Skip to main content

Italien, Sardinien – Reset Your Mind med yoga & meditation med Ellinor Läth

| 2023-09-02 |


Total mental återhämtning 


Möt de första solstrålarna på dagen med havets ljumma bris mot ansiktet. Med yogamattan i handen letar du dig igenom olivträd ner till stranden vid den turkosblåa viken för att starta dagen i lugn och ro i meditation. Här börjar vår yogavecka där vi kommer ägna oss åt mental återhämtning på en rad olika vis.

Som inspiration låter vi sinnena fyllas av Sardiniens havsdoft, den ljumma solen mot huden, vyerna av oändliga vita stränder, olivträd, blommor och smaken av autentisk italiensk mat. Det finns mycket som väcker förundran och bidrar till en känslomässig avslappning här. 

Du leds genom hatha/vinyasa-yogapass med fokus på att stärka och grunda kropp och sinne, samt Yinyoga i kombination med meditation för återhämtning och stilla närvaro. 

Vi skapar förutsättningar för att du ska kunna återvända till vardagen starkare och smidigare i kroppen och med ett lugn inombords som det är lätt att återvända till. Vi gör även små workshops med skrivande och tar vara på de små magiska stunderna som solens upp och nedgång samt gemenskapen med likasinnade.

Under veckan varvar vi två yoga och meditationspass per dag med sol, fin gemenskap, strand och poolhäng eller varför inte hyra en cykel och utforska de små närliggande pittoreska byarna där du även kan äta lunch?

Vårt hotell är ett smakfullt ”rural casa” med fantastisk utsikt och bara 200 meter till stranden. Frukostbuffe och gemensam middag ingår. 

Möjlighet att som tillval boka båtutflykt.

Din lärare heter Ellinor Läth som är välutbildad och har mångårig erfarenhet av yogaundervisning och retreat, läs mer om henne nedan. Ellinor fungerar även som gruppledare och tar på bästa sätt hand dig. Hon har haft retreat på detta hotelle tidigare och löser eventuella frågor som dyker upp på plats.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Sardinien som är den vackra ön sydväst om Italien, ryktas ha Medelhavets vackraste kustlinje. Vid Golfo di Orosei, eller ”smaragdkusten", ska vi spendera en hel vecka. Ön bjuder på kristallklart turkost hav som är varmt även in på hösten, kritvita stränder, spännande grottor och vandringsleder, tillbakalutad livsstil samt riktigt god mat, ofta från havet - inte undra på att Sardinien är ett av två ställen i världen med flest 100-åringar!

Hotellet vi bor på har 22 rum och ligger vackert omgivet av en privat trädgård med pool. Stranden ligger ca 200 meter bort och yogashalan i trädgården erbjuder en mysig ombonad känsla. Lunchrestauranger och kaféer nås via en vacker promenad förbi stränder och hus vid havet (den närmaste restaurangen 5 minuters promenad , flera finns ca 30 minuter bort). Om du vill göra lite längre utflykter för att utforska omgivningen kan du även hyra cykel.

Hotel Fuile e Mare är en rustik och historisk byggnad. "Villa Campana", första huset för adeln i Baronia, förvandlades till ett hotell år1990.

Det här är en underbar plats där du hittar den lugna och avslappnade atmosfär du söker, och med en enastående utsikt över bukten Orosei, en riktig juvel i Medelhavet känd som en av de mest inspirerande platserna på den östra sardinska kusten. Hotellet ligger också bara några kilometer från den förtrollade stränderna i Bidde och Berchidda. 

En generös frukostbuffé serveras med en fantastisk utsikt på terrassen. Den kommer smaka gott efter morgonyogan. 

Lunch kan du äta på hotellet eller på någon av restaurangerna inom gångavstånd.

Middag på hotellet kommer att vara dagens meny med ett par val av väl tillagade, välsmakande rätter från lokala producenter, i säsong och enligt italiensk mattradition och ibland direkt från havet.

Om du vill äta vegetariskt eller har några allergier, vänligen meddela oss i förväg.

Yogan och läraren

Yogan och läraren

Yoga

Yogaklasserna hålls i yogashalan eller vid poolen, på trädäcket i trädgården eller på stranden. 

Här finns yogamattor, bolster och filtar på plats, men vi rekommenderar att ta med en egen yogamatta, både för att du kanske vill ha en matta av viss kvalitet och för att det kan kännas mer hygieniskt.

Vi börjar dagen med mindfulness/ meditation som övergår i en flödande, mindful vinyasa anpassad till nybörjaren. På kvällen/ sena eftermiddagen varvar vi ned med yinyoga och yoga nidra/ guidad djupavslappning. 

Under veckan gör vi även andra övningar och korta workshops såsom att reflektera och skriva. Sardiniens vackra miljö är vårt verktyg. Här får du chans att ställa de viktiga frågorna till dig själv för att hjälpa dig att skifta tankefokus.

Tillsammans hittar vi små, enkla vägar som leder dig till mental och själslig återhämtning och kommer längre ifrån det som är krävande och tynger.

Du kommer lämna Sardinien återhämtad och starkare i dig själv på alla plan.

Din lärare Ellinor Läth

Ellinor är utbildad och certifierad yogalärare inom ISHTA- traditionen. ISHTA är en förkortning av ”Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda” där vi väver in alla dessa aspekter av yoga för att skapa en helt individuell yogapraktik och där du blir guidad till att bli din bästa lärare - därför passar dessa yogaklasser alla nivåer. 

Ellinor har undervisat yoga för människor i alla åldrar sedan 2014 och är certifierad yogalärare främst via ISHTA Yoga New York och har även utbildning inom dans. Hon brinner för att leda varje person till att hitta sitt unika sätt att yoga på genom nyfikenhet, okonstlad rörelseglädje och kunskap och undervisar i Hatha / Vinyasa, Yin, meditation och yoga för män. Hon driver naturnära yogastudion "Kvarnen miniretreat" strax utanför Skövde och frilansar inom yoga, dans och hälsocoaching.


Från ett av Ellinors tidigare retreat

Program

En dag på Sardinien ser normalt ut ungefär så här:

07.00-08.30 Tyst meditation till solens uppgång på stranden.
Därefter mjuk, flödande vinyasa yoga och andningsövningar i yogashalan eller trädgården.
09.00 Frukostbuffé
  Fri tid för samvaro, avkoppling, bad, ta en promenad, läsa en bok eller utflykt. Lunchen intas på någon lokal restaurang eller på hotellet.
17.45-19.15 Yoga i solnedgången- dagen avslutas med stilla yinyoga+ guidad djupavslappning.
19.30 Gemensam middag


Under veckan bjuds du även in till frivilliga mindre aktiviteter som görs gemensamt eller på egen hand för att få ut det bästa från din resa och mentala återhämtning.

Utflykt

Utflykt

Sardinien är en fantastisk ö med underbar natur och kristallklart ljummet vatten. Denna fina utflykt kan bokas som tillval på plats.

Båtutflykt till stränder och grottor

Njut av sol och salta stänk på denna heldagsutflykt på Orosei-bukten med snabbgående båt. Efter transfer till hamnen i Orosei hoppar ni på båten som tar er till de mest underbara stränderna där ni stannar någon timme för sol och bad. Ni besöker även raviner och mindre grottor utefter kusten, och det finns även möjlighet att besöka Grotta del Fico som är berömd för sin skönhet. Denna fina heldagsutflykt kan bokas på plats (60 EUR). Det finns möjlighet att beställa lunchpaket på hotellet för 10 EUR.

Resefakta

Ingår i priset:
- 7 nätter på Hotel Fuile e Mare
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum möjligt med pristillägg.
- Frukostbuffé
- Middag 
- 2 yogalektioner per dag. Eventuellt en klass även på ankomst- och avresedag beroende på deltagarnas flygtider.  
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Båtutflykt kan bokas som tillval på plats (se info i texten)
- Cykelhyra för egna utflykter, kostar ca 25 EUR per dag.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Olbia (närmsta flygplatsen). Även möjligt att flyga till Alghero men då får man ordna egen transfer eller hyrbil. Du bokar ditt flyg själv men gör inte det innan du fått instruktion från oss att göra det. Då kan du också få tips av oss på lämpligt flyg.

Minimiantal: 10 deltagare

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till Olbia flygplats ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden. Om du ankommer tidigt kan du få invänta transfern.
Skulle du anlända en helt annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil. Ett annat alternativ är lokal buss. Den går dagligen varje 90 minuter från flygplatsen fram till kl 19.30. Bussresan tar ca 1 timme och kostar 14 EUR. Närmaste busshållplats är ca 600 meter från hotellet. Du får mer detaljer av oss om bussalternativet vid förfrågan.
Om du hyr en bil har du mer frihet att utforska ön på egen hand, det finns naturligtvis mycket att se och upptäcka. Skicka oss ett mail om du är intresserad att dela kostnaderna för en hyrbil mellan andra deltagare.
(Man kan även hyra bil för egna utflykter enstaka dagar via hotellet.)

WiFi: Ja, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja, endast uppvärmd av solen. 

Yogautrustning: Yogamattor, bolster och filtar finns på plats, men ta gärna med en egen matta som du trivs med, det kan kännas mer hygieniskt.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage.

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Klimat

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2023-09-028Italien, Sardinien – Reset Your Mind med yoga & meditation med Ellinor LäthSEK 12 950Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY