Tanzania - Hathaflow på Zanzibar med Pia Wallberg

Följ med på 10 underbara och avstressande dagar med yoga, meditation, andning och reflektering.

Mystisk, exotisk och romantisk. Ön Zanzibar utanför Tanzanias kust är något alldeles speciellt. Ön behåller sina avtryck av sitt historiska arv i gränderna i Stone Town, det arabiska blandas med det afrikanska på basarer och marknader. Orörda vita stränder, turkosblått hav, palmer och hisnande solnedgångar. Veckan innehåller två dagliga klasser med Hathaflow (Anusara- och Vinyasayoga, fysiskt utmanande och lustfylld yoga), meditation och pranayama. Du kan tillbringa resten av dagen med avkoppling, massage, barfota-strosande på stranden, simning, dykning, snorkling eller ta en båttur på det turkosskimrande havet. Barfotalyx när den är som bäst!

Din yogainstruktör under veckan är Pia Wallberg som är internationellt licensierad och har studerat med några av världens främsta yogis. 

Pris från:
SEK 16 450
Boka resa

Din lärare Pia Wallberg

Din lärare Pia Wallberg

Det blir 1,5 timmar Hathaflow varje morgon och 1 timmes meditation, andningsövningar eller lite lugnare yoga på eftermiddagarna.

Yogaklasserna hålls på ”Roof-Top-Studio” där utsikten över havet och solnedgången blandas med ljudet av oceanens vågor som bryter mot stranden. 

Morgonyogan hålls normalt i yogapaviljongen bland träden, men även den har havsutsikt.

Din instruktör under veckan är Pia Wallberg. Hon har arbetat med friskvård sedan 1990 och som yogalärare sedan 2003. Hon är internationellt licensierad (E-RYT 500) och har flera längre utbildningar inom yoga (Hatha, ISHTA, Anusara, Vinyasa, Ashtanga, yin, Terapeutic och Medi-Yoga). Hon har studerat med några av världens främsta yoga och meditationslärare och anlitas flitigt på olika events och inspirationsdagar. Hon har lång erfarenhet av att undervisa och att utbilda blivande yogalärare. Hon äger Sattva Yoga och drev under flera år Sattva Yoga Studio i Täby. Hennes stora passion är hästar och därför har hon utvecklat SattvaRyttarYoga där hon undervisar ryttare upp till Grand Prix. Hon är även utbildad KBT-terapeut. 

"För mig betyder yoga balans, hälsa och välmående. Jag började yoga främst för att rehabilitera en skada. Rehabiliteringen gav fantastiskt resultat och allt eftersom lärde jag mig mer om filosofin och yogans fantastiska tankesystem. Det öppnade helt nya vägar både fysiskt och mentalt. Som lärare är jag pedagogisk, lekfull och noga med att anpassa tekniken utifrån varje individs förutsättningar. Min inspiration och det som får mig att älska mitt jobb är att se mina elever utvecklas fysiskt likväl som mentalt.” 

Pias klasser innehåller fysisk yoga, Hathayoga, där ni tränar både styrka, rörlighet och balans i kombination med andningsövningar och meditation. Hennes gedigna utbildning innebär att hon kan ta god hand om deltagare på olika nivåer och med olika förutsättningar. Hon kallar sina klasser för Hathaflow eftersom målet är att skapa bättre flöde fysiskt och mentalt så att vi kan nå vår fulla potential.  

Preliminärt dagsprogram:
07.00-09.00     Meditation i soluppgången följt av ett yogapass
09.00-09.30     Frukost/Brunch
09.30-16.00     Fri tid
16.30-18.00     Mjuk Yinyoga & meditation
19.00               Middag

Boende & mat

Boende & mat

Boende

Du bor på ett litet lugnt hotell vid stranden av Indiska oceanen. Här finns en frodig tropisk trädgård kantad med kokospalmer och bananträd. Det ligger på norra spetsen av ön som stoltserar med några av de vackraste stränderna på Zanzibar.

Hotellet ligger inom ett kort gångavstånd till många restauranger och barer. Ni bor i individuellt inredda bungalows med rymliga rum och stora verandor. Frukost serveras vanligtvis på din egen veranda. Alla rum har egna badrum, luftkonditionering, takfläkt och kylskåp. Vissa bungalows har ett vardagsrum.

Koppla av i en hängmatta med en god bok eller lapa sol på den vita stranden eller vid poolen i trädgården.

Med hotellets egen "dhow" (traditionell fiskebåt) kan du ta en tur med fiske, snorkling eller bara fascineras av solnedgången. Det är magiskt att i solnedgången se de traditionella fiskebåtarna segla ut.

Mat


I priset ingår frukost. Men även lunch och middag kan du äta på retreatet och betala på plats. TIll middagarna sitter du normalt vid ett bord med levande ljus alldeles vid stranden. Menyn är en blandning av internationella och lokala rätter, varav mycket baseras på havets läckerheter. Fisken som serveras är fiskad lokalt. Det finns även goda vegetariska rätter. 

Om du vill variera dig så finns det en mängd restauranger runt omkring att välja mellan.

Utflykt & omgivning

Retreatet ligger på nordvästra sidan av Nungwi halvön på norra sidan av Zanzibar. Nungwi är idealiskt för bad och dykning, och solnedgångarna är underbara på denna sidan av ön.

I priset ingår en heldagsutflykt, och denna dag finns det bara tid för en yogaklass tidigt på morgonen. Ni lämnar Nungwi på morgonen ca kl 08.30. 

Ett besök på kryddplantagen sätter fart på dina sinnen med dofterna av färska kryddor. En unik möjlighet att besöka en lokal gård och se den tradionella kryddodlingen och Zanzibars frukter. Det är kul, lärorikt och underbart aromatiskt.

Ni vandrar runt i Stonetown bland gamla palats, fascinerande museer, trevliga restauranger och livliga marknader i denna kulturarvs-stämplade stad. Historia och kultur blandas i de smala gränderna. 

Klimat

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 10 nätter
- Frukost varje dag
- Alla yogaklasser
- Utflykt till Stonetown och en Spice Tour
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen. 

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher och middagar
- Eventuella behandlingar och andra utflykter. 

Resa: Flyg till Zanzibar (ZNZ). Flyg ingår ej i priset.
OBS! Boka inte ditt flyg innan du fått besked från oss att minimiantalet för resan är uppnått.
Flyg kan du boka själv eller med vår hjälp, vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person.

Minimiantal: 8 personer.

Transfer: Det ingår en gemensam grupptransfer från och till flygplatsen. Detta innebär att du kan få vänta in andra resenärer eller att du får åka tidigare till flygplatsen. Vill man ha en egen separat transfer går det att beställa mot en extra kostnad. 

WiFi: Ja

Pool: Ja, öppen året runt. Öppettider står på skylt vid poolen. Ej uppvärmd.

Yogautrustning: Yogamattor och block finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din matta om du vill. En sarong eller liknande kan vara bra att ta med.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under vistelsen möjlighet att boka massage, manikyr och pedikyr.

Dricks: Dricks förväntas och ca 10% är rekommenderat. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen åldersgräns

El: 3-pin plugg (UK)

Valuta: Tanzanian Shilling (TZS). USD fungerar på många ställen men inte alla. Uttagsautomat finns på flygplatsen och i Stone Town som ni besöker under veckan.

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet och större restauranger. 5% kortavgift läggs ofta på priset. 

Vaccinationer: Kolla med din vaccinationscentral vad som rekommenderas. Tänk på att kolla upp det i god tid då vissa vaccinationer behöver göras flera veckor innan resan. Ofta rekommenderas malariaprofylax och hepatit-vaccin. Om man har mellanlandat i områden med gula febern brukar även sådan vaccin krävas vid inresa till Tanzania/Zanzibar.

Visum och pass: Visum behövs men fås på plats vid ankomst till Zanzibars flygplats. Kostar ca 50 USD. Går även att köpa på Tanzanias ambassads hemsida. Viktigt att passet vid inresedatumet har en giltighetstid på mer än 6 månader.

Avreseskatt: På Zanzibar betalar man en avreseskatt på ca 40 USD. Många flygbolag har det inkluderat i flygbiljettens pris och då behöver du inte betala något extra på flygplatsen. 

Övrigt: Det kan komma deltagare även från andra länder än Sverige, varför både svenska och engelska kan komma att talas under klasserna och vistelsen i övrigt. 
På Zanzibar bör man tänka på att undvika lättsam klädsel på offentliga platser, särskilt för kvinnor. 

Alla som bor på hotell på Zanzibar måste betala en turistskatt på 1 USD per natt per person, denna skatt betalas av resenären direkt till hotellet. 

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-11-0410Tanzania, Zanzibar - Hathaflow yoga med Pia WallbergSEK 16 450Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize