Boende
Rummen är inredda för komfort, i rummen finns två resårsängar, de flesta sängarna kommer från Wasabedden, dvs gjorda i Älvdalen. I två av rummen står sängarna alltid som en dubbelsäng, i de andra kan man välja på att ha dem ihop eller isär. Familjerum har dessutom en våningssäng.
Varje rum har ett eget litet pentry som är utrustat med kokplatta, vattenkokare, kaffebryggare, mikrovågsugn och kylskåp / frysfack. Sovrummen har 24” väggfast TV och badrummen har dusch och WC.
Alla gäster har tillgång till allmänna utrymmen, bastu mm.
Mat
Kjelle omskolade sig till kock efter 10 år som frísör i Stockholm och har ansvarat för maten på såväl stora välrenommerade restauranger som på små expeditionsbåtar.
Annika har började arbeta i restaurangbranschen i 15-års åldern hemma i Bohuslän och sen blev det vintersäsonger i Sälen, Åre och i Breckenridge/Colorado innan det blev flytt till Knappgården och Särnaheden 1987. Med utbildning i serverings- och vinkunskap på Grythyttan kom sen nya utmaningar i fjällvärlden och vid kusten som restaurangchef.
På Knappgården där de en gång började sin gemensamma kulinariska resa, och med massor av erfarenhet i bagaget, vill de dela sin matglädje med dig!
Frukostbuffén består av lokala och ekologiska produkter i möjligaste mån. Juicer från Kivik, hemlagade sylter och marmelad och i säsong färska bär från omgivningen. Brödet på buffén är hembakat. Bär och svamp är plockat av Kjelle och Annika, det mesta från närmaste omgivning. På sommaren har de en egen ört och salladsträdgård.
Du serveras en utsökt vegansk middag varje kväll.
Ambitionen är att erbjuda mat som i möjligaste mån är lokalt producerad, hemodlade grönsaker, bär och svamp plockade av dem själva eller av goda vänner som generöst bidrar med råvaror från olika delar av Sverige. Man köper närproducerat och ekologiskt i första hand. Kjelle och Annika vill verka för en levande landsbygd i Sverige, där djur och människor ska må bra även i framtiden.