Skip to main content

Portugal, Algarve – Yoga & Soul Food

| 2023-10-29 |


I södra Portugal är klimatet milt och soligt året runt. I en lugn miljö på detta välrenommerade retreatcenter får du kvalificerade yogaklasser i en avslappnad stämning som ger en behaglig atmosfär.

Yoga & Soul Food Retreat är ett retreatprogram som i grunden har arrangerats under snart 20 år med många återkommande deltagare. Oavsett om yoga är något nytt för dig eller om du är en fulländad yogi så kommer du uppskatta yogaklasserna. 

Varje dag ges det en meditationsklass och två yogaklasser med asanas (yogaställningar), pranayama (andingsteknik) och yoga nidra (avslappning).  Programmet innehåller även arbete med sina känslor och kreativa uttryck som sång och dans.

Du blir serverad frukost, lätt lunch och middag, allt baserat på hälsosamma vegetarisk råvaror. Genom kombinationen av yoga och de måltider som serveras kommer du fyllas av ny energi. Du kommer lämna retreaten med en djupare förståelse av yoga, en känsla av en lättare kropp, ett avslappnat och klart sinne, ett öppet hjärta och strålande ögon.

Utövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. 

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Detta vackra retreatcenter ligger bara ett par kilometer från havet. Huset ligger på en kulle och blickar ut ett ljuvligt landskap. I fonden blickar man ut över ett hav som erbjuder fantastiska surfvågor. Själva huset är mycket vackert och skulle lika väl passa till konstgalleri eller liknande. Rummen är vackra och varma med sköna sängar. Du bestämmer själv om du vill bo i enkelrum, dubbelrum, båda med eget badrum, eller delat flerbäddsrum med delat badrum 100 meter från rummet. Det finns även några få enkelrum med delat badrum.

För att hjälpa kroppens egen avgiftningsprocess används speciell mat och naturliga tillskott. Yoga generellt har en avgiftande effekt på kroppens organ och det här programmet riktar särskilt in sig på positioner som främjar avgiftningen. Under den här veckan kommer du att få ny livsenergi av yoga, havsluft och energirik mat. Frukost, en lätt lunch och en lätt middag serveras, allt baserat på ren och hälsosam vegetarisk yogamat. Det gör att du kommer att känna dig piggare och lättare i kroppen. Men du behöver inte känna dig hungrig, portionerna är rejäla. 

 

Yoga & lärare

Yoga & lärare

Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna. Denna vecka kan bli antingen en introduktion i yoga eller, om du redan håller på med yoga, en fördjupning. Undervisningen anpassas efter alla deltagare individuellt i små yogagrupper.

Diana håller ofta många yogaklasser och är närvarande och tar hand om gästerna. Hon är född och uppvuxen i schweiziska alperna men flyttade efter mycket kringresande till södra Portugal där ”solen värmer min kalla kropp och atmosfären lugnar mitt rastlösa sinne”. 

Diana studerade fysisk träning på ETH i Zurich och blev så småningom kvalificerad yogainstruktör på Sivananda Ashram i Österrike. Hon är också nutritionist, utbildad vid School of Natural Health Science i Storbritannien, ayurvedisk hälso- och kostrådgivare vid International Society of Kamlesh Ayurveda, massageterapeut i thaiyogamassage och indisk huvudmassage vid Science of Yoga School i Indien samt livscoach vid School of Natural Health Science. Hennes yogaundervisning håller hög kvalitet i en avslappnad stämning som ger en behaglig atmosfär. 

Diana har som mål att hjälpa dig framåt efter din egen potential, precis som de lärare som Diana har handplockat. Diana känner väl till deras förmåga att hålla professionella yogaklasser. 

Varje dag är det två meditationspass och två rejäla 90-minuters yogapass med asanas (positioner), pranayama (andningsövningar) och avslappningstekniker. Mitt på dagen finns några timmar fria för avkoppling eller andra aktiviteter.

Du kommer även lära dig om surhet och alkalinitet i kroppen, för mycket socker i maten, auyrvedisk näringsfilosofi och olika sätt att äta hälsosamt. 

Program

Program


Dagsprogram (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter):

Meditation i soluppgången

07.30  Yogaklass 90 min

09.30  Frukost

11.00  Fri tid

14.00  Lätt lunch

17.00  Yogaklass 120 min

19.00  Middag

20.00  Soul Food Happenings

Du kan boka kroppsbehandlingar på plats, som massage, shiatsu, spirituell healing, akupunktur, näringskonsultation. Kostnad ca 60 EUR per timme.

Andra aktiviteter under ledig tid:
- slappa med en bok i hängmattan
- promenad i den vackra naturen
- bada i havet (ett par kilometer från gården)Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 6 nätter
- Vegetarisk helpension
- Lakan och handdukar för inomhusbruk
- Alla yogaklasser

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Faro (FAO).
Ett alternativ är att flyga till Lissabon och ta en hyrbil därifrån.

Check-in: Incheckning söndag mellan kl 15 och 18.
Utcheckning lördag kl 10, eller annan tid som passar ditt flyg.

Transfer: 
Taxi: En taxi från flygplatsen i Faro till retreatet kostar ca 100 EURO för 1-4 personer och ca 130 EURO för 5-6 personer.
Hyrbil: Det kan vara trevligt och bekvämt att ha en hyrbil väntande på flygplatsen. Det tar ca 1,5 h att köra från Faro.Från Lissabon är det ca 30 mil och tar ca 3,5- 4 timmar att köra. Välj mellan fin motorväg eller den vackrare kustvägen. 
Hyrbil är relativt billigt i Portugal, räkna med ca 1500 SEK för en mindre bil en vecka med fria mil. Ett annat alternativ som fungerar till båda ställen är shuttle bus. Det kan bokas på till exempel: www.yourfaroairporttransfers.com, www.algarve-shuttle-transfers.com, www.shuttledirect.com

WiFi: Ja, finns i receptionen. 

Pool: Nej

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det finns bastu, ångbastu och möjlighet att boka behandlingar. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen åldersgräns men man ska kunna och vilja vara med på yogan. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går att betala med kort. Närmsta bankomat finns 10 minuter bort med bil.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Väderstatistik

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2023-10-297Portugal, Algarve - Yoga & Soul FoodSEK 12 650Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY