Sri Lanka - Elevate your yoga - Ayurveda, Asana and Awareness med Ulrica Norberg

Följ med Ulrica Norberg till Sri Lanka den 8-17 mars 2018. Här på den södra spetsen av Sri Lanka har vi hittat en fantastisk plats för yoga, avkoppling och sol och bad. Det är en liten strand-resort långt från de vanliga charterstråken. Vistelsen blir avslappnad med en känsla av barfota-lyx och med alla bekvämligheter. Du kommer att bo vid en av de vackraste orörda stränderna i södra Sri Lanka. 

Stranden delas med lokala fiskare från byn, ingen trängsel, bara vit sand och blått hav.

Anläggningen har en 20-meters sötvattenbassäng, en stor yogapaviljong, spa och utomhusrestaurang. Restaurangen är inte bara en plats där du kan njuta av fräsch mat, utan också en plats att umgås i mysiga soffor och gungstolar. Kanske vill du slappna av med en roman eller köpa något att dricka. Du kan även beställa massage och andra kroppsbehandlingar. Runt retreatet i de fridfulla omgivningarna ligger autentisk lankesisk bybebyggelse. 

Din yogainstruktör Ulrica Norberg är en av Sveriges mest välkända och välrenommerade. Fokus för detta retreat är att med hjälp av yogiska och ayurvediska metoder, andningsövningar och meditation bryta vardagens mönster och öka välmåendet på alla nivåer. Alla har rätt att få känna sig nöjd med sig själv såväl som att bygga upp en stark kropp, ett lugnt sinne och ett stabil och tryggt inre.

Med Ulricas individuella syn på yoga kommer du att lära dig att anpassa din yogapraktik till dina personliga behov - oberoende om du vill utveckla dig, är en nybörjare eller en avancerad yogautövare. 

Pris från:
SEK 13 250
Boka resa

Din lärare Ulrica Norberg

Ulrica Norberg har en bakgrund som journalist och akademiker och har en Fil.kand. och Fil.mag. i film, journalistik och kommunikation från Stockholms Universitet. Sedan 19 års ålder har hon intresserat sig för yoga, meditation och personlig utveckling. Första mötet med yogan skedde i NYC. Hon har flertalet längre utbildningar i yoga (är E-RYT) och är utbildad i friskvård.

Ulrica är en av Sveriges pionjärer inom yoga och porträtterade tidigt yoga för allmänheten. Hon har skrivit flertalet böcker och artiklar både i Sverige och utomlands. Ulrica har utbildat över 500 yogalärare i Skandinavien och hon var en av de första i Sverige att erbjuda personlig träning i yoga, samt terapeutisk yoga för individer och grupper.

Efter att ha arbetat med att driva yogastudion OmYoga i Stockholm, numera Urban Om, arbetar hon som konsult till andra studios och anläggningar, samt håller workshops och utbildningar på olika platser i Skandinavien, Europa och USA. Hon coachar individer mot bättre hälsa samt skriver även böcker och föreläser om yoga, hälsa, personlig utveckling och kommunikation.

Ulrica är även den erkände yogamästaren Alan Fingers (ISHTA yoga) elev, där hon har blivit utvald till att bli en sk Sadhaka-elev vilket innebär att hon är en av få i världen i skola till att bli Yogamästare; sk. Yogiraj. Hon är numera ISHTAs skandinaviska representant gällande denna tradition av yoga som inkluderar hatha, tantra och ayurveda i samspel.

Ulrica är känd för sin djupa kunskap, sin pedagogik, inspirationsförmåga och varma framtoning. 

Utbildning: Utbildningar i klassisk Hathayoga /Sivanada - Satyananda yoga, Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, ISHTA yoga, Chakra yoga, Anusara yoga, Terapeutisk yoga, Meditation, Pranayama, Yoga anatomi. E-RYT 500 registrerad lärare (Yoga Alliance), Senior lärare, Yogalärarutbildare.

”When you start taking yourself too seriously, the yoga is gone. This practice is all about investigation and exploration in order for light and insight to appear.”

 

Program

Program

Du känner att du hamnat rätt när du befinner dig i den rymliga yogapaviljongen. Under yogaklasserna blickar du ut över den tropiska lummiga växtligheten med vajande palmer, ibland med apor på besök, och på de stiliga och eleganta fåglarna som spatserar runt på gräset och letar efter mat och med poolen alldeles bredvid. Inramningen kan inte bli bättre.

Yogapaviljongen är stor och luftig och har skapats för att rymma klasser på upp till 45 deltagare. 

Ulrica bjuder in dig till din matta för en yoga/meditations-klass varje morgon och eftermiddag (förutom ankomst- och avresedag samt sannolikt inte på utflyktsdagen). Under din lediga tid kan du slappa vid poolen eller ta ett bad i den ljumma havet, ligga och läsa i en hammock, eller bara njuta av solen och stunden.

Programmet innehåller:
- 2 klasser per dag. Morgonklassen är dynamisk (Alignment Flow) med en guidad meditation på slutet. Eftermiddagsklassen är mer inriktad på återuppbyggnad med Pranayama, Yinyoga, Yoga Nidar eller Restorative Yoga.
- 2 samtal/föredrag om yoga
- 1-2 tekniska workshops
- 1 ayurvedisk massage
- 1 utflykt

Du kommer att lära dig att anpassa din yogapraktik till dina behov, oberoende om du vill förändra din yogapraktik efter en skada eller av medicinska skäl, om du vill gå djupare in i meditaion, utveckla dina tekniska färdigheter eller helt enketl ha kul när du utforskar yogans olika aspekter.

Som en röd tråd genom veckans klasser går ayruveda och dess gemenskap med meditation och yoga. Du kommer lära dig att läsa av din puls varje dag, och Ulrica ger några föreläsningar om yoga, meditation och ayurveda så väl som några teknisla workshops. När du åker hem kommer du ha fått en bättre förståelse för hur du kan förfina och anpassa din yogapraktik för ditt eget bästa.
På plats finns det mesta man kan behöva under en yogaklass, men ta gärna med din egen yogamatta om du har, och som du känner dig bekväm med.  

Mellan yogaklasserna

Mellan yogaklasserna kan du ta det lugnt eller vara mer aktiv, du bestämmer själv. Du kan slappa i solstolarna vid poolen, ta en kopp kaffe, te eller en öl i ute-restaurangen, njuta av den oexploaterade fantastiska stranden och ta ett dopp i det ljumma vattnet. Havet är ofta relativt lugnt och stilla i den här viken till skillnad mot många andra vindutsatta stränder på den sydvästra delen av ön. 

Det erbjuds även ett brett utbud av aktiviteter som bokas och betalas på plats. 
• Massage och andra spabehandlingar
• Surfing-lektioner på alla nivåer
• Snorkling 
• Båtturer 

Vill du göra fler utflykter än den som ingår, och se mer av ön finns det massor att göra. Det finns tempel, djungel, stränder, vilda djur, antika ruiner, mystiker, kurer, berg, sjöar och vattenfall. Mer info om Sri Lanka hittar du här >>.

Det är enkelt att beställa en taxi eller tuk-tuk om du vill åka någonstans, och det är billigt.

Boende & mat

Boende & mat

Boende

Det finns ca 70 rum i beach front-villor, bambu-bungalows och deluxe-rum i den stora trädgården med bara en minuts promenad bland palmer och mjukt gräs ned till den orörda stranden. 

Deluxe-rummen som vi bor i är ljusa, luftiga och elegant inredda och inkluderar generösa badrum i marmor med "öppen himmel", privata balkonger eller uteplatser och fin utsikt mot tropisk vegetation. Rummen är delvis öppna mot den omgivande lummiga naturen, rummen på övervåningarna har öppna ytterväggar med bambugardiner. 

Öppenheten mot naturen gör naturligtvis att man kan få syn på en och annan myra eller liten ödla i rummet ibland. Det gör även att man kommer väldigt nära naturens olika ljud. Du hör vågorna som rullar mot stranden, och symfonin av ljud från djungelns fåglar, syrsor med mera som möter en på morgonen går inte att beskriva, det måste upplevas. 

Det finns inte telefon eller luftkonditionering på rummen, rummen kyls av den naturliga havsbrisen och takfläktar. Mobiltäckningen är bra och det finns WiFi, dock ganska långsamt. Tvätt- och strykservice finns.

 

Du kan uppgradera till en Bamboo Hut. De vackert utformade bambuhyddorna lyfter fram retreatets strävan att förbli Sri Lankas ledande Eco-Hotel-upplevelse. Lyssna på ljudet av vågorna i fjärran, hör aporna leka i träden och känn hur nära naturen är. Du hittar tilläggspriset i steg 1 när du går till "Boka på förfrågan" och innan du fyller i någon information.

Retreatets stora swimmingpool ligger i centrum av den frodiga trädgården, bekvämt i närheten av restaurangen om du vill ha något att dricka.
Den är 20 meter lång, idealisk för att motionssimma eller att bara flyta runt och njuta. Den fina yogashalan ligger med utsitktöver poolen.

Mat

På menyn har tropiska frukter, fräscha grönsaker och färska skaldjur en framträdande plats bland traditionella lankesiska delikatesser och internationella favoriter. Många av de örter och kryddor som används odlas ekologiskt i trädgården, medan andra säsongsbetonade råvaror köps färskt dagligen från lokala marknader och fiskare.

Exempel från menyn: 
- Frukost 
Säsongens frukt (mango, papaya & banan) serverat med limeklyfta och färsk ost. 
Pocherat ägg serveras med ångade grönsaker. 
Färsk frukttallrik följt av ägg, kan serveras med fullkornsbröd och mango chutney, kokos sambal och ost. 
- Lunch 
Grönsallad, ostmassa, tomater och cashewnötter serverat med färsk fisk. Säsongens ångade grönsaker toppad med kokos, olivolja, citron & salt, serverat med lokalt ris. Färsk fisk som tillval. 
- Middag 
Du kan välja mellan en rad traditionella lokala rätter, och för dig med letar efter något mer bekant erbjuds även ett utbud av hälsosamma medelhavs-inspirerade rätter.

Spabehandlingar

Spa-menyn erbjuder en mängd olika massagebehandlingar, terapier och behandlingar för att skämma bort kroppen och lugna själen. Många behandlingar har färska, lokala ingredienser för en riktigt exotiskt spa-upplevelse. 
Du kan även beställa skönhetsbehandlingar som 
• Ansiktsbehandling 
• Manikyr 
• Pedikyr 
• Body scrub 
• After sun-behandling med Aloe Vera

Utflykt & omgivning

En fantastisk utflykt ingår i priset.

Elefanter i Udawalawa

Denn naturpark består av cirka 30 000 hektar våtmarker, skogar och gräsmarker och här kan man garantera att se elefanter. Det finns också ett stort fågelliv, hjortar, krokodiler, och om du har tur kan du till och med få se leoparder. I närheten finns elefantrehabiliteringscentret där du kan titta på när elefanterna fodras och duschas - underbart!

- Man åker iväg jättetidig morgon eller före lunch, och kommer tillbaka på eftermiddagen eller kvällen
- Resan dit är ca 80 km och tar ca 2 timmar med minivan
- Safarin i parken tar ca 3 timmar
- Transporten dit och hem ingår i ditt pris
- Entrebiljett (ca 3000 LKR per person) och safari-jeep (ca 1000 LKR per person beroende på gruppens storlek) ingår inte utan måste betalas kontant på plats.

Klimat

Genomsnittstemperaturen på Sri Lanka är ca 27ºC. I söder där retreatet ligger blir det sällan varmare än 35ºC. Den torraste perioden härnere är november till april, så det passar ju bra att Ulricas retreat är i mars! Även under monsunperioderna så är himlen här oftast blå med något kraftigt åskväder på kvällen ibland.

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 9 nätter i del i dubbel/twinrum med badrum (enkelrum möjligt mot pristillägg som du ser i steg 1 i bokningsförfrågan innan du anger personliga uppgifter) 
- Frukost och middag varje dag (ankomst- och avresedag beroende på dina tider)
- 2 yogaklasser per dag enligt beskrivning (inte ankomst och avresedag samt sannolikt inte på utflyktsdagen)
- 2 workshops/diskussioner om yoga
- 1-2 teknik-workshop
- 1 ayurvedisk massage 
- Utflykt till en nationalpark och elefantrehabiliteringscenter (endast transport). Entrebiljett (ca 3000 LKR per person) och safari-jeep (ca 1000 LKR per person beroende på gruppens storlek) ingår inte utan måste betalas kontant på plats. Chauffören kan stanna till vid en uttagsautomat på vägen vid behov.
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen. 

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Lokala kostnader under utflykten enligt ovan
- Eventuella behandlingar och andra utflykter. 

Resa: Flyg till Colombo i Sri Lanka. Retreatet börjar 8 mars, flygavgång från Skandinavien är då normalt 7 mars på grund av tidsskillnaden.

Transfer: Det ingår en gemensam grupptransfer (knappt 3 timmar) från och till flygplatsen. Detta innebär att du kan få vänta in andra resenärer eller att du får åka tidigare till flygplatsen. Restid knappt 3 timmar. Vill man ha en egen separat transfer går det att beställa mot en extra kostnad. 

WiFi: Ja

Pool: Ja, 20 x 9 meter

Yogautrustning: Yogamattor, block etc. finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din matta om du vill.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under vistelsen möjlighet att boka massage etc från en stor meny.

Dricks: Dricks förväntas (städare, bärare tec.) 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Inga barn

El: Typ D, 3-pin runda stift (vanlig i länder med brittisk historia)

Valuta: Sri Lankan Rupees (LKR). 1000 LKR = ca 60 SEK (juni 2017). EUR och USD fungerar på många ställen men inte alla. In- och utförselgräns på 5000 LKR. Uttagsautomat finns på flygplatsen och i många städer och byar.

Kreditkort: Det går bra att betala med VISA och Mastercard på retreatet. 

Vaccinationer: Kolla med din vaccinationscentral vad som rekommenderas. Tänk på att kolla upp det i god tid då vissa vaccinationer behöver göras flera veckor innan resan.

Visum och pass: Visum behövs och kan köpas på flygplatsen, dock risk för köer. Ansökan online görs på www.eta.gov.lk.  Viktigt att passet vid inresedatumet har en giltighetstid på mer än 6 månader.

Övrigt: Det kan komma deltagare från andra länder än Sverige, varför både svenska och engelska kan komma att talas under klasserna och vistelsen i övrigt.
Om du vill undvika att väckas tidigt av djungel- och fågelläten rekommenderas öronproppar.
 

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-03-089Elevate your yoga in Sri Lanka - Ayurveda, asana and awareness med Ulrica NorbergSEK 13 250Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize