Frankrike – Ashtangayoga Mysorestyle Retreat i Provence

| 2021-09-26 |

Följ med oss för en veckas Ashtangayoga-retreat på en underbart charmerande gård i Provence där vinodlingar och olivträd blandas med doften av lavendel och rosmarin.


Resan vänder sig både till dig som har gått en Ashtangayoga grundkurs eller liknande och till dig som har en etablerad och regelbunden Mysorestyle-utövning och som vill fördjupa din praktik och förståelse av yoga under en intensiv vecka. 

Gården är ursprungligen från 1700-talet med mycket av den historiska charmen bevarad vid helrenoveringen 2011.  Det är ett litet medelhavsparadis med uppvärmd pool och vacker trädgård.

Vi har exklusivitet till hela stället under denna vecka. Njut av miljön, poolen, solen och omgivningen mellan yogapassen varje morgon och kväll. 

Klasserna leds av Lisa Lalér som är en auktoriserad Ashtangayoga-lärare med många års erfarenhet.

Yoga & lärare

Yoga & lärare

Veckan kommer att bestå av mysore-klasser varje morgon mellan kl 07:00-09:00, samt fem eftermiddagsklasser på cirka 1,5 tim där vi fördjupar oss i enkla pranayama-övningar, teknik och yogafilosofi.

Vi håller till på yogaplattformen i trädgården med utsikt över vinfälten, i yogarummet bredvid poolen eller ute på poolterassen.

Din lärare

Undervisningen leds av Lisa Lalér som är KPJAYI Level 2 auktoriserad Ashtangayoga-lärare. Lisa har sedan 2004 tillbringat mycket tid för studier i Mysore i Indien hos sin lärare R. Sharath Jois och hans morfar, Ashtangayogans Guru Sri K Pattbhi Jois.

Under sina resor i Mysore har Lisa även studerat sanskrit och yogafilosofi. Lisa driver tillsammans med sin syster Lotta yogastudion Yogashala Stockholm sedan 2009. 

Om du har frågor gällande din yogautövning, kontakta gärna Lisa på lisa.laler@comhem.se.

Boende & mat

Boende & mat

Boende

Denna underbart vackra "up-market" gård i Provence ligger bland vinodlingar och olivträd, och bland dofter av lavendel och rosmarin. Gården är ursprungligen från 1700-talet med mycket av den historiska charmen bevarad vid helrenoveringen 2011. Det är ett litet medelhavsparadis med uppvärmd pool och vacker trädgård.

Här finns charmerande rum och sviter som alla är unika och med smakfull inredning i provencalsk stil, alla med moderna badrum. Inredning och design har gjorts med känsla för detaljer i allt från sängkläder till de stora och mjuka handdukarna. Alla rum har luftkonditionering. Totalt finns 9 sovrum. Dubbelrummen har eget badrum. Sviterna har badrum som delas mellan de 2 rummen. I de flesta rummen består dubbelsängen av två separata sängar som går att flytta isär så att det blir ett twin-rum.

I huvudhuset ligger den trivsamma loungen med soffor, en jättestor öppen spis, synliga bjälkar i taket som är öppet upp till nock vilket ger rymd och känsla, och en bar. Här är perfekt att hänga och bara mysa.

Servicen är väldigt trevlig och personlig och på nivån av ett litet exklusivt boutiquehotell.

Att promenera till närmsta by tar ca 30 minuter. Där hålls lokal marknad varje onsdag fram till kl 12.00 (ej vid regn). Det är ca 30 minuter till havet med bil.

Gården ligger i vacker natur där det finns fina vandringsmöjligheter. Att vandra på egen hand går utmärkt, gården kan visa på många olika alternativ som man har lagt in i en app som visar vägen. Det finns även möjlighet att på plats boka guidade vandringar om så önskas.

Mat

Måltiderna som serveras är av hög klass, man kan nog kalla det gourmetnivå. Det kommer serveras vegetariskt och fisk.
Frukosten består bland annat av färsk frukt och juice, hemlagad granola med färsk yoghurt, nybakade croissanter och baguetter. En underbar start på dagen.

Lunchen serveras som en organisk buffé.

Middagen är tre-rätters och baseras även den på färska, lokala och ekologiska råvaror. I den mån fisk serveras så är den utvald på den lokala marknaden och de läckra ostarna är förstås lokalt från Frankrike. Medan du njuter av middagen i solnedgången serveras ett gott lokalt vin som ingår i vårt paket. Det finns även möjlighet att välja bland ett stort urval av lokala och organiska franska viner för den som har högre krav och vill betala extra. Nivån är hög på vinalternativen, så även finsmakaren bör kunna bli tillfredställd.

Program

Preliminärt dagsprogram (kan komma att ändras på grund av lokala omständigheter eller gruppens önskemål):

Morgon-te eller kaffe
07.00-09.00 Yogaklass
09.00 Frukost därefter fri tid (sol & bad, pool, promenad till byn etc.)
13.00 Lunch därefter fri tid
16.30-18.00 Yoga
19.00 Middag 

Resfakta

Ingår i priset:
- Boende 6 nätter i delat dubbelrum
- Vegetarisk helpension inkl något glas gott lokalt vin till middagen
- Grupptransfer från och till flygplatsen i Nice
- Yogaprogram etc. enligt beskrivning i texten
- Fri tillgång till kaffe, te och vatten
- Vingårdsbesök med vinprovning

Ingår inte:
- Flygbiljett
- Enkelrum kan bokas mot extra kostnad, men tillgången är begränsad. Priset ser du när du klickar på Boka på förfrågan innan du registrerat någonting.

Ensamresenärer: Placeras i delat twin-rum om inget annat önskas. I de flesta rummen kan dubbelsängen flyttas isär till två separata sängar.

Resa:
Flyg: Bästa flygplats är Nice. Vi kan hjälpa dig boka ditt flyg (adm avg 300 SEK) om du inte själv vill göra det. Vi rekommenderar att du väntar med din flygbokning tills du har fått info från oss om att det är dags att boka flyg.
- Tåg: Det går att åka tåg Stockholm-Nice med Interrailkort som gäller både ner- och hemresa ca 2700 SEK/person. Platsbiljetter en väg kostar ca 1000 SEK/person.
Kontakta oss vid intresse.

Läs aktuell information här vad som gäller för resor inom EU med tanke på pandemisituationen. Sidan uppdateras regelbundet.​​​​​​​

Transfer: Grupptransfer från Nice flygplats eller tågstation ingår i priset. Om du ankommer tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga. Motsvarande gäller vid hemresan. Det tar drygt 1 timme från Nice till gården.

Om inte grupptransfern passar dig så kan du hyra bil. Kontakta oss om du önskar vägbeskrivning till gården. 

Minimiantal: 15 personer. Om minimiantalet mot förmodan inte skulle uppnås återbetalas allt som inbetalats till InShape Travel.

WiFi: Ja.

Pool: 12-meterspool finns. Uppvärmd april-oktober.

Yogautrustning: Yogamattor finns att låna, men ta gärna med din egen om du har. Det finns även bälten, block, kuddar och filtar.

Spa: Finns inte, men det kommer finnas möjlighet till kroppsbehandlingar som bokas och betalas på plats.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Valuta: EUR

Kreditkort: Accepteras på gården. Lite kontanter rekommenderas t ex för besök i byn.

Elektricitet: Ingen adapter behövs, elkontakterna ser ut som i Skandinavien.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Covid-19

Från och med den 30 juni 2020 är Frankrike ett av de länder dit UD inte avråder från att resa. Läs aktuell information på Sweden Abroad (eller i appen UDs Resklar).

Gården har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Klimat

Average min and max temperatures in Hyères, France

Average percent of sunshine in Hyères, France

Average rainy days (rain/snow) in  Hyères, France

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-09-268Frankrike – Ashtangayoga Mysorestyle Retreat i ProvenceSEK 17 800Boka på förfrågan