Skip to main content

Sverige, Dalarna – Yoga, vandring & ayurveda med Didi

| 2021-04-29 |

Fullbokad

Det här blir härliga dagar i svenska dalafjällen. Vi bor vackert och fint på Knappgårdens Fjällhotell som ligger nära Idre med oemotståndlig utsikt över fjällen. Knappgården är känd för sitt trevliga boende, goda mat och speciella atmosfär.

Varje morgon och kväll blir det skön yoga som balanserar upp ditt "system" och hjälper dig till stillhet och djupavslappning. Yogan är lugn och skön. Yinyoga, Mediyoga, Ananda Marga yoga och Restorative yoga blandas under helgen. Allt med fokus på att hitta balans, komma ner i varv och hitta återhämtning och ny energi.

Detta förstärks med en helt underbar ayurvedisk oljebehandling som ingår under helgen och som du får uppleva på plats på Knappgården. Vi gör även en vandring runt Sveriges högsta vattenfall, Njupeskärsfallet och besöker världens äldsta träd “old Tjikko”. När vi har lust kan vi avsluta dagen med ett härligt bastubad. Detta blir en helg fylld med hälsa, kraft och välmående!

Fritextsökning

Om Didi, din lärare

Didi, som är yogalärare och gruppledare under veckan, har lång erfarenhet av detta. Didi är yoganunna och har dedikerat sitt liv till andlighet, välgörenhet och yoga. De senaste 15 åren har Didi bott runt om i världen i olika kulturer, bland annat Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. Nu är hon tillbaka hemma i Sverige och delar med sig av erfarenheter och kunskap.

Det som intresserar Didi mest är den terapeutiska aspekten av yoga och hur den kan förändra en människas liv. Yoga är så mycket mer än bara dom fysiska övningarna vi gör och Didi brinner för att förmedla helheten i yoga och hur den kan påverka oss på djupet. 

Så under denna veckan är det helheten som ligger i fokus. Kombinationen av att bo enkelt, äta bra läkande mat, yoga, meditation, reflektion och vandringar samt gemenskap och härliga skratt ger oss en ny nivå av energi i livet där stora förändringar kan ske.

Som yogalärare har Didi många utbildningar bakom sig i bland annat mediyoga, yinyoga, Ananda Marga yoga, Viniyoga och terapeutisk yoga.

Hon har även en clown-utbildning och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till yoganunna inom Ananda Marga utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att resorna är fyllda av värme och kärlek.

  • - Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha - 5 års intensivutbildning
  • - Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • - Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • - Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • - Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • - Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn

Artikel om Didi från 2018 i Göteborgsposten >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga för Dig >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga World>>


Boende & mat

Boende

Rummen är inredda för komfort, i rummen finns två resårsängar, de flesta sängarna kommer från Wasabedden, dvs gjorda i Älvdalen. I två av rummen står sängarna alltid som en dubbelsäng, i de andra kan man välja på att ha dem ihop eller isär. Familjerum har dessutom en våningssäng.

Varje rum har ett eget litet pentry som är utrustat med kokplatta, vattenkokare, kaffebryggare, mikrovågsugn och kylskåp / frysfack. Sovrummen har 24” väggfast TV och badrummen har dusch och WC.

Alla gäster har tillgång till allmänna utrymmen, bastu mm.

Mat

Kjelle omskolade sig till kock efter 10 år som frísör i Stockholm och har ansvarat för maten på såväl stora välrenommerade restauranger som på små expeditionsbåtar.

Annika har började arbeta i restaurangbranschen i 15-års åldern hemma i Bohuslän och sen blev det vintersäsonger i Sälen, Åre och i Breckenridge/Colorado innan det blev flytt till Knappgården och Särnaheden 1987. Med utbildning i serverings- och vinkunskap på Grythyttan kom sen nya utmaningar i fjällvärlden och vid kusten som restaurangchef.

På Knappgården där de en gång började sin gemensamma kulinariska resa, och med massor av erfarenhet i bagaget, vill de dela sin matglädje med dig!

Frukost

Frukostbuffén består av lokala och ekologiska produkter i möjligaste mån. Juicer från Kivik, hemlagade sylter och marmelad och i säsong färska bär från omgivningen. Brödet på buffén är hembakat. Bär och svamp är plockat av Kjelle och Annika, det mesta från närmaste omgivning. På sommaren har de en egen ört och salladsträdgård.

Middag

Du serveras en utsökt vegansk middag varje kväll. 

Ambitionen är att erbjuda mat som i möjligaste mån är lokalt producerad, hemodlade grönsaker, bär och svamp plockade av dem själva eller av goda vänner som generöst bidrar med råvaror från olika delar av Sverige. Man köper närproducerat och ekologiskt i första hand. Kjelle och Annika vill verka för en levande landsbygd i Sverige, där djur och människor ska må bra även i framtiden.

Utflykt

Utflykt

En av dagarna en vandring med renar. Vi går med renarna genom trollskogen och får sedan en samisk fika där dom berättar om samekulturen och livet som renskötare.

En annan dag gör vi en härlig vandring runt Njupeskärsfallet som är Sveriges högsta vattenfall. Vi går på lätta stigar bland gammal trollskog samt vissa delar som kan bli lite mer krävande. Hela vandringen är 5,5 km lång. På vägen besöker vi “Old Tjikko” som är världens äldsta träd. Man tror att det är mer än 9000 år gammalt! 

Det blir också en titt på Naturum i Fulufjällets nationalpark. Naturum fungerar som en port till naturen. I ett naturum får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format det område du befinner dig. Här kan du få titta på utställningar om Fulufjället, delta i olika aktiviteter, föreläsningar och guidade turer, titta på naturfilmer, se på småkryp, känna på ett älghorn, gissa bajset och mycket, mycket mer. Vi fikar och äter medhavd lunch på vägen när vi blir sugna och besöker sedan Gammelkyrkan i Särna som är från 1700 talet samt ett besök på Lomkällans skogsmuseum. Reservation för att mindre ändringar kan uppstå.

Ayurveda

Ayurveda är kunskap om livet. Med sina mer än 5000 års erfarenheter och kunskaper inom läkekonst, kost, hälsa och kontemplation så kan ayurveda vara ett verktyg för att nå och bevara en god hälsa. Det är det äldsta hälsosystemet vi har och baseras på att vi alla bär på kunskapen om vad som är bra för just min kropp och mitt sinne. När vi lever i obalans så skapas problem eller symptom.

Jannica Andersson är utbildad vid Skandinaviska Ayurveda Akademin 2017-2019 och vid Lakshmi Sverige. Hennes mentorer och lärare är Johan Ljungsberg, Stockholm och Dr Vinay Vora från Indien.  Jannicas fokus med ayurvedan är att hjälpa människor som söker balans i sitt liv. Hon jobbar både med kroppens fysiska obalanser och mentala/känslomässiga då ett läkande sker på flera plan. 

Under helgen får du en ayurvedisk Abhyanga-massage på 60 minuter av Jannica. Det är en helkroppsmassage med underbart doftande oljor som får hela dig att bli som en ny människa. Det ger en effekt som sitter i länge. 

Resfakta

Ingår i priset:
- 4 dagar/3 nätter i delat tvåbäddsrum med badrum och enkelt pentry
- Helpension. Närodlad vegansk mat tillagas med kärlek av en högklassig kock.
- Yoga och/eller meditation morgon och kväll
- En auyrvedisk kroppsbehandling
- Veckan är alkoholfri

Ingår inte:
- Resa
- Enkelrum kan bokas med pristillägg. Priset ser du när du klickar på Boka på förfrågan innan du registrerat någonting.
- Vill man komma onsdag kväll 28 april tillkommer 400 SEK i tillägg.

Resa: Egen bil alternativt tåg till Mora och därifrån buss till Särnaheden. Bussen stannar precis vid Knappgården. Du kan bli mött vid bussen. Vi rekommenderar att du väntar med din tågbokning tills du har fått info från oss om att det är dags att boka det.

Minimiantal: 6 personer. Om minimiantalet inte skulle uppnås återbetalas allt som inbetalats till InShape Travel för resan. Kostnad för ev. avbeställningsförsäkring/-skydd återbetalas ej.

Tag med: Yogamatta, bra vandringskläder och -skor. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Wifi: Finns i alla byggnader utan kostnad.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Erbjudanden
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY