Skip to main content

Sverige, Dalarna – Yoga, vandring och massage i Idre med Didi

| 2022-08-13 och 2022-08-27 |


En mysig vecka med spännande äventyr och en liten grupp på max 6 personer.

Varje morgon och kväll blir det skön yoga som balanserar upp ditt "system" och hjälper dig till stillhet och djupavslappning. Yogan är lugn och skön. Yinyoga, Mediyoga, Ananda Marga yoga och Restorative yoga blandas under veckan. Allt med fokus på att hitta balans, komma ner i varv och hitta återhämtning och ny energi.

Detta förstärks med en underbar avslappnande massage. 

En av dagarna gör vi en vandring med renar. Vi går med renarna genom trollskogen och får sedan en samisk fika där dom berättar om samekulturen och livet som renskötare.

Dessutom gör vi en vandring till Sveriges högsta vattenfall, en med båt över till Norge och vandring tillbaka till Sverige samt en vandring vid Städjan och Nipfjället. När vi har lust kan vi avsluta dagen med ett härligt bastubad. 

Detta blir alltså en riktigt lyxig och spännande vecka som kommer fylla dig med energi och glädje som du kan bevara länge.

Fritextsökning

Om Didi, din lärare

Didi, som är yogalärare och gruppledare under veckan, har lång erfarenhet av detta. Didi är yoganunna och har dedikerat sitt liv till andlighet, välgörenhet och yoga. De senaste 15 åren har Didi bott runt om i världen i olika kulturer, bland annat Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. Nu är hon tillbaka hemma i Sverige och delar med sig av erfarenheter och kunskap.

Det som intresserar Didi mest är den terapeutiska aspekten av yoga och hur den kan förändra en människas liv. Yoga är så mycket mer än bara dom fysiska övningarna vi gör och Didi brinner för att förmedla helheten i yoga och hur den kan påverka oss på djupet. 

Så under denna veckan är det helheten som ligger i fokus. Kombinationen av att bo enkelt, äta bra läkande mat, yoga, meditation, reflektion och vandringar samt gemenskap och härliga skratt ger oss en ny nivå av energi i livet där stora förändringar kan ske.

Som yogalärare har Didi många utbildningar bakom sig i bland annat mediyoga, yinyoga, Ananda Marga yoga, Viniyoga och terapeutisk yoga.

Hon har även en clown-utbildning och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till yoganunna inom Ananda Marga utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att resorna är fyllda av värme och kärlek.

  • - Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha - 5 års intensivutbildning
  • - Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • - Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • - Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • - Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • - Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn

Artikel om Didi från 2018 i Göteborgsposten >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga för Dig >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga World>>


Boende & mat

Boende & mat

Boende

Fjällstugan (tillhör Idre Fjäll) som vi bor i ligger fint med utsikt över skogen och fjällen och en trevlig balkong där man kan äta ute. Efter vandringarna kan vi bada bastu och mjuka upp kroppen.

Yogan gör vi i ett stort rum som ligger på stugans undervåning.

Stugan har storstuga och kök i öppen planlösning. I anslutning till köket finns matbordet med 8-10 sittplatser. I andra delen av storstugan finns en soffgrupp, TV och braskamin. 

Runt tre sidor av huset löper en altan med två utgångar från kök och storstuga. Det finns fyra sovrum med dubbelsäng eller våningssäng, och ett enkelrum.

Med fönster mot norska fjällen finns en rejäl bastu som rymmer 8-10 personer. Omklädning, dusch och separat toa i anslutning till bastun. 

På nedre plan finns tvättmaskin.

Mat

Måltiderna lagas på plats i stugan. Maten kommer att vara helt vegansk men fylld av energi inför alla spännande aktiviteter som vi har för oss under veckan. 

Om du vill får du gärna vara med och kanske lära dig laga nya spännande vegetariska måltider.

Utflykter

Utflykter

En av dagarna en vandring med renar. Vi går med renarna genom trollskogen och får sedan en samisk fika där dom berättar om samekulturen och livet som renskötare.

En annan dag går vi en härlig vandring runt Njupeskärsfallet som är Sveriges högsta vattenfall. Vi går på lätta stigar bland gammal trollskog samt vissa delar som kan bli lite mer krävande. Hela vandringen är 5,5 km lång. På vägen besöker vi “Old Tjikko” som är världens äldsta träd. Man tror att det är mer än 9000 år gammalt!

Dessutom går vi en vandring där vi börjar med en båtfärd över till Sylen i Norge och vandrar sedan tillbaka till Sverige, samt en vandring vid Städjan och Nipfjället. När vi har lust kan vi avsluta dagen med ett härligt bastubad.Det blir också en titt på Naturum i Fulufjällets nationalpark. Naturum fungerar som en port till naturen där du får veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format det område du befinner dig. Här kan du få titta på utställningar om Fulufjället, delta i olika aktiviteter, föreläsningar och guidade turer, titta på naturfilmer, se på småkryp, änna på ett älghorn, gissa bajset och mycket, mycket mer. Vi fikar och äter medhavd lunch på vägen när vi blir sugna och besöker sedan Gammelkyrkan i Särna som är från 1700 talet samt ett besök på Lomkällans skogsmuseum. Reservation för att mindre ändringar kan uppstå.

Massage

Massage

Med oss under hela veckan har vi Annalisa Börjesson som började sin friskvårdskarriär som sportsmassage terapeut och fitnessinstruktör. Innan dess arbetade hon tjugo år som  tävlingsryttare inom hästhoppning i sitt hemland Storbritannien.  

Hon har även tävlat internationellt som dansare i stilarna jive, lindyhop och swing, och vann silvermedalj vid “National Air Steps Final” för ett antal år sedan. 

När Annalisa flyttade till Sverige 2003, startade hon en egen verksamhet som yogalärare, näringskonsult, massageterapeut samt TCM (Traditional Chinese Medicine) och har nu de senaste 20 åren drivit en egen hälsostudio under namnet ”Organic Living”.

“Jag är extremt passionerad till att inspirera för alla sätt av lyckligt, hälsosamt och ekologiskt leverne!”

I resan ingår det en massage och du har möjlighet att köpa till extra massager under veckan!

Resefakta

Ingår i priset:
- 8 dagar / 7 nätter i delat tvåbäddsrum i fjällstuga
- Vegansk helpension
- Yoga och/eller meditation morgon och kväll
- Vandringar och utflykter enligt beskrivning i texten
- En avslappnande kroppsbehandling
- En alkoholfri vecka

Ingår inte:
- Resa
- Enkelrum finns inte

Resa: Egen bil alternativt tåg till Mora och därifrån buss till Idre. 

- Resa med tåg & buss
Det finns flera tågbolag som har trafik från hela Sverige till Mora. Därifrån kan du åka anslutningsbuss hela vägen till Idre Fjäll. Du kan bli hämtad på busshållplatsen.

Vi rekommenderar att du väntar med din resebokning tills du har fått info från oss om att det är dags att boka det.

Minimiantal: 6 personer. Om resan ställs in på grund av för få deltagare återbetalas allt som inbetalats till InShape Travel för resan. (Kostnad för ev. avbeställningsskydd återbetalas ej.)

Tag med: Yogamatta, bra vandringskläder och -skor. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2022-08-138Yoga, vandring & massage i Idre med DidiSEK 9 900Boka på förfrågan
2022-08-278Yoga, vandring & massage i Idre med DidiSEK 9 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY