Portugal, Algarve – Yoga & detox

Smit iväg ner till södra Portugal där klimatet är milt och soligt året runt. I en lugn miljö blandas yoga och ayurvedisk näringslära. Här får du kvalificerade yogaklasser i en avslappnad stämning som ger en behaglig atmosfär. Utövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. 

Pris från:
SEK 8 750
Boka resa

Boende & mat

Yoga Detox-veckorna håller ni till i ett vackert guesthous (Monte Velho) beläget ett par kilometer från havet. Huset ligger på en kulle och blickar ut ett ljuvligt landskap. I fonden blickar man ut över ett hav som erbjuder fantastiska surfvågor. Själva huset är mycket vackert och skulle lika väl passa till konstgalleri eller liknande. Rummen är vackra och varma med sköna sängar. Du bestämmer själv om du vill bo i enkelrum eller delat dubbelrum, båda med eget badrum.

Du bjuds på vällagade och välsmakande vegetariska måltider baserade på auyrvedisk näringslära. Det gör att du kommer att känna dig piggare och lättare i kroppen. Men du behöver inte känna dig hungrig, portionerna är rejäla. 

Yoga & detox

Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna. Denna vecka kan bli antingen en introduktion i yoga för dig eller, om du redan håller på med yoga, en fördjupning. Undervisningen anpassas efter alla deltagare individuellt i små yogagrupper.

Diana håller i många yogaklasser och är närvarande och tar hand om gästerna. Hon är född och uppvuxen i schweiziska alperna men flyttade efter mycket kringresande till södra Portugal där ”solen värmer min kalla kropp och atmosfären lugnar mitt rastlösa sinne”. 

Diana har som mål att hjälpa dig framåt efter din egen potential, precis som de lärare som Diana har handplockat. Diana känner väl till deras förmåga att hålla professionella yogaklasser. 

Lärare: 
- Lauren har varit Dianas ersättare under flera år då Diana av någon anledning inte kunnat hålla sina retreats själv.
- Kathrin är Algarves "Hormonyoga-specialist" och arrangerar sedan många år Hormonyoga-workshops för lokalbefolkningen i Algarve (vid sidan om sina Hathayoga-klasser), och sprider nu sin undervisning runt om i Europa. 

Varje dag är det två meditationspass och två rejäla 90-minuters yogapass med asanas (positioner), pranayama (andningsövningar) och avslappningstekniker. Mitt på dagen finns några timmar fria för avkoppling eller andra aktiviteter. Frukost, en lätt lunch och en lätt middag serveras, allt baserat på ren och hälsosam vegetarisk yogamat. 

Varje dag hålls föredrag/lektioner om detox och näringslära i ½ till 1 timme beroende på ämne och uppkomna frågor. 

Lektionerna handlar bland annat om surhet och alkalinitet i kroppen, för mycket socker i maten, auyrvedisk näringsfilosofi och olika sätt att äta hälsosamt. 

För att hjälpa kroppens egen avgiftningsprocess används speciell mat och naturliga tillskott. Yoga generellt har en avgiftande effekt på kroppens organ och det här programmet riktar särskilt in sig på positioner som främjar avgiftningen. Under den här veckan kommer du att få ny livsenergi av yoga, havsluft och energirik mat.

Diana studerade fysisk träning på ETH i Zurich och blev så småningom kvalificerad yogainstruktör på Sivananda Ashram i Österrike. Hon är också nutritionist, utbildad vid School of Natural Health Science i Storbritannien, ayurvedisk hälso- och kostrådgivare vid International Society of Kamlesh Ayurveda, massageterapeut i thaiyogamassage och indisk huvudmassage vid Science of Yoga School i Indien samt livscoach vid School of Natural Health Science. Hennes yogaundervisning håller hög kvalitet i en avslappnad stämning som ger en behaglig atmosfär. 

Program

Dagsprogram (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter):

Meditation i soluppgången

7.15 Yoga 90 min

9.00 Frukost

10.00 Diskussion om näring/livsstil

11.00 Fri tid

14.00 Lätt lunch

17.00 Yoga 90 min

19.00 Middag

19.30 Meditation

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 6 nätter
- Vegetarisk helpension
- Lakan och handdukar för inomhusbruk
- Alla yogaklasser

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Faro (FAO)

Transfer: Det kan vara trevligt och bekvämt att ha en hyrbil väntande på flygplatsen. Det tar ca 1,5 h att köra från Faro. En taxi från flygplatsen i Faro till retreatet kostar ca: 90 EURO för 1-4 personer och ca 120 EURO för 5-6 personer. Från Lagos kostar det ca 40 EURO för 1-4 personer och ca 50 EURO för 5-6 personer. Ett alternativ är att flyga till Lissabon och ta en hyrbil därifrån. Det är ca 30 mil och tar ca 3,5- 4 timmar att köra. Välj mellan motorväg eller den vackrare kustvägen. Hyrbil är relativt billigt i Portugal, räkna med ca 1500 SEK för en mindre bil en vecka med fria mil. Ett annat alternativ som fungerar till båda ställen är shuttle bus. Det kan bokas på till exempel: www.yourfaroairporttransfers.com, www.algarve-shuttle-transfers.com, www.shuttledirect.com

WiFi: Ja, finns i receptionen. 

Pool: Nej

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det finns bastu, ångbastu och möjlighet att boka behandlingar. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen åldersgräns men man ska kunna och vilja vara med på yogan. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går att betala med kort. Närmsta bankomat finns 10 minuter bort med bil.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2019-10-136Portugal, Algarve - Yoga & detox
Fullbokat
SEK 8 750Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize