Skip to main content

Italien, Sardinien – Yoga, meditation & tantra med Annica Dahlin

| 2021-09-11 |


Välkommen till en skön och spännande resa både i ditt inre och yttre ☀ En vecka i djupare kontakt med dig själv och andra, och med utrymme för egen tid och att bara vara.

Sardinien är den vackra ön sydväst om Italien som har en av Medelhavets vackraste kustlinjer. Här är det turkosa havet kristallklart med kritvita stränder och kusten bjuder på spännande grottor och vandringsleder. Vårt hotell är ett smakfullt ”rural casa” med fin utsikt och bara 200 meter till stranden.

Vi blandar yoga, meditation och tantrisk närvaro med god vegetarisk mat, sol, fin gemenskap, strand och poolhäng. Vi lär oss mer om tantra, djup avslappning och hur vi kan finna mer kroppslig, själslig närvaro och njutning. 

Veckan passar både dig som är nybörjare och dig med längre erfarenhet. Passen är upplagda så möjlighet till fördjupning för de som önskar. 

Din lärare heter Annica Dahlin. Hon har tjugo års erfarenhet av yoga, meditation, tantra och personlig utveckling.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Sardinien som är den vackra ön sydväst om Italien, ryktas ha Medelhavets vackraste kustlinje. Vid Golfo di Orosei, eller ”smaragdkusten", ska vi spendera en hel vecka. Ön bjuder på kristallklart turkost hav som är varmt även in på hösten, kritvita stränder, spännande grottor och vandringsleder, tillbakalutad livsstil samt riktigt god mat, ofta från havet - inte undra på att Sardinien är ett av två ställen i världen med flest 100-åringar!

Hotellet vi bor på har 22 rum och ligger vackert omgivet av en privat trädgård med pool. Stranden ligger ca 200 meter bort och yogashalan i trädgården erbjuder en mysig ombonad känsla.

Hotellet är en rustik och historisk byggnad. "Villa Campana", första huset för adeln i Baronia, förvandlades till ett hotell under 1990.

Det här är en underbar plats där du hittar den lugna och avslappnade atmosfär du söker, och med en enastående utsikt över bukten Orosei, en riktig juvel i Medelhavet känd som en av de mest inspirerande platserna på den östra sardinska kusten. Hotellet ligger också bara några kilometer från den förtrollade stränderna i Bidde och Berchidda. 

En generös frukostbuffé serveras med en fin utsikt på terrassen. Den kommer smaka gott efter morgonyogan. 

Lunchrestauranger och kaféer nås via en vacker promenad förbi stränder och hus vid havet (den närmaste restaurangen 5 minuters promenad , flera finns ca 30 minuter bort). Om du vill göra lite längre utflykter för att utforska omgivningen kan du även hyra cykel.

Middag på hotellet kommer att vara dagens meny med ett par val av väl tillagade, välsmakande rätter från lokala producenter, och ibland direkt från havet.

Om du vill äta en mer "yogisk" diet under veckan, vegetariskt eller har några allergier, vänligen meddela oss i förväg.

Yogan och läraren

Yoga

Yogaklasserna hålls i yogashalan eller vid poolen, i trädgården eller på stranden. Vi blandar yoga, meditation och tantrisk närvaro. En vecka i djupare kontakt med dig själv och andra, med plats för egen tid. Vi yogar, mediterar, solar, badar, lär oss mer om tantra, djup avslappning och hur vi kan finna mer kroppslig, själslig närvaro och njutning. 

Här finns yogamattor, bolster och filtar på plats, men vi rekommenderar att ta med en egen yogamatta, både för att du kanske vill ha en matta av viss kvalitet och för att det kan kännas mer hygieniskt.
Veckan passar både dig som är nybörjare och dig med längre erfarenhet. Passen är upplagda så möjlighet till fördjupning i alla övningar finns för de som önskar. 

Yogaklasserna innehåller asanas, andningsövningar, djupavslappning och meditation utifrån olika tekniker och traditioner. Vi blandar Klassisk yoga, Yinyoga och Tantrisk yoga. Den Tantriska yogan är som yinyogan långsam och med fokus på att verkligen känna kontakten med dig själv och din kropp i långsamheten samt öppna upp för mer livsenergi.

Övningarna i tantrisk närvaro kommer att vara enskilt och grupp. Vi öppnar upp för långsamhet, autenticitet och mer känslighet. Öppnar våra hjärtan för mer kärlek mot oss själva, mer integritet, njuting och livsenergi. Vi öppnar oss för att mer dynamiskt låta vår livsenergi börja röra på sig i våra kroppar. Ta med en skrivbok!

Tantra är för Annica närvaro och ett förhållningssätt till livet, till sig själv, de människor hon möter och i allt hon gör. Att tillåta alla känslor inom sig att finnas och att i varje stund vara autentiskt i det man gör. Att tillåta njutning på livets alla områden, att leva från hjärtat i sin sanning och samtidigt ha kontakt med sin livsenergi, kraft, sexualutet och kreativitet.

Din lärare Annica Dahlin

Annica har tjugo års erfarenhet av yoga, meditation, tantra och personligutveckling. Hon har lång erfarenhet av att leda grupper, enskilda individer & par, både privat & professionellt. Hon driver podcasten "TantraLiv", och yoga-varumärket "Soil & Soul". www.annicadahlin.se 

Program

En dag på Sardinien ser normalt ut så här:

07.30 Yogaklass i yogashalan eller på stranden
09.15 Frukostbuffé
  Fri tid för avkoppling, poolhäng, gå till stranden, ta en promenad, läsa en bok, utflykt etc.
13.30 Workshop (tre av dagarna)
  Fri tid 
17.30 Yogaklass i yogashalan eller på stranden
19.30 Middag
20.45 Kvällsmeditation (tre av dagarna)


Det kan ske mindre förändringar av schemat på plats, dock utan att schemats karaktär förändras. 

Utflykt

Båtutflykt till stränder och grottor

Sardinien är en fantastisk ö med underbar natur och kristallklart ljummet vatten. Njut av sol och salta stänk på Orosei-bukten med snabbgående båt. Efter transfer till hamnen i Orosei hoppar ni på båten som tar er till de mest underbara stränderna där ni stannar någon timme för sol och bad. Ni besöker även raviner och mindre grottor utefter kusten, och det finns även möjlighet att besöka Grotta del Fico som är berömd för sin skönhet. Denna fina heldagsutflykt kan bokas på plats (60 EUR). Det finns möjlighet att beställa lunchpaket på hotellet för 8 EUR.

Resefakta

Ingår i priset:
- 8 dagar / 7 nätter
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum möjligt med pristillägg. Pristillägget ser du när du fyller i din bokningsförfrågan.
- Frukostbuffé
- Middag 
- 2 yogalektioner per dag. Eventuellt en klass även på ankomst- och avresedag beroende på deltagarnas flygtider.  
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Båtutflykt kan bokas som tillval (se info i texten)
- Cykelhyra för egna utflykter, kostar ca 25 EUR per dag.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Olbia (närmsta flygplatsen). Även möjligt att flyga till Alghero men då får man ordna egen transfer eller hyrbil. 
Boka inte flyg själv innan du fått instruktion från oss att göra det. Du bokar ditt flyg på egen hand, det finns många flygbokningssiter att välja mellan. Vi rekommenderar att du väntar med din flygbokning tills du har fått info från oss att minimiantalet deltagare för resan har nåtts, då kan du även få tips på passande flyg.

Minimiantal: 7 deltagare

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till Olbia flygplats ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden. Om du ankommer tidigt kan du få invänta transfern. Skulle du anlända en helt annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil (informera oss om du gör det). Om du hyr en bil har du mer frihet att utforska ön på egen hand, det finns naturligtvis mycket att se och upptäcka. Skicka oss ett mail om du är intresserad att dela kostnaderna för en hyrbil mellan andra deltagare.
(Man kan även hyra bil för egna utflykter enstaka dagar via hotellet.)
Ett annat alternativ är lokal buss. Den går dagligen varje 90 minuter från flygplatsen fram till kl 19.30. Bussresan tar ca 1 timme och kostar 14 EUR. Närmaste busshållplats är ca 600 meter från hotellet. Du får mer detaljer av oss om bussalternativet vid förfrågan.

WiFi: Ja, finns på hela gården, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja, endast uppvärmd av solen. 

Yogautrustning: Yogamattor, bolster och filtar finns på plats, men ta gärna med en egen matta som du trivs med, det kan kännas mer hygieniskt.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage.. 

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Covid-19

Hotellet har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

UD avråder inte från resa till Sardinien (mars 2021). Om en avrådan skulle återinföras återbetalas allt som inbetalats för resan till InShape Travel. Eventuell kostnad för avbeställningskydd återbetalas ej.

Innan du reser, ta reda på senaste pandemi-informationen, t ex i UDs Resklar-app.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Väderstatistik

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY