Costa Rica – Yogaresa till tropikerna

yoga retreat costa rica
beach relaxing costa rica
beach relaxing costa rica
yoga retreat costa rica
yoga retreat costa rica
yoga holiday costa rica
yogaresa costa rica
yoga costa rica

Retreatet arrangeras i en underbar och fridfull djungellodge med ett eget 90 hektar privat område intill Costa Ricas äldsta naturrerservat Cabo Blanca, ett par kilometer från Stillahavskusten. Du kommer älska att utöva yoga med regnskogens alla ljud och läten i bakgrunden! Lodgen är en andlig oas i en lugn och avskild miljö där du får energi från den frodiga regnskogen.

Upptäck livet i djungeln på djungelstigen som går genom området. Här finns en mosaik av djungel, böljande kullar, berg och bäckar, utsiktsplatser där du ser ut över Stilla havet och stränder. Byn och stranden Mal Pais ligger bara ett par kilometer från lodgen medan Santa Teresa, men några av Costa Ricas bästa surfställen, restauranger och affärer, finns ca 15 minuter bort med bil.

Varje dag blir det en yogaklass på morgonen och några av eftermiddagarna en eftermiddagsklass på en stor yogaplattform med ljudet av fåglar och apor som bakgrund. Resan innebär en möjlighet att praktisera yoga med en erfaren engelsk lärare och att njuta av holistiska behandlingar (priser från ca 30 USD-100 USD)

Det finns även ett program med aktiviteter för att du ska kunna uppleva det bästa av Costa Rica. 

Boende & mat

Boende & mat

Lodgen drivs på ett ekologiskt sätt och består av 5 rum med egna badrum, vilket gör den intim och tyst. Det finns en fin swimmingpool, yogashala, lounge och terasser som är perfekta för att slappna av. Hängmattor förstärker atmosfären. 

 

Rummen ligger på en sluttning och har en veranda där man ser ut över en blomstrande trädgård befolkad av fjärilar och kolibrier. Rummen är luftiga och dekorerade i varma färger, alla har badrum med dusch, minikylskåp och takfläkt.


En välsmakande frukost med frukt (papaya, mango, ananas etc), yougurt, flingor, kaffe/te, toast serveras efter morgonens yogaklass.

 


Det ingår en hälsosam lunch och middag tre dagar under veckan. Huvudsakligen är det vegetariskt, men färsk fisk brukar även serveras. Övriga dagar arrangeras mot en mindre avgift  transport till närliggande lokala restauranger, detta betalas på plats.

 

Lodgen har även möjlighet att servera snacks och mindre rätter om du inte vill följa med till de lokala restaurangerna.

Yoga

Yoga

Varje morgon före frukost (förutom ankomst- och hemresedag) blir det en klass med yoga och meditation mellan 08.00 och 09.30 på den 64 kvm stora yogaplattformen byggt i teak. Fågelkvitter och ap-tjatter hörs ofta i bakgrunden. Naturen är konstant närvarande vilket fördjupar yogans positiva effekter. 

Yogaläraren heter Hanna Bridges. Hon har en examen från Yoga Alliance och har fått mycket positiva omdömen på tidigare retreat. Hanna arbetar normalt i England och då även på holistiska center med massage, ayurveda, aromaterapi, reflexologi m.m.. Hennes kunskap inom anatomi, fysiologi och holistiska behandlingar har gett henne en djup insikt i att se människan som en helhet. Hanna är en begåvad lärare och sprider glädje och kärlek omkring sig.

Holistiska behandlingar

Holistiska behandlingar är ett bra komplement till yoga. Du kan välja mellan en lång rad av behandlingar, alla med ett holistiskt synsätt som bas och enbart med naturliga och organiska produkter.

Behandlingarna ges i en liten shala som byggts speciellt för ändamålet, omgiven av naturen och dess ljud.

Du får en broschyr med alla behandlingar vid ankomsten. Priserna ligger på ca 250-750 SEK per behandling.

Övriga aktiviteter

I priset ingår en guidad vandring som leds av en infödd lokal guide med stor kunskap om området, medicinska växter, djur och blommor.

Därutöver kan du på plats boka surflektioner, hästridning, naturvandringar, fågelskådning, båtturer, fiske m.m. all information om detta får du på plats.

Resefakta

Resa:
Du flyger till huvudstaden San Jose (OBS! Inte San Jose, Californa). Beroende på ankomsttid är det ofta lämpligt att övernatta i San José (så boka ditt flyg med ankomst en dag innan retreatets start). Därefter kan man fortsätta med 30 minuters inrikesflyg (60-95 USD enkel väg) till Tambor Airport. Därefter taxitransfer (ca 50 USD). 
Det går även att hyra bil på flygplasten i San Jose och köra själv, ca 5 timmars resa.

Ingår i priset 6 nätter:
- 6 nätter i delat dubbelrum med badrum
- 5 st yogaklasser på morgonen
- 3 st 60 minuters yogaklasser på eftermiddagen
- Lån av yogamatta
- Bufféfrukost varje dag
- Tre luncher och tre middagar, vegetariskt och lokal fisk
- En guidad vandring
- Pool, jacuzzi, WiFi

Ingår i priset 13 nätter:
- 13 nätter i delat dubbelrum med badrum
- 10 st yogaklasser på morgonen
- 6 st 60 minuters yogaklasser på eftermiddagen
- Lån av yogamatta
- Bufféfrukost varje dag
- 6 st luncher och 6 st middagar, vegetariskt och lokal fisk
- Tåv guidade vandringar
- Pool, jacuzzi, WiFi

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Transport till lokala restauranger
- Holistiska behandlingar
- Eventuella övriga aktiviteter

 

 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize