Spanien - Yogaresa till magiska Ibiza

Följ med till Ibiza en vecka och upplev den häftiga magiska ön med helande krafter! Känn effekten av en vecka med yoga, meditation, vila och superfood i vackert lyxigt privat boende. Detta blandas med dans till bongotrummor på stranden, meditation vid kristallberget Es Vedra, vandring längs kusten och besök till krigar & fertilitets gudinnan Tanits grotta. Dessutom kommer vi ta med oss yogamattorna och yoga vid solnedgången på vackra utvalda stränder och platser. Boutique och exklusivt retreat med max 8 deltagare och 2 yogalärare för att vi verkligen vill skämma bort och pyssla om er! En vecka där du får uppleva det "riktiga" Ibiza och tillåta din själ och hjärta att öppna och frihet fylla din blick.

Därför Ibiza!

Många förknippar Ibiza med party och jetsetters, även om denna sida av ön existerar är det samtidigt en destination för många healers, yogis och spirituella sökare. Kanske är det just denna kontrast som bidrar till den magiska stämningen på ön. Här får man vara precis den man vill. Det ges plats för frihet istället för fördomar. De som en gång har blivit förälskade i Ibiza kommer alltid känna sig ”kallade” tillbaka till ön. Förutom stämningen så är Ibiza fantastiskt vackert! Den rödaktiga jorden, det kuperade landskapet med lummiga olivodlingar, vita stränder och turkost vatten utgör drömmen om ön i medelhavet. Otaliga spännande restauranger, boutiquer, marknader och konst, kultur, musik och nöje finns att utforska för den som vill. Under veckan kommer vi visa er några av öns mest spirituellt laddade platser som Benirras, Tanits grotta och kristallberget Es Vedra. Vädret är väldigt solsäkert och i början av Maj är ön full av nyutslagna blommor som står i all sin prakt. 

Program

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Lördag: 
- Check- in transfer från flygplatsen 
- (För tidigt anlända resenärer kan vi anordna en utflykt till Hippiemarknaden San Jordi) 
- Mjuk Jordande Yoga  
- Välkomstmiddag 

Dag 2 Söndag: 
- Yogisk frukost 
- 2 timmars Yoga Klass, Introduktion till Bandhas, Ujjajay breath & Alignment 
- After-Yoga Juice Bliss 
- Big Brunch Delights 
- Freetime, beach, pool-hang, treatments, wellness-talks
- Nyttigt Snack
- Yin Yoga/Yoga Nidra 
- Middag

Dag 3 Måndag 
- Yogisk frukost 
- 2 timmars Yoga “Wild woman flow” 
- After Yoga bliss juice
- Big brunch delights  
- Freetime, beach, pool-hang, treatments, wellness-talks
- Nyttigt Snack & Workshop “The new You”  
- Utflykt till charmiga Ibiza town, shopping, cafér m.m 
- Middag

Dag 4 Tisdag
- Yogisk frukost 
- 2 timmars Kundalini Yoga 
- Big Brunch delights 
- Besök till Gudinnan Tanits grotta
- Beach time på vackra hippiestranden Benirras 
- Partner/AcroYoga på stranden
- Picknick till solnedgången
- För de som vill finns det möjlighet att dansa till magisk improvisations musik, en riktigt häftig ”Real Ibiza” upplevelse. 

Dag 5 Onsdag 
- Yogisk Frukost 
- 2 timmars beach yoga “Awaken your inner mermaid” på vackra Sa Caleta 
- Frukt serveras efter yogan på stranden och bad för de som verkligen vill bli mermaids!  
- After yoga juice bliss 
- Big Brunch Delights
- Freetime, Treatments, Pool-hang, Beach 
- Nyttigt Snack
- Ayurveda workshop  
- Spanish Night med vegetarisk Paella 

Dag 6 Torsdag
- Yogisk Frukost 
- 2 timmars Yoga, Shiva shakti flow  
- After Yoga juice Bliss 
- Big Brunch Delights
- Vandring längsmed kusten 
- Nyttigt snack 
- Yin Yoga  
- Vegetarisk BBQ Middag 

Dag 7 Fredag 
- Yogisk Frukost
- 2 timmars Yoga Klass, Free from the past  
- After Yoga Juice Bliss
- Big Brunch Delights
- Freetime, Pool-hang, treatments, beach time
- Es Vedra Avslutnings cermoni
- Gemensam avslutnings middag på noga utvald restaurang 

Dag 8 Lördag 
- Avslutnings Yoga  
- Rejäl frukost 
- Check-out 
- Drop-of på flygplatsen 
 

Yogalärare & retreat-ledare

Carina och Ebba träffades för ett par år sedan då de jobbade på samma yogaskola på Ibiza. Det tog inte många minuter innan de insåg att de var av samma skrot och korn och blev nära vänner! Deras kärlek till den speciella ön är stor och de vill gärna dela med sig av Ibizas bästa hemliga guldkorn. Båda har stor erfarenhet av att arbeta som yogalärare och anordna retreats och tycker det är viktigt att alla känner sig sedda och välkomna. De strävar efter att få alla, oberoende av yogavana, att utvecklas och inspireras under veckan. Ebba anordnar yogaresor, undervisar och reser världen över men återkommer varje år till Ibiza minst två månader. Carina är bofast sedan ett par år tillbaka på Ibiza och undervisar yoga privat och i grupper. De vill skapa en vecka där yoga, hälsosam mat och healing blandas med den speciella ”Ibiza-känslan”. 

Yoga & meditation

Under veckan kommer du bli introducerad till olika yogaformer. Alla klasser kommer vara anpassade till alla nivåer. Morgonklassen kommer vara dynamisk och kvällsklassen medative/restorative/workshop-form. 

- Energtic Vinyasa Flow

- Kundalini

- Meditation/Pranayama

- Yin/restorative yoga

- Acro/Partner Yoga

- Ayurveda workshop

- "The New You Workshop"

 

Boende & mat

Denna lyxiga villa kommer vara enbart för oss under veckan där det finns gott om plats till att bara vara. Villan ligger beläget i ett böljande landskap 1,5 km från stranden, ungefär 10 minuters promenad från vackra stranden Cala Jondal med kända jetsetställen som Blue Marlin, Tropican Beach Club och Yamana. Villan ligger ca 10 minuter med bil från charmiga staden Eivissa med massor av mysiga färgsprakande caféer, restauranger och spännande shopping. Vackra stränder som till exempel Ses Salinias finns också nära. Det rekommenderas varmt att hyra egen bil för att kunna utforska! Vårt kök finns tillgängligt för den som önskar att laga sin egen lunch. Villan är privat och inte ett hotell, vilket gör att det är något färre badrum, delas mellan 2-3 personer. Förutom King Suite som har eget badrum. 

I resans pris ingår helpension. All mat lagas med stor omsorg på plats från lokala råvaror. Vi skapar mat fullproppat med energi från Ibizas sol och röda jord och juicer som rensar ut. Efter en vecka kommer du känna en stor skillnad både runt midjan och i energinivån! Våra tidigare deltagare har även efter yoga retreatet kännt sig inspirerade att lägga om till en mer hälsosam vegetarisk kost. 

Resefakta

Resväg: Flyg till Ibiza (Airport Eviessa). Retreatet ligger ca 10-15 minuter från flygplatsen och hyr man inte bil kan man antingen ta en taxi eller så erbjuds det "meet & greet" service för 25 EURO per person och väg. 

Inkluderat i resan: Boende 7 nätter, vegetarisk helpension (utom en middag sista kvällen, räkna med 20-30 EURO), hemlagad Paella afton, all yogaundervisning, 1 timmes massage/healing och privat yogakonsultation, vandring längs kusten, besök till fertilitets & krigargudinnan Tanits grotta, Ayurvedisk workshop, picknick och trummor på vackra Cala Benirras, avslutningscirkel och meditation vid kristallberget Es Vedra

Ingår ej: Flyg, transfer, 1 middag, övriga utflykter och behandlingar. 

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize