Österrike – Yoga, ayurveda och vandring i Bad Gastein

| 2020-05-12 |

Möt en vacker tid på året då dalarna börjar bli gröna och topparna fortfarande är vita. Varva den storslagna naturen med yoga, rörelse, kurbad och att se på det fina både utom och inom dig. Det här är en resa för dig som vill andas frisk luft och lära dig leva lite lättare.

Med toppar som överstiger 3000 meter och med glaciärområdet i Hohen Tauern är Bad Gastein ett paradis för naturälskare, samtidigt som den charmanta Belle Epoque-orten erbjuder det mesta man kan önska sig i övrigt. Omringad av de vackra alperna erbjuder Gasteindalen inte bara möjligheter till skidåkning, cykling eller vandring, utan även avslappning och möjlighet att helt enkelt bara njuta av det fantastiska landskapet. Bad Gastein har många ansikten, från den djupa dalen till den högsta toppen. Det ena vackrare än det andra. 

Vi bor på panoramahotellet Hotel Alpenblick som ligger vackert med en underbar utsikt över dalen och bara 10 minuters promenad från Bad Gasteins centrum med dess imponerande vattenfall. Vegetarisk helpension ingår. 

Din lärare heter Ellinor Läth som är välutbildad och har mångårig erfarenhet av yogaundervisning och retreat, läs mer om henne nedan.

Pris från:
SEK 8 600

Boka-tidigt-rabatt 500 SEK om du bokar senast 19 mars.

Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Hotell Alpenblick är ett familjeägt hotell med historia sedan 1935. Hotellet har fokus på hälsa och välmående, här finns termalbad-behandlingar, massage och andra kroppsbehandlingar, även alternativa behandlingsformer som sound massage, holistic pulsing med mera. Syftet är att skapa möjlighet till avslappning och lugn och ro på många olika sätt. Se separat flik med Spa-meny.

Hotellet har en temperad utomhuspool, gym, hydroterapi, bastu och ångbastu. Den rena alpluften, det kristallrena vattnet som flyter inte bara i bäckarna utan även i kranen, och de undersköna bergen, skapar en fantastisk miljö.

Hotellet har 34 rum med individuella storlekar och inredningar. Nästan alla rum har eget badrum, många har balkong och vissa har panoramavy över berg och dal. Det tar ca 10 minuter att promener ner till byn som erbjuder det mesta man kan önska sig. Bad Gastein har ibland kallats Alpernas Monte Carlo. 

Köket lägger stor vikt vid kvaliteten. Om möjligt används lokalt producerade råvaror, naturligt salt och kryddor från egen trädgård. Från restaurangen har man en ljuvlig utsikt över dalen. Här serveras tre vegetariska mål mat per dag. Frukosten är i form av buffé, och trerättersmiddagarna kommer smaka underbart.

Yogan och läraren

Yogan och läraren

Yoga

Inom yogan finns oändliga verktyg såsom meditation, rörelser och andningsövningar för att hjälpa dig med det detta - men var ska man börja? På detta retreat riktar vi därför in oss på yogans systervetenskap - ayurveda, och med enkla metoder får du verktyg till att upptäcka och jobba med eventuella obalanser i kroppen och sinnet.

Ayurvedan är, liksom yogan, ett flera tusen år gammalt hälsosystem som riktar sig till alla människor och vars metoder och vägar till balans aldrig går ur tiden. Du får lära dig hur du, i din vardag, kan ha koll på när kroppen och sinnet är ur balans och hur du kan göra för att upprätthålla balansen - på ett lättsamt vis. Obalans kan bero på en rad olika saker som t.ex felaktig kost eller motion för din kroppstyp, livsstilrelaterade aktiviteter samt årstid.

Under veckan ägnar vi oss åt både andningsövningar, meditation/mindfulness och såklart yoga. Klasserna kommer ibland inledas med korta föreläsningar för att förstå vad just DU gör på mattan och varför, samt lära dig vilka verktyg som är bäst för dig just nu och varför dina val idag kan komma att påverka dig längre fram. Ayurveda är ett livslångt verktyg och dessutom riktigt intressant för dig som individ.

Salen där vi i första hand håller yogaklasserna har stora fönster med utsikt över den omgivande naturen. Ta med egen yogamatta och eventuellt en lätt filt som sittkudde och att lägga över dig under savasana (avslappning).

Din lärare Ellinor Läth

"Jag är utbildad RYT600+timmar inom ISHTA-traditionen i Stockholm/New York med flera tusen timmars yogaundervisning i bagaget. ISHTA betyder "Integrated Science of Hatha, Tantra & Ayurveda". Med en ayurvedisk inriktning på yogan och dess metoder kan du därför lära dig hur du kan anpassa din praktik till där du är nu.

Till vardags jobbar jag med yoga och dansundervisning på heltid och håller flertalet workshops och yogaretreats året runt och undervisar människor i alla åldrar. Ayurvediska råd inom yogan är en del av både min undervisning i grupper som privat och ayurvedan spelar även en stor roll för mitt eget välmående.

Som lärare på ditt retreat är jag mån om att alla ska känna sig sedda, inkluderade, få massor av kunskap och inte minst en fantastisk upplevelse,- precis som en yogaresa ska vara!"


Från ett av Ellinors tidigare retreat

Vandring

Vandring

En dag ger vi oss iväg på en heldagsvandring med en professionell guide, ofta en underbar upplevelse i detta fantastiska landskap. Det kan ligga kvar snö i höglänt terräng i maj, så beroende på hur det ser ut just detta år bestäms var ni ska vandra av guiden på plats. Om du vill vandra mer finns det möjlighet att göra det på egen hand eller boka guidade vandringar på plats.

Program

En typisk dag ser normalt ut så här (tiderna är ungefärliga):

07.30-09.00 Pranayama (andning) och flödande Vinyasayoga - vårens yoga!
09.15 Frukost
10.00 Fri tid för avkoppling, vandring, kurbad, massager, insupa frisk luft och fin utsikt m.m.
13.00 Lunch
14.00 Fri tid
17.30-19.00 Yinyoga och kvällsmeditation
19.30 Middag

 

Spa-meny

Spa-meny

Passa på att njuta av hotellets breda meny av prisvärda spabehandlingar.

THERMAL TREATMENT  
Radon Thermal 21 €
Radon-Thermal Water Meditation 21 €
   
STOLLEN PACKAGE 337 €
3 Heilstollen driveways +
3 full massages (25 min) +
2 Group gymnastics od. Applications Group
1 Radon thermal bath
 
   
SPA PACKAGE LIGHT 159 €
3 Radon thermal baths +
3 full massages (25 min) +
2 Group gymnastics od. Group APPLICATIO
 
   
SPA INTRODUCTORY PACKAGE 58 €
1 thermal bath or colored light +
1 back exercises or Harmony Dance +
1 sound massage
 
   
MASSAGES  
Massage (25-50 min) 32-55 €
Full massage (35 min) 42 €
Connective tissue massage (30 min) 35 €
Lymphatic Drainage (30-50 min) 40-59 €
Mud and Heusäckchen 24-30 €
Breuss massage (30 min) 38 €
Energy treatment head and neck facial massage (30 min) 35 €
Massage with essential oils (25 or 50 min) 32 or 58 €
Wohlfühlbad with color therapy, sound, DVD 15 €
Reflexology foot massage 33 €
Mental spinal erection (30 min) 110 €
Holistic pulsing 48 €
Sound massage with Tibetan singing bowls 32 - 52 €
Partners sound massage (price for 2 people) 79 €
Individual energy use - tailored to your needs (45 min) 50 €
Harmonization of the energy field 48 €
Shamanic healing massage with fruits 48 €
Shiatsu massage (50 min) 59 €
Pain management with Tachyon 20-48 €
Stress Management with Tachyon Cocoon 28 €
Touch for Health - Meridian-balancing 39-75 €
   
Sauna, steam sauna, infrared   15h - 20h free
free, otherwise € 15 per hour.
Outdoor swimming pool and Kneipp hot / cold Free
   

 

Resefakta

Ingår i priset:
- 5 nätter på Hotel Alpenblick
- Del i dubbelrum med dusch/WC. Enkelrum och andra rumsalternativ möjliga med pristillägg som framgår när du klickar på Boka på förfrågan
- Vegetarisk helpension
- 2 yogalektioner per dag. Eventuellt en klass även på ankomst- och avresedag beroende på deltagarnas flygtider
- En guidad heldagsvandring
- Gemensam grupptransfer från och till Salzburg flygplats (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Resan till Bad Gastein
- Spabehandlingar

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Resa: 
Flyg till Salzburg: Biljettpris tur och retur f.n. ca 1800 SEK (jan 2020). Boka inte flyg själv innan du fått information om att minimiantalet resenärer för resan (8 pers) är uppnått. Du kan boka flyg själv online, men vi hjälper dig gärna om du vill. Vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person.
- Tåg till Bad Gastein: Ca 24-26 timmars resa. Vi kan för närvarande tyvärr inte hjälpa till med tågbokning. Vi tipsar om trainplanet.com och trainline.se som är webbsidor för tågbokning till Europa.

Minimiantal: 8 deltagare

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till Salzburg flygplats ingår (ca 1,5 timme). När det är dags att boka flyg/tåg informerar vi om det och beroende på deltagarnas ankomsttider bestäms transfertiden. Om du ankommer tidigt kan du få invänta transfern. Skulle du anlända en helt annan tid ansvarar du för transfern själv, vi rekommenderar då att hyra bil. 

WiFi: Ja, finns på hela hotellet, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja, uppvärmd utomhuspool. 

Yogautrustning: Det finns träningsmattor men inga riktiga yogamattor, så vi rekommenderar att du tar med en egen yogamatta.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage. Se separat flik. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2020-05-125Österrike – Yoga, ayurveda och vandring med Ellinor Läth
Boka innan den 19 mars och få 500 kr rabatt
SEK 8 600Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize