA- traditionen. ISHTA är en förkortning av ”Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda” där vi väver in alla dessa aspekter av yoga för att skapa en helt individuell yogapraktik och där du blir guidad till att bli din bästa lärare - därför passar dessa yogaklasser alla nivåer. 

Ellinor har flera års erfarenhet av yogaundervisning och är utbildad 200 tim med Three Sisters Yoga New York samt ISHTA yoga 300 tim i Stockholm och New York. Specialutbildad i Yinyoga 85 tim med ISHTA yoga och Ulrica Norberg samt under mentorskap av Sarah Platt- Finger. Ellinor undervisar yoga på Yogacentrum Lidköping och Mariestad samt håller många retreats och workshops i närområdet. Hon arbetar även med dansundervisning med examen från Broadway Dance center och tar inspiration från många års lärande inom sång, dans och teater för att förmedla en kravlös praktik med rörelseglädje och kunskap om det du gör på mattan. 


Från ett av Ellinors tidigare retreat

Program

En dag på Sardinien ser normalt ut ungefär så här:

07.30-09.00 Yogaklass i yogashalan eller på stranden
09.15 Frukostbuffé
  Fri tid för avkoppling, gå till stranden, ta en promenad, läsa en bok eller utflykt
17.30-19.00 Yogaklass i yogashalan eller på stranden
19.30 Middag

 

Utflykt

Utflykt

Sardinien är en fantastisk ö med underbar natur och kristallklart ljummet vatten. Denna fina utflykt kan bokas som tillval.

Båtutflykt till stränder och grottor

Njut av sol och salta stänk på denna heldagsutflykt på Orosei-bukten med snabbgående båt. Efter transfer till hamnen i Orosei hoppar ni på båten som tar er till de mest underbara stränderna där ni stannar någon timme för sol och bad. Ni besöker även raviner och mindre grottor utefter kusten, och det finns även möjlighet att besöka Grotta del Fico som är berömd för sin skönhet. Det finns möjlighet att beställa lunchpaket på hotellet för 8 EUR.

Resefakta

Ingår i priset:
- 7 nätter på Hotel Fuile e Mare
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum möjligt med pristillägg.
- Frukostbuffé
- Middag 
- 2 yogalektioner per dag. Eventuellt en klass även på ankomst- och avresedag beroende på deltagarnas flygtider.  
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Båtutflykt kan bokas som tillval (se info i texten)
- Cykelhyra för egna utflykter, kostar ca 25 EUR per dag.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Olbia (närmsta flygplatsen) eller Alghero på Sardinien. Norwegian flyger direkt men det finns billigare alternativ med ett stopp på vägen. Boka inte flyg själv innan du fått instruktion från oss att göra det. Du kan boka flyg själv online, men vi hjälper dig gärna om du vill. Vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person.
Om man vil resa låmgsamt och miljövänligt så är det även möjligt att åka tåg (och färja sista biten ut till Sardinien), man kan t ex köpa ett Interrail-kort för ca 3000 SEK som gäller 5 resdagar under en månad. Vi har dock inga kunskaper om tidtabeller etc. i Europa och kan för närvarande tyvärr inte hjälpa till med tågbokning.

Minimiantal: 10 deltagare

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden. Om du ankommer tidigt kan du få invänta transfern. Skulle du anlända en helt annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil. Ett annat alternativ är lokal buss. Den går dagligen varje 90 minuter från flygplatsen fram till kl 19.30. Bussresan tar ca 1 timme och kostar 14 EUR. Närmaste busshållplats är ca 600 meter från hotellet. Du får mer detaljer av oss om bussalternativet vid förfrågan.
Om du hyr en bil har du mer frihet att utforska ön på egen hand, det finns naturligtvis mycket att se och upptäcka. Skicka oss ett mail om du är intresserad att dela kostnaderna för en hyrbil mellan andra deltagare.
(Man kan även hyra bil för egna utflykter enstaka dagar via hotellet.)

WiFi: Ja, finns på hela gården, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja, endast uppvärmd av solen. 

Yogautrustning: Yogamattor, bolster och filtar finns på plats, men ta gärna med en egen matta som du trivs med, det kan kännas mer hygieniskt.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage.. 

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2019-09-287Italien, Sardinien – Yogaresa med Ellinor Läth
Fullbokad
SEK 10 600Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2019-10-057Italien, Sardinien – Yogaresa med Ellinor LäthSEK 10 600Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize